d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d790d798d7a8d799d795d7aa d791d79cd795d792 - כדורי בשר בנגיעות אטריות

כדורי בשר בנגיעות אטריות

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d790d798d7a8d799d795d7aa d791d79cd795d792 - כדורי בשר בנגיעות אטריות
כדורי בשר בנגיעות אטריות
תיבול עדין בלי רסק עגבניות וטיפה מתקתק
ילדים משתגעים עליהם . תנסו.
מצרכים בקערה ג ד ו ל ה:
חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים
1/2 כוס פתיתים  / אטריות דקות קצרות מספר 6 של אוסם (לפני בישול)
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה שלמה
מלח ופלפל לטעם
כפית קטשופ
כפית סילאן או דבש
מלח ופלפל
לערבב
להכין כדורים ולהניח על השיש

מכינים רוטב בסיר שטוח ורחב
בצל קצוץ מוזהב בשמן
מוסיפים:

כף סילאן
4 כפות קטשופ
ברגש להוסיף מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
4 כוסות מים רותחים
מרתיחים וטועמים ומשפרים טעם
מכניסים את הקציצות
מוסיפים מים בגובה הקציצות
(האטריות סופחות אליהן נוזלים) ויש להוסיף מים רותחים במהלך הבישול

מנמיכים את האש להכי קטנה ומבשלים כ-40 דקות.
מנערים קלות מדי פעם את הסיר

טועמים ומשפרים טעמים.

"טיפ" לתוספת
לבשל תפוחי אדמה ובטטה עם הקליפה ולצנן
לקלף ולחתוך לריבועים
לצקת מהרוטב החם ולהגיש.
תהנו

22 תגובות על “כדורי בשר בנגיעות אטריות

  1. לפירגה שלום!
    בנוסף לחומרים שלך הוספתי לכדורי הבשר קופסת גרגרי חומוס שלמים מסוננים ומרוסקים במג'ימיקס. את נוזלי הקופסה הוספתי למי הבישול+רסק עגבניות קטן. יצא מעדן! נסי ותהני.בתודה על כל המתכונים הנהדרים
    וישר כח
    יעל

  2. הכנתי היום לארוחת ערב פירגה יצא מאוד טעים…
    הוספתי דבש במקום סילאן ויותר ממה שרשום והרוטב יצא כמו חמוץ מתוק…
    כמו כן הוספתי מעט בהרט וכמון.
    כרגיל- מעולה smile

  3. בוקר טוב פירגה
    האם ניתן להמיר את האטריות בפתיתים?
    האם יש איזשהו רוטב אחר שיכול להתאים למנה?
    תודה :P

    • אניה,אפשר להמיר לפתיתים אבל לא לבשל.לשים אותם בקציצות כמו שהם.
      כל רוטב שלך יתאים.מה שאת אוהבת.

  4. היי פירגה,

    אני רוצה להכין את הקציצות בנגיעות פתיתים שלך…אבל לא את המתכון הזה… זה מתכון אחר שכבר הכנתי בעבר ואני לא מוצאת אותו…
    כבר הפשרתי בשר….מחכה לתשובתך..

  5. פירגה שבוע טוב!
    אני לא זוכרת שילדים שלי פעם ככה התנפלו על האוכל כשהם מתנפלים על ממתקים. תודה רבה לך על המתקון כזה מציל!!!!!!!! אכלו הכל! אמרו שזה מאוווווווד טעים, שסוף סוף אמא למדה לבשל. שמתי גם בתוך הסיר תפוחי אדמה.

  6. שלום פירגה
    הקציצות יצאו מעולות!!!
    הרעיון של האיטריות בפנים הוא גאוני!
    אגב, בראש השנה נהננו מהכדורי בשר בגזר גמדי וכמו שהבטחת יצאו מצוין. לא נשאר פרור!
    אני כל פעם מתרגשת מחדש כמה שהמתכונים שלך מתאימים לי ומגוונים לי את התפריט בדיוק כמו שאני מדמיינת.
    חג שמח

    • הי הדס חמדתי
      תודה על המחמאות וההמלצה הטעימה לכדורי הבשר הנפלאים.
      גם אני מתרגשת לקרוא אותך וכיף לי מאד שאת מתחברת למתכונים שלי ולהרהורי ליבי בהכנתם.
      המשך טעים לעוד שנה נפלאה ביחד.
      חג סוכות שמח smile

  7. פירגה יקרה, שבוע טוב
    מה שלומך?
    ביום שישי בבוקר קמתי, למרות שאני חולה,
    והכנתי את התבשיל שלך לארוחת ערב,
    בתי ובעלה באו לאכול.
    יצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך.
    התלבטתי האם להוסיף פטרוזיליה/כוסברה
    לעיסת הבשר, אבל בסוף, הלכתי אחרי המתכון.
    הכנתי הרבה רוטב, הוספתי קוביות תפו"א.
    הצבע שלהם היה מדהים.

    ממש ממש נהנו מהארוחה. הם לקחו כל מה שנשאר!

    smile

  8. היי פירגה האם צריך לכסות את הסיר ? ואם מוסיפים תפוחי אדמה צריך להוסיף עוד נוזלים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *