d7a6d79cd799 d7a4d798d7a8d799d795d7aa 2 1 640x410 - קדירת צלי פילה ברוטב יין

קדירת צלי פילה ברוטב יין

d7a6d79cd799 d7a4d798d7a8d799d795d7aa 2 - קדירת צלי פילה ברוטב יין

צלי פילה פיקנטי חגיגי
כשהצלי מוכן מכניסים לרוטב את הפטריות ומבשלים כמה דקות לספיגת הטעמים. את הפטריות אני משאירה גדולות ושלמות והן "גונבות" לבשר את התהילה.

המצרכים:
נתח כתף פילה טרי מספר 5 – קילו וחצי עד שניים.
2 סלסלות פטריות שמפיניון + 3 שקיות ערמונים בואקום
תבלינים:
2 בצלים חצויים ופרוסים
6 שיני שום פרוסות
6 כפות שמן זית
כפית אבקת מרק עוף
כפית אבקת מרק בצל
2 כפות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית טימין
קורט אגוז מוסקט
כוס יין אדום מרלו

לשפר עם מלח ופלפל שחור אחרי טעימה

הכנה:
מחממים היטב את שמן הזית ומשחימים את הבצלים. מוסיפים את השום ואת נתח הצלי ומשחימים אותו מכל הצדדים.סגירה טובה של הבשר תגרום לו להיות עסיסי ורך.
כשהבשר שחום מכל הצדדים מוסיפים מים רותחים עד גובה הבשר .

מוסיפים גם את התבלינים ,היין  והערמונים.
סוגרים את הסיר במכסה תואם כשרק פתח צר משמש ליציאת אדים.
מבשלים על להבה נמוכה ומבעבעת קלילות כ- 4 שעות עד שהבשר רך.
מוציאים את הנתח ומקררים מספר שעות.    פורסים לפרוסות שוות.
לרוטב שנשאר בסיר מכניסים את הפטריות ומבשלים כמה דקות.
מגישים את הנתח כשהוא פרוס ומצידיו הפטריות והרוטב.

אפשר להוסיף 3 גזרים חתוכים לטבעות בשלב של טיגון הבצל.

תהנו

38 תגובות על “קדירת צלי פילה ברוטב יין

  1. פירגה היי,
    הכנתי את המתכון הזה בראש השנה והוא פשוט נזלל.
    לא נשאר דבר בצלחת ההגשה, מה שאומר שהיה טעים מאוד
    תודה
    הדס

  2. הכנתי היום עם קצת עזרה מאמא, יצא ממש טעים…(כמו הרבה מתכונים אחרים שלך שהכנתי עם אחותי נורית) תודה.
    אני שמתי את הבשר בפרוסות והוא נשאר ככה(לחץ חברתי מהמשפחה) ושמתי את הגזרים אחרי הבשר כי קצת שכחתי מהם, הם יצאו נורא רכים וטעימים.
    הייתי מצלמת אבל היה קשה לחכות לאוכל smile

  3. בוקר טוב, אתר מקסים.
    אני מבקשת לדעת האם אפשר לבשל את הצלי בסיר לחץ ואם כן כמה זמן זה צריך להתבשל.
    תודה מראש.
    צביה

    • צביה בקר טוב
      אני לא מבשלת אף פעם בסיר לחץ אבל ממתכונים שראיתי מבשלים צלי פילה שעה וחצי.
      בהצלחה ולבריאות
      חג שמח smile

  4. פירגה בוקר טוב
    כרגע הורדתי את המתכון להכין אותו לערב סוכות, הוא נראה סוף הדרך,אמשיך לגלוש לקבל רעיונות
    חדשים
    חג שמח ממני אנטה

  5. קניתי בשר שהוא כבר פרוס לחתיכות. כמה זמן עליי לבשל אותו במים וברוטב?

    • תבדקי אחרי שעתיים.
      לא לשכוח לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים לפני הוספת הנוזלים.
      בהצלחה

  6. שלום פירגה
    מאתמול אני מתלבטת איזה צלי להכין קניתי בשר ולא ידעתי מה להחליט הלכתי על זה רק ללא זיתים
    יצא נפלא 4 שעות בסיר ברזל
    תודה smile smile

  7. :פירגה בוקר טוב!!!
    :oops: :oops: :oops: הכנתי לשבת את התבשיל וכמובן יצא טוב קיבל מחמאות מפה ועד שם, הכנתי אותו עם פרוסות של בשר ולא בגוש,וזה לא פגע בתבשיל.יישר כוח!! :oops: :oops: :oops:

    • דליה יקרה
      בטוח שגם כפרוסות יוצא מעדני ונפלא. תמשיכי להכין,להנות ובעיקר לשתף אותי.
      אין עליך.מעריכה מאד שאת משתפת אותי ולא מתעצלת להכנס להגיב.
      חיבוק :lol:

  8. היי פירגה,
    האם ניתן להוסיף עם הגזר שורש סלרי ושורש פטרוזיליה?
    קניתי כתף 5 גוש קפוא-זה בסדר?
    ובמקום יין מה ניתן לשים? ובמקום אגוז מוסקט – לא אוהבים אצלי?
    אשמח אם תגידי לי מה טעמו של הטימין-קניתי בקופסה של פרג.תבורכיוחג שמח

    • ענת שלום לך
      אפשר להוסיף שורשים.
      גם קפוא יוצא טעים.
      במקום יין מיץ תפוזים או מים
      לוותר על אגוז מוסקט
      שימי 2 קורטים טימין
      חג שמח לך ולמשפחתך smile

  9. אז ככה…

    הסניליות בשיא תפארתה השבת, שכחתי שזה היה המתכון שאמור היה להיוולד לאויר המטבח שלי (נמחק מזכרוני כי הילדים הודיעו שהם לא באים לשבת וכך יצא שיצאתי אל אוויר חיק הטבע ושכחתי שצריך לאכול כשחוזרים ;) )

    אז רק עכשיו ניחוחות הצלי אצלי בבית

    לא ידוע מתי נאכל אותו, אולי אקפיא אז לא בטוח שתהייה לי תגובה ל"איך יצא"

    אני יכולה להגיד רק שהריח משגע…טעמתי את הרוטב (עדיין נפעמת לנוכח העובדה שהצלחת להכניס לי יין למתכונים ושאני גם אוכל את זה laugh ) טעם הרוטב טעים טעים טעים (הוספתי את הגזר) והטעם הזכיר לי…שפעם כשהייתי קטנה בטיול ארוך ומעייף בתל אביב נכנסתי עם אמא שלי למסעדה קטנה של אוכל ביתי (וגם ככה נראתה המסעדה…כמו הסינורים האלה שמבשלים איתם מלא שנים …לא מסעדה נוצצת) בכל אופן אכלתי שם פרוסות בשר עם רוטב ופירה…וכזה טעם היה לרוטב שם

    אולי אני אוסיף פירה למנה..בשביל טעם הילדות :oops: :oops: :oops:

    • ברבורית יקרה
      אני בטוחה שעכשיו עשית חשק להמוני אנשים לחשוב ולהכין מהר את תבשיל הצלי הזה.
      smile ;) איזה תיאורים ריחניים.
      טוב, אני מקווה שיישאר משהו במקרר ;) גם ליתר בני הבית.חהחהחהחהחה
      את מקסימה .איזה שיתוף מהנשמה ומהלב.
      תו smile דה smile

  10. אני לא יכולה…הריח של התבשיל ממש מטריף אותי :twisted:
    אני מוצאת את עצמי פותחת את המקרר ואוכלת כל מה שיש כדי להשקיט את הרעב :twisted:
    ונשארו עוד שעתיים לבישול
    הצילו !!!!!!!

  11. את לא יודעת כמה טוב זה היה :lol: (בעצם את כן יודעת ;) )

    מהכלה לעתיד שמעתי ש"זה יצא כמו של אמא שלי" ולפי הצליל הבנתי שהצלחתי בגדול :lol: :lol: :lol:
    הבכור אמר שחסר משהו…בסוף גילינו מה laugh laugh laugh …חסר לו …סילאן, כל כך צחקתי…אמרתי לו שזה מתכון בלי סילאן, אה הוא אמר אם ככה זה בסדר גמור אבל אני אוהב את המתכונים עם סילאן
    הבעל אישר את המנה
    ואני…אני כרגיל התרגזתי ;) שוב את מלמדת אותי לאכול מה שאני לא אוהבת…גזר מבושל…לא אוהבת..אבל את זה טרפתי בלי הכרה (הכנסתי לבישול ארוך על חום 100 בתנור)…

    • ערב טוב יקירתי.
      הוא צודק.אוכל בלי סילאן זה לא אותו דבר כמו עם סילאן. הסילאן עושה את ההבדל.
      בכל דבר כדאי לשים סילאן אפילו כפית קטנה. לא תמיד מורגשת המתיקות אבל כל העסק מקבל צבע וארומה. אז הסילאן לוקח ובגדול. ;)
      ותתחדשי על הגזר המבושל.טעים,לא? :lol:
      שההמשך יהיה כתמיד טעים ומלא חוויות :P

  12. פירגה הייתי חייבת להכנס ולומר לך שעשיתי היום את הפילה ויצא מדהים כולם החמיאו והכי חשוב השאירו את הסיר ריק!

    תודה רבה וחג שמח!!!!

    • אורטל יקירתי,תודה תודה.
      השבוע אני אביא לאתר את אותו מתכון אבל בצורת הכנה לגמרי אחרת.
      הכנתי לחג וגם יצא סוףףףףףףףףףף
      שימחת אותי מאד מאד וכיף שכולם אהבו ונהנו
      שנה טובה smile

  13. פירגה בוקר טוב,
    אפשר במקום פטריות – זיתים?
    אני רוצה להכין פרוסות בשר עם זיתים
    מהי המלצתך?
    תודה שרי

  14. הכנתי את הצלי .אתמול היו לי אורחים יצא טעיםםםםםםםםם………
    ואני אחת שלא אוהבת יין אדום בבישול אבל הטעם מעלף האורחים ליקקו את הצלחות

  15. הגעתי אל הקצבית וביקשתי : נתח כתף פילה טרי מספר 5. אמרה לי שברגע זה ביקשתי 3 סוגי בשר: כתף,צלי, מספר 5… משהו כזה..
    בסוף היא נתנה לי צלי ?
    אני כל כך לא מבינה בבשר חחחחח

    מקווה שיצליח ליsmile תודה על המתכון.

  16. היי פירגה!
    מתה על האתר ועל המתכונים!
    אני זוכרת שהכנתי את המתכון הזה לפני 3 שנים בערך ויצא מעולה! ופתאום אני רואה כי יש לי במקפיא נתח בשר מספר 5 וישר נזכרתי במתכון המדהים הזה!

    רק שאלה- באיזה כלי שמים אם אני רוצה לאפות בתנור?
    אין לי סיר חרס או כלי סגור לנור, האם אפשר לכסות בנייר אלומניום?
    תודה על התשובה

  17. פירגה יקרה בעלי הפתיע אותי עם נתח כתף 5, ובא לי לפנקאותו במתכון הזה, רק שאין לי 4 שעות רצופות! אפשר לחלק את זמן הבישול לשעתיים היום שעתיים מחר ?

      • הי שוב , ניכנסתי לדווח שהצלי יצא פצצה !!
        בישלתי שעתיים וחצי , יצאתי לחתונה , חזרתי מהחתונה והמשכתי את הבישול עוד שעה וחצי
        היום בצהרים הוצאתי מהמקרר, חיממתי שוב והוספתי את הפטריות …. הבעל טעם והתמוגג.
        עוד מעט בארוחת שבת תקבלי עוד מחמאות מעוד טועמים smile
        אז נכנסתי להגיד תודה ושבת מופלאה :P

        ענבר

        • ענבר,אני שמחה שגם נהנית מהחתונה וגם נהנית מהצלי. תודה לך ולבעל שאהב, ושימשיך כך כל הזמן ;) :lol: שבוע נפלא לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *