d790d795d7a8d796 d791d795d79bd7a8d799 d7a0d799d79cd799 - פילאף אושפלאו בנוסח בוכרי

פילאף אושפלאו בנוסח בוכרי

d790d795d7a8d796 d791d795d79bd7a8d799 d7a0d799d79cd799 - פילאף אושפלאו בנוסח בוכרי

 

פילאף אושפלאו בנוסח בוכרי
את המתכון קיבלתי בטלפון מאמא של חתני
והוא מתאים ל-6 מנות משביעות. רק מלקרוא תהיו שבעים ומרוצים.

המצרכים וההכנה:

בסיר גדול שמים 5 כפות שמן ומטגנים 2-3 בצלים גדולים קצוצים עד להזהבה
מוסיפים קילו שווארמה הודו חתוך קוביות ומטגנים מכל הצדדים .
מוסיפים ראש שום שלם לא מפורק ולא מקולף
כמון
קינמון
כורכום
פלפל לבן או שחור
אבקת מרק עוף
מגררים במ'גימיקס 5 גזרים מקולפים ומוסיפים לסיר (למי שאין מג'ימיקס שיגרר בפומפיה)
מערבבים הכל ביחד כדקה וממלאים את הסיר במים
מבשלים מכוסה כשעה או עד שהבשר רך ומוכן
מוסיפים לסיר:
1/2 1 כוסות אורז פ ר ס י שטוף היטב שהושרה במים רותחים כ-50 דקות. לסנן את האורז.
מוסיפים לסיר מים שיכסו את האורז ב-1 ס"מ.
מרתיחים
טועמים
משפרים טעמים תוך כדי הוספת התבלינים הרשומים למעלה.
מנמיכים להבה להכי קטנה.
מכסים במכסה תואם.
האורז נשאר למעלה כשמדי פעם ממזגים אותו בעזרת מצקת ברוטב שיש בסיר (בלי לערבב אותו עם יתר המרכיבים) .
האורז נשאר במרום הסיר כל מהלך הבישול.
לבשל את האורז עד שכל המים נספגים ונראה אחד אחד.
מכסים את האורז בניר מגבת כפול (ממש להניח על האורז )
מכבים להבה.
משאירים 1/2 שעה סגור בלי לפתוח את המכסה.
יוצקים את התכולה לקערה ומשם מגישים לצלחות.

"טיפים"
מתאים להכין גם עם עוף או בשר כבש
מי שרוצה יחתוך את הגזר לקוביות קטנטנות
ניתן לרפד את הסיר בפרוסות תפוחי אדמה
תהנו

60 תגובות על “פילאף אושפלאו בנוסח בוכרי

  1. לפירגה המדהימה,

    הייתי בטוחה שהמתכון הזה מסובך, אבל החלטתי ללכת על זה
    הכנתי בדיוק כמו שכתבת רק במקום שווארמה שמתי עוף
    יצא מעולה, הילדים ליקקו את האצבעות, ואפילו שבעלי לא אוהב עוף לא הפסיק עם המחמאות

    את נהדרת………………כבר אמרתי לך נכון? smile

    תודה יקירה,

    רחלי.ג. :lol:

    • רחלי יקרה
      כל המתכונים שלי קלים ,לא?
      הסברים מופשטים כדי שכל אחד יוכל להכין במינימום שאלות.
      שמחתי לשמוע שאהבתם.העונג גם שלי תמיד. :lol:

  2. חיפשתי מתכון לשווארמה הודו ונתקלתי במתכון הנפלא הזה.
    חייבת לעדכן שיצא נ-ה-ד-ר laugh
    יישר כוח!
    יש עוד מתכונים עם שווארמה הודו?

    • מירב ערב טוב
      אני אחפש עוד מתכונים.לא חושבת שיש עוד. smile
      תודה על המחמאות למתכון smile

    • אני מעוניין לעשות עם בקר , איזה סוג של בקר מתאים והאם לחתוך אותו לפני הטיגון בישול לקוביות ?

  3. איזה חלק זה של ההודו? הרגל או החזה? אני צריכה לבדוק אם ניתן להשיג כאן את זה. תודה.
    כתחליף מאיזה חלק של העוף את ממליצה להכין?

  4. פירגה יקרה,
    אין עלייך!
    בעלי מת על המאכל, סוף סוף החזרתי לו את הטעם שהתגעגע אליו כל כך!
    חוץ מזה שכל דבר שאני מחפשת לעשות אני מחפשת אצלך ויוצאת עם שלל רב.
    את מדהימה!
    תודה רבה..

    • שירה תודה לבעלך.כיף לו שאת מפנקת אותו. אין כמו לפנק את הבעל,זה עונג אמיתי.
      תמשיכי להכין מטעמים באהבה גדולה.
      smile

  5. הי פירגה,
    אני מאד אוהבת את ניחוח הקינמון בתבשילים, הייתי רוצה להוסיף גם טעם מתקתק לתבשיל, מה מומלץ להוסיף? סילאן?

    • אורנה לא בכל מחיר.אולי דווקא במתכון הזה לא מתאים. יש לי עשרות שכן מכילים קינמון וסילאן.

  6. יש אפשרות לעשות את זה עם נתחי עוף (כרעיים)?
    אם כן, מה סדר הפעולות? לטגן את העוף וכו'…

    תודה

  7. אין מילים לתאר את הטעם המשגע של התבשיל.
    הכנתי עם עוף והילדים אמרו שזה האורז הכי טעים שאכלו.
    לקחו מנה אחרי מנה איזה אושר :P
    תודה שוב על תבשילים טעימים.

  8. אתמול אכלנו בסמרקנדבאור יהודה והילדים רוצים שאכין להם גם.
    אני הולכת היום על המתכון הזה ואדווח בהמשך.
    רק מהתגובות למתכון נהייתי רעבה. :shock:

    • הי אסנת,אני בטוחה שתהנו מהפילאף שהבאתי.
      אשמח לתגובתכם.
      שבת שלום.

  9. "חזרנו" אחרי הארוחה, מלאים אך מפוצצים.
    וואי כמה שהיה טעים!!!!!!!!!!
    אמנם 3 שעות עבודה לפחות, אבל היה מדהים!!
    מכיוון שלא התכוננתי מראש למתכון, אילתרתי קצת: לא היה לי כבש, שמנו חזה הודו פרוס לריבועים. לא היה לי ראש שלם של שום, שמנו מה שהיה והוספנו תיבולית שום של קנור, האורז היה תאילאנדי…… והאצתי קצת את המתכון לשעתיים במקום 3………
    אבל……….. פשוט לא נשאר כלום!!!!!!!!!!!!!!! מנה תותחית מנצחת!!!!!!!!!!

    התגובות היו שזה אמנם לא ממש כמו במסעדה, אבל זה מה זה טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תודה. תודה .. תודה. :P

    וגם…. הייתי רוצה להבין באופן לוגי, את תרומתו של נייר המגבת לתהליך. :shock:

    • אסנת בקר טוב
      ניר המגבת שומר שהאדים לא יצאו והאורז ממשיך להתבשל.
      שמחה שאהבתם,כיף.
      תודה רבה והמשך שבת טעימה לכולכם.

  10. בוקר טוב פירגה
    אני עכשיו בשלב שהוספתי את האורז והמים וממתינה עד שהמים יספגו.. כמובן שעשיתי טעות כמו בכול מתכון :twisted: . כשהוספתי את האורז ערבבתי אותו עם הבשר
    כך שגם האורז וגם הבשר נמצאים למעלה . מה את אומרת לא יצא לי?
    :? יום טוב חני

  11. היי פירגה
    עם איזה חלק של עוף להשתמש? אפשר עם חזה עוף?בחתיכות? שלם?
    תודה מראש

  12. תודה פירגה זה מתכון מצוין והכנו כבר מספר פעמים בבית

    כמובן ששיניתי קצת כמו שכל אחד אוהב, הוספתי זרעי כמון (טעים מאוד) ומעט תבלינים נוספים ללא אבקת מרק עוף שאני לא מבשלת איתה. גם ניסינו נתחים שונים, אפילו חזה עוף – טעים קצת פחות כי הוא פחות שומני אבל עדיין מוצלח. תודה רבה!

    • ג שלום
      המשך טעים ביחד לעוד שנה נפלאה
      תהנו מהארוחה
      חג סוכות שמח smile

    • שרית בקר טוב
      בשלב הראשון לבישול הבשר ממלאים במים ומכסים את גובה התכולה.

      בשלב השני כשמוסיפים את האורז ממלאים מים בדיוק עד 1 ס"מ מ ע ל לאורז.
      בהצלחה smile

  13. תודה רבה, על ההסבר, ועל התשובה המהירה, מתכונייך נהדרים, לכל חברותי הפצתי את הבלוג שלך,

    המשיכי כך, כ ל ה כ ב ו ד!

    בברכת חג שמח, והרבה בריאות!

  14. ולא ככה מכינים אותו בוכרים זאת קהילה קטנה באוזבקיסטן לכן לקחו את זה מיהם , יש סיר מיוחד מי ברזל קוראים לו קאזאן מתגנים בו בצל חתוך לרצועות דקות לוקחים שומן כבש מטגנים בתוך הבצל או אפשר ליפני הבצל לטגן אותו לוקחים קילו גזר חתוך לרצועות דקות מכניסים לסיר ומטגנים קלות מוסיפים מים קצת מוסיפים חצי כוס צימוקים וראש שום שלם מוסיפים זעפרן ומלח שוטפים אורז עגול ומכסים את כל התערובת של הבשר ומשטחים מעל מפזרים כמון אבל גרגירים שלמים לא טחון עושים חורים אם סכין שמים להבה הכי נמוכה מכסים אם מגבת כדי לאטום ומכסה מילמעלה מידי פעם רואים אם האורז לא מוכן עושים עוד חורים ומוסיפים ביניהם מים לא הרבה סימו לב בבישול יש לערבב רק את האורז בלי הבשר בסוף מערבבים או שמים בצלחת את האורז ומילמעלה את הבשר בתאבון זה מאכל מסורותי

  15. אני לא הכנתי את האושפלו הזה אבל נהניתי מהמתכון , ואני שבעה כבר רק מלקרוא ..תודה..

  16. תשמעי יצא פיצוץ, עשיתי קצת שינויים שמתי כנפיים שלמות של הודו והוספתי בהרט במקום קינמון, טרפו את הסיר כולל הבן שלי (שנה וחצי) :lol: :lol: :lol:

    • הי טל
      איזה יופי לקרוא שיצא פיצוץ ושכולכם אהבתם. רעיון הכנפיים נפלא בעיני. בבהרט יש קינמון.
      תני ממני לקטנצ'יק חיבוק חם ותגידי לו שהוא יודע להעריך אוכל טעים ;) :lol:
      שתהיה שבת שקטה ורגועה לכולנו smile

  17. אני מעונין לעשות את זה עם בקר , איזה בקר מתאים והאם גוש שלם או לחתוך לקוביות?

  18. הכנתי את המתכון כבר הרבה פעמים ותמיד גרפתי מחמאות :lol: . האם ניתן להקפיא את התבשיל?

    • רתם,כל אחד ותבליניו. אנחנו אוכלים מאד מתובל וחריף.
      שימי קצת ועוד קצת ועוד קצת….ותטעמי עד שתגיעי לטעם שלך.

    • תומר, זה זמן בישול זהה לאורז רגיל רק שסןג האורז יותר דביק. אפשר כמובן להכין איתו את התבשיל.
      בהצלחה boast

  19. עם הרטחתי חזה עוף לפני והוא ניהיה רך וכבר יתבשל עדיין אני צריכה לשים את התבשיל שעה על האש?

  20. מה זאת אומרת ראש של שום לא מקולף? זה לא עם חול?.
    ואם אני שמה ראש שום פתוח ומקולף לא יהיה טעם חזק של שום.
    אני לא אוהבת…

    • בקר אור טליה,
      יש כמה מתכונים ששמים ראש שום שלם.
      רוחצים היטב ומניחים בסיר.
      אם קשה לך, שימי כמה ראשי שום לטעמך.

      לא צריך לעשות מה שלא אוהבים. אפשר כמובן להתפשר.
      יום מתוק ונפלא לך kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *