על מצע של בטטות פטריות ובצל
הנחתי חלקי עוף ורוטב יין בסילאן ושום
ובבית התפשט ניחוח נפלא ואחר כך באו הטעימות ואנחות ההנאה.
המצרכים והתבלינים:
3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
4 בטטות קלופות ופרוסות
מארז פטריות כ-250 גרם -לחצות את הפטריות
חלקי עוף מושרים כשעה.
מישרה לעוף:
5 כפות שמן זית
חצי כוס יין מתוק
כף אבקת מרק פטריות
2 כפות רוטב סויה
4 כפות קטשופ
3 כפות סילאן
8 שיני שום פרוסות
פלפל שחור
מעט מלח על הבטטות
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות
לשמן תבנית ולסדר את הבצלים הבטטות והפטריות בשכבה אחת.
מעל את העוף וכל המישרה. (כדאי לטעום את המשרה ולתקן טעמים)
לפזר מעט קינמון על הכל.
לכסות בניר כסף ולאפות שעה ורבע.
להוריד ניר ולאפות עוד כחצי שעה עד שעה.
לחמם תנור ל-180 מעלות
לשמן תבנית ולסדר את הבצלים הבטטות והפטריות בשכבה אחת.
מעל את העוף וכל המישרה. (כדאי לטעום את המשרה ולתקן טעמים)
לפזר מעט קינמון על הכל.
לכסות בניר כסף ולאפות שעה ורבע.
להוריד ניר ולאפות עוד כחצי שעה עד שעה.
מדי פעם לצקת על העוף את הרוטב כדי שהעוף לא יתייבש.
"טיפים"
1. מי שרוצה יטגן וישחים את הבצלים השום והעופות לפני שמסדרים בתבנית.
2. במקום סילאן אתם יכולים לשים 2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית
תהנו
שלום פירגה
האם אפשר להוסיף יין אדום רגיל וסוכר במקום יין מתוק? אם כן אז כמה סוכר?
אני לא חיה בארץ ואין לי אפשרות להשיג יין קידוש מתוק… תודה!
הי אלה
שימי יין רגיל ותטעמי.אולי לא תצטרכי להוסיף סוכר.
את תחליטי אם להוסיף לפי טעמך.
בהצלחה ותהנו :lol: