מצרכים:
5 סלקים טריים , כדאי להכין רק בעונה כשהסלק טרי.
1/2 1 כוסות חומץ רגיל
5 כוסות מים
כפית מלח (ולהוסיף לפי טעם אישי)
2 ראשי שום קלופים חתוכים פרוסות
מערבבים ומשפרים טעמים.
אופן הכנה:
מבשלים את הסלקים כמו שהם בסיר גדול מלא מים.
בודקים אחרי 40 דקות אם לא רך אז להמשיך בבישול.
מקררים.
מנקים ושוטפים וחותכים כל סלק ל-2 . כל מחצית חותכים לפרוסות דקות.
מכינים את הרוטב וטועמים. מרגישים קצת חמוץ במליחות עדינה.
אפשר לשפר עם תוספת חומץ ומלח עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים.
את כל הרוטב הזה לצקת על הסלקים. לשמור במקרר.
הערות:
ניתן לאכול מיד בתום ההכנה אבל משתבח מיום ליום. נשמר במקרר כחודש.
מי שמעדיף את הסלקים המוכנים בוואקום, אין בעיה, אבל הטעם לא אותו דבר.
תהנו.
פירגה תודה על מתכון הסלק:
היה ממש קל להכנה, ירק מאוד בריא ,
וגם יוצא טעים מאוד!
המון תודה.
ערב טוב שרון,
תודה רבה שהגבת. תודה על הפירגון.
לבריאות והמשך טעים
לא ידעתי שיש עונה לסלק…. חשבתי כל השנה…
עכשיו זה ממש עונת הסלק. הוא חלק יפה אדום וטרי. במשך השנה ניתן לקנות סלק אבל פחות לטעמי.