מקורית ומפתיעה של פירגה
לגיוון ושידרוג,תוסיפו:
רוטב צ'ילי מתוק, טונה,זיתים, פטריות,עשבי תיבול וכו'……
שמים במיקסר עם וו לישה:
6 כוסות קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
6 כוסות קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
מערבלים את השמרים בקמח ומוסיפים:
כפית מלח
כפית מלח
כף סוכר
מוסיפים:
2 ביצים
מוסיפים:
2 ביצים
1/2 כוס שמן + ועוד 3 כפות
כוס וחצי מים
כוס וחצי מים
לערבל 10 דקות
הסימן שהבצק מוכן כשהוא נדבק לוו הלישה ונפרד מדפנות הקערה
(אם הבצק יבש מוסיפים כמה כפות מים)
מעבירים את הבצק לקערת התפחה ג ד ו ל ה ועמוקה
מכסים בניילונית ומתפיחים עד להכפלת נפח
מעבירים את הבצק לשיש עם ממש טיפונת קמח
עודף קמח יקשה על הכנת החלה.
מרדדים לעלה ע נ ק וע ב ה 60X30
ממלאים בגבינות:
300 גרם גבינה פטה
300 גרם קשקבל
100 גרם פרמז'ן
מלח לטעם
מרדדים לעלה ע נ ק וע ב ה 60X30
ממלאים בגבינות:
300 גרם גבינה פטה
300 גרם קשקבל
100 גרם פרמז'ן
מלח לטעם
לערבב
אם צריך, אפשר להוסיף 2-3 כפות יוגורט או שמנת.
לערבב ולמרוח שכבה נדיבה על העלה.
לגלגל בצורה מאד רפויה לכרוכית גדולה.
לשמן תבנית 26 עגולה
לפרוס פרוסות בינוניות ולהניח במרווחים של 1 ס"מ זו מזה בתבנית
להבריש ביצה ולפזר שומשום
אם צריך, אפשר להוסיף 2-3 כפות יוגורט או שמנת.
לערבב ולמרוח שכבה נדיבה על העלה.
לגלגל בצורה מאד רפויה לכרוכית גדולה.
לשמן תבנית 26 עגולה
לפרוס פרוסות בינוניות ולהניח במרווחים של 1 ס"מ זו מזה בתבנית
להבריש ביצה ולפזר שומשום
להתפיח שוב.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות כ-45 דקות או עד שמוכן.
תהנו
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות כ-45 דקות או עד שמוכן.
תהנו
יצא מעולה, חלק מהגבינות פשוט התפזרו בתוך הבצק ונתנו לו טעם נפלא, חוסל עוד באותו ערב.
חן חן ימית יקרה
מאד שימחת אותי עם חוות הדעת שלכם.
חוסל זה טוב.חהחהחהחהחה
תודה עם חיבוק :lol:
היי פירגה,
שאלה :? ההגיון אומר לי להניח את הפרוסות כשצד הגבינות כלפי מעלה (כמו שבלולים) אבל בתמונה נראה לי שהפרוסות "עומדות", מה הנכון?
תודה
ריקי
ריקי,את יכולה איך שאת רוצה. אני חתכתי והנחתי כמו שהן.
היי פירגה,
אתר מדהים! אני מתרגשת שמצאתי אותו…קצת באיחור אך מוטב מאוחר מאשר… אני מתלהבת עכשיו מאפיית שמרים ובהמון נסיונות כרגע…שאלה: מה יותר אפקטיבי לשמרים , התפחה במקרר/בחוץ? אחרי המקרר להפשירו? בכל מקרה צריך בתבנית התפחה נוספת? כי בתבנית לאחר סידור הבצק, לא ראיתי התפחה נוספת? תודה על תשומת ליבך! אתר מלבב ועשיר במתכונים וטעמים אנסה בגדול!
מיכל
מיכל ברוכה הבאה לאתר שלנו הביתי הטעים והחמים.
שמחתי לקרוא שאת מתלהבת מהתוצרים ואני מקווה שתכיני ותהנו.
באופן כללי אחרי שהמאפים כבר מוכנים והם בתבנית משאירים 30 דקות להתפחה נוספת. לפעמים אני שמה את התבניות על כסא מול התנור החם ואז הזמן מתקצר ל-10 דקות.
בכל מתכון תמצאי את אופן ההתפחה שהוא במקרר או בחוץ. יש לי המון מתכונים עם שמרים והכנתי קטגוריה מיוחדת למאפי השמרים שלי.
אז באמת,שיהיה נפלא לשתינו ושבת שלום לך
פירגה שלום
האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום בשמן רגיל?
לא שמן זית.
היי פירגה,
מה זה שמרים יבשים? שקית של שמרית?
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
שמרים יבשים קונים על המדף של מצרכי האפיה בסופר. (לא במקרר) .
שומרים אותם לתקופה ארוכה מאד בכלי סגור במקרר.
תודה.
אני אבדוק.
האם ניתן הכין מראש ולהקפיא?:
לימור,אפשר.
לימור, יוצא מצוין גם עם שמרית
היי האם אפשר להמיר בגבינה בולגרית?
כן,שאלת טעם אישי.
פירגה יקרה,
נראה מדהים. אני כל-כך אוהבת גבינות, בטוח שאכין את עוגת השושנים הזו.
אצלינו יש פיקניק לכל הקיבוץ ושיתמותו הקנאים….
בכלל, לא יודעת האם כבר כתבתי – במשפחה כבר יודעים שארוחת שישי, כמעט תמיד כולה פירגה…..
יישר כוח וחג שמח.
כן,שרה כבר כתבת לי בעבר שאת אוהבת את האתר שלי. אני שמחה שאת כאן ומשתפת אותי במעשי ידייך לתפארת.
חג שמח לך ולבני ביתך.
שלום
אפשר להשתמש בבצק עלים
לא.
הי פירגה
נראה לי טעים ביותר.
האם יש הדרכה מיוחדת לשימוש בקמח מלא?
תודה
הי יונה,ערב טוב
אני לא מכינה כלום עם מלא.
תבררי בגוגל. בהצלחה.
חג שמח.
הי אני מאוד מתלהבת מהאתר שלך אני מכינה הרבה מהמתכונים והם מאוד מוצלחים כרגע זה נאפה מקווה שיצא רך טעים בטוח מודה לך מאוד שבת שלום וחג שמח.;
הי שוב מזל יצא מעולה כמו שציפתי תודה רבה
מזל,תודה והמשך טעים ביחד. אני שמחה שהכל מצליח לך.
חג שמח.
פירגה היקרה,
אני עוקבת בעדיקות אחרי האתר שלך כבר שנים. ולמרות שעברתי לקנדה אני ממשיכה לעקןב כל הזמן אחר מתכונייך היצירתיים והמדהימים!!!
הכנתי את התמכון ויצא באמת מצוין. מה שכן הקרום יצא לי קצת קשה. בתמונה שלך זה נראה כמ חלה רכה עם גבינה בפנים. מה יכול היה להשתבש? (אגב, אפיתי 45 דקות ב 170 מעלות כפי שהוגדר)
שוב המון תודה על הכל!!!
אילנה ערב טוב.
תנסי לאפות כמה דקות פחות ומיד אחרי האפיה לכסות במגבת. הטמפרטורה שאת אופה בסדר.
לפני האפייה, תברישי ביצה מהולה בקצת מים/חלב.
באהבה וחג שמח.
החלה טעימה להפליא. גם לי קצת גלש בתבנית 26. היום הכנתי שוב בתבנית מלבנית גדולה יותר והכל חוסל.
הפעם שמתי גבינות פחות שמנות (פרט לגבינה הצהובה) ושמתי זיתים שחורים.
הבצק דביק אבל נזהרתי לא להוסיף קמח (כעצתך) והוא קצת נקרע לי. בסוף יצא כל כך יפה וכנראה טעים שלא האמתי שיצא תחת ידי.
תודה על כל המתכונים הנפלאים. כל מתכון שניסיתי היה מוצלח ביותר
יישר כח :lol: :lol: :lol:
שרה
שרה,אני שמחה שלא התפתית להוסיף קמח. תאפי בתבנית טיפה יותר גדולה .
לבריאות ובאהבה.
אם היה אפשר להכניס יד למחשב ולתלוש חתיכה :lol:
וואו כמה זה מגרה!!! את לא מפסיקה להפתיע :P
באהבה, וזה קל מאד להכין,כדאי.
טעים טעים טעים. הכנתי לשבועות היה פשוט טעים
הכנה קלה, שמתי על הכמות הזו, שתי תבניות, ויצא מעולה….
מומלץ… :lol:
חן חן הדס יקירתי
המשך טעים ונהדר ביחד.