ההמלצה החמה הגיע היום מ- bigjack
ורעיון שצץ לי בהקשר לפתוח את הקטגוריה הזו.
ההמלצה תבוא רק אחרי שיהיו מספר המלצות חמות על אותו מתכון.
bigjack "ציתות"
bigjack "ציתות"
"אני נוהג לפרסם מתכונים בלעדיים שלי או מתכונים טריפוליטאים מהמשפחה……….אני חורג מהמנהג הזה רק לטובת מתכונים שהם לדעתי באמת מיוחדים ושווים קידום ופרסום.הבווארייה הזו לא צריכה הרבה קידום כי היא "רצה" בפורומי האוכל בפרדס כבר כמה שנים טובות……ואת בעלת המתכון, הלא היא Pirge הנהדרת הרוב הגדול מכיר, ומי שלא מכיר אז בהחלט שהגיע הזמן שיכיר….."
תודה ביגוש יקר. מעריצה מושבעת של בלוג המתכונים שלך.יישר כח. בחרתי תמונה אחת של הבוואריה מתוך הרבה פעמים שהכנת וצילמת.
שם הבלוג של ביגוש "אוכל וחיות מבית טוב" בהמלצה חמה. כנסו ותהנו.
תודה ביגוש יקר. מעריצה מושבעת של בלוג המתכונים שלך.יישר כח. בחרתי תמונה אחת של הבוואריה מתוך הרבה פעמים שהכנת וצילמת.
שם הבלוג של ביגוש "אוכל וחיות מבית טוב" בהמלצה חמה. כנסו ותהנו.
בוואריה גבינות של פירגה המצרכים וההכנה :
תבנית לחצי מנה : 30X18X5
תבנית גדולה לכל הכמות: 38X23X5
2 כוסות חלב
2 שקיות ג'לטין- ס"ה 28 גרם
2 קופסאות גבינה לבנה 5% –ס"ה 500 גרם
2 שמנת חמוצה 9%
2 שמנת מתוקה 38%
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות סוכר
להגשה: סירופ שוקולד ואגוזים. או קרם גנאש שוקולד מריר שלדעתי הכי הכי מגניב.. …
או רוטב תותים -או—- פירות יער מוכן של השף הלבן
או מיכל ריבת תות של: סנט דלפור מעורבבת בטיפונת מים חמים.
או חצאי דובדבנים שמכסים את כל הבוואריה כמו שמיכה.
תבנית לחצי מנה : 30X18X5
תבנית גדולה לכל הכמות: 38X23X5
2 כוסות חלב
2 שקיות ג'לטין- ס"ה 28 גרם
2 קופסאות גבינה לבנה 5% –ס"ה 500 גרם
2 שמנת חמוצה 9%
2 שמנת מתוקה 38%
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות סוכר
להגשה: סירופ שוקולד ואגוזים. או קרם גנאש שוקולד מריר שלדעתי הכי הכי מגניב.. …
או רוטב תותים -או—- פירות יער מוכן של השף הלבן
או מיכל ריבת תות של: סנט דלפור מעורבבת בטיפונת מים חמים.
או חצאי דובדבנים שמכסים את כל הבוואריה כמו שמיכה.
לשים בסיר את החלב והג'לטין
לבחוש היטב עד לסף רתיחה.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין.
לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה.
ל ק ר ר .
להוסיף לקערת החלב:
2 חבילות גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
2 כוסות סוכר
לערבב ביחד.
להקציף את השמנות המתוקות ולהוסיף בבחישה.
למזג את כל החומרים ביחד. לבלילה חלקה.
לצקת לתבנית פיירקס גדולה.
להכניס לשעה למקרר.
לפזר אגוזים וסירופ שוקולד .
ניתן להכין קרם ממיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה.
סוגרים להבה ומכניסים 200 גרם שוקולד מריר
נותנים לנוח 3 דקות ומערבבים לקרם ויוצקים מעל.
שומרים במקרר. לא בפריזר.
ורד הכינה כהגשה אישית.
וכאן צורת הגשה אישית כפי שהכינה: planet55
אני חולה על בוואריה ועדין לא מצאתי את המתכון שאני באמת רוצה[יש בוואריה מדהימה במסעדת איציק הגדול ביפו]וגם זו נראית טוב אבל נראה שבאמת היא סוג של עוגת גבינה :?
שירית אני לא מכינה עם ביצים. המירקם שהגעתי אליו הוא של בוואריה אמיתית.
תנסי תהני ותקבלי אלפי מחמאות
בחיים שלי לא יצאה לי עוגה טעימה כזאת ואני אחת שכן אופה ובתור פעם ראשונה בהכנת בוואריה אני ממש בעננים!
תודה רבה על מתכון פיצוץ!!!!!!!!
תודה אורלי,רק להבא,כתבי את התגובה למטה אחרי כל התגובות שכבר רשומות.
אם את אומרת אני חייבת לנסות!האמת ניסיתי כבר כמה וכמה מתכונים שלך וכולם יצאו פצצה אחד אחד.אני בהחלט אנסה את זה!אני פשוט חולה על בוואריה!!!תודה על התגובה המהירה שלך כרגיל… ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
תלכי על זה.לא תצטערי
בהצלחה ושבת שלום
ה :eek: כנתי הכנתי הכנתי את הבוואריה מעניין מה יצא מחכה בקוצר רוח…….
שירית כל הכבוד על הזריזות
ב אני חייבת להגיד לך פירגה מה שכבר אמרתי לך כמה וכמה פעמים את ג ד ו ל ה מהחיים אין עלייך אין אין אין.יצא מדהים כל התבנית הענקית הזאת היתחסלה אתמול בערב .קצרתי מחמאות על ימין ועל שמאל בזכותך.כולם שאלו מאיפה המתכון הזה?אמרתי של פירגה,סיפרתי שאני באתר בערך חודש ימים וכל מתכון שהכנתי משגע.כולם הישתגעו על הבוואריה שלך פירגה יישר כח,את אלופה!!!תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
שירית יקרה
את רואה? לא סתם קראתי למעדן הזה בוואריה גבינות.יש פה מרקם אמיתי של בוואריה.
שמחה שקצרת מחמאות.נפלא ונהדר. אמרתי לך,לא? חהחהחהחהחהחה
ילללללה, להמשיך להכין מטעמים ולהנות ולהיות מוחמאת כל הזמן.
בהצלחה להמשך, אוהבת,פירגה
פירגה,רציתי בבקשה לדעת מזה בצילום הסירופ הורוד?
שירית,זה ג'לי תות.
המלצה שלי: הבוואריה הכי טעימה עם גנאש שוקולדה. תנסי.
פירגוש היתי אצל חברה במוצש בטי בם והיא הכינה את הבוואריה שלך יצא מדהים מה שהיא עשתה שמה כוס סוכר וכוס כמו סוכר יצא מעולה מאד…..ומעל שמה סירופ שוקולד.שבכינה משמנת ושוקולד……….היה טעים טעים
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: כל זה לך :lol: :lol: :lol:
פירגה :eek: שאלה אפשר לעשות את הבווריה עם חצי כמות….ושאלה על עוגת הגזר. מותר להקפיא
בולגריה ערב טוב
את יכולה בהחלט להכין חצי כמות בוואריה ועדיין תצא לך כמות גדולה.
לגבי העוגה תכיני ביום האירוח. זו עוגה בחושה ומהירה. לא רצוי להקפיא.
לילה טוב תהני מהאירוח.
תודה פירגה פשוט רציתי שלא יהיה לי הרבה הכנות לחברים שבאים זה זוג שלא באו לחתונה והם באים לבקר ולהביא מתנה. החתונה היתה רחוק בגני הצבי באשקלון ויש אנשים שקשה להם לנוהג בלילה בלי שיכות לגיל נכון מצדיקה :lol: :oops:
הבעל עבר ניתוח בעין :cool:
בולגריה בקר טוב
לא יודעת איך יוצא גזר אחרי הקפאה.
החלמה מהירה לבעל :lol:
הי, יש לי רתיעה מג'לטין….
אפשר להשתמש רק בשקית אחת או שזה לא יהיה מספיק ?
תודה
אילניתוש הי
את פשוט מכינה 1 מכל דבר ולא 2. ואז באופן טבעי יש רק 14 גרם ג'לטין.
רשום גם גודל התבנית למנה הקטנה.תראי במתכון.
פירגה אני לא מאמינה השבוע חשבתי לצלצל לחברה טובה שלי שיש לה מתכון דומה למתכון שלך והנה יש לי אותך תמיד לעזר :lol: :lol: :lol: :lol:
בוואריה נהדרת הכי טעים שיש ,
אני מכינה את המעדן הזה- :lol: עם אוכמניות בקופסה -מעל :lol: פשוט מפזרת מעל חצי קופסה,
ושומרת חצי לפעם הבאה
מומלץ מאוד חברים שווה לנסות :lol:
פירגה אין עלייךך עשית לי את השבוע
מאושרת שיש לי אותך
פירגה ,
בוואריה קרם גבינה ושמנת :lol: :lol:
עכשיו זה ניכנס למקרר מחכה לתוצאות :oops:
תודה על המתכון
גמר חתימה טובה -צום קל ומועיל
הי לאה,פצצה של קינוח. תהנו וגמר חתימה טובה
היי פירגה
לא כ"כ אוהב תותים..אוהב את המקורי סירופ שוקולד רגיל ואגוזים שבורים .
יש מצב אני הולך לעוף על המתכון הזה…אני תכף הולך לקנות גבינה ושמנת..מה שחסר לי למצרכים.
אני מקווה שבאמת ייצא קרוב לבאווריה המעולה של איציק הגדול מיפו.. אחת הבאוואריות הטעימות שאכלתי מימיי…ואכלתי הרבה.
אחזור בהקדם עם עדכון תוצאות..
גיל ערב טוב ואגב,
תרשום את המילה בוואריה בחיפוש ותראה את המיגוון והשידרוגים שהכנתי לה. מדהימה ואין עליה.
למשל:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/בוואריה-גבינות-מהממת-וטעימה-במיוחד
ערב נפלא עם חיבוק
פשוט מדהים, כ"כ טעים וקל להכנה. ההסבר שלך להמסת הג'לטין היה מפורט והפך את העניין לפשוט וללא הסתבכויות מיותרות.
תודה רבה וחג שמח :lol:
הי קרן יקירתי
תודה רבה על המחמאות והעיקר שיצא טעים ומוצלח.
תהנו ומועדים לשמחה
פירגה
הכנתי את הבואריה ביום שישי והיא פשוט מדהימה
אני שמחה שמצאתי את האתר שלך , יש בו המון מתכונים
אני אנסה אותם כמובן
תודה
אלה
הי אלה
כיף שאת איתי ואני מקווה שתהני כמוני מהמתכונים
אשמח תמיד לחוות דעתכם תודה
היי פירגה ערב טוב
נעדרתי תקופה ארוכה מהאתר המקסים שלך (טיול מדהים לדרום אמריקה..)
החלטתי לנסות לעשות עכשיו באווריה לפי המתכון שלך..נראה לי שלא כ|כ יצלח לי
נראה לי שהסתבכתי קצת עם הג'לטין.הרתחתי עם כוס חלב ( עשיתי חצי כמות מהכל)…בחשתי טוב והעברתי לכלי דרך מסננת דקה. בזמן שקררתי את הכלי תחת כלי אחר עם מי קרח (מס' דקות) , הג'לטין התחיל להתקשות ואז שהוספתי לכלי ת כליתר נחומרים והבחשתי הכל , ראיתי שכל התערובת מלאה הגושים..העברתי שוב דרך מסננת שוב ועדיין יש גושים קטנים אמנם ..השאלה אם ככה צריך להיות ? בכל מקרה שמתי את הכל כבר במקרר..מקסימום נזביל עד הניסיון הבא. :|
האם כך צריך להיות או שזה ייצא באווריה עם גושים בפנים ?
הי גיל
אם יש גושים גם אחרי סינון,לזרוק. השיטה שלי קלה מאד.פשוט להיצמד להוראות.
בהצלחה.
עם ההרתחה הג'לטין נמס לגמרי. הבעיה שלי הייתה לאחר שקררתי בקערה. זה התחיל להקריש עם החלב ואז כשערבבתי עם השמנת חמוצגבינה וסוכר, זה הפך לגושים קטנים בזמן הערבוב.
איפה הטעות ? מת כבר להכין פעם אחת כמו שצריך . כמה אפשר באווריה קנויה מביצים… :twisted:
זה פשוט כמו שרשמתי.
לשים בסיר את החלב והג'לטין
לבחוש היטב עד לסף רתיחה.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין.
לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה.
ל ק ר ר .
לא בקרח .בצד אפשר לערבב מדי פעם.
ולא להרתיח.רק לסף רתיחה.ממש כמו שרשום.
היי פירגה
ניסיתי 3 פעמים..נצמדתי למה שכתבת..וכל פעם הג'לטין שקע למטה בתבנית הפיירקס.
כשקיפלתי את כל התערובות זה עוד נראה טוב אבל אחרי קירור התברר ששוב שקע למטה. ככה אכלתי לפחות את החלק העליון של הבוואריה.
תודה בכל אופן..לא נורא.כנראה אני וג'לטין לא מסתדרים ביחד .
באמת מוזר. לדעתי זו השיטה הקלה ביותר והמוצלחת ביותר להמסת ג'לטין. גם לא פעם ציינו זאת אלה שהכינו.
אבל כנראה שבאמת אין מה לעשות….חהחהחהחה
בהצלחה
גיל,אולי זה לא הג'לטין, אולי בכלל זו שיטת הערבוב שלך. תנסה להזכר איך ערבבת? ערבבת מספיק לאיחוד המצרכים?
כן ערבבתי טוב..פעם ראשונה יצאו לי גושי ג'לטין..אח"כ הסתדרתי עם זה ויצא מסה נקייה אבל אחרי לילה במקרר, נהיה לי שכבה תחתונה של ג'לטין למעלה כל הגבינה ..אין לי מושג למה
אני אנסה אולי מתכון מהאינטרנט בלי גבינה אלא רק עם ביצים..אולי עם קציפות של חלבונים ושמנת מתוקה זה יילך לי יותר טוב.אם לא אז לא נורא ..
:P
נורא חבל להפסיד כזה מתכון.אחד הטובים באתר.
בהצלחה בכל מה שתחליט
פירגה אני מתה על בוואריה ועושה את זה פרווה וגם חלבי למרות שאני אוהבת חלבי יותר אני אנסה את המתכון שלך אבל האם אפשר לשים מעל זה שכבת גלי? ;)
ברור גם יש תמונות שלה באתר עם הג'לי. חפשי בוואריה.
הי פירגה. אני מאוד רוצה להכין את העוגת בוואריה. לגבי התבנית- כמה זה חצי תבנית אם זו תבנית עגולה? האם תבנית 26, 24…? מודה על התשובה המהירה. תודההה
שר,24 זה בסדר.
והאם אפשר עם תבנית מתפרקת? זה מספיק יציב לפרק אותה או לא? תודה רבה
מתפרקת אי אפשר כי הבלילה נוזלית
היי פירגה,
המתכון נראה מעולה ולאחר קריאת התגובות אין ספק שאני אתנסה בהכנת הבוואריה לסופש הקרוב!!!
איזה כיף להכיר את האתר ואני בטוחה שאני עוד אמצא הרבה מתכונים מעולים.
תודה רבה!!!!
תודה יפעת,אני בטוחה שכל המתכונים שלי ייכנסו לרפרטואר שלך. הכל בגובה העיניים,משפחתי ובסבבה לגמרי. כמו שסבתא מכינה למשפחתה ולחבריה.
המשך טעים ביחד
מזאת אומרת לסנן ממש לשפוך למסננת ? סורי פעם ראשונה עם גלטין :/
פשוט לסנן,ברור שבמסננת.
ניתן לעשות בתבנית אלומניום או סיליקון :?
תנסי פעם אחת ותראי.
הכנתי שלשום יצאה מדהימה ממש אהבנו
שוב תודה על מתכון מובן וקל להכנה והכי חשוב טעים טעים
הי אורלי,זה באמת פאר היצירה והטעם.
לבריאות. תמשיכי להכין ולשדרג כל פעם משהו חדש.
הי פירגה. האם אפשר להכין בתבנית עגולה? איזה מספר? תודה
הי שר,
אפשר בתבנית עגולה הכי גדולה 26 או 28 אבל עדיין יישאר לך קרם.
את יכולה להכין את יתרת הקרם בתבניות אישיות או תבנית אינגליש קייק.
בהצלחה והמון הנאה מהמתכון הטעים.
תודה פירגה. תבנית מתפרקת גם הולך? האם התכוונת למנה שלמה או חצי? המון תודה!
הי שרי,
כשאת עושה את הבוואריה אחד מכל מצרך,אז תבנית 24 תספיק.
כשאת מכינה את הכפולה,אז כפי שכתבתי.
כשאת יוצקת את הבוואריה לתבנית היא דלילה מאד ולוקח לה זמן להתייצב במקרר.
לכן,לא ממליצה על תבנית מתפרקת,אלא אם כן את מרפדת אותה תחילה .