קליית חצילים במחבת על הגז
כפי שזכור לי מהבית. משום מה השיטה הזו נראית לי הכי נכונה והכי קלה.
כפי שזכור לי מהבית. משום מה השיטה הזו נראית לי הכי נכונה והכי קלה.
יש לי מחבת ישנה שמיועדת אך ורק לקליית החצילים.
שמים את החציל יפה רחוץ ויבש על מחבת יבשה
דוקרים אותו במזלג בכמה מקומות ע"מ שלא יתפוצץ ומכסים ברפיון במכסה (רק מלמעלה)
קולים כ-15 דקות מכל צד ומוסיפים עוד כמה דקות במידה והחציל עדיין לא רך.
בודקים בעזרת מזלג או סכין שהחציל מאד רך
ברגע שהחציל מוכן מכבים להבה וחותכים אותו ל-2 חצאים
מקרבים עד לסף המחבת צלחת עמוקה ועם כף רגילה מעבירים את כל תכולת החצילים אליה
מעבירים למסננת להגרת נוזלים (בגלל שהחציל רותח קל מאד לגרד את בשרו לתוך הצלחת.
מעבירים למסננת להגרת נוזלים (בגלל שהחציל רותח קל מאד לגרד את בשרו לתוך הצלחת.
מה שנשאר זו קליפה חרוכה ודקה שאחרי התקררות קלה משליכים לפח.)
בתמונה: חציל קלוי מוגש ברוטב טחינה (המתכון נמצא בקטגורית ירקות)
"טיפ"
קליית חצילים על האש: לעטוף את החציל בניר כסף ולקלות 10 דקות מכל צד או עד שמוכן.
כדאי לדקור את החציל מעט שלא יתפוצץ.
תהנו
היי פירגה, האם אפשר שתצלמי בבקשה את המחבט הנ"ל ?
חג שמח
המחבת הכי פשוטה שיש. כל מחבת ישנה שאת לא משתמשת בה יותר.
:twisted: :twisted: לא דוקרים חציל :eek:
בוודאי שכן,אחרת הוא יתפוצץ לך בכל המטבח :|
רוצים קל יותר לדקור תחציל להכניס למיקרוגל עד שהחציל רך ואז כמה דקות לשרוף בגז רק לקבל תטעם שרוף