הכמות ל-2 פנקייק גדולים ועבים להכנה במחבת משומנת בקוטר 24
לשים בקערה עמוקה:
200 גרם שמנת חמוצה 15% שומן
1/2 כוס חלב קר / מי סודה
ו ביצה
ו כף מלאה שמן
2 כפות סוכר
2 כפות קוקוס (לא חובה)
כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
וניל או גרודת תפוז או ליקר לטעם
לערבל היטב ללא גושים—-רצוי במיקסר יד
לשמן בכפית אחת של שמן (אין צורך ביותר כי יש שמן בבלילה) – מחבת בקוטר 24
כאמור מספיק ל-2 גדולים
לצקת למחבת ולטגן בלהבה בינונית נמוכה עד שמשחים מצד אחד
הופכים לצד השני בזהירות (אפשר להפוך בשיטת עוד צלחת — מניחים את הצלחת שהיא בקוטר יותר גדול מהמחבת על המחבת מורידים מהאש והופכים בזהירות את הפנקייקס החצי מטוגן לתוך הצלחת
מגלישים אותו שוב בזהירות למחבת (אין צורך לשמן שוב את המחבת) ומטגנים עד שמוכן)
בודקים בעזרת קיסם שהפנקייקס עשוי היטב
רעיונות לעיטור והגשה:
גלידה וסוכריות צבעוניות או שוקולד מגורר או שברי שוקולד מקופלת
סילאן וטחינה גולמית – לערבב לממרח חלבה-לטעום ולמרוח על הפנקייקס – לעטר בקוקוס
סירופים שונים: מייפל—-קרמל—-שוקולד
שמנת מתוקה מוקצפת עם סוכר
ועוד כיד הדמיון
תהנו
ופה הפנקייק הנפלא שהכינה יפעתוש שלנו. כנסו לתגובה של יפעתוש למטה . יש קישור לכל התמונות שהכינה ויש מתכון משודרג שהכינה.
את אלה למטה הכין דודו חמוד
הכנתי היום, יצא מעולה!!!
הגשתי עם רוטב שוקולד (1 שמנת מתוקה ו100 גר' שוקולד מריר טוב)
איילה,נפלא ותודה רבה עם כל הלב
בוקר טוב תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך. האם אפשר ללא חלב אלא פרווה?
מלכה,אני לא יודעת. יש גם גבינה. חלב ניתן להמרה.
תודה על המחמאות.
בדיוק סיימתי להכין והייתי חייבת להגיב, פשוט פשוט וטעים טעים…
מלא סירופ שוקולד ולא צריך יותר…
הי דנה
תודה רבה ששיתפת אותי.נהדר :lol:
היי פירגה יקרה
במתכון כתבת שהכמות ל-2 פנקייק גדולים.
אני רוצה להכין את הפנקייקים האלו ורציתי לדעת אם אני מכינה אותם כפנקייק קטנים יותר, כמה בערך פנקייק יצאו לי מהכמות של המתכון? האם להכפיל כמויות כדי שיצאו הרבה יותר פנקייקים?
הכמות שאני אשתמש לכל פנקייק הוא מצקת קטנה, זו של בלינצ'ס.
ערב נעים
יפעתוש הי חמודה
אני מעריכה שיצאו לך 10. לא לגמרי בטוחה :?
תכיני ותהנו
תודה פירגה, אני אנסה וניראה כמו יצאו לי.
לפי הצילום שלך הפנקייק ניראה נהדר באמת כמו עוגה וזו התוצאה שאני רוצה שיצא לי.
פירגה, יש לי במקרר יוגורט, לדעתך יצא מוצלח להכין עם יוגורט כמו שיצא עם שמנת חמוצה?
יפעתוש,ברור שאין כמו שמנת. תמיד אפשר תחליפים לשיקולך.
הפנקייק יוצא כמו עוגה.
אשמח לראות ולשמוע חוות דעתך.
נשיקות
בוקר טוב פירגה יקרה
סוף סוף הכנתי את הפנקייק עם שמנת חמוצה [חחח, קניתי במיוחד למתכון] ;) ויצאו לי נפלאים :lol:
כמו שאת מכירה אותי עשיתי קצת שינויים לבלילה, ובגלל שרציתי שתיצא לי כמות גדולה יותר של פנקייקים, הוספתי עוד חומרים. אין מה לומר, הצדק איתך לגמרי :lol: הפנקייקים יצאו מאוד אוורירים, בשרניים כמו עוגה, כפי שהבטחת. הפכתי את הפנקייק לפנקייק שוקו [בקשתה של ביתי]. חבל על הזמן!!!
קניתי מחבת מיוחדת לפנקייקים עגולים ויצאו לי ממש עגולים ויפים, עבים ובשרניים במרקם עוגה כמובטח :lol:
וכאן התוצאה:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/yKfSO?feat=directlink
הנה השינויים והתוספות שהוספתי למתכון:
פנקייק בטעם שוקו / אפרת
מקור המתכון: פירגה עם שינויים שלי
בקערה לערבב את החומרים הרטובים:
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
2 ביצים
לערבב יחד ולהוסיף:
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס סוכר [מי שאוהב פחות מתוק להוסיף 1/4 כוס סוכר]
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
לערבב הכל יחד.
בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים:
1 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה – שקית שלמה
1/2 כפית קינמון [למי שאוהב]
1 כף אבקת שוקו
קורט מלח
להוסיף את קערת הנוזלים לקערת היבשים ולערבב במטרפה לתערובת חלקה. לא לערבב יתר על מידה.
[במידה והבלילה סמיכה מדיי, יש להוסיף עוד קצת חלב].
הכנת הפנקייק:
לחמם מחבת פנקייק או מחבת טפלון ולרסס בספרי שמן קנולה.
לצקת לכל שקע 1 כף מלאה של הבלילה ולטגן עד שמופיעות בועות קטנות ואז להפוך לצד שני לעוד דקה.
הערה:
לחמם בהתחלה את המחבת על אש בינונית ובזמן הטיגון להעביר לאש נמוכה ביותר עד שהפנקייקים מוכנים.
פירגה את אישה נפלאה
כל מתכונייך מוצלחים ואני נכנסתי לשוונג של שידרוגים חחח
אפרת יפעתוש יקירתי :lol:
כיף לי שאני נושא ליצירתיות שלך. ;)
הכל נראה נהדר. מרגש אותי לראות את היצירות שלך אחרי שידרוג. הוספתי את המאפינס כושי לכושית העסיסית ועכשיו את הפנקייק הנפלא למתכון ונתתי קישור לתגובות.
שימשיך להיות שבוע פורה ונפלא לכולנו
בריאות ואהבה
גם לי כייף שהמתכונים שלך במטבח שלי, אין כמוך
ראיתי את התמונות שהוספת… וואוו, ממש תענוג
כיף לשתינו יקירה. באמת.אני אוהבת אותך.
תראי איזו יצירה הכנסתי ברגע זה לאתר. גלידה קרמבו.
למייל שלך זה יגיע רק מחר בבקר,אבל אם תפתחי את האתר בדף הראשון תוכלי לראות.
נשיקות
היי פירגה – שבוע טוב,
נכנסתי לאתר הצילומים המרהיבים של אפרת/יפעתוש,
כל המתכונים הם שלך? ואם לא אז איך מוצאים את הקישור למתכונים?
למתכונים שלך אני כבר יודעת איך להיכנס, אבל מה עם השאר… :shock:
נאוה ,יפעתוש מעורה באתר ובוודאי תענה לך. לדעתי הרבה מתכונים שלי משודרגים.
לילה טוב
איך אני יוצרת קשר עם יפעתוש?
נאוה בקר אור
היא חברה בפורום אוכל כשר (פורום של תפוז)
הוי.. איזה עונג.. יצא מצויין. בדיוק כמו בתמונה, והכי כיף שנחסך ה"עינוי" של הטיגון של הפנקייקים הקטנים…..
תודה..
אביטלי ערב טוב
שמחתי לקרוא שיצא נהדר וטעים.
כיף שחזרת לשתף אותי
תודה
מהממממממממממממממממם וטעיייייייייים בטירוווף!
צודקת.בהחלט שווה להכין ולהנות
תודה
אפשרי להכין 4 יחידות כאלו להכין קרם משמנת מתוקה,עם שוקולד,
וקרם אחר עם שצנת מתוקה + וניל פודינג,או שוקולד לבן מומס
ולהכין יופי של עוגת יומהולדת ;) ;)
כמובן שניתן להרטיב את העוגה עם מיץ אננס,או במיץ קלמנטינה וכו' תיהנו
רחלי ;) ;)
רחלי הי,שמחה להוסיף עוד מחמאות
תודה והמשך טעים
לפירגה היקרה שלום
רציתי להכין עוגת שכבות בדרך קלה. הכנתי את הפנקייק הבשרניים שלך. כדי לחסוך קלוריות השתמשתי באשל במקום בשמנת ובכמו סוכר במקום סוכר.
יצא טעים מאוד.
תודה רבה על המתכונים הקלים והקסומים שלך. :lol:
שרה,תודה ובאהבה,בחזרה.
כיף שבחרת להכין ותודה על השדרוגים.
בעיקר שיצא טעים לכם ,תודה.
ניתן גם להכנה במיקסר קערה ?
כן,גם במיקסר קערה כמובן.
ערב טוב פירגה.פנקייק.
ממש טעים מתכון מעולה תודה רבה.
נירית,צודקת אם כבר אז את זה