כרוב בתיבול עדין אפוי מספר שעות בתנור. מתאים לכל ארוחה . אני הכנתי כתוספת ל- "על האש".
מצרכים:
כרוב ירוק שלם ללא הליבה(באמצע הכרוב יש חלק קשה,עדיף להוציא אותו לפני האפיה)
בקערה:
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אפשר להוסיף תימין יבש או קצת כוסברה לטעם. כל תיבול אחר שאתם אוהבים "ילך" טוב עם הכרוב. כל תיבול של אנטיפסטי מתאים.
אופן הכנה:
מלטפים את הכרוב מבפנים ומחוצה לו בתבלינים.
עוטפים את הכרוב בניר כסף. מי שלא מתלהב מניר כסף שישים תחילה ניר אפיה ורק מעליו את ניר הכסף.
מניחים על תבנית אפשר חד פעמית.
אופים בחום 150 מעלות כ-3 שעות.
מגישים ופורסים לפרוסות.
"טיפ": נהדר עם טחינה.
תהנו.
אשמח לדעת אם יש לך טיפ להוצאת ליבת הכרוב
קשה להוציאו כשהכרוב שלם וטרי
תודה
הי ליאורה, הוצאתי עם סכין חדה לאט לאט.
בבקשה
להוציא מעט תוכן של הכרוב בנוסף להוצאת הליבה ולהכניס אורז חצי מבושל מתובל לתוך החלל שנוצר.
הכרוב יפריש נוזלים וכך יבשל את האורז.
תודה רבה וגמר חתימה טובה
היי פירגה יקרה,
חזרתי לשתף לאחר שהכרוב בתנור יצא מעולה,
אני הכנתי את הכרוב עם קצת שינויים משלי ,לקיצור בזמן:יצא טעים ומשובח בטעמו.
את הכרוב חתכתי לפרוסות בעובי ס"מ,והנחתי אותם בתבנית עם ניר משומן ,(הברשתי ב-2 כפות שמן.)
מעל פרוסות הכרוב יצקתי בערך כפית שמן מעל כול פרוסה,מעט מלח וקצת פלפל-שחור.
והכנסתי לתנור שחיממתי מראש 190 מעלות,לאחר כ-25 דקות פרוסות הכרוב התחילו להזהיב,ובעזרת תרווד הפכתי אותם לצד השני,
לעוד כ- 25 דקות ,וכיביתי את התנור.הכרוב נשאר בחום התנור עד לצינון והשחים קלות.
השתמשתי בפרוסות כרוב ירוק שיצא טעים, וגם בפרוסות כרוב סגול,ולהפתעתי הכרוב הסגול יצא רך וטעים קצת יותר.
שילבתי את הכרוב בארוחה,כתוספת לתבשיל מג'דרה (עדשים ,בצל -ובורגול) שבישלתי קצת לפני כן ,עבור הבן שלי הצימחוני.
תודה לך פירגה היקרה על הרעיון המעולה לאפיית כרוב בתנור.
יום נפלא,
שרון.
שרון יקירתי,נקרא טעים ברמות.
כיף שאתם משתפים אותי . כולנו לומדים ותמיד מחדשים.
שבת שלום ומבורך
למי שחשוב לו לא לאכול את החרקים שנמצאים בכל כרוב, האם פרוק הכרוב ושטיפה קפדנית של עליו ולאחר מכן לקבץ אותם ביחד עם התיבול בתוך נייר האפייה והאפייה כפי שהומלצה, האם צםוי שהטעם יהיה הרבה פחות טעים?
תודה מראש!
אליעזר שלום, ממש לא פוגם בטעם. גם אני שוטפת היטב חסה וכרוב.