לעוגה עשירת טעמים וניחוחות.
המצרכים וההכנה לבסיס העוגה:
4 חלבונים
4 כפות סוכר
4 חלמונים
כף קמח תופח –אפשר של פסח או קמח מצה
4 כפות קקאו
כף קוניאק או ליקר
להקציף חלבונים וסוכר –להוסיף חלמונים בעדינות רבה ואת יתר החומרים-לבחוש בתנועות קיפול עדינות שלא לשבור את הקצף
לרסס תבנית עגולה מספר 24 בשמן ולצקת את הבלילה.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן ואפוי
לצנן את העוגה כ-10 דקות
המצרכים וההכנה למלית:
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
2 מיכלי שמנת מתוקה
וניל לטעם
2 גבינה רכה 9% = 500 גרם
1/2 כוס סוכר
להקציף במיקסר את 2 השמנות עם 2 האינסטנט פודינג הסוכר+הוניל
כשמוקצף להוסיף את הגבינה ולערבב קלות
לצקת על בסיס העוגה הקרה.
המצרכים וההכנה לציפוי שוקולד חלבה:
לחמם עד לסף רתיחה מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה
להוסיף 250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות ולערבב עד להמסה
להוסיף לקרם כף טחינה גולמית
לצקת על העוגה
לשמור את העוגה במקפיא עד שעה לפני ההגשה. להחזיר את העוגה להקפאה שלא תימס.
"טיפ"
1. אפשר להכין קרם שוקולד מבושל ולהוסיף לקראת סוף הבישול כף טחינה גולמית (מתקבל שוקולד בטעם עדין של חלבה)
תהנו
היי פירגה.
קניתי את כל המצרכים ואני עומדת להכין את העוגה.
שאלה קטנה- האם ניתן להוסיף לבלילת השוקולד לציפוי מעט מיץ תפוז וקליפת תפוז מגוררת במקום הטחינה? מה את אומרת על השילוב הזה? האם זה יתאים?
אילנה,השילוב של שוקולד תפוז לא מתאים לכל אחד ולא כל אחד אוהב.אם את מכירה את השילוב וזה טעים לכם,אז תלכי על זה.
בהצלחה
לומר את האמת מאז שגיליתי את האתר שלך אני נכנסת כמעט מידי יוםוהכנתי המום מאכלים ומתוקים מהמתכונים שלך ישר כוח! היום הכנתי את הקרוסונים ןעוגיות התמרים ועכשיו סיימתי להכין את עוגת הגבינה הנפלאה הזאת אפשר לומר שאני מוכנה לארוחת שישי מחר! :lol:
אילנית תודה על המחמאות למתכונים שהכנת.
יישר כח והמשך טעים
שבת שלום
ואת זו עשיתי לקינוח ארוחת ערב משפחתית חלבית וחגיגית במוצאי החג הראשון,
ליקקו שפתיים ואצבעות
יפה,איזה אושר ועושר העוגה הזו.בחירה כלבבי.
המשך טעים ומועדים לשמחה
פירגה סליחה שאני משגעת לך את השכל, מה לעשות אני רוצה מתכון רק מהאתר שלך :P לא מוכנה להתפשר.
ולשאלה: אם אני רוצה בסיס לא שוקולדי, האם אפשר להשמיט את אבקת הקקאו מהבסיס, והאם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
המון תודה
סיגלית,אם את משמיטה את הקקאו פשוט תמירי את אותה כמות לקמח ת ו פ ח
בבקשה
מצוין, תודה!
צהריים טובים!
לגבי העוגה..
אין אפשרות לאחר ההקפאה הראשונית לשמור אותה במקרר?
או שחייבים לשמור אותה רק בפריזר?
נעמה לא בטוחה.צריך לבדוק את האופציה .אם לא ,תמיד אפשר להחזיר למקפיא.
נראית אחלה. לגבי התבנית: היא לא גבוהה מדי לתבנית 24?
את יכולה להכין גם ב 24 או 26. זה ממש לא משנה העוגה תישאר טעימה כך או כך.
תהני וחג שמח
פירגה יקירתי!
האם יש תחליף לגבינה?
אולי שמנת בלבד?
העוגה מהממת פשוט לא אוהבת חמיצות של גבינות
חוץ מזה מה נשמע?
הי אילנית,אני לא יודעת מה יחליף גבינה,צר לי.
סבבה והמשך טעים לנו.
כן ראיתי את קרמבו המוקה שלך אין עליך את ענק ת!