שקיקי בצק עלים / פילו ממולאים במגוון טעמים
מקור:משפחתי
אפשר להכין גם ככרוכיות או כבורקס בגדלים שונים . כל מלית מתאימה . בשרית/צמחונית
הכנת הכבד:
תחילה צולים את הכבדים על להבה גלויה. על 1/2 קילו כבדים אני מטגנת ב-4-5 כפות שמן 4 בצלים חצויים פרוסים דק
רק עד לשקיפות-מוסיפה את הכבדים ומטגנת תוך בחישה עדינה מאד
מוסיפה את התבלינים (מלח ופלפל) וצנובר (לא חובה). מטגנת עד שהכבד מוכן .
לצנן . אחרי הצינון לחתוך את הכבדים לחתיכות בינוניות.
ההכנה:
לרדד ריבועים בגודל 12X12 לא לרדד דק כדי שלא יתפוצצו בזמן האפיה
תחילה צולים את הכבדים על להבה גלויה. על 1/2 קילו כבדים אני מטגנת ב-4-5 כפות שמן 4 בצלים חצויים פרוסים דק
רק עד לשקיפות-מוסיפה את הכבדים ומטגנת תוך בחישה עדינה מאד
מוסיפה את התבלינים (מלח ופלפל) וצנובר (לא חובה). מטגנת עד שהכבד מוכן .
לצנן . אחרי הצינון לחתוך את הכבדים לחתיכות בינוניות.
ההכנה:
לרדד ריבועים בגודל 12X12 לא לרדד דק כדי שלא יתפוצצו בזמן האפיה
למלא בנדיבות ממלית הכבד באמצע הריבוע ולסגור את כל הקצוות כלפי מעלה בצ'ופצ'יק….
למרוח ביצה מהולה במים ולפזר שומשום.
בזמן שהשקיקים באפיה-מתפנים להכנת הרוטב:
הכנת הרוטב:
לטגן 2 בצלים קצוצים גס — ולהזהיב
להוסיף 300 גרם פטריות שמפיניון טריות חצויות–ולטגן ביחד כמה דקות עד שאין נוזלים.
להוסיף:
1 כף יין לבן
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור לטעם
כפית אבקת מרק פטריות
לערבב ביחד.
להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה פרווה לערבב וזהו.
לטגן קשיו שלמים בלי שמן- על מחבת יבשה-עד להזהבה. מפזרים מעל למנה בזמן ההגשה.
להגיש חם את השקיקים
כשהם מונחים על
עלה חסה טרייה — ומעל את הרוטב.
לטגן קשיו שלמים בלי שמן- על מחבת יבשה-עד להזהבה. מפזרים מעל למנה בזמן ההגשה.
להגיש חם את השקיקים
כשהם מונחים על
עלה חסה טרייה — ומעל את הרוטב.
"טיפים"
1. אפשר למלא במלית בשר שממלאים קובה
2. אפשר למלא במלית הפטריות שהוכנה כרוטב
1. אפשר למלא במלית בשר שממלאים קובה
2. אפשר למלא במלית הפטריות שהוכנה כרוטב
3. ניתן לשמור את השקיקים לפני אפיה במקרר , על מגש מקומח, ללא ציפוי הביצה והשומשום עד יום לפני ההגשה.
תהנו
תהנו
פירגה היי,
הכנתי אתמול ויצא טעים מאוד.
במקום כבד מילאתי בבשר טחון משום שאצלי לא אוהבים כבד.
זה נראה כל כך טוב וגם טעים מאוד
כולנו זללנו.
חלק מהשקיקים הקפאתי לפעם הבאה.
הבלוג שלך מדהים, אני לא מפסיקה
לנסות ממנו מתכונים חדשים וכמובן
שלא מפספסת להגיב
שבת שלום
הדס
מאת יעל:
31 בינואר 2011 בשעה 16:37 (לערוך)
הכנתי עוגת שיש רכה.אח"כ הכנתי רטבים לפסטה. בורקסים.עוגת אגוזים.בורקס ממולא בבשר.עוגיות קינמון ועוד היד נטויה בעזרת ה" אה נזכרתי הכנתי גם רצועות חזה עוף בסילאן
[הוספת תגובה]
היי פירגה.. בוקר-טוב !! לא הבנתי במה למלא. לקנות בצק עלים ולחתוך אותו לריבועים?
יערית
יש בסופר ריבועי בצק עלים מוכנים של מעדנות.
אם את קונה מגולגל במשקל,תרדדי אותו לא דק מדי
תחתכי לריבועים 12X12
בהצלחה.
תודה רבה על התשובה
היי פירגה בוקר-טוב ,
יש כבר ריבועים שמוכנים שלא צריך לחתוך ולרדד ?
נועה,תלוי בגודל שאת רוצה.יש גם מוכנים של מעדנות.