בחג טעמנו את הבורקס הטעים הזה מעשה ידיה של אתי ענבר בת הזוג של אחי האהוב.
מצרכים ל-3 כרוכיות:
חבילה דפי פילו – לכל כרוכית צריך 3-4 דפי פילו משומנים בספריי.(אפשר להכין עם בצק עלים)
ספרי שמן או חמאה מומסת להברשת העלים
8-10 תפוחי אדמה בינוניים
3 יחידות בצל קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן
600 גרם תרד אפשר קפוא או טרי
מי שרוצה יוסיף קצת גבינה צהובה מגוררת וגם ביצה טרייה
מלח ופלפל שחור
שומשום לפיזור על הכרוכיות לפני האפיה.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה ומוסיפים לדקה את התרד. סוגרים להבה.
אופים את תפוחי האדמה ( כל תפוח מברישים בשמן ועוטפים בניר כסף) זמן האפייה כחצי שעה או עד שרכים מאד.
מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים ל"פירה" גס ומוסיפים אליהם את הבצל, התרד,התבלינים.טועמים שמספיק מפולפל ומלוח.
לכל כרוכית צריך 3-4 דפי פילו
פורסים את הדפים אחד על השני (לא לשכוח לרסס או לשמן כל דף בנפרד) ומניחים 1/3 מהכמות של המלית לאורכם.
מגלגלים ומניחים כל כרוכית על ניר אפיה בתבנית מתאימה.מהדקים את הקצוות.
גם למעלה מרססים שמן או מברישים חמאה ומפזרים שומשום.
"טיפ"
חשוב לעבוד עם בצק פילו מהר כי יש לו נטייה להתייבש . עדיף במהלך ההכנה לכסות אותו במגבת לחה על מנת לשמור על גמישותו.
תהנו.
בוקר טוב ..
תתחדשי על הבלוג החדש אהבתי .
המתכון מעולה .
גמר חתימה טובה .
לינדוש.
הי לינדוש,
תודה חמודה, תהני
גמר חתימה טובה
תתחדשי, נראה יפה וידידותי
תודה על הפירגון
היי פירגה יקרה,
האם לדעתך אפשר ליצור קציצות מהתערובת של תפו" הבצל והתרד,
או שצריך להוסיף גם ביצים?
שרון ערב טוב,
אפשר להכין קציצות עם תוספת של ביצים וקמחים או פירורי לחם. תבלינים כמובן.
שבוע טוב