d79ed795d7a1 d7a4d7a1d799d7a4d79cd795d7a8d794 d79ed799d79bd79c63 - מוס פסיפלורה

מוס פסיפלורה

d79ed795d7a1 d7a4d7a1d799d7a4d79cd795d7a8 d79cd799d79ed795d79f - מוס פסיפלורהמוס פסיפלורה
מתכון מקורי שהבאתי איתי מהמשפחה שלנו בברזיל.
מי שממש ממש לא סובל ג'לטין ימצא ב"טיפ" למטה את התחליף האלטרנטיבי.
המוס משכר וטעים ברמות קשות. אהבתי את טעם הסירופ הלימוני בתחתית המוס.

המרכיבים:
שקית ג'לטין 14 גרם
3 כוסות מים או חלב (כוס אחת להמסת הג'לטין ו-2 לבלנדר עם הפסיפלורה)
4 פסיפלורות ענק או 10 רגילות
300 גרם שמנת מתוקה שמנה
300 גרם חלב ממותק מרוכז
אופן ההכנה:
להמיס בסיר על הגז שקית ג'לטין = 14 גרם עם כוס מים בבחישה עד לנקודת רתיחה
לקרר בבחישה רצוי בתוך קערה עם מי קרח וקוביות קרח. הקירור יהיה מהיר.
לסנן ולשים בצד.

לחצות את הפסיפלורה ולרוקן אותה לבלנדר עם עוד 2 כוסות מים או חלב ולהקציף

לסנן את הפסיפלורה במסננת עם חורים מעט גדולים (יוצא בערך תכולה של כוס אחת אחרי הסינון).
(אני לא סיננתי)
לצקת לבלנדר את השמנת המתוקה והחלב הממותק ולהקציף ביחד.
להוסיף לבלנדר את כוס הפסיפלורה
להוסיף את כוס הג'לטין תוך כדי "פולסים" קצרים של הבלנדר.
לבדוק מתיקות ולשפר לטעמכם.
להכניס לפריזר לחצי שעה.
להוציא מהפריזר ולשמור במקרר.

לפני ההגשה לקשט כיד הדמיון
הערה חשובה: יש לשחרר עם סכין בעדינות את דפנות הכלי מהפסיפלורה לפני שהופכים.

"טיפ" להכנה בלי ג'לטין
לשים במיקסר:
מיכל אחד שמנת מתוקה
מיכל תרכיז חלב ממותק 390 מ"ל
שקית אינסטנט פודינג וניל
את תוכן הפסיפלורה
לערבל . להוסיף מעט חלב רק במידה והמרקם מאד סמיך.
למזוג לכלים אישיים ולשמור במקרר.

http://pirge.co.il/קינוחים-ומוסים/קינוח-פסיפלורה

 

המלצה שלי לפני שיוצקים את המוס לצקת מעט סירופ פטל או סירופ לימון לקרקעית הכלי.
תוספת ליקר פירות מכל סוג לתערובת בזמן ההקצפה לפי טעם אישי.
תהנו ממנות אישיות שהכינה מיכל63.
d79ed795d7a1 d7a4d7a1d799d7a4d79cd795d7a8d794 d79ed799d79bd79c63 - מוס פסיפלורה
ועוד מנות אישיות שאני הכנתי בתבניות סיליקון מאפינס:
d79ed795d7a1 d7a4d7a1d799d7a4d79cd795d7a8d794 - מוס פסיפלורה

2 תגובות על “מוס פסיפלורה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *