מתכון מקורי שהבאתי איתי מהמשפחה שלנו בברזיל.
מי שממש ממש לא סובל ג'לטין ימצא ב"טיפ" למטה את התחליף האלטרנטיבי.
המרכיבים:
שקית ג'לטין 14 גרם
3 כוסות מים או חלב (כוס אחת להמסת הג'לטין ו-2 לבלנדר עם הפסיפלורה)
4 פסיפלורות ענק או 10 רגילות
300 גרם שמנת מתוקה שמנה
300 גרם חלב ממותק מרוכז
אופן ההכנה:
להמיס בסיר על הגז שקית ג'לטין = 14 גרם עם כוס מים בבחישה עד לנקודת רתיחה
לקרר בבחישה רצוי בתוך קערה עם מי קרח וקוביות קרח. הקירור יהיה מהיר.
לסנן ולשים בצד.
לחצות את הפסיפלורה ולרוקן אותה לבלנדר עם עוד 2 כוסות מים או חלב ולהקציף
לסנן את הפסיפלורה במסננת עם חורים מעט גדולים (יוצא בערך תכולה של כוס אחת אחרי הסינון).
(אני לא סיננתי)
לצקת לבלנדר את השמנת המתוקה והחלב הממותק ולהקציף ביחד.
להוסיף לבלנדר את כוס הפסיפלורה
להוסיף את כוס הג'לטין תוך כדי "פולסים" קצרים של הבלנדר.
לבדוק מתיקות ולשפר לטעמכם.
להכניס לפריזר לחצי שעה.
להוציא מהפריזר ולשמור במקרר.
"טיפ" להכנה בלי ג'לטין
לשים במיקסר:
מיכל אחד שמנת מתוקה
מיכל תרכיז חלב ממותק 390 מ"ל
שקית אינסטנט פודינג וניל
את תוכן הפסיפלורה
לערבל . להוסיף מעט חלב רק במידה והמרקם מאד סמיך.
למזוג לכלים אישיים ולשמור במקרר.
http://pirge.co.il/קינוחים-ומוסים/קינוח-פסיפלורה
תוספת ליקר פירות מכל סוג לתערובת בזמן ההקצפה לפי טעם אישי.
מה זה המיכל תרכיז חלב ממותק? היכן ניתן להשיג?
טליה בכל סופר