עוגת בלינצ'ס בשרית עם צנוברים
בהתחלה חשבתי להכין בלינצ'סים רגילים ממולאים בבשר ולסדר שכבה בתבנית . ואז עלה לי הרעיון להכין כמו עוגה ולחסוך מעצמי התעסקות מיותרת. המאפה קיבל הרבה מחמאות .
בלילה ל-8 בלינצ'סים בינוניים:
3 ביצים
2 כוסות מים או חלב
2 כוסות קמח
קורט מלח
3 כפות שמן
לערבל הכל במג'ימקס.
לטגן 8 בלינצ'סים. בין טיגון בלינצ'ס אחד לשני יש למרוח שכבה דקיקה של מרגרינה על המחבת.
מלית בשר טחון וצנובר:
1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
1 כף שמן
מלח ופלפל וקורט קינמון שמוסיף המון
50 גרם צנובר
עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה או כוסברה)
מזהיבים את הבצלים ומוסיפים את הבשר ומפוררים כל הזמן במזלג תוך כדי טיגון עד שיהיה פירורים
מטגנים ומערבבים עד שאין נוזלים.
סוגרים להבה ומתבלים. מערבבים. מורידים מהאש.
באותה מחבת מטגנים ומשחימים את הצנוברים בלי להוסיף שמן.
מערבבים את הצנובר עם הבשר
מכינים רוטב אדום פיקנטי :
מטגנים 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב
4 שיני שום
מוסיפים כף סילאן
כף פפריקה מתוקה
1/4 כף פפריקה חריפה
כוס עשבי תיבול אני אוהבת פטרוזיליה
אורגנו בזיליקום לפי טעם
כף אבקת מרק עוף
קופסה רסק טל וטרי
מרסקים 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן)
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ולערבב.
מרתיחים ומוסיפים מלח ופלפל.
טועמים ומשבחים טעם.
משמנים תבנית עגולה קפיצית מס' 24
מצפים בכוס וחצי רוטב עגבניות מתובל. (את יתר הרוטב מקפיאים)
אופים בחום 175 כ–25 30 דקות.
תהנו
יצא מדהים!!!
מזכיר לזניה אבל עם מרקם של עלים שונה.
אני לא יודעת איך מ-2008 אין תגובה למתכון אבל שווה כל שנייה שהתעסקתי בו והוא נחתך ממש כמו עוגה.
מרשים מאוד!!!!!!!!!
עשיתי בלי תנובר בגלל הילדים :lol:
הכוונה בלי צנובר…. ;)
שירה תודה חמודה
האתר מלא מתכונים ולא כל מתכון זוכה לתגובות.
תמיד יש פעם ראשונה.
תודה על המחמאות לעוגת בלינצ'ס בשר
המשך טעים ושבת נפלאה לכם
איך יצא אותו מתכון במילוי פטריות לארוחה חלבית?
לא הכנתי עם פטריות.לא יודעת,סליחה
יוצא מצויין עם מילוי תרד-גבינות (ללא רסק) רק גבינה צהובה מעל
תמי,תהנו
האם אפשר במקום עשבי תיבול לשים תבלין של פטרוזיליה, אורגנו/בזיליקום?
תבלון זה ענין של טעם.אני שמתי את התבלינים במתכון לטעמינו. אם את חושבת שתבלינים אחרים יתאימו לך,לכי על זה.
שלום פירגה, איזה בשר את שמה במילוי?
בשר טחון רגיל כמו לקציצות.
היי פירגה,
נראה אחלה מתכון!! יש לי כמה שאלות אלייך ותסלחי לי אם הן טיפשיות, אני די חדשה במטבח ולא כל כך ברור לי איך מטגנים את הבלינצ'ס..אחרי שהכנתי את הבלילה..כמה לשפוך למחבת? כף?
ואחרי שהבלינצ'סים מוכנים.. מה ס'תומרת לסדר לסירוגין 4 שכבות? איך אני עושה כך שגודל הבלינצ'ס יתאים בדיוק לגודל התבנית?
מיכליש הי,
יוצקים כמות כך שתתכסה שכבה דקיקה במחבת ומחכים כמה שניות. הופכים לרגע וזה מוכן.
את יכולה לחתוך לחצי ולרבע כדי לסדר אותם בתבנית.לא חייבים להשאיר אותם שלמים.
בהצלחה
פירגה שלום המתכון נראה מצויין, רציתי לשאול איזה גודל של קופסת רסק עגבניות צריך לרוטב
הכוונה לקופסא קטנה של 100 גרם ?
רבקה,טל וטרי לדעתי זה 400 גרם. ראי על הקופסה.
סבתא שלי..זל
היתה מכינה מתכון דומה מאוד
זה מאוד מזכיר לי אותה..
אני ינסה..ואולי זה בדיוק יהיה הטעם שחיפשתי
ערב טוב הילה,
אשמח אם תכיני ותספרי לי אם אהבת ואם באמת דומה.
בהצלחה