טעים לחיך ונעים לעין.
המצרכים :
חבילה בצק פילאס או עלים במשקל של 1 קילו
להפשיר.
שקית ברוקולי קפואה במשקל 800 גרם
או קילו ברוקולי טרי
גוש פטינה (פטה) במשקל של לפחות 300 גרם
250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
50 גרם גבינה צפתית קשה מגוררת
ביצה
פלפל שחור,אגוז מוסקט לטעם
שן שום קצוצה
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להזהבה קלה
אופן ההכנה:
לבשל את פרחי הברוקולי הקפואים 5 דקות במים רותחים
לבדוק שרך ולא סמרטוטי (ברוקולי טרי לבשל כ-15 דקות)
לסנן , ולהעביר מיד לקערה עם מי קרח
להשאיר כמה שניות לצינון ולסנן . לסחוט שלא יהיו נוזלים .
לקצוץ גס (חלקים קשים לזרוק)
להעביר לקערה את כל המצרכים ולערבב
אם משתמשים בבצק עלים אזי יש צורך ל ר ד ד. מרדדים על משטח מקומח בצורת מלבן גדול
לפזר בשליש הבצק לכל האורך את המלית בנדיבות ולגלגל לכרוכית מהודקת.
לשבלל ולהעביר בזהירות לתבנית משומנת (בצק פילאס לא צריך לרדד כי הוא דק מטבעו)
להבריש ביצה ולפזר שומשום
ל ח ת ו ך למנות ברוחב 3-4 ס"מ לפני האפיה שהחיתוך יגיע כמעט עד לתחתית התבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 165 מעלות עד שמקבל גוון חום.
לקרר 5 דקות ולהגיש חם
"הערה"
1.אוהבי התרד יחליפו את הברוקולי בקילו תרד
2. רצוי לאפות עם בצק פילאס שהוא דק יותר ועדין יותר ואין צורך לרדדו, בצק עלים צריך לרדד.
תהנו
פירגה יקירתי
בטעות קניתי מדליוני תרד אפשר להשתמש?
תודה
ריקה הי,
את יכולה. תכניסי אותם למים רותחים ל-10 שניות תעבירי למי קרח.
תוציאי,תסנני מהמים, תקצצי וזהו….
בהצלחה
פירגה,
הכנתי ולקחתי לעבודה.
הבנות שיבחו ולקחו את המכון.
יצא ממש ממש טעים.
תודה נויה.איזה כיף שהבנות התפנקו בצ'וקור :P
תודה רבה לכולכן
היי אפשר להשתמש בגבינות יותר זולות(במחיר) ? כמה גרם ואיזה?
תודה
מה שאת רוצה
מה תפקיד הביצה בתוך המלית. יש מתכונים של תרד וגבינה ללא ביצה ויש עם.
האם ניתן לוותר על הביצה.
תודה
רחל
את יכולה לוותר.