d7a2d795d792d7aa d7a7d799d7a0d79ed795d79f d797 - עוגת קוקוס קינמונית

עוגת קוקוס קינמונית

d7a2d795d792d7aa d7a7d799d7a0d79ed795d79f d797 1 - עוגת קוקוס קינמונית

ניחוחות של קינמון זה משכר.
הסילאן מוסיף נגיעה מיוחדת במינה.
מצרכים בקערה גדולה:
2 כוסות קוקוס
2 כוסות מים (ניתן להמרה)לנוזלים אחרים ובעונת ההדרים תמירו לתפוזים/קלמנטינות
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
1/2  1 כוסות סוכר
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה
לצקת 1/2 מכמות העוגה לתבנית משומנת
לזרזף  סילאן ולפזר את הקינמון והסוכר
לצקת את יתר הבלילה
(אני זירזפתי גם מעל לעוגה עוד סילאן עם קינמון וסוכר (לא הרבה)
לאפות 30 דקות
אם העוגה משחימה מלמעלה, חשוב ביותר לכסותה בניר כסף ב ר פ י ו ן ולהמשיך באפיה עד שמוכנה ולבדוק שוב.

מלית סילאן קינמון:
3  כפות קינמון (זה לא הרבה ונותן את כל הטעם לעוגה)
4  כפות סוכר חום

3  כפות סילאן

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית 26 עגולה

תהנו

המלצה מהתנור:
פירגה יקרה
זו פעם ראשונה שאני מגיבה באתרך המקסים, אז אתן את המחמאות שמגיעות-
המתכונים תמיד ככ קלים להכנה, ככ מקסימים, ככ מגרים.. ממש כייף של אתר!
ולעניין מתכון זה- עוגת קוקוס קינמונית- אין מילים בפי! אני אוהבת גם קוקוס וגם קינמון, וזה פשוט טעם אלוהי!
[בנוסף, הבן הקטן שלי אמר שהעוגה יפה]
תודה!
תודה לדקלה ולבן המתוק וכייף לקרוא את המחמאות.
ההודעה המקורית בתגובות למתכון בבלוג.
תמונה של העוגה כפי שהכינה ira m
d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a7d799d7a0d79ed795d7a0d799d7aa ira m 300x225 - עוגת קוקוס קינמונית

קוקוס קינמונית הכינה ira m

54 תגובות על “עוגת קוקוס קינמונית

  1. פירגה יקרה
    זו פעם ראשונה שאני מגיבה באתרך המקסים, אז אתן את המחמאות שמגיעות-
    המתכונים תמיד ככ קלים להכנה, ככ מקסימים, ככ מגרים.. ממש כייף של אתר!
    ולעניין מתכון זה- עוגת קוקוס קינמונית- אין מילים בפי! אני אוהבת גם קוקוס וגם קינמון, וזה פשוט טעם אלוהי! [בנוסף, הבן הקטן שלי אמר שהעוגה יפה]

    תודה!

  2. פירגה,
    העוגה יצא טעימה מאד מאד מאד….
    הוספתי כף קורנפלור וזה עשה אותה ממש אוירירית , אבל לא הצלחתי לעשות פס ישר של הקינמון ,יצא קצת בעיגולים (שזה גם מאד יפה) השאלה איך את עושה את הפס?

  3. יצאה מעולה! בכל פעם שבא לי להכין משהו ואין לי יותר מדי מצרכים אני יודעת שבטוח פה אמצא מתכון בין כל המבחר שאוכל להכין ממה שיש בבית, ובטוח שיצא מעולה…. כי זה מה שחשוב
    הנאה בכל ביס כמו כל מתכון!
    מחכה לתוכנית טלויזיהsmile :!:

    • דישילי יקרה
      שימחת אותי כיתר התגובות שיש על העוגה הזו גם שלך עם המלצה חמה . תודה smile
      להזכירך שלמרות שכל העוגות הבחושות שלי ללא הקצפת חלבונים ניתן מדי פעם להקציף את החלבונים עם הסוכר ואז את מקבלת עוגה יותר אוורירית . שתי האופציות טעימות .
      יום נפלא :lol:

  4. הי פירגה,
    זאת שוב אני…אני כל הזמן במטבח בגלל המתכונים שלך…
    רציתי לשאול אם יש לך מתכון לעוגת קוקוס עם אגוזים
    ואם לא אז אולי אני יכולה להמיר איזה שילוב אחר שלך פה לקוקוס באגוזים?
    תודה רבה לך

    • למיכל עוגת קוקוס אגוזים:
      המצרכים בקערה גדולה:
      2 כוסות קוקוס
      2 כוסות חלב
      3 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה
      וניל לטעם
      כוס שמן
      3 ביצים טרופות במזלג
      3/4 1 כוסות סוכר
      לערבב
      להוסיף כוס אגוזים מעורבבים עם חלק מהקמח
      לערבב ביחד ולצקת לתבנית עגולה משומנת מספר 26

      לאפות בחום 175 כ-40 דקות
      לבדוק בשיטת הקיסם או האצבעות שהעוגה מוכנה
      אם לא,יש להמשיך לאפות אבל לכסות ברפיון את העוגה בניר כסף שלא תישרף מלמעלה.
      להגיש עם א.סוכר
      בהצלחה

      • איזה כיף!!!!!!!!!!
        תודה רבה פירגה!
        את מדהימה איך שאת לא מפספסת שום תגובה!
        אין לי מילים! אני הולכת להכין,מאמינה שיצא טעים כמו כל השאר פה!
        אני מקווה שאני לא משגעת אותך …. :?
        שוב תודה
        מיכל

  5. פריגה- בעיה!!!!!!
    העוגה ממכרת, וזה ידוע והבעיה היא כזאת:
    אני רוצה עוגה פרווה אין לי תפוזים האם אפשר להוסיף מים במקום?
    ובעיה נוספת אין לי סילאן, במה אפשר להמיר? יש לי מייפל. . .

    תודה אוהבים אותך!

    • תודה מונקית
      לא הכנתי על מים אבל מים זה נוזל כמו מיץ אז לא נראה שיש בעיה.
      ואפשר להמיר למייפל.
      בהצלחה smile

  6. היי פירגה. אין סוף תודות על כל המתכונים הניפלאים שלך.
    רציתי לשאול לגבי עוגת הקוקוס אגוזים שנתת למעלה למיכל, כתבת "להוסיף כוס אגוזים מעורבבים עם חלק מהקמח".
    לאיזה קמח את מתכוונת, כי הרי כבר שמנו את כל ה 3 כוסות קמח בתוך הבלילה.
    ולגבי האגוזים להוסיף שלמים או אגוזים מפוררים?

    תודה מראש :P

  7. פירגה היקרה המתכונים שלך פשוט מעולים. אני כל פעם יושבת ובוחרת מתכון מחדש.
    רציתי לשאול איך עושים ציפוי של קוקוס שרוף קצת מעל העוגה. ראיתי באיזה מתכון שהסברת אבל שכחתי איפוא זה בדיוק מופיע אשמח אם תוכלי לרשום זאת שוב. smile

    • רותה יקרה
      פשוט שימי את הקוקוס במחבת על אש קטנה עד בינונית ותבחשי כל הזמן עד שהצבע יהיה חום בהיר.
      זהירות לא לשרוף ולהוריד מיד מהמחבת לצלחת כדי שלא ימשיך להישרף.
      תודה על המחמאות הנפלאות.
      יום נפלא :lol:

  8. היי פירגה, כנראה שלא ראית לפני כן את שאלתי אז שוב כותבת:

    רציתי לשאול לגבי עוגת הקוקוס אגוזים שנתת למעלה למיכל, כתבת "להוסיף כוס אגוזים מעורבבים עם חלק מהקמח".
    לאיזה קמח את מתכוונת, כי הרי כבר שמנו את כל ה 3 כוסות קמח בתוך הבלילה.
    ולגבי האגוזים להוסיף שלמים או אגוזים מפוררים?

    תודה מראש

    • אביבוש
      אם את שמה רק אגוזים אז לא להוסיף את הקוקוס

      עדיף לשים כוס אגוזים וכוס קוקוס

      לגבי הקמח תתחילי עם 2 כוסות ותוסיפי לפי הצורך עד לקבלת בלילה קצת מעבר לדלילה שמתחילה להסמיך… את לא חייבת לערבב את האגוזים בקמח כמו שכתבתי.

      את האגוזים גורסים אבל לא ממש דק.
      בהצלחה smile

  9. עוגה מדהימה!
    היינו חודש בלי אינטרנט וסעודות שבת נראו משעממות בלי האתר שלך, מזל שלקראת ראש השנה אנחנו מחוברים ….. תודה רבה !

    • יסכה יקירתי
      תודה על חוות הדעת את נהדרת ששיתפת אותי ואת כולנו.
      מאחלת שנה טובה וחג שמח לכל המשפחה.
      smile

  10. בוקר טוב פירגה

    שאלה – עוגות בחושות בדרך כלל מתאימות גם לתבניות מקושטות שאחר כך הופכים.
    גם העוגה הזאת מתאימה?
    אני מאד רוצה להכין את העוגה הזאת היום, וחשבתי על תבנית כזאת

    תודה מראש
    וויני

    • אין בעיה וויני יקרה.תכיני ותהני
      תהפכי כשהעוגה התקררה ואז לא יהיו בעיות והעוגה תצא שלמה ונאה.

      כדאי בכל אופן למרות הסיליקון לשמן היטב במרגרינה גם את הדפנות ולזרות על הכל פירורי עוגיות/לחם
      להפוך ולנער שהשאריות לא יישארו בתבנית.
      smile

  11. היי פירגה
    אהבתי מאוד את העוגה עם חלב וחלבה, בא לי לנסות את המתכון הזה
    שאלה – אני אוהבת עוגות בחושות אוריריות ולא דחוסות
    האם כדאי להפריד ביצים ולהקציץ את החלבונים?
    מה דעתך?

    תודה

    • איריס, כמובן שהקצפה גורמת לעוגות אווריריות.
      בכל העוגות הבחושות שלי ניתן להקציף ולהפריד ביצים.
      תהני. smile

  12. הי פירגה
    תודה רבה על התשובה המהירה בבוקר
    בהתחלה לא חשבתי להשתמש בתבנית סיליקון אלא ממתכת מקושטת, אבל נתת לי רעיון. יש לי גם תבנית מקושטת מסיליקון ואפיתי איתה פעם ראשונה היום
    כמו שאמרת – שימנתי טוב עם מחמאה ופיזרתי קצת פירורי ביסקוויטים, ואני חייבת להגיד שהפכתי אותה בקלות והיא ויצאה ממש יפה ביותר
    השילוב בין קוקוס לקינמון יוצא נהדר. לא מזמן הכנתי עוגה דומה שלך עם קוקוס וקינמון.והפעם גם עם חלב (סויה) בטעם וניל – פשוט יאמי

    תודה smile

    • כרגיל,אני נהנית לקרוא אותך ובעיקר על הבקר smile
      תודה וויני ויום מקסים וטעים לכם :lol:

  13. הכנתי את העוגה עם מיץ ובמקום סילאן (לא היה לי וגם לא אוהבת) מייפל.
    העוגה משגעת וקצרה מחמאות
    נהנית מהאתר המקסים ומעדכוניך היומיים.

    • יהודית מקסימה תודה ששיתפת אותי
      איזה כיף לקבל מחמאות על הבקר
      קבלי :lol: smile ענק
      יום נפלא smile

  14. פירגה היי,
    הכנתי ויצא מצוין. העוגה הזאת היא אחת מכמה עוגות שהכנתי לאיזשהו אירוע התרמה. את כולן הכנתי מהאתר שלך. השמרים רטובה וטובה במילויים שונים, הקוקוס בנגיעות נוטלה וגם העוגה הזאת. למרות שיש לי המוני מתכוני עוגות, בזמן האחרון פשוט "נדבקתי" לאתר שלך ואני נהנית מכל רגע.

    תודה
    ריקי
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  15. לא מובן כמה כפות סילאן או מייפל צריך לשים באמצע העוגה ולמעלה . והאם לא צריך להקטין את כמות הסוכר אם מוסיפים סילאן באמצע ולמעלה

    • שימי כמה שאת רוצה לא הרבה מדי אבל שיורגש.
      כנ"ל למעלה.
      לגבי הסוכר כל אחד וטעמו.
      smile

  16. מצויינת!! הכנתי כשהאורחים הודיעו שהם בדרך, וכשהם הגיעו ריח קינמון משכר עמד באוויר והעוגה- לא הכזיבה!! טעימה, קלה להכנה, מעולה ליד הקפה. הכנתי שתי תבניות אינגליש קייק ואחת הכנסתי לפריזר (לפני שהראשונה חוסלה). מומלץ בחום! תודה לך על מתכון נהדר :lol:

    • הי עינת
      תראי כמה מחמאות יש על העוגה.
      בשמחה אני אוסיף גם את שלך.
      המשך טעים ותודה על ההמלצה smile

  17. פירגוששששששששששששששששש העוגה לא מזמן יצאה מהתנור טעיםםםםם ביותר וריח של קינמון בכל הבית! smile laugh
    הקפאתי אחת לאמא ואבא

  18. חיפשתי עוגה עם הרבה קוקוס וידעתי שיש לך מבחר , רוצה להודות לך מקרב לב , העוגה יצאה פשוט מצויין, רכה ועסיסית וממש טעימה! מוצלחת מאוד
    דרך אגב , לא היה לי מיץ תפוזים , אז הוספתי מיץ תפוחים כזה של פריגת , טעם התפוחים לא מורגש באופן מיוחד וזה עדיין יצא מוצלח מאוד!

  19. היי פירגה העוגה נשמעת מעולה ורציתי להכין אותה אך אין לי סוכר חום האם זה קריטי? או מה יכול להחליף אוות?

  20. הי פירגה
    אני תמיד מכינה עוגות מהאתר שלך, ותמיד יוצא מוצלח מאד.
    אני רוצה להכין את העוגה הזו עם שטרויזל קינמון. רשמת את המרכיבים אך לא רשמת כמויות.
    אפשר כמויות בבקשה?

    תודה מראש

  21. פירגה היקרה,
    הכנתי את העוגה הזו וכולם ממש התלהבו ממנה!
    הבעיה היחידה היתה כשערבבתי דבש, קינמון וסוכר- במקום שזה יתפזר כמו אצלך הכל נדבק לי לגוש אחד. ניסיתי לפורר ולפזר וחשבתי שאולי באפייה זה יסתדר אבל זה עדיין יצא בגושים. מה עשיתי לא בסדר? מה לעשות כדי שזה יצא לי כשכבה אחידה? :?
    תודה!

    • הי אמא לתאומים,לא לערבב הכל ביחד.
      לשים קודם דבש או סילאן ומעל לפזר את הקינמון ואת הסוכר smile

  22. סורי…. הייתי צריכה לכתוב את התגובה שלי כאן ולא בעוגת קוקוס על בסיס מים…

    עוגה נהדרת ורכה!

  23. הכנתי היום מאודדדד טעימה בפנים שמתי מייפל במקום סילאן.
    צריך להיזהר היא נראית מוכנה אבל צריכה עוד רבע שעה אפיה בערך עם נייר כסף למעלה כי הבפנים לא מוכן laugh

  24. ערב טןב פירגה.
    עוגה מעולה טעימה מאוד לכל הדעות בביתי.
    תודה על מתכון הניפלא.

  25. שלום

    באיזו טמפרטורה לאפות את העוגה?
    האם הזמנים משתנים כשאופים ב 2 תבניות אינגליש לעומת עגולה אחת?

    תודה רבה

    • לימור הי,
      אני אופה כמו את כל העוגות 175—180 ובודקת . אם צריך להמשיך לאפות והלמעלה חום ,אני מניחה ניר כסף וממשיכה לאפות כמה שצריך.
      בבקשה ובהצלחה smile

  26. תודה רבה על המענה.
    יש לי רק קמח תופח – האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל ואבקת אפייה ב 3 כוסות קמח תופח?
    שוב תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *