אדמה ממולא גבינות שמנת חמוצה פירורי לחם 800x600 730x410 - תפוחי אדמה ממולאים

תפוחי אדמה ממולאים

 

אדמה ממולא גבינות שמנת חמוצה פירורי לחם 800x600 1 - תפוחי אדמה ממולאים3 תפוחי אדמה אפויים בקליפה, עטופים בניר כסף . כשעה וחצי בחום 190 מעלות. מקררים היטב. מוציאים את התוכן ומשאירים צורת קערית .

מצרכים:
2 סלסלות פטריות חצויות
2 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים בכף שמן
כוס גבינה צהובה מגוררת
לטעם:
זיתים קצוצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
ביצה שלמה
מלח
פלפל שחור

ניתן להוסיף גם: בצל ירוק ופטרוזיליה

אופן הכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים קצוצים עד להזהבה.
מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים ביחד.
מוסיפים ביצה ומטגנים עד שמוכנה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הזיתים, הגבינה,אגוזים קצוצים
ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים.טועמים ומשפרים טעם.
אופציות להוסיף:
2 קופסאות קטנות טונה מסוננות מהשמן
או 2 כפות מתוכן תפוחי האדמה.
או עגבניות מיובשות/עיטורי עגבניות/פלפלים צבעוניים קלויים.
טועמים ומשפרים.
ממלאים את תפוחי האדמה בנדיבות עם גבעה למעלה.
מכסים בגבינה צהובה מגוררת נוספת ומזלפים שמן זית ומעט פירורי לחם
אופים עד שהגבינה נמסה ומגישים מיד.

מי שלא משתמש בתוכן תפוחי האדמה, יכול להכין מהם לביבות או תוספת לכל פשטידה.

 

מתכון נוסף לעוד אופציה כנסו בחיפוש :  תפוחי אדמה ממולאים גבינות – אפוי

תהנו

4 תגובות על “תפוחי אדמה ממולאים

  1. בוקר טוב פירגה,
    האם יש משמעות להוספת זיתים ירוקים או שחורים?
    אגב, את המתכון של תפו"א הממולאים בגבינות, אני ממשיכה להכין עד היום, הוא פשוט נפלא!
    יום טוב
    ויקי

    • בקר אור ויקי, תודה לך.
      תוספות זה באמת שאלת טעם אישי, אז תוסיפי או תגרעי לטעמכם.
      אני שמחה שאת אוהבת את המתכון הראשון blum תודה על ההמלצה.

    • מלית פרווה אותו דבר בלי גבינה ולהוסיף את תוכן התפודים המבושלים. כדאי להוסיף עשבי תיבול לטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *