d7a9d791d795d7a2d795d7aa4 - פסטה או ניוקי בשמנת ופטריות

פסטה או ניוקי בשמנת ופטריות

d7a9d791d795d7a2d795d7aa4 1 - פסטה או ניוקי בשמנת ופטריות

ארוחה קלה בתוספת סלט ירוק,משביעה ומהנה.

מצרכים והכנה:
לבשל פסטה במשקל 400 גרם לפי הוראות היצרן-לסנן ולא לשטוף
(את הפסטה מבשלים אחרי שהרוטב חם ומוכן)
אחרי שהפסטה מסוננת לערבב אותה עם כפית שמן שלא תידבק.

הרוטב:
לטגן בחמאה או שמן 2 בצלים גדולים חתוכים דק מאד לצבע זהוב ולהוסיף את השום לבחישה קלה.
להוסיף:
400 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות ולטגן בבחישה כדקותיים עם הבצל והשום.
להוסיף:
2 שמנות מתוקות
כפית אבקת מרק עוף   מי שלא מפחד ממנה…לדעתי מוסיפה המון.      –     שן שום כתושה רק כאופציה ולא חובה.
מלח ופלפל שחור או לבן להוסיף אחרי טעימה
לערבב עד לרתיחה ולכבות.
להוסיף את הפסטה המסוננת ולערבב היטב שהרוטב יעטוף אותה מכל הצדדים.

יש 2 אופציות להסמכת השמנת:
להוסיף 200 גרם גבינה צהובה מגוררת ולערבב (טעם הגבינה לשיקולכם וטעמכם)

או לוותר על הגבינה    ו ל ע ר ב ב   1/4 כוס מים עם כף שטוחה קורנפלור ולהוסיף בשלב שהשמנת מתחילה לבעבע.לבחוש רק עד שמתחיל להסמיך ולסגור להבה.

"טיפים"
1. את הגבינה אפשר להגיש בכלי בנפרד ליד הפסטה החמה ולא לערבב
2. את השמנות אפשר להמיר לשמנות מתוקות קלות (למרות שלא יצא אותו דבר)
תהנו

31 תגובות על “פסטה או ניוקי בשמנת ופטריות

    • שחר מתוקה
      זה באמת מעדן משמין.חהחהחהחהחהחה אבל מי שלא הכין וטעם לא יבין מה זה טעם "גן-עדן" לא?
      תודה לך על הכל מקסימה smile

  1. היי פירגוש..
    זה לא קשור לקטגוריה וגם המתכון הזה נראה טעים אבל אני מחפשת מתכון לסלט פסטה קר עם זיתים שחורים..נראה לי שמוסיפים רוטוב אלף האיים או משהו..
    אשמח לעזרה

  2. הייי…
    תודה רבה פירגוש!
    אמא שלי מארחת אותנו בשבועות ואת חמי וחמתי ואני עוזרת לה עם האוכל..בדיוק עכשיו היא העתיקה מתכונים מהאתר שלך laugh smile smile

    • לימור מתוקה
      תודה לך וחיבוק לאמא ואני מקווה שהכל יצא לכם טעים טעים ושיהיה לכם חג שמח ונהדר
      בהצלחה smile

  3. הייי פירגוש…
    אחלה מתכון,הכנתי היום והוספתי גם פטריות מקופסת שימורים כי לא היה לי מספיק פטריות טריות.
    יצא טעים וזה גם מהיר יחסית smile

  4. פירגה יקירתי דחוף מאוד!!! הבן שלי רוצה שאני אכין פסטה ברוטב שמנת עם הרבה רוטב שמנת ללא בצל ופטריות איך אני מכינה? אשמח לתשובה מהירה עכשיו אני מכינה את הבישול של הפסטה הרבה תודות

    • גלי,תבשלי 2 שמנת עד למצב רתיחה ומיד תוסיפי תוך ערבוב תמידי:
      1/4 כוס מים+כף קורנפלור מעורבב עד שאין גושים
      שימי לב לערבב כל הזמן כדי למנוע גושים. מיד כשאת מוסיפה את הקורנפלור והמים ל ס ג ו ר להבה ולהמשיך בנמרצות לערבב.
      הקורנפלור יסמיך את הרוטב .
      תערבבי עם הפסטה החמה וזהו….
      תבלינים עלייך.
      תהנו

  5. היי פירגה
    סליחה על הבורות אבל שמנת לבישול או שמנת מתוקה להקצפה?

  6. היי פירגה היקרה!
    יש לי שאלה לגבי המתכון הנ"ל-

    לא ברור האם צריך לטגן עם הבצל גם שום? אם כן-כמה שיניים?
    ובאיזה שמנות מתוקות מדובר? שמנת לבישול?

    תודה על התשובה ועל האתר המ-ד-ה-י-ם שלך!!

    • חפצי שלום
      כל שמנת גם לבישול טובה. מכל חברה ומכל סוג ומכל אחוזי שומן.
      יש של אלפרו 5 אחוז שהיא מעולה ואני משתמשת בה המון.
      שום תטגני עם הבצל ושימי כמה שאת אוהבת.1 או יותר זה ענין של טעם אישי

      smile

  7. פירגה תודה רבה לך מקסימה שכמותך וחג שמח!!!!להסמכת הרוטב עם גבינה צהובה באיזה שלב להוסיף את הגבינה לשמנת מתוקה?תודה :lol:

    • מיכלי, אפשר להוסיף את הגבינה כשמכבים את הלהבה. הגבינה תימס מהחום.
      אפשר לערבב קלות.
      חג שמח לך ולבני ביתך smile

  8. פירגה זה אפשרי להכין עכשיו ולהגיש בערב? ואיך מומלץ לחמם?תודה וחג שמחחחח ;) ;)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *