d79bd7a2d79bd799d79d d79ed79cd795d797 d7a8d790d7a9d7a4d7a0d794 - כעכים מלוחים עם שמרים

כעכים מלוחים עם שמרים

d79bd7a2d79bd799d79d d79ed79cd795d797 d7a8d790d7a9d7a4d7a0d794 - כעכים מלוחים עם שמרים

 
כעכי שמרים
הבאתי את המתכון הנוסטלגי מרבקה לוי מראש-פנה חברה של אמא שלי

המצרכים בקערה:
1/2 1 חבילות מרגרינה רכה
1/2 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים פושרים
כף מלח
קילו קמח
(שמים בקערה פחות קמח ולשים לבצק נעים. מוסיפים עוד קמח לפי הצורך ותוך כדי לישה)

מתפיחים כשעה.

מכינים כעכים ומניחים במרווחים על ניר אפיה בתבנית גדולה
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
אפיה בחום 175 עד שישחימו קלות
תהנו

37 תגובות על “כעכים מלוחים עם שמרים

  1. שלום פירגה,
    אני גרה בארה,ב ורציתי לדעת את כמות המרגרינה בגרמים.
    אשמח לקבל תשובה, תודה מראש…

    • דניאלה בקר אור
      200 גרם לחבילה מרגרינה
      1/2 1 = 300 גרם
      הכמות גדולה. נשמר היטב גם בהקפאה.
      smile

      • היום זה ברור שאסור להשתמש במרגרינה זה שומן טרנס לדעתי אפשר בחמאה אבל העוגיה היא חלבית אני עשיתי רק עם שמן זה יוצא נפלא האם ידוע לך מהניסיון מה כמות השמן המדוייקת ל-1קג קמח וגם עשיתי עם שמרים יבשים 2 כמות הבצק נוח לעבודה ואפילו נעים לטעמי הייתי צריכה יותר מ-2 כפות מלח מה אומרת על כך הגב׳ הנכבדה אולי יש לה משהו חשוב להוסיף?

        • ערב טוב נילי, אנסה לענות.
          אני שמה על כל חבילה מרגרינה=חמאה סך הכל 3/4 כוס שמן. בכוס חד פעמית רגילה.

          לגבי המלח,אין לי מושג ,כי לכל אחד יש את מידת המליחות שהוא אוהב ויש כאלה שבכלל ולא ממליחים.

          מה שאני עושה, אני שמה ממש קצת מלח, וטועמת כמה פירורי בצק ומחליטה לגבי תוספת. אצלי לא אוהבים מלוח מדי.
          כל אחד ושיקוליו.
          בהצלחה. kiss

    • האם הכעכים הם בסגנון של עבאדי?
      האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן?
      תודה
      המתכונים שלך נהדרים :lol:

      • אור ערב טוב
        לא יודעת לגבי המרה כזו כי לא ניסיתי.
        חן חן על הפירגון ואני מאחלת לך שכל מה שתבחרי להכין מהאתר שלי,יצליח לך ושכולכם תהנו smile

  2. לילה טוב פירגוש!
    הכנתי היום את הכעכים..יצאו איזה 5 מגשים של התנור והמוןןןןן עוגיות ויצא טעיםםםםםםםםםם
    אני לא אוהבת עוגיות מלוחות אבל אלה ממש טעימות..כמובן שאני מחלקת חלק בשביל לא להשמין לבד.יצאו בדיוק כמו בתמונה. smile laugh

    • לימור חמדתי
      יופי של פתיח לבקר. תמשיכי להכין להנות ולפנק את הסובבים אותך smile

      smile

  3. פירגה יקירתי smile
    מה ניתן להוסיף לבצק לשפר טעם sad
    פעם טעמתי אצל חברה היו כאלה שחורים בפנים ממש לא זוכרת את השם של התבלין :x
    איזה כיף לא צריך לתת לבצק לתפוח :lol: אין מצב לא להצליח laugh
    פוחדת מבצק שמרים :eek:
    תודה פירגה חביבה על כל המתכונים הנפלאים :lol:
    קבלי חיבוק ענק ואוהב smile smile smile smile smile

  4. נשמע מעולה מתכוונת להכין. האם אפשר להכין עם חמאה במקום מרגרינה? :lol:

    • מרגרינה זה במקור.
      אשמח לתגובה אחרי שתכיני עם חמאה איך יצא.
      תודה רבה ובהצלחה.

  5. אפיתי עם מרגרינה אחת במקום אחת וחצי וכוס שמן מלאה במקום חצי
    הוספתי מחלב וינסון ויצא מעולה
    יש לי שאלה- מדוע הבצק לא תופח כמו שרגילים בבצק שמרים (כמו באפיית לחם לדוגמא)??

      • הכנתי ביום שישי יצאו מעולה ופריכות מאוד… המשפחה התלהבו תוגה רבה על המתכוני :lol: ם שינתי השתמשתי רק בשמן בלי מרגרינה

  6. שלום
    אצלי אוהבים את הכעכים פחות פריכים ויותר קשים מה ניתן לעשות

    תודה

    שמחה תמיד לקבל את המתכונים הנהדרים
    רותי

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *