פשטידת פרווה נהדרת וטעימה במיוחד וגם
"טיפ" למי שרוצה אותה חלבית
להוסיף 400 גרם גבינות מסוג: קשקבל,פטה,קוטג'.
מצרכים בקערה גדולה:
בצל קצוץ אחד גדול חצוי ופרוס דק מטוגן ומוזהב בחלק מהשמן
3/4 כוס קמח תופח
רבע כוס שמן
4 ביצים טרופות במזלג
ברוקולי במשקל 400 גרם מבושל וחתוך לפרחים חצויים
400 גרם פטריות חצויות – מטגנים במחבת שהבצל טוגן בלי תוספת שמן.
תפוח אדמה מ ב ו ש ל חתוך לקוביות קטנות
מערבבים הכל ביחד .
מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי קורט אגוז מוסקט
בוחשים ויוצקים לתבנית פיירקס– משומנת —שמפזרים עליה כף פירורי לחם.
לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה כפית פפריקה מתוקה וכפית תבלון פטרוזיליה יבשה
אופים בחום 175 כ-40 דקות.
"טיפ"
אפשר להוסיף 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
תהנו
פירגה יקרה !! עשיתי היום, יצאה פשטידה מ-ה-מ-מ-ת !!! רק מה, לא ידעתי כמה מלח לשים. אז כנראה ששמתי מעט מדי, אבל הפשטידה בכל מקרה טעימה מאוד. הכנתי בצד גם רוטב פטריות כמו לבורקס. נראה איך זה ישתלב. בכל אופן אשמח אם תתני הערכה לכמות של המלח שצריך.
בברכת שבת שלום והמון המון תודה על המתכונים המוצלחים האלו. ( ודרך אגב עןד לא עשיתי את החומוס הביתי לכן לא רשמתי תגובה, כשאעשה אומר לך איך יצא ) שולחת חיבוק.
אושרית יקרה אני אף פעם לא כותבת כמה מלח כל אחד שם לטעמו.
שימי 1/4 כפית ועל קצה הזרת תטעמי,הכי טוב.
אשמח לתגובות.תמיד.
שבת שלום
הכנתי פרווה יצא מעולה הכנתי גם בתוספת גבינות יצא פצצה תודה על המתכון
הי עליזה, תודה מקרב לב.
נפלא שבחרת להכין את הפשטידה הטעימה.
לבריאות והמשך טעים
פירגה יקרה
אתמול אכלנו מהפשטידה הטעימה הזו
ללא גבינות
ויצא מאוד טעים
כולם ליקקו את האצבעות ואהבו
תודה על המתכון
ענת הי
בהחלט מתאים גם לפרווה וגם לחלבי.שתיהן מוצלחות מאד.
שמחה ששיתפת אותי בכיף ויום נעים
עוד לא ניסתי ניראת מעולה השאלה שלי אם אפשר פחות שמן או אפילו אם בכלל לא ואם פחות אז כמה אני רוצה אותה כמו שהיא רק ממש אם פחות שמן תודה ושבת שלום
אחרי שיטוט רציני באינטרנט הגענו למתכון שלך שהיה נראה הכי טוב מבין כל השאר.. הכנו את הפשטידה בלי פטריות (למרות שבסוף נשארו לנו מיותרות) ועם יותר ברוקולי (3 פרחים טריים שבושלו במים), יצא טעים מאד!!! תודה על המתכון! אין ספק שהוא ייכנס לספר המתכונים שלנו
תודה הדס
תמשיכי להכין ולהנות
שבת שלום
כל הכבוד
למעט שדרוגים קטנים הכנתי את המתכון בדיוק לפי הרצפט
פשטידה מופלאה
הי יעקב
בקר טוב
אם בא לך, אתה מוזמן להוסיף את השידרוגים שעשית בתגובות על המתכון.
תהנו ושנה מקסימה לך :lol:
:lol: תודה על המתכון בהחלט תענוג לאכול את הפשטידה
דינה הי
אני שמחה שאהבת ויופי שחזרת לשתף אותי
תודה
יצא נהדר תודה!
אנה תודה רבה ושבת שלום
היי פירגה
הפשטידה נראית מדהימה אבל אין לי פטריות טריות. זה יעבוד עם פטריות מקופסא?
אפשר,אין בעיה
עכשיו אני הולכת להכין,נראה איך ייצא
שלום פירגה
אם אני עושה עם ברוקולי קפוא גם צריך חצי שקית או את כולה
ריקה,את כולה . להפשיר , לרכך במיקרו ולסחוט היטב מנוזלים.
בהצלחה
הייתי קצת סקפטית בהתחלה, אבל עשיתי בדיוק לפי ההוראות, את גרסת הגבינה, ויצא פשוט מעולה! כל המשפחה התמוגגה! תודה רבה!
לבריאות ושימחת אותי מאד.
תודה שחזרת לשתף
זאת שוב אני…..אפשר להקפיא את הפשטידה לדעתך??
לא כדאי,עדיף להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.
אני מארחת מחוץ לבית – אפשר בתבנית אחרת ולא פירקס ?
בוודאי שאפשר.
האם אפשא לעשות אותה עם פחות שמן או שבכלל בלי בלי שמן תודה
תנסי ותעדכני.אני תמיד מכינה עם.
את הברוקולי של סנפרוסט עדיף לבשל לפני כן? האם לעשות אותו כמחית או להשאיר בחתיכות?
תודה רבה ויום נפלא. אני רוצה לנסות מחר.
טיטי,הברוקולי מבושל. סנפרוסט לא תמיד מבושל,אז עדיף לבשל תחילה.
לא מחית,להשאיר חצאי פרחים או רבעים תלוי בגודל.
בהצלחה.
תוגה. מנסה היום!
תעדכני,בכיף.
היי
יש אפשרות להכין את הפשטידה עם קמח מלא ואבקת אפיה? לפי אילו כמויות?
תודה
אותם כמויות. יש לקנות קמח מלא תופח. אפשר להוסיף לקמח מלא כפית אבקת אפיה.
לא ניסיתי להמיר .נקווה שיצא טעים. :|
פרגי, יצא טעים מאוד! המעטתי בשמן והוספתי במקום מעט מים, קבלתי הדים חיוביים מאוד.
אני מודה לך על המתכון. אנסה בהמשך מתכונים נוספים שלך.
בברכת שבוע טוב ובהצלחה במתכונים חדשים. ::
טיטי,נפלא שחזרת לשתף אותי.
מאחלת לך שבוע נפלא עם מטעמים מפנקים.
לבריאות
אפשר להחליף את התפו"א לקישוא?
וגם , אני רואה שהוספת גרעיני חמניות , ולא ציינת את זה במתכון כאפשרות להוספה אלא אגוזי מלך. אז מה עדיף , אגוזים או גרעיני חמניה?
רבקה,האגוזים לשיקולך לתוך הפשטידה.
לפעמים אני זורה קצת חמניות בציפוי , אבל לא חובה.
לא החלפתי לקישוא.מוזמנת לנסות ולשתף.
תודה , אנסה
:lol:
האם אפשר לאפות בתבניות אישיות?
ברור שאפשר.כל פשטידה
שבת שלום ומבורך .
קודם כל כל הכבוד על האתר והמגוון ,היצירתיות ,הפשטות – שאפו !
ריטה ערב טוב
תודה רבה ואני מקווה שכל מה שתכיני, יצליח לך ויהיה לכם טעים
שבת שלום
היי פירגה שבת שלום
כרגע יצאה מהתנור מריחה טוב ובטח טעימה.כל מתכון שלך יוצא בול.תודה :lol:
צביה,נפלא שבחרת להכין,ותודה שחזרת לעדכן אותי
תהנו ושבת טעימה ונפלאה לכם
פשטידה ממש טעימה
תודה על המתכון. :lol:
שרה,תודה חמודה
שבת שלום לך ולבני ביתך
הכנתי למשפחה אתמול . יצאה מוצלחת מאוד
איריס יקרה,נפלא להוסיף תגובה כזו למתכון.
תמשיכי להכין,לפנק ולשמח אותי
תודה רב ה
ניסיתי ויצא טעים טעים. הוספתי אגוזי מלך וגרעיני חמניות מלמעלה וכן מעט אבקת מרק בצל ללא מונוסודייום.
אני בטוחה שהפשטידה תחוסל מחר בארוחת הערב. תודה!!!
בקר טוב אילנה
תהנו מהפשטידה הטעימה וסוף שבוע נעים לכולכם
היי פירגה,
אני אלרגית לתפוחי אדמה. במה אפשר להשתמש במקומם במתכון הזה?
תודה (אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך – השמרים הרטובה שלך היא חגיגה אצלי במטבח לפחות פעם בחודש)
הי עפרה,פשוט לוותר על התפוח אדמה ולהכין הכל כרגיל.
תמשיכי להכין ולהנות.שימחת אותי שחזרת לשתף.
עברה עלי תקופה לא קלה… לאט לאט חוזרת לעצמי
בעלי קנה ברוקולי וחיפשתי מה להכין איתו לשמחת תורה.
מכל הפשטידות הפרווה, זו היתה נראית הכי שווה, כרגע בתנור…
תודה רבה!
לבריאות.מקווה שאהבתם.
תודה על המתכון המוצלח, הכנתי בתוספת הגבינות יצא טעים להפליא.
באהבה נאוה. מאד שימחת אותי.
המשך יום נפלא לך
נראה מתכון מעולה!!
אפשר אבל בלי תפוח אדמה? או שיש משהו לשים במקומו?
תודה!
יעלה ערב טוב,
פשוט תוותרי על תפוח אדמה
היי פירגה יקרה.
רק מהצילום של הפשטידה,עשית לי חשק -ענק ,להכנס למטבח ולהכין את הפשטידה שנראית מהממת.
אני חיפשתי היום פטריות ב-3 מקומות,אבל לא כול כך היו מוצלחות אז לא קניתי ,
אולי בשבוע הבא ,כשיגיעו פטריות יותר איכותיות,אז אקנה ואכין את הפשטידה הזאת.
אגב ,
לשאלה ששואלים אותך על כמות מלח שצריך להוסיף:
העיצה שלי :
תחילה לערבב רק את הירקות בקערה,ולתבל אותם במלח ובשאר התבלינים שבמתכון,בכמות שאוהבים,
(כמובן,לפני הוספת הביצים והקמח, את אלה, להוסיף רק לאחר התיבול,
וכך תהיו בטוחים שיש מספיק מלח ותבלינים והכול לפי טעמכם.
פירגה כמו תמיד אחלה מתכונים, את אלופה !
שושי בקר אור,
תודה שאת מוסיפה טיפים טובים
שבת שלום
שלום. אני מכינה את הפשטידה עכשיו ואני רוצה לדעת, האם צריך לסנן את הנוזלים מהפטריות והבצל? תודה
שלום
אפשר להכין עם בטטה במקום תפוח אדמה?
בהחלט שכן. תעדכני איך יצא. תודה ושבוע נפלא לך