עוד מתכון מנצח קליל וטעים ובעיקר קל מאד להכנה
מתאים למנה ראשונה או למנת ביניים קלה.
המצרכים :
חבילה פסטה צינורות לקנלוני
מלית:
חצי קילו בשר בקר טחון –מופשר
100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
3 בצלים קצוצים + 2 שיני שום קצוץ
1/4 כפית כורכום
מלית:
חצי קילו בשר בקר טחון –מופשר
100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
3 בצלים קצוצים + 2 שיני שום קצוץ
1/4 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כמון וקורט קינמון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם קשיו קצוץ או אגוז אחר+50 גרם צנובר קלויים על מחבת מוברשת בשמן
פלפל שחור
פפריקה
כמון וקורט קינמון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם קשיו קצוץ או אגוז אחר+50 גרם צנובר קלויים על מחבת מוברשת בשמן
אופן ההכנה:
מטגנים ב-4 כפות שמן את הבצלים והשום ומזהיבים
מוסיפים את הבשר ומטגנים.כל הזמן מפוררים אותו בעזרת מזלג
עד שיהיה פירורי.
מוסיפים את יתר המרכיבים מערבבים וסוגרים להבה.
אפשר להוסיף בשלב זה כף קטשופ , או רוטב צ'ילי.
מצננים.
מורידים את הבשר המוכן לקערה. שיצטנן לו בינתיים.
מטגנים ב-4 כפות שמן את הבצלים והשום ומזהיבים
מוסיפים את הבשר ומטגנים.כל הזמן מפוררים אותו בעזרת מזלג
עד שיהיה פירורי.
מוסיפים את יתר המרכיבים מערבבים וסוגרים להבה.
אפשר להוסיף בשלב זה כף קטשופ , או רוטב צ'ילי.
מצננים.
מורידים את הבשר המוכן לקערה. שיצטנן לו בינתיים.
ובאותו סיר (בלי לשטוף) מכינים את הרוטב:
רוטב אדום :
בצל או שניים קצוצים
3 שיני שום כתוש
פטרוזיליה טריה ו-2 עלי סלרי
3 כפות שמן זית
מלח או אבקת מרק עוף לטעם
פלפל שחור
3 כפות או קופסה קטנה רסק עגבניות
קופסה של 800 גרם עגבניות מרוסקות קלופות
כפית שטוחה סוכר
כף אבקת מרק עוף/מלח
כפית בזיליקום
חצי כפית אורגנו
כוס וחצי מים רותחים
מטגנים בצל בשמן עד להזהבה . מוסיפים את השום .
ומערבבים 2 דקות.. מוסיפים את קופסאות העגבניות ואת שאר המרכיבים
מרתיחים פעם אחת וסוגרים להבה.
רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם.
כפית שטוחה סוכר
כף אבקת מרק עוף/מלח
כפית בזיליקום
חצי כפית אורגנו
כוס וחצי מים רותחים
מטגנים בצל בשמן עד להזהבה . מוסיפים את השום .
ומערבבים 2 דקות.. מוסיפים את קופסאות העגבניות ואת שאר המרכיבים
מרתיחים פעם אחת וסוגרים להבה.
רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם.
ממלאים את הקנלונים ומסדרים בשכבה אחת לא צפופה בתבנית משומנת.
את המלית שנשארה,אני מפזרת בשלב של לפני ההגשה על הקנלוני (רק באמצע) כמו בתמונה ומחממת בתנור. אם לא נשאר בשר אפשר להשחים שקדים מולבנים במקום.
לצפות את הקנלונים היטב בכל הרוטב. אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
לכסות היטב בניר כסף .
לחמם תנור מראש לחום 180.
להכניס לאפיה של 40 דקות עם ניר כסף ועוד 10 דקות בלי הניר.
פירגה היקרה
מתכון נפלא הוכן היום והתחסל בהתלהבות רבה
תודה
חג עצמאות שמח
פירגה יקרה,
הקנלוני צא מאוד ,מאוד טעים.
שאלתי: חתכתי כמו פשטידה, כי הצינורות היו דבוקים זה לזה.(ודי שטוחים)
האם כך זה צריך לצאת?
תודה
מימה,יצא כמו בתמונה? אז זה בסייייידר.
תודה ושבת שלום
כן, תודה רבה
פירגה!
הבטחתי לעדכן איך יצא…אז הכנתי בשבת ויצא מעולה!כולם ממש אהבו!
חוצמזה בשבת גם הכנתי את הכרובית האפויה עם הפירורי לחם ואם העוגת מוס שוקולד עם הפירורים שהם כבר מזמן סיפור הצלחה… בקיצור,כיכבת אצלנו…
אז,תודה על המתכונים המהממים והמוצלחים ותמשיכי כך!
בשמחה קרן יקרה
ריגשת אותי ושימחת אותי כאחד.
:lol:
שלום פירגה
האם אפשר להכין לזניה מאותו מתכון?
לא יודעת :oops:
הנה לזניה:
http://pirge.co.il/בשר/לזניה-בשרית
פירגה בוקר טוב,
האם ניתן לוותר על העלי סלרי?
וכמה פטרוזיליה להוסיף בכל שלב?
תודה מראש.
אודליה,אפשר בלי סלרי תקצצי פטרוזיליה ותוסיפי אותה בערבוב האחרון. 2-3 עלים בודדים.
בהצלחה
תודה רבה רבה.
ושכחתי לשאול- אני יכולה להכין את זה בערב כולל הרוטב ולאפות יום למחרת?
אודליה,תכיני הכל יום קודם ותאפי יום קודם.זה יהיה טעים גם למחרת אחרי חימום.
אין עלייך!!! המון המון תודה!!
שלום פירגה. אני רוצה להכין לראש השנה את המנה הזאת. אני יכולה להכין את הבשר ולהקפיא ורק בחג להכין את הקנלוני? אם כן, מתי להכין לקראת החג? יום קודם או באותו יום? תודה ושנה טובה!
מורן,קנלוני ולזניה אני מכינה תמיד יום לפני ומחממת ממש לפני הארוחה. קודם עם ניר כסף ולפני ההגשה בלי הניר.
חג שמח ושנה טובה.