אורז לא שגרתי כמו רוב מאכלי האורז שלי.
הפעם שילוב של שעועית לבנה ועשבי תיבול .
המצרכים בסיר:
2 כוסות אורז י ב ש
4 כפות שמן
עשבי תיבול קצוצים שאוהבים כמו: סלרי,פטרוזיליה שמיר וכו'…
כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת ורכה מוכנה
(ראו "טיפ למטה" )
כף רסק עגבניות+מעט סוכר
כפית פפריקה , מלח , פלפל שחור, ואם אוהבים מוסיפים גם מעט כורכום
לטגן ב-4 כפות השמן ולבחוש כחצי דקה
להוסיף מיד 4 כוסות מים רותחים ולבחוש . להנמיך ללהבה הכי קטנה.
לבשל בלהבה הכי קטנה מכוסה היטב בדיוק 20 דקות ולסגור להבה.
להניח מעל לאורז ניר מגבת ולהשאיר עד לארוחה.
כף רסק עגבניות+מעט סוכר
כפית פפריקה , מלח , פלפל שחור, ואם אוהבים מוסיפים גם מעט כורכום
לטגן ב-4 כפות השמן ולבחוש כחצי דקה
להוסיף מיד 4 כוסות מים רותחים ולבחוש . להנמיך ללהבה הכי קטנה.
לבשל בלהבה הכי קטנה מכוסה היטב בדיוק 20 דקות ולסגור להבה.
להניח מעל לאורז ניר מגבת ולהשאיר עד לארוחה.
"טיפ"
1. אני קונה שעועית יבשה ומשרה אותה כל הלילה בהרבה מים קרים.
למחרת, מבשלת את השעועית בהרבה מים ומעט מלח עד שמתרככת.
מצננת ומחלקת לשקיות של בערך 200 גרם ומקפיאה
נשמר בהקפאה חודשים רבים. כנ"ל אני מכינה גרגרי חומוס יבשים.
חוסך הרבה טירחה לחמין.
תהנו
תהנו
ערב טוב פירגה ! רציתי לשאול אותך על השעועית עם הנקודת שחורה באמצע לא יודעת את שמו ', האם אם ידוע לך אם צריך להשרות אותו לפני הבישול ואולי גם אם ישלך איזה שהוא מתכון להכנתו.
שיהיה לך ערב קסום!
רוזי,עדיין לא הכנתי עם השעועית הזו. נראה שצריך להשרות לילה.
סוף שבוע נהדר :lol:
פירגה שלום,
השם של השעועית לוביה ולא צריך להשרות אלא רק לבשל במים חמים כמו עדשם ירוקים. אפשר לערבב אותו עם אורז כמו מגדרה או לעשות ממנו סלט. מאוד טעים יש לי מתכון תורכי לסלט הזה אם תרצי .
רוזי.
רוזי,תודה את יכולה בכיף לרשום את המתכון
פירגה ערב טוב,לא מובן באיזה שלב השעועית נכנסת לתבשיל
אורלי בקר טוב
כתבתי להכניס לסיר אז להכניס הכל.
המצרכים בסיר:
2 כוסות אורז י ב ש
4 כפות שמן
עשבי תיבול קצוצים שאוהבים כמו: סלרי,פטרוזיליה שמיר וכו'…
כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת ורכה מוכנה
(כמובן כולל השעועית)
פירגה בוקר טוב ,
רציתי לדעת האם ניתן לשלב את השעועית הלבנה עם אדומה?
תודה
אורנה הי,
את יכולה,אין בעיה
שבת שלום