כעכי שמרים
הבאתי את המתכון הנוסטלגי מרבקה לוי מראש-פנה חברה של אמא שלי
המצרכים בקערה:
1/2 1 חבילות מרגרינה רכה
1/2 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים פושרים
כף מלח
קילו קמח
(שמים בקערה פחות קמח ולשים לבצק נעים. מוסיפים עוד קמח לפי הצורך ותוך כדי לישה)
מתפיחים כשעה.
מכינים כעכים ומניחים במרווחים על ניר אפיה בתבנית גדולה
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
אפיה בחום 175 עד שישחימו קלות
תהנו
תהנו
עשיתי גם את זה וכמובן שגם זה מתכון מדהים.
שלום פירגה,
אני גרה בארה,ב ורציתי לדעת את כמות המרגרינה בגרמים.
אשמח לקבל תשובה, תודה מראש…
דניאלה בקר אור

200 גרם לחבילה מרגרינה
1/2 1 = 300 גרם
הכמות גדולה. נשמר היטב גם בהקפאה.
חבילת מרגרינה בישראל שוקלת 200 גרם.
חבילה מרגרינה=200 גרם
היום זה ברור שאסור להשתמש במרגרינה זה שומן טרנס לדעתי אפשר בחמאה אבל העוגיה היא חלבית אני עשיתי רק עם שמן זה יוצא נפלא האם ידוע לך מהניסיון מה כמות השמן המדוייקת ל-1קג קמח וגם עשיתי עם שמרים יבשים 2 כמות הבצק נוח לעבודה ואפילו נעים לטעמי הייתי צריכה יותר מ-2 כפות מלח מה אומרת על כך הגב׳ הנכבדה אולי יש לה משהו חשוב להוסיף?
ערב טוב נילי, אנסה לענות.
אני שמה על כל חבילה מרגרינה=חמאה סך הכל 3/4 כוס שמן. בכוס חד פעמית רגילה.
לגבי המלח,אין לי מושג ,כי לכל אחד יש את מידת המליחות שהוא אוהב ויש כאלה שבכלל ולא ממליחים.
מה שאני עושה, אני שמה ממש קצת מלח, וטועמת כמה פירורי בצק ומחליטה לגבי תוספת. אצלי לא אוהבים מלוח מדי.
כל אחד ושיקוליו.
בהצלחה.
פירגב המתכון לא צריך תפיחה :lol:
האם הכעכים הם בסגנון של עבאדי?
האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן?
תודה
המתכונים שלך נהדרים :lol:
אור ערב טוב
לא יודעת לגבי המרה כזו כי לא ניסיתי.
חן חן על הפירגון ואני מאחלת לך שכל מה שתבחרי להכין מהאתר שלי,יצליח לך ושכולכם תהנו
בדיוק את המתכון הזה חיפשתי
יש דרישה לכעכים
או בשפה של סבתא שלי קעק שומשום
מעולה
לילה טוב פירגוש!

הכנתי היום את הכעכים..יצאו איזה 5 מגשים של התנור והמוןןןןן עוגיות ויצא טעיםםםםםםםםםם
אני לא אוהבת עוגיות מלוחות אבל אלה ממש טעימות..כמובן שאני מחלקת חלק בשביל לא להשמין לבד.יצאו בדיוק כמו בתמונה.
לימור חמדתי
יופי של פתיח לבקר. תמשיכי להכין להנות ולפנק את הסובבים אותך
תמשיכי לספק מתכונים טעימים ומוצלחים
פירגה יקירתי



מה ניתן להוסיף לבצק לשפר טעם
פעם טעמתי אצל חברה היו כאלה שחורים בפנים ממש לא זוכרת את השם של התבלין :x
איזה כיף לא צריך לתת לבצק לתפוח :lol: אין מצב לא להצליח
פוחדת מבצק שמרים :eek:
תודה פירגה חביבה על כל המתכונים הנפלאים :lol:
קבלי חיבוק ענק ואוהב
שמים קצח/ינסון.
תשאלי בחנות לתבלינים מה מוסיפים לכעכים מזרחיים.
תהנו
תודה רבה
על התשובה המהירה 
הי פירגה יש לי שימרית כמה לשים? והבצק לא צריך לתפוח?
ענטוש,שימי 1/2 חבילה שמרית
ועדיף לתת התפחה של שעה.
בהצלחה
תודה
נשמע מעולה מתכוונת להכין. האם אפשר להכין עם חמאה במקום מרגרינה? :lol:
מרגרינה זה במקור.
אשמח לתגובה אחרי שתכיני עם חמאה איך יצא.
תודה רבה ובהצלחה.
אפיתי עם מרגרינה אחת במקום אחת וחצי וכוס שמן מלאה במקום חצי
הוספתי מחלב וינסון ויצא מעולה
יש לי שאלה- מדוע הבצק לא תופח כמו שרגילים בבצק שמרים (כמו באפיית לחם לדוגמא)??
מיכל תודה
לגבי הבצק והתפיחה אני לא יודעת.
תודה
האם צריך לתפוח ממש עד לשפת הקערה??
להכין כמו שכתוב.יתפח כמה שיתפח
תודה רבה
פירגה יקרה

הכנתי ביום שישי
יצאו פריכות פריכות. מעולה
תודה רבה
רותי,תודה שחזרת לשתף.תהנו וחג אורים שמח לכם
הכנתי ביום שישי יצאו מעולה ופריכות מאוד… המשפחה התלהבו תוגה רבה על המתכוני :lol: ם שינתי השתמשתי רק בשמן בלי מרגרינה
הי ענבל
את יכולה להגיד לי כמה שמן שמת?
תודה על השיתוף ושבוע טוב
שלום
אצלי אוהבים את הכעכים פחות פריכים ויותר קשים מה ניתן לעשות
תודה
שמחה תמיד לקבל את המתכונים הנהדרים
רותי
רותי צהריים טובים
תודה רבה
פשוט תכיני את הכעכים בלי שמרים ותקבלי את מה שאת רוצה…..
http://pirge.co.il/חגים/יום-כיפור/כעכים-פריכים
תודה אנסה
:lol: