d7a2d795d792d7aa d79ed795d7a1 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d790d7a4d795d799d794 - עוגת מוס שוקולד אפויה

עוגת מוס שוקולד אפויה

1 126725324 - עוגת מוס שוקולד אפויהעוגת פינוק מענגת וממיסה לבבות.
עוגת מוס שוקולד פירורים אפויה -נוסטלגיה בת עשרות שנים נפלאה,  מחברתי דסי
הקרם המוסי- -שוקולדי מבצבץ לו בין שכבת הבצק , לבין הפירורים .
עוגה נפלאה לאירועים, לפינוקים, ולפיקניק-בגלל שאין צורך לשמור אותה בקירור.
עוגת מוס שוקולד אפויה בפירורים-עוגת חלומות של דסי חברתי.
המצרכים והכנה לבצק:
תבנית משומנת 27X33 או יותר גדולה.
אם תכינו בתבנית היותר גדולה של התנור העוגה תצא נמוכה אבל  נ פ ל א ה.  מומלץ בחום.
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
6 כפות סוכר
3 חלמונים
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים ומחלקים ל-2.    מקררים שעה.
חלק אחד משטחים בתבנית משומנת. אין צורך לאפות תחילה את הבצק.
החלק השני נכנס לפריזר בגושים קטנים וישמש לפירורים .  גושי בצק קטנים חצי קפואים יהיו קלים לגירור.
מצרכים והכנה למוס בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שטוחות קקאו
1/2 כוס מים רותחים
להרתיח על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
להוסיף :
50 גרם מרגרינה או חמאה    רכה   ו ל ק ר ר .
להוסיף:
כף קמח רגיל
2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
3 חלמונים בחושים במזלג (לבחוש לתוך השוקולד במהירות) עד שתתקבל בלילה קרמית.
להקציף    ב מ י ק ס ר   את 6  החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גבוה ויציב
להוסיף את הקצף לקרם השוקולד ב ה ד ר ג ה ובתנועת עטיפה עד שיתקבל קרם חלק.
לצקת את הקרם על הבצק .
מוציאים את גושי הבצק שמיועדים לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה באופן שווה מעל.
גם אם הפירורים שוקעים בתוך הקרם זה בסדר גמור.
אופים את כל העוגה ביחד בחום 175 מעלות כ-40 דקות או עד שתשחים.
מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
הערה:
ניתן לשמור כחיתוכיות בפריזר בקופסה סגורה. בין השכבות להפריד עם ניר אפיה.
תתפלאו,אבל העוגה טעימה אפילו קפואה.
תהנו
אלישבע 10 מביאה לנו לטעום ממעשי ידיה:

תהנו מפרוסה עגולה שהכינה שיר123 שהעדיפה להכין את העוגה בתבנית עגולה.dscf8243 300x225 1 1 - עוגת מוס שוקולד אפויהdscf8243 300x225 1 - עוגת מוס שוקולד אפויה

 

תהנו

231 תגובות על “עוגת מוס שוקולד אפויה

  1. פירגה היקרה בוקר טוב
    נראה מעולה האם לא צריך לאפות קודם מעט את הבצק?
    אני חייבת לספר לך שאתמול הייתי מודאגת שלא קיבלתי עדכונים, את ההצלה שלי, אימי ז"ל לא השאירה מתכונים כתובים כך שאני מאוד נעזרת בל תודה מכל הלב ושתהיה לכם שנה הכי טובה

    • מה זו העוגה המדהימה הזו???????? יצאה מעולה… גם אני רוצה חברה כמו דסי , בטוח יש לה עוד הברקות.. :lol:

      • עינת ערב טוב
        מדהימה מדהימה
        כבר כל העולם מכיר אותה.
        ברגע שיהיו עוד הברקות אביא בכיף
        לבריאות ותהנו
        חג שמח smile

  2. היי פירגה

    אני מדפיסה ה-מ-ו-ן מתכונים שלך.
    גם אם אני לא כותבת תגובות תדעי שאני כאן. הייתי המומה כשכתבת כמה גולשים נכנסים לבלוג שלך מכל העולם.

    אתמול הייתי בסטימצקי בקניון הזהב בראשון והסתכלתי בספרי בישול. כל ספר
    שראיתי אמרתי לעצמי בשביל מה לי לקנות אם יש לי את פירגה(-: ולא קניתי שום ספר.

    אוהבת אותך ומאחלת לך הרבה שנים של נחת ואושר ובישולים.

    כרמלה2

  3. כרמלה יקירתי
    לפני הכל רוצה לחבק אותך חיבוק חזק ואוהב ולהגיד לך תודה תודה תודה.
    אני שומרת את כל המילים היפות שלך בחוברת מיוחדת שאני מכינה חוברת המחמאות והפירגון.
    את מקסימה,ואני רוצה לאחל לך ולמשפחתך שנה מאושרת,מעושרת,בריאה וטעימה
    ושלא נפסיק להנות אחת מהשניה.
    חיבוק מפירגה

  4. smile אפיתי את העוגה בפעם הראשונה, והבאתי אותה לאירוח. היא היתה מצויינת. בד"כ אני לא עושה נסיונות על מארחים, אבל הפעם לאור כל ההמלצות, החלטתי ללכת על זה וה"הימור" השתלם. היא חוסלה עד הפירור האחרון, וכמובן הפניתי את השואלים לאתר שלך…
    תודה!

    • ורד יקרה
      תודה ששלחת לי תגובה כזו נהדרת.
      אני בטוחה שהעוגה הזו תלווה אותך שנים רבות ומתוקות.
      לילה טוב smile

  5. ערב טוב פירגה
    זמן רב אני מחפשת תרוץ להכין את העוגה הזאת
    וביום שישי בצהריים מצאתי את ההזדמנות הנהדרת, להביא אותה לארוחת ערב
    העוגה יצאה טעימה עד מאוד, אבל התפרקה, אי אפשר היה להחזיק חתיכה אחת ביד
    יש לציין כי הבצק היה רך מאוד מאוד….אם נתקלת במקרה שכזה מבקשת עזרה….

  6. ערב טוב מאיה יקרה
    זו עוגה שאני מכינה כבר עשרות שנים ולא קרה. גם הבעיה עוד טרם נשמעה.
    במחשבה…….אולי פיספסת באפייה כמה דקות והוצאת לפני הזמן.
    אם יקרה שוב,שימי במקרר. אפילו בפריזר.
    מקווה שלהבא יצליח יותר.
    smile

  7. שלום פירגה,

    אפיתי את העוגה הזו המון פעמים, מאד טעימה. מישהו הציע לי להוסיף גרד של קליפת תפוז. מכיוון שאני מאד אוהבת שוקולד תפוז (נשאר לי מהילדות. היו פעם שוקולדים בקופסאות, קטנים כאלה מלבניים בכל מני טעמים, עטופים בניר עם ציור כד חלב לשוקולד חלב, ציור של תפוז לשוקולד תפוז. לא יודעת האם גם את זוכרת).
    , הוספתי גרד של תפוז אחד לבצק וגרד של תפוז אחד למוס השוקולד וזה יצא נהדר. לפחות לטעמי ולטעם האורחים הרבים שטעמו.

    סמדר.

    • סמדר בקר טוב
      אני שמחה שכתבת את השידרוג של קליפת תפוז לעוגה.
      יש כאלה שיאהבו מאד את השילוב.
      כל הכבוד :!:
      smile

  8. מתכון נפלא כמו שאר המתכונים שלך.
    האתר נוח ואני עומדת במטבח עם מחשב נייד והמתכונים שלך.
    יותר טוב מכל ספר.
    היום הכנתי מתכון שלך עם ירקות וקציצות בשר ברוטב אדום. זה מתבשל נראה נפלא.

    • חוה יקרה
      קבלי ממני חיבוק ונשיקה על מה שכתבת.
      איזה כיף וריגוש אמיתי.
      :lol: תודה.

  9. עוגה שסבתא רבה היתה מכינה …התענגנו על הזכרון והטעם ….
    מאז שהכרתי את הבלוג שלך לא פותחת ספרי בישול …
    ויש לי עשרות … smile

    רק טוב

  10. פירגה היקרה.. אני סבתא בת 64 ואופה טוב,מבשלת טוב , אבל מאז שגליתי את האתר שלך, אני מאוהבת
    יש מתכונים קלים, נוחים לעבודה ובעיקר טעימים ימי, ימי, ימי
    מתכוני הנוסטלגיה פשוט מעולים , לא פותחת יותר ספרי בישול ואפיה פשוט נכנסת לבלוג הנפלא שלך.
    תודה על המתכונים והסבלנות . :lol:

    • הי רותי
      אנחנו כמעט באותו גיל. אני ילידת 1948
      שמחתי לקרוא שאת משתלבת בין המתכונים שלי.
      מה שאני מכינה ומבשלת לנו אני מעבירה אליכם.
      אני נהנית מאד מהאתר וכיף גדול שיש לי עיסוק שאני אוהבת.
      חיבוק על המחמאות ולילה טוב
      שנה טובה ומתוקה smile

  11. :lol: העוגה נאפתה אתמול ! עכשיו הכנתי לי קפה ואין פירור !!
    את מלכת המטבח שלנו פירגה !!!
    טוב שחזרת
    מירה

    • מירה יקירה
      זאת עוגה מלכה ללא ספק וללא עוררין.
      תכיני לעיתים תכופות ותהנו.את יודעת שאפשר גם להקפיא חיתוכיות ולהנות לא רק בחלומות smile

  12. :: עוגה טעימה ומתאימה להרבה מטרות כי היא גם נשמרת וגם אינה זקוקה לקירור. החיילים שלי וחבריהם מאוד אהבו.

    לצערי ניסיתי לדרג אותה כ 5 כוכבים אך יצא לי רק כוכב אחד בגלל מגבולתי הטכנולוגיות. שימו לב !!!

    • תודה גילה על המחמאות לעוגה הנדירה והנפלאה.
      ובאמת את לא הראשונה שלא מצליחה לנקד את הניקוד הגבוה ויוצא ניקוד נמוך.
      מילא…עד שיסתדר,לא נורא ;)

  13. אפיתי את העוגה למחר. האם כדאי לשים אותה במקרר עד מחר בערב או להשאיר בחוץ?

    תודה
    ריקי

  14. כולם נהנו מאד מהעוגה המשובחת והיא מיד נכנסה לרפרטואר העוגות.
    תודה פירגה :lol: :lol: :lol: עוד נסיון מוצלח מהאתר הנפלא שלך

  15. כרגע נתקלתי בעוגת מוס שוקולג אפויה.והיא נראת לי מעולה….
    רוצה להכינה לסוף השבוע.מקווה שנהנה ממנה.
    תודה על המתכונים שלך…הכל תמיד מצליח לי..
    ערב טוב. smile

    • מלכה תודה ותכיני בעיניים עצומות.זו עוגה מדהימה.
      הצעה שלי לא לאפות את העוגה מעבר לצבע זהוב חומי.איך שמתחילה להיות חומה היא מוכנה ולהוציא מהתנור.
      בהצלחה smile

  16. פירגה המתוקה.
    העוגה יצאה משהוא משהוא…מאד טעימה.אפיתי אותה אתמול,וכמעט חיסלו אותה,אך היום
    היא טעימה יותר.מומלצת בטירוף.
    יש לי שאלה…הכנתי כרוב ממולא,ומשום מה האורז והבשר יצאו קשים.דחוסים,לא אורירי.
    שמתי על חצי קילו בשר כוס אורז.
    תודה. :|

    • מלכה שלום רב
      קודם תודה על המחמאות לעוגה.בכיף ותהנו.
      כוס אורז זה המון. צריך לבשל 10 דקות את האורז לפני שמוסיפים לבשר. מספיקה 1/2 כוס.
      ממליצה לך להכין את המתכון שלי לכרוב ממולא.
      בהצלחה להבא. smile

  17. תודה.הכנסתי עכשיו את הסיר לתנור.אולי אם יתבשל כמה שעות ,זה יעזור .
    ?.
    ..?. ?מה .דעתך

    • מלכה תכיני עוד רוטב שהרוטב יכסה את הכרוב כולו.
      תכסי את הסיר בניר כסף ואחר כך במכסה . תאפי בחום נמוך כמה שעות.
      בהצלחה smile

  18. פירגה השפית המהוללת! אני כבר שעה משוטטת באתר המדהים שלך ולא יודעת במה לבחור ..
    בעקרון החלטתי להכין עוגה וכמובן שבמקום ספרים אני נכנסת ישר לאתר שלך .
    חשבתי לנסות את עוגת המוס האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן? ובאיזו כמות?

    • שירית יקרה
      תודה רבה ואין עלייך בפירגון. חהחהחהחה.במקום ספרים.
      שמחה שמצאת להכין את העוגה הזו אבל….רק עם חמאה/מרגרינה ולא עם שמן.
      עם שמן היא לא תהיה מהוללת ;)

  19. הבנתי, טוב מזל שיש לי חמאה…
    אדווח איך יצא
    תודה על התשובה המהירה וכל המחמאות מגיעות לך כמובן

  20. טוב מחמאות כאלה מבעלי לא זוכרת מתי קיבלתי- התעלית על עצמך :lol: laugh
    היה שווה כמו תמיד!

  21. עוגה מדהימה
    הילדים והבעל טרפו את העוגה ביום שבת (כמובן שגם אני הצטרפתי לחגיגה)
    אוהבת הכי בעולם
    שרי – מעריצה מס' 1

  22. עוגה טעימה מאוד.
    את הרכיבים שלה יש תמיד בבית.אני בטוחה שאעשה אותה עוד הרבה פעמים.
    משאירה טעם של עוד.
    מומלצת.

    • פנינה,אכן,אין עליה והיא משאירה תמיד טעמים של עוד.
      תודה על ההמלצה smile
      יש מישהו שעוד לא הכין אותה??

  23. פירגה, שלום.
    קודם כל רציתי להגיד לך שהעוגה מעולה-כל הטועמים ממנה נפעמו. לא נשאר פירור אחד קטנטן!
    האתר והמתכון הופצו לרבים, כמובן.
    שנית, רציתי לשאול מה מוסיפה המרגרינה בשוקולד? האם אפשר לוותר על הוספת המרגרינה לשוקולד, הרי השוקולד כבר עם שמן?
    תודה, על ההתייחסות ועל המתכונים הנהדרים!
    אורית

    • אורית חמדתי
      התגובה נפלאה ונהדרת ושימחת אותי מאד.
      בכיף להפיץ את האתר בכל העולם. מחבקת כל מי שמצטרף אלי באהבה גדולה.

      העוגה כל כך מושלמת שלא הייתי מוותרת ולו על פירור אחד מהמוצע במתכון.
      חבל לפספס בגלל כמות כזו קטנה של מרגרינה.הרי זו עוגה…..מליון דולר בתפוצה שלה ובתגובות הנפלאות שלה.
      לדעתי לא להחסיר.
      זו המלצתי,אבל את יכולה ביוזמתך לנסות בלי.
      לבריאות והמשך נפלא ביחד smile

  24. הולכת לנסות להכין את העוגה – עם שינויים כך שתהיה ללא גלוטן
    אם יצליח (וגם אם לא)
    אדווחsmile

    • קושקוש,אני מודה לך מקרב ליבי ומאד שמחה. כמובן בתקווה שיצליח לך ויעשיר את האתר שלנו.
      יהיה נהדר ל"פתח" את הקטגוריה בעזרתכם כדי להגדיל את המבחר לגלוטנים.
      ב ה צ ל ח smile ה

  25. העוגה רק חצי שעה בתנור וכבר השחימה מה לעשות? איך אני אדע שהיא מוכנה?
    האם לשמור את העוגה במקרר?
    מקווה שיצא טוב…..

    • שרית הי
      העוגה צריכה להזהיב ולא יותר מזה.

      אם היא משחימה מהר יש לכסות מ י ד בניר כסף ברפיון ולהמשיך באפיה עוד מספר דקות.
      כשהעוגה משחימה היא פחות טעימה והמוס נשרף ולא טעים.
      מקווה שהצליח לך,תעדכני אותי smile

  26. העוגה כבר בחוץ והיא יצאה מדהים!!!!!!
    תודה רבה על מתכון מעולה וקל להכנה גם לנשים כמוני……

    • תודה שרית.
      מקווה שהטיפים יעזרו לך לגבי כל העוגות שתכיני בעתיד
      שבת שלום smile

  27. הילדים שלי מתים על העוגה הזאת
    הבכורה שלי אומרת שהעוגות שלה גורמות לה לקלקל את הדיאטה שלה
    אוהבת
    שרי מעריצה שרופה

    • שרי יקרה
      שילחי חיבוק לילדה גם בכורה היא ילדה ;)
      תמשיכי להנות ולספר לי על כך smile

  28. הכנתי ונטרף…

    הוספתי לקרם כפית קפה ושמתי וויסקי במקום הקוניאק
    תודה על מתכון מצויין
    עדי

  29. פירגה היקרה.
    עוד מתכון מנצח!

    שאלתי את הבת שלי בת ה-4 "איך העוגה טעימה?"
    אז היא אמרה לי "היא לא טעימה היא משגעת" smile

    אז נראה לי שזה אומר הכל!
    אודליה

  30. פירגה יקירתנו!
    לבעלי יש היום יום הולדת. חיפשתי מתכון לעוגה שיהייה בלי אגוזים, שקדים וכו' ומצד שני עם שוקולד ובלי קצפות למיניהן.
    מצאתי !!!
    הכנתי אתמול ולא הצלחנו להתאפק….
    טעים טעים. עוגה מנצחת. לא כבדה מידי ומשאירה אפשרות לאכול עוד משהו… או עוד חתיכה…
    ואת יודעת מה? נראה לי שהמתכונים של פעם היו אולי טובים יותר מאלו החדשים של היום.
    זה מזכיר לנו שלא תמיד היה כאן הכל בשפע ואפשר היה להכין מעדנים עם מצרכים בסיסיים הנמצאים בכל בית במשך כל ימות השנה.

    שיהייה בתאבון לכולנו ושתמשיכי "להפציץ" אותנו במתכונים נפלאים.

    • מיכל יקרה
      מזל טוב לבעל
      בשמחות ותבלו בכיף.
      תודה רבה רבה על הכלללללללללל smile

  31. פעמים.
    ורק עכשיו שמתי לב שצריך לשים 200 גרם חמאה. כל הפעמים הכנתי עם 100 גרם חמאה.
    יכול להיות ששינת את המתכון?

    בכל מקרה העוגה יוצאת נפלא גם עם 100 גרם חמאה בבצק.

    • איילת,תודה רבה.
      אין אחד שמכין את העוגה הזו ולא חוזר להללה ולשבחה.
      שתהיה הרבה על שולחנך,ותעבירי אותה הלאה שיהנו ממנה גם אהובייך.
      לילה טוב smile

  32. היי פירגה, מה שלומך?
    אחרי כאלה תגובות אני חייבת (לנסות) להכין.. אבל כרגיל, שאלות שאלות… :P
    אה ככה : )
    תבנית, יש לי תבנית עגולה ומרובעת בינוניות חד פעמי, זה יתאים?
    במקום קקאו, כמה שוקולית לשים?
    יין, יש לי יין לקידוש אבל של המותג, הוא לא מתוק כמו יין תירוש, יילך ?
    ושאלה אחרונה, מהי תנועת עטיפה ואיך עושים אותה?
    תודה מראש וסליחה על החפירות smile

    • מירב שלום
      סליחה על התשובה המאוחרת.
      תכיני עם אותה כמות שוקולית ותורידי 2 כפות סוכר
      תבנית בינונית מעולה תמדדי 27X33
      יין טוב בכל מצב וכל סוג
      תנועות עטיפה זה בעיגולים עדינים שלא לשבור את הקציפה
      חיבוק בהצלחה smile

  33. הבצק לא נהיה לי בצק, נראה כאילו ה-1/3 חלב לא מספיק, צריך להוסיף עוד נוזל שידבק..מה עושים??

  34. היי.
    הכנתי את העוגה לאירוע שהיה לנו בשבת.
    המחמאות היו אינסופיות…
    אין על העוגות שלך! laugh

    • שילונת יקרה
      יש כבר מרתון על העוגה הזו. תפסה שיאים בתגובות בכל הפורומים ובאתר שלי.
      שרק ימשיך להיות טעים,כזה כיף smile תודה :lol:

  35. שוב תודה על מתכון מדהים הכנתי לפני שבוע ונטרפה והיום הכנתי מראש כמות כפולה ממש ממש טעימהsmile

    בשבוע הבא אנסה את הגבינה שנראית לי באותו סגנון זו עם הפירורים למעלה.

    שבת שלום ושוב תודה על מתכונים נפלאים וטעימים טעימים…

    • אורלי ערב טוב, תודה רבה.
      באמת קשה לעמוד בפני העוגות האלה עם הפירורים.
      תהנו ובטוח שתאהבו גם את עוגת הגבינה. היא משגעת.
      שבת שלום smile

  36. אהלן פירגה יקרה,
    אתמול חברה חגגה יום הולדת ואני הייתי אחראית על הקינוחים..
    טוב, אז ככה הכנתי את העוגה המדהימה הזאת שהייתה הצלחה מסחררת
    את הסינרול קינמון בבצק גבינה שהוא בן בית אצלי, אנשים נטרפו עליהם…
    המאפינס פרג קוקוס שהיה מדהים
    וכמובן איך אפשר בבלי הטובה והרטובה המלכה המצחת!
    בקיצור כל הערב הבנות רשמו את כתובת האתר המהמם שלך,
    וזהו
    אז שיהיה יום מקסים ומלא תודה אשה יקרה

    • אסנת יקירתי תודה רבה
      יום הולדת שמח ומאחלת שיהיו הרבה שמחות.
      הכנת דברים טעימים מאד ואני שמחה שכולם אהבו והחמיאו לך.
      תודה שאת מפרסמת את האתר שלי.
      יום נפלא ושולחת חיבוק מכל הלב smile

  37. בעקבות המלצה של חברה נכנסתי לאתר היפה שלך והחלטתי לעשות את עוגת מוס שוקולד אפויה.
    דייקתי בהוראות והעוגה יצאה בצבע זהוב וטיפה נוטה לחום לאחר 30 דקות באפיה.

    כשהוצאתי את העוגה מהתבנית להעביר לצלחת הגשה. העוגה התפרקה כי המוס לא היה אפוי.

    אודה לך מאד אם תאמרי לי במה טעיתי.

    לא זרקתי, הגשתי בקעריות אישיות כמוס שוקולד עם עוגיות וקצרתי ברכות.

    תודה מראש

    • תמי יקרה שלום
      אחרי מאות מחמאות לעוגה הזו (ואני לא מגזימה)..בכל אתרי תפוז…..זו פעם ראשונה שאני קוראת על "פשלה" .
      האם ציננת את העוגה לפני שהגשת אותה?

      אין לי מושג איפה הבעיה על כן,אשמח שתעברי צעד צעד אחרי כל השלבים ותראי מה קרה ואיפה נפלה לך הטעות. בטוח שמשהו התפקשש לך.אין לי צל של ספק.

      אשמח שתכיני שוב ותכתבי לי שוב חוות דעת.
      בהצלחה ורק טוב
      smile

      • פירגה שלום,

        תודה על ההתייחסות,

        בין 1/4 ל-1/2 שעה לאחר שהוצאתי את העוגה ניסיתי להעביר אותה לצלחת הגשה. אולי זה לא זמן מספיק להתייצבות המוס.

        בכל אופן אני לא מוותרת. אכין את העוגה שוב בסוף שבוע זה ואכתוב לך.

        את באמת מהממת

        תמי

        • או קיי תמי יקירה
          הבנתי שאין לך שום טעות.
          פשוט תקררי את העוגה לפני שאת פורסת אותה.
          המוס הוא מוס שוקולד רך מאד וצריך לתת לו זמן להתייצב . התייצבות המוס נעשית בקירור העוגה. זה הכל. הכי טוב שתקררי אותה במקרר מספר שעות.
          ;) העוגה תנצח ;) את כל הטעויות ותהיה עוגת בית שלך. בטוח.
          חיבוק והצלחה smile

  38. היי פירגה…שוב אני….

    העוגה בתנור כבר חצי שעה,אחרי ששמתי נייר כסף…

    הוצאתי את העוגה והיא עדיין נוזלית.. מה לעשות? להשאיר בתנור הוא שהיא תתייצב בחוץ?

    חולה עליך smile smile smile smile smile smile smile

  39. פירגההההההההההההההההההההההההההההה

    העוגה מדהימה!!!!!!! בעלי ואני עמדנו מעל התבנית עם סכין וכל רגע היינו פשוט חייבים לטעום… ;)

    מיותר לציין שהיום אכין עוד תבנית כדי שיהיה לאזכרה.

    מדהים :lol: :lol: smile smile

    • ענבל,חהחהחהחהחהחה זו באמת אחת מעוגות היישור שלי.
      מצחיק שלפעמים אני מקפיאה אותה ואפילו הישר מהפריזר בלי הפשרה,היא מעולה.
      תהנו ותיישמי לימים טובים יותר.
      שלך,פירגה smile

  40. אז ככה, אני עשיתי אותה ליום העצמאות ולקחתי לקיבוץ, ואני חייבת לאמר לך שהיא פשוט מעוללללללה.
    ומרוב שהיא מעולה השארתי אותה לאמא שלי, כי עדיף שהיא תאכל ולא אני… או מי מבני משפחתי.
    עשיתי בתבנית עגולה של 28 ויצא נהדר.
    בקיצור, עוגה מעולה ומולמצת מאוד מאוד מאוד…. :lol:

    • הדס תודה חמודה.
      אני שמחה שאהבתם אותה ושהוספת תגובה טעימה לאוסף ;)

  41. האם במקום הברנדי אפשר להוסיף 2 כפות של תמצית רום?
    כי אין לי ברנדי או ליקר בבית

    • רחל שלום
      שימי רק כפית אחת של תמצית רום (זה חזק מאד) ובפעם השניה שתכיני אותה תחליטי כמה לשים/להוסיף.
      בהצלחה ותהני ממנה. מטריפה ;)

  42. הי פירגה
    איזה עוגה נפלאה… המילוי ממש עדין ומיוחד.
    הכנתי עם פינה קולדה במקום ברנדי (זה מה שהיה לי במקרר, לא קניתי במיוחד…) וקצת פחות סוכר, יצא ממש טעים וכל מי שטעם ביקש מתכונים- הפניתי אותם לאתר שלך, שיכירו גם! :lol:
    ואגב, עוגת הגבינה עם השקדים כיכבה אצלנו בשבועות (גם אותה הכנתי עם קצת פחות סוכר, אנחנו כנראה אוהבים פחות מתוק) והיא לבדה האחראית על כל הקילוגרמים שהעיליתי בעקבות החג הזה! ;)

    אורלי

    • אורלי ערב טוב
      זו עוגה מנצחת באתר שלי.כל מי שהכין התלהב במיוחד.
      לגבי הסוכר תתאימי לך את הכמות כדי שתהנו.העוגות שלי מתוקות.
      תמשיכי להכין ולהנות smile

  43. פירגה שלום, האתר מדהים קיבלתי קישור לא מזמן ומאז אין שבוע שהוא לא נפתח..
    אני נהנית לבקר בו ובמיוחד לקרוא את התגובות..
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את העוגה עם שמן במקום מרגרינה ..
    אנחנו כבר כמה שנים לא מכניסים מרגרינה הביתה מטעמי בריאות .
    תודה רבה ושנה טובה ופוריה .. 

  44. העוגה יצאה נפלאה, הכנתי אותה שבוע לפני החג והקפאתי, ויום לפני החג הוצאתי והיתה כמו חדשה.

  45. היי פירגוש
    העוגה קצרה מחמאות ושבחים רבים!
    החלפתי בבצק חצי כוס קמח בכוס אגוזי לוז טחונים והוספתי קינמון… יצא מ-ד-ה-ים
    פאדג'י מבפנים וקריספי מבחוץ laugh רק חבל שלאהיה לי זמן להכניס את העוגה למקרר כי היא לא היתה יציבה… אבל הטעם נשאר מעולה
    גמר חתימה טובה ותודה על הכל ועל האתר המשגע,
    באהבה smile

    • עדי,העוגה צריכה מקרר.שם היא משתבחת.
      כיף שאהבתם וכיף שאת אוהבת את האתר שלנו. תודהההההההההה
      גמר חתימה טובה

  46. היי פירגה,
    הכנתי את העוגה המדהימה הזו שוב ( כל כך רצו שאכין כבר ;)) ויצא נפלא!!
    הפעם שמתי אותה בקירור של 24 שעות והיה יציב מאוד
    תודה רבה, את מקסימה smile

  47. בוקר טוב פירגה יקרה,
    אני רוצה להכין את העוגה שקוצרת כל כך הרבה מחמאות באתר שלך,אבל יש לי שתי שאלות:למה החמאהששמוסיפים לקרם צריכה להיות רכה?דבר נוסף שרציתי לברר:באחת מתשובותייך כתבת שהעוגה היא למעשה חיתוכיות ואין צורך לאכסנה במקרר ואילו בתשובות אחרות המלצת להחזיק אותה במקרר.האם התכוונת לקרר אותה רק ואחר כך לשמור אותה בטמפרטורת החדר או שהכוונה היתה שונה? :? מחכה לתשובתך…
    שבת שלום,
    רותי

    • רותי החמאה רכה. כמו שכתבתי.
      העוגה בבית……צריכה להיות במקרר. את יכולה גם בפריזר.
      את יכולה להכין ממנה חיתוכיות ולקחת לפיקניק או לנסיעות ארוכות,כי היא לא מתקלקלת.

  48. ערב טוב פירגה יקרה,הנכד שלי בן ה-3 נמצא אצלי והוא מאד אוהב עוגות.הכנתי את עוגת המוס האפויה שלך ואחרי כל בי הוא אמר "זה מאד טעים".כמה כיף היה לי לשמוע את זה והכל בזכותך,אשה יקרה!!! תודה,תודה,תודה!!! smile

    • איזה ממוש,תני לו נשיקה מסבתא פירגה ותמשיכי לפנק אותו. באמת עונג גדול והמון נחת.
      חיבוק

  49. אפשר א"א במקום קמח תופח? ואם כן אז כמה?
    וואי איך מתחשק לי להכין………………

    • הי חגית
      שימי שקית שלמה של א"א
      אני בטוחה שתהנו מהעוגה בעיקר אם זו פעם ראשונה שאת מכינה אותה.היא משו משו…..חהחהחהחהחהה תקראי את ההמלצות בתגובות.

    • ברור שאכין בעז"ה וכמובן אעדכן בתוצאות…………………….

      ושוב תודה את ממש מזכה את הרבים עם האתר שלך……..

  50. בס"ד
    בוקר טוב וחודש טוב, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש עם חלב סויה שיהיה פרווה? תודה והמשך יום טוב ושבת שלום

      • פירגה יקירתי איזה כבוד לי ששמת את העוגה הזו.. היא אכן עוגה שחולים עליה אצלינו עוגת שבת נפלאה ועסיסית, את מדהימה עם המתכונים החמימים והביתיים שלך.
        אוהבת אלישוש.

        • ערב טוב אלישבע יקרה
          התמונה שלך נהדרת וממחישה את הטעם העסיסי של העוגה.
          התודה מגיעה לך.
          המשך חמים וטעים ביחד שלך,פירגה smile

  51. פירגה יקרה..העוגה מ-ש-ג-עת! כל כך טעימה ועסיסית..! יצאה מהתנור אתמול בלילה והיום טעמנו..ואי אפשר להפסיק לטעום..smile תודה אשה יקרה ומיוחדת על מה שאת..smile

  52. בס"ד

    פירגה הכנתי את העוגה , מה אומר ומה אדבר …. פשוט אין מילים הכל מעולה כרגיל .

    מאז שגיליתי את האתר שלך יוצאות לי עוגות פשוט נפלאות וטעימות .

    תודה וישר כח . smile smile smile שריתה

    • שריתה בקר טוב
      גם לי אין מילים על העוגה הזו. אחת המנצחות והנפלאות שיש לי באתר.
      יופי שהכרת אותה.לבריאות ובהנאה.
      smile תודה על התגובה.

  53. רק מהתגובות הכ"כ מחמיאות אני רצה להכין את העוגה….
    יש לי כמה שאלות 1)האם צריך לחמם תנור מראש?
    2)מה משביח יותר את הטעם מיץ תפוזים או חלב?
    תודה על המתכונים המהממים שלך smile

    • מי שאוהב שוקולד תפוז יכול להכין עם תפוז.
      אני בד"כ מכינה עם חלב.
      לא חובה לחמם תנור.
      לבריאות ובאהבה ובעיקר בהצלחה. smile

  54. פירגה
    האם במתכון השתמשת בביצים גדולות XL ? אנחנו משפחה ממש קטנה והכנתי גם את העוגה גבינה שלך…(עכשיו בתנור)א ם אני עושה חצי כמות כמה ביצים לשים? אפשר לשים 2 ביצים M?
    תודה

  55. הי פירגה,
    סתם רציתי לחלוק שגיליתי את העוגה הזו לפני שנה בערך ומאז היא מככבת אצלי smile
    laugh

  56. שלום פירגה.
    הכנתי אתמול בערב את העוגה הנפלאה הזו בתבנית גדולה, כמות כפולה..
    אני רוצה להקפיא קוביות חתוכות.
    האם להקפיא במנז'טים ואז להפשיר על השולחן?
    או ללא מנג'טים? אני חוששת שהמנז'טים יירטבו בתחתית מההקפאה.

    • תכלת בקר טוב
      אם את מקררת היטב את העוגה את יכולה לשים ריבועים במנג'טים,אין בעיה שיירטבו.
      תהני מעוגה ליגה א' .
      שבת שלום smile

  57. מה הכוונה " מקררת היטב" ? מתי?
    העם עדיף לשים במנז'טים לאחר הפשרה?
    אני מתענגת כרגע על כוס קפה וחתיכה מהעוגה הטימה הזו.

    • פשוט תקררי את העוגה לפני שאת שמה אותה במנג'טים. קירור טבעי בחוץ ולא במקרר.
      תהני חמודה smile

  58. פירגה שבוע טוב ומבורך .

    הכנתי את העוגה שלך (כמובן שזו לא פעם ראשונה) ו… אין מילים פשוט עוגה מעולה . רציתי לשאול האם יש לך אולי איזשהו מתכון שדומה לעוגה הזו ומתאים לפסח , לדוגמה מוס אפוי ועליו משהו נוסף וכו' . אשמח למתכון .

    בברכה שרה :P :P :P

    • שרה ערב טוב
      יש את העוגה שהבסיס קוקוס אפוי והמלית קרם שוקולד. בטוח שאת מכירה. smile

  59. פירגה שלום, חשבתי על רעיון, ותעני לי בבקשה, מה נראה לך, אם זה בסדר, אז ככה, אני שונאת חלמונים, ונראה לי שמיותר לשים 3 חלמונים בבלילת השוקולד, חשבתי לוותר רק על החלמונים, ובמקומם לשים אינסטנט פודינג או וניל, לעשות קצף מ3 החלבונים שנשארו מהביצים ששמנו בבצק, וזהו, מה נראה לך? אנה אני מצפה לתשובתך, אם זה נראה לך, ואם זה אפשרי. בתודה לאה
    :eek:

    • אני ניסיתי לשנות כמוך ולא ממליצה.
      תכיני את המתכון הנפלא ותזכי בעוגה נפלאה
      חג smile שמח מפירגה

    • ליזה, הי
      שילוב שוקולדתפוז מאד לטעמי.תודה רבה על המחמאה לעוגה
      לילה טוב

  60. Y פירגהההההההההה

    הכנתי את העוגה בתבנית של התנור. שכבה דקה של בצק.
    YYY איזה טעים יצא.

    המון תודה ♥

  61. תודה על התגובה המהירה.אין לי בבית יין או ברנדי.יש לי ליקר שוקולד זה בסדר? ואם אפשר לשים קמח רגיל ולפזר בו אבקת אפיה?

  62. היי פירגה
    הכנתי את העוגה היום לשבת , עוגה נהדרת !ועוד פרווה , מושלמת אחרי ארוחת שישי .

    תודה ושבת שלום

  63. פירגה שלום,אני באמצע הכנת העוגה השאלה אם בשעה שהבצק במקרר אני יכולה להכין בינתיים את המוס ולשים במקרר עד שתחלוף שעה ואז להרכיב את הכל?

      • חזרתי לעדכן: העוגה נורא טעימה ורכה ,אחרי שמרחתי את המוס הוספתי שיכבה נאה של אגוזי המלך קצוצים דק,ועליהם גירדדתי את הפרורי בצק, השילוב של המוס+אגוזים+פרורים ממש טעים.
        תודה רבה. :P

        • ליאת,תודה על העדכון הטעים והתוספת הנהדרת
          שימשיך להיות טעים ביחד smile

  64. לא הבמתי כמה ביצים בסה"כ לשים 6+6 או שאני טועה?? אין על האתר שלך!!!

    • יש בעוגה ס"ה 6 ביצים

      3 חלמונים לבצק

      3 חלמונים לקרם
      6 חלבונים מוקצפים לקרם.

      תודה על המחמאות ואגב, זו בעיני העוגה הכי טעימה באתר שלי ;) :lol:

  65. הי,

    העוגה נראית מעולה ואני מאוד רוצה לנסות להכין..
    כמה שאלות –
    סה"כ צריך 250 גר' חמאה? 200 לבצק ו- 50 למוס.. אני מבינה נכון ?
    שאלה נוספת – איך אני מכינה את הבצק? אפשר ביד? מיקסר עם וו גיטרה?
    אני בתחילת דרכי, אבל לא רוצה להמנע מלנסות רק בגלל אי הבנות קלות (:

    המון תודה!

  66. הי פירגה,

    הכנתי את העוגה שלך, נראה שיצא טוב, אבל אטעם אותה רק ביום שישי בבוקר כי היא מיועדת ליומולדת של חבר שלי ועד אז היא במקפיא.
    האמת שהופתעתי שאין שמנת מתוקה בעוגה..
    בכל מקרה, שאלתי היא כזו – העוגה גבהה יפה אבל ברגע שהוצאתי אותה מהתנור קצת נפלה.. עכשיו היא בגובה סביר אבל לא מאד גבוהה.
    שאלה נוספת היא – בתמונות נראה כאילו יש 3 שכבות – הבצק, המוס האפוי ועוד שכבה קראנצ'ית מפוצצת כזו (מזכיר בראוניז) שאצלי לא נראה שיצא… זה תקין?

    • נתלי,זה סנדוויץ עוגת שוקולד ולא מהעוגות הגבוהות.

      למעשה זה חיתוכיות ולא עוגה.

      יש שכבת בצק ומעל הקרם והפירורים פשוט נכנסים לקרם.
      אז חלק מהפירורים בתוך הקרם וחלק מבצבצים מעל לקרם וזה מה שרואים בתמונה.

      תהני מאחת העוגות הכי נפלאות בעולם….ואני לא מגזימה… ;) :lol: את כבר תראי ותשמעי את התגובות.

      תספרי לי גם אחרי הטעימה…

      תודה ושנה נפלאה smile

    • א. נפלא להוסיף עוד ועוד תגובות נהדרות לעוגה הזו.
      אין כמוך שחזרת לשתף.
      שנה טובה וחג שמח smile

  67. פירגה שלום ושנה טובה,אני רוצה להכין את העוגה עם כמות שלו מוס כפולה, מה דעתך?

  68. אפיתי.
    מצרכים זמינים,קל להכנה למרות שלושת השלבים.
    התוצאה שווה את המאמץ ……….
    טעימה מאוד,מיוחדת,שילוב מענין של מוס אפוי על מצע בצק נימוח.

    תשאר בין המתכונים המועדפים.

    שאי ברכה.

    • אסתי הי,כתבת המלצה מאד טעימה ומגרה.
      תודה רבה והמשך ערב נפלא לך smile

  69. היי פירגה
    חייבת לשתף
    היה לי מתכון אחר לעוגה הזאת והילדים לא אהבו אותה כי היא היתה יוצאת נורא יבשה
    כשראיתי את המתכון שלך היה נראה לי מוצלח יותר
    ואכן, עשיתי אותה אחרי שנים שלא העזתי, הפעם לפי המתכון שלך
    ויצא נפלא! המוס יוצא רך יותר ונימוח, אהבו מאד!!!!
    את אלופה!

    • הדס,זו באמת אחת ה…עוגות הטעימות באתר.
      יופי שגילית אותה ותמשיכי להכין אות ה ולהנות smile

  70. עוגה מעולה . מתכון מדויק להפליא מככבת אצלנו באירועים שונים
    כעוגת יום הולדת – בתבנית בגודל 26
    כעוגה לאירועים בעבודה – בתבנית מרובעת ומוגשת בעטרות נייר
    יישר כוחך!

    • בת ציון בקר אור
      תודה רבה.
      אני שמחה שגם אצלכם העוגה מככבת.
      שבוע נפלא לך. smile

  71. לפני כשלושים שנה גרתי בקומה שלישית וחברתי בקומה שניה היתה נהנית כל שבת מהעוגה הזו, הפשוטה, הבסיסית והכל כך מענגת. אני זוכרת את טעם העוגה הזו כי זה מה שהיא היתה מביאה לחדר כשהיינו ילדות בכיתה ו׳ ושתינו מתענגות על פרוסה חמימה ומהממת .
    תמיד זכרתי את העוגה הזו וניסיתי לשחזר אבל לא הצלחתי … היום ניסיתי את המתכון שלך, והפלא ופלא, ביתי מתחננת לעוד פרוסה ואני בטוחה שהלכה לי השבת עם הדיאטהsmile מזל שבאים חברים מחר לחסל הכל!!!! תודה על הנוסטלגיה , נכנס לרפרטואר!!!

    • אניני יקרה,מאד ריגשת אותי.
      אני שמחה שמצאת את המתכון המיוחל ושכולכם תוכלו להנות ממנו.
      באהבה

  72. פירגה, האם צריך חבילת מרגרינה? 200 גרם? במקום ליקר אפשר משהו אחר? תודה

  73. פירגה, תודה. העוגה טעימה מאוד. אני ובעלי לא הפסקנו ליישר. הכנתי עם מרגרינה אבל הבצק לא היה ממש רך ונעים והיה קשה לגרד אותו גם אחרי הקפאה. הוא נדבק לידיים, אך לאחר אפייה הבצק היה רך וטעים. האם הבצק צריך להיות כך? אי אפשר היה לעבוד איתו ולגרד מעל. תודה smile

    • תודה גילי
      אני בוצעת את בצק הפירורים לגושים קטנים ושמה בפריזר ל-20 דקות . כשהוא כמעט קפוא קל מאד לגרר.
      במצב רגיל ללא הקפאה קשה באמת לגרר.
      תהנו מהעוגה הטעימה smile

    • מיכל,תודה
      אני מקפיאה אותה. שמה בספלוני ניר (מנג'טים) בכלי סגור.
      אבל לטווח קצר אפשר במקרר.
      לבריאות ותהנו.
      שנה טובה ונפלאה לכם.

  74. נראה מצוין….אין לי קמח תופח..אפשר להוסיף קמח רגיל ואבקת אפייה וכמה כפיות?
    תודה מראש

  75. שלום פירגה!
    מידי שבת בעלי ואני מברכים אותך ;-) בעלי כבר שואל: "זה מפירגה?"
    המתכונים מדויקים ומפורטים ותודה על כך!

    שאלה- האם אפשר להקפיא את העוגה?
    ואם אני אופה ב-2 אינגליש קייק, זמן אפיה קטן או אותו הדבר?

    תודה תודה!

    • הי אודליה יקרה, מסרי תודה לבעל המפרגן :lol:
      לא אפיתי אף פעם באינגליש קייק. אפשר לבדוק,זו לא עוגה שצריך לפחד לפתוח את התנור ולבדוק,אז תבדקי חופשי , והיא מוכנה כשהיא משחימה קלות.
      בהצלחה והמשך טעים smile

    • יהודית,לא נשארים חלמונים.
      3 לבצק ו-3 לקרם.
      ראי שוב את המתכון שכתבתי.
      בהצלחה smile

    • אורטל,לדעתי זה מספיק כי יש גם 200 גרם שוקולד,אבל תוכלי להוסיף לטעמך.
      יש גם בבצק סוכר.
      smile

  76. יצא לי מעלףףף , לא נראה לי שישאר לשבת , ומה שרשמת זה החישוב שעשיתי ולכן ניסיתי , יצא מדהים , לא יכולה להפסיק לטעום , איזה כייף שיש אותך , שה' ישמור עלייך ושבת שלום :P

    • שר הי,

      עדיף ב27X33 מלבנית. יוצא כמו סנדויץ'
      בתבניות עגולות 24 או 26 העוגה יוצאת עבה מדי לטעמי.
      תנסי פעם כך ופעם כך.
      בהצלחה smile

  77. שלום, הבצק יצא לי מאוד דביק ולא נוח לעבודה (גם אחרי שעה בקירור), בסוף נאלצתי להוסיף עוד 50 גרם קמח, מה יכלה להיות הסיבה? אולי בגלל שהשתמשתי ב3 חלמונים מידה לארג'?

  78. העוגה יצאה נפלא כרגיל.
    וכדי לשדרג אפיתי קצת פחות ממה שכתוב ואז השוקלד נמס.
    טעם גן עדן

    • הי חוה,תודה שחזרת לשתף אותי. ממש כיף אמיתי.
      תודה על ה"טיפ" שדרוג שזה באמת נשמע חלומי.
      גמר חתימה טובה לך ולבני ביתך kiss

  79. שלום רב

    הבנתי שאת ממש לא ממליצה לעשות שינויים בעוגה – אבל מטעמי בריאות אני שואלת smile
    האם אפשר להכין את הבצק עם קמח כוסמין מלא +אבקת אפייה?
    תודה מראש

    • בקר טוב לימור, אם הבצק מתנהג כבצק לכל דבר ואפשר לגרר אותו מלמעלה,לא נראה שיש הסתייגות. אשמח לתגובה אחרי הכנה.
      שיהיה יום נפלא kiss

  80. היי
    את הבצק צריך להכין ביד או במיקסר עם וו גיטרה?
    ועוד שאלה – אפשר להחליף את מיץ התפוזים בבצק במים או שחבל?

    • הי נועה, אפשר ללוש בוו גיטרה אבל הבצק כל כך רך ונעים שאין צורך. וכמובן שאפשר להמיר את הנוזל במים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *