עוגה מאד ישנה נוסטלגית ונהדרת שהיתה חבויה באחת המחברות המשפחתיות
שלי.
מורכבת שכבות של בצק קליל וטעים ומעל שוקולד וציפוי קוקוס
בתמונה העוגה כפי שהכינה וצילמה טראפל
תודה טראפל.
המצרכים וההכנה לבסיס העוגה:
5 חלמונים
5 כפות סוכר
5 כפות שמן
3 כפות קוניאק
5 כפות קמח תופח – בפסח קמח תופח אוסם כשר
5 חלמונים
5 כפות סוכר
5 כפות שמן
3 כפות קוניאק
5 כפות קמח תופח – בפסח קמח תופח אוסם כשר
לערבב בקערה ולצקת לתבנית משומנת מספר 24. לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן.
מיד כשהעוגה חמה לפזר עליה:
200 גרם קוביות שוקולד מריר ולמרוח לקרם.
השוקולד יימס על העוגה החמה ויהיה קל למרוח.
המצרכים והכנת ציפוי קוקוס:
100 גרם קוקוס
כוס סוכר
החלבונים שנשארו מהבצק
להקציף 5 חלבונים. כשמתחיל להקציף להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף לקצף יציב.
להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס ולצקת על השוקולד .
ליישר .
לאפות שוב כ-10 דקות או עד להזהבה.
"טיפ"
1. אפשר להחליף את הקוקוס באותה כמות של אגוזים גרוסים.
2. אפשר להוריד מכמות הסוכר בציפוי הקוקוס . העוגה מתוקה.
תהנו
תהנו
פירגה יקרה
אכן עוגת נוסטלגיה. אצלינו בבית קראנו לה "עוגת ששת" כי עשינו מ6 ביצים ובהתאם שש כפות סוכר קמח וכו' ואפינו בתבנית קצת יותר גדולה. שכבת הביניים היתה ריבה. הכנתי את העוגה עם השוקולד כמו שרשמת ובני ביתי נהנו הן מהנוסטלגיה והן מהשינוי שכבת השוקולד. תודה
בלהה ערב טוב
זכור לי שגם אצל אמא במחברת יש עוגה 666 עם ריבה במקור.
השוקולד משדרג ומתאים לאוהבי השוקולד. אז מדי פעם אפשר להכין עם מלית או ממרח אחר.
פירגלה
לא הבנתי איך היא שכבות
ואואו ריקה,איזו עוגה העלית לי,זכרונות ונשכחות…… עוגה מדהימה.
אז ככה יש לה 3 שכבות.
הבצק זו השכבה הראשונה
השוקולד זו השכבה השניה
הקצף קוקוס זו השכבה השלישית.
את חייבת להכין אותה. באמת משהו משהו……
תהני מתוקה
תודה אכין ואדווח לך עכשיו אני מבינה :lol: :lol: נראה שגם אימי היתה עושה
תו :lol: דה רבה ריקה.
בטוח שאמא הכינה כי זו נוסטלגיה לשמה….
הי, זאת העודה שהיינו אוכליםי אצל סבתא איך מתחשק לי להפתיע אותה, הבעיה היא עם קוניאק יש אפשרות להחליף אותו בנוזל אחר שלא יוריד מטעם העוגה?
תודה מראש!
חגית,זו עוגה נוסטלגית עם המון זכרונות נפלאים.
טעמה טעם גן עדן.
במקום הקוניאק שימי כל יין מתוק אחר. למשל יין קידוש .
מעולה אני ישים יין אדום מתוק – יש איזה כיף הולכת להכין…
אין עלייך תודה רבה!
תכיני ותהני :lol:
הי. שתי שאלות:
1. מה אפשר במקום יין / קונייאק ? האם צריך להחליף בנוזל כלשהוא, אולי מים או חלב ?
2. האם אפשר להכין יום מראש ואיפה לשמור ? במקרר או מחוץ לו ?
תודה
הי גד
כל נוזל טוב כאשר הוא נוזל. תחליף מה שבא לך.
לשמור במקרר.
תהנה ותכתוב לי עד כמה נהנת
תודהההההההההההה
אבל בכל זאת יש עוד כמה שאלות.
ראשית הסתבכתי עם ההקצפה, יכול להיות שזה בגלל שהיתה שם טיפה של חלמון ויכול להיות שזה בגלל שהוספתי את הסוכר מהר מידי. בכל מקרה הקצף נפל והפך נוזלי ולכן התחלתי הכל מחדש.
מה לדעתך היתה הסיבה ?
חוץ מזה היום, יום למחרת, לאחר שהעוגה האפויה היתה מאתמול במקרר, כל הקצף ירד למטה כך ששכבת הקוקוס היתה מאוד מרוכזת, כאילו לא היה קצף בכלל, כמו ב"באונטי".
מדוע ?
תודה
אסור שיהיה אפילו טיפה חלמון.
הקצף – צריך להיות מוקצף עם הסוכר והקוקוס ולהיות סמיך .
בהצלחה בפעם הבאה.
ההקצפה השניה היתה מעולה.
הפרדתי שוב ביצים ובפעם השניה הקצף היה מעולה, ממש קשה ויציב.
אפילו היה "קשה" לערבב לתוכו את הקוקוס.
לכן השאלה – מדוע לאחר הלילה כל הגובה ירד ?
לפני האפיה הקצף הגיע כמעט עד למעלה, מאוד מאוד יציב וחזק
ולאחר אפיה וקרור ירד לחלוטין כאילו יש שם שכבת קוקוס עבה ( בגובה חצי סנטימטר בלבד).
לפי הכתוב לא ערבבת מספיק את הקצף עם הקוקוס ולכן השכבה.
לא נראה לי. ערבבתי והכל היה אחיד וטוב, קצף מאוד יציב וקשה ואחיד.
השאלה אם ידוע לך על סיבה אחרת מדוע קצף יורד.
כלומר אם ידוע לך על משהו כאשר הכל נעשה תקין, לא לחפש כאילו משהו לא היה תקין בהכנה .
שוב – זה היה טעים מאוד , אבל ממש ממש נמוך, למרות שלפני האפיה היה בגובה כמעט עד סוף התבנית
אבל כשאכלנו, ביום למחרת, היה בגובה סנטימטר וחצי שניים.
תודה
הקצף אמור להיות כמו בתמונה. מה התפקשש לך,אני לא יודעת.
צר לי שוב. בהצלחה להבא.
תודה בכל אופן
בבקשה,תמיד.
אני רוצה להגדיל את העוגה כך שתתאים לתבנית מלבנית רגילה מאלומיניום. בכמה לגעתך להגדיל את הכמויות לבצק? תודה מראש.
אני מכינה 2 עוגות.כך יוצא יותר בטוח.
בוקר טוב.
עוגה מעולה שטעמתי אצל חברה והכנתי גם.
מאוד מומלצת..
תודה רקפת.
רקפת הי,
תודה לשתיכן על ההמלצה.
המשך טעים.
שלום
אין לי קמח תופח יש קמח רגיל אז כמה אבקת אפייה לשים?
בד"כ שמים על כוס קמח כפית אבקת אפיה.
תודה לך.
פירגה היקרה שלום
רציתי בבקשה לשאול במידה ואני מחליפה את הקוקוס באגוזים.
באיזה אגוזים כדאי לי להשתמש? אגוזי מלך אגוזיי לוז?
והאם הם צריכים להיות קלויים? לא קלויים?
הי שרית,
אגוזי מלך רגילים טחונים ולא קלויים.
בהצלחה
פירגה היקרה שלום!
זה סיפור אישי שלי לפני כחודשיים לצערי הרב אימי היקרה נפטרה בעודה צעירה מאוד מהמחלה הארורה….תוך כדי כך עלי לבשל לאחיי יש לי עוד 3 ולדאוג להם לארוחות במיוחד ישי שבת….הקטע שאני מאוד אוהבת את המטבח :lol: ובשבילי זה מעין ריפוי בעיסוק.
אני גם מנסה לשחזר טעמים של פעם…… כמובן של אימי שהכנתי אתה עוגה הזו ביום שישי מתוך 3 עוגות שונות.זללו אתצ העוגה והיא הזכירה לי את אימי היקרה.
ראוי לציין שאני נהנית מאוד מהמתכונים שלך אפילו מהפשטות בלי פלצפנות יתרה.
והיכ חשוב שכל מה שניסיתי הצלחתתי כולל עוגת מוס האפויה שלך.
ייש כח את אלופה :lol: :lol:
אילנית יקרה,צר לי מאד לקרוא על האסון שפקד אותך ואת בני ביתך.שלא תדעי עוד צער ושתהיי בריאה.
את נשמעת לי חרוצה וחזקה ואני מאחלת לך בריאות וחיים שלווים וטובים.
דרך האהבה, האוכל,תגיעי לרוגע ולשלווה
סליחה על הטעויות זה מהמהירות
האם ניתן לותר על הקוניאק? במה להחליף?
קארין,תוותרי עליו.
פירגה שלום!
כשאני מסתכלת על המרכיבים של כל שכבה לא ברור לי איך יש לה כזה גובה כמו בתמונה.
במציאות היא לא יוצאת מאוד נמוכה?
תודה,
שרון.
הי שרון,העוגה עוגת ביסקוויט נמוכה ועליה שוקולד .
מה שנותן את הגובה זה קצף החלבונים עם הקוקוס.
בהצלחה והנאה