מצרכים ל-12 אישי :
250 גרם גבינת שמנת 5%
250 גרם גבינה לבנה רכה 5%
3 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות קמח רגיל
1/2 שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
אופן הכנה:
להקציף במיקסר את החלבונים+הסוכר
לערבב בקערה נפרדת את יתר המרכיבים, כולל החלמונים
לשדך בעדינות למרקם עדין, שהקצף לא יישבר ולצקת לתבניות מאפינס מסיליקון
לאפות בחום 170 מעלות כ-30 דקות
בתום האפייה הגבינה עדיין רכה והיא תתייצב במקרר.
כשמתקרר היטב, שולפים מהתבניות ע"י זה שמשחררים את העוגה מהדפנות ומחלצים את העוגה בעזרת כפית.
מניחים כל עוגה על צלחת הגשה אישית. מצפים בקצפת מתוקה ופירות יער.
תהנו
פירגה יקירה!!!
מדהים!!!
רעיון יוצא מן הכלל! אשרייך שאת כל-כך יצירתית….
שבת שלום ומבורך חך ולכל יקירייך
מיקי
ממש טעים
במה אפשר למלא חוץ מגבינה,למי שלא אוכל מוצרי חלב
יהודית בקר אור, תכיני סברינה רגילה ללא מוצרי חלב.
ליהודית: סברינה פרווה,אפשר להכין באופן הבא:
5 ביצים מופרדות
7 כפות סוכר (או תחליף סוכר.)
כפית תמצית -וניל
6 כפות סולת
2 כפות קמח רגיל.
1/2 כפית אבקת -אפיה
לרוטב:
2 כוסות מים
1/2 כוס ליקר
למי שמשתמש בממתיק,שיוסיף כמות שווה ערך ל-140 גרם סוכר (או כף יותר,או להפחית כף,לפי הטעם.)
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים: את החלבונים מקציפים עם 5 כפות סוכר (לקצף יציב ,אך לא נוקשה מדיי),
את החלמונים -הצהובים ,יש להקציף דקה אחת,שיתפחו ,ביחד עם ה-2 כפות סוכר הנותרות וכפית הוניל.
לאחר מכן,
מעבירים 1/3 מקצף -החלבונים אל קערת החלמונים ומערבבים קלות,
ומקפלים בחזרה את התערובת שהתקבלה, לתוך קצף -החלבונים.
מנפים את החומרים היבשים: הסולת, הקמח, ואבקת -האפייה,
ומקפלים גם אותם בעדינות לתערובת.
כל זה נכנס לתבנית מספר 26.
ולאפות בתנור בחום בינוני של –180 מעלות ,ל-חצי שעה .
מכוונים שעון ל- 25 דקות ,מרגע שמכניסים לתנור,
כך ש- 5 דקות לפני שהמאפה יהיה מוכן, מביאים את כל חומרי -הרוטב לרתיחה בסיר על הגז,
ולאחר 5 דקות יהיה המאפה מוכן,ואז מוזגים לאט ובזהירות (את הכול) על העוגה, ברגע שהיא יוצאת,
(לאחר שנאפתה בתנור 30 דקות).
וזהו !
מפתיע איך שמאפה הספוג הזה ,מצליח לספוג יפה ,את כל הנוזלים לתוכו.
לשומרי המשקל כדאי לדעת:
שבכול העוגה כולה יש בסך הכול 222 גרם פחמימות, המתחלקות ל -16 פרוסות.
41 גרם חלבון, -24 גרם שומן בלבד.
בכול פרוסה רק 80 קלוריות שזה בכלל לא הרבה.
מאפה סברינה פרווה,טעים מאוד, ואפילו לא כול כך משמין.
בתיאבון.