שבלולי שמרים במלית גבינות טובות
אפשר להכין כפיצות אישיות
למרוח על העלה רוטב פיצה ואחר כך את הגבינות ותוספות
שמים בקערה:
5 כוסות קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח ומערבבים
מוסיפים:
ביצה
1/2 כוס שמן
כוס מים
לשים ומסיפים מעט מים עד שנהיה גוש בצק לא דביק. ללוש כ-5 דקות
מקמחים קערה ומניחים את הבצק לתפיחה של כשעתיים או עד הכפלה.
את הקערה מכסים בניילונית ושמיכה.
מעבירים את הבצק לשיש מקומח.
מרדדים לעלה ע נ ק עבה 60X30
מורחים שמן זית.
ממלאים בגבינות:
300 גרם גבינה פטה
300 גרם קשקבל
100 גרם פרמז'ן
מלח לטעם
אם צריך, אפשר להוסיף 2-3 כפות יוגורט או שמנת.
לערבב ולמרוח שכבה נדיבה על העלה.
לגלגל לא במהודק לכרוכית גדולה.
לפרוס פרוסות עבות ולהניח במרווחים על ניר אפיה
להבריש ביצה ולפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות עד שמוכן.
תהנו
צהריים טובים
הכרוכית ניראת נהדרת, האם הבצק הוא שמרים פריך? בתמונה הבצק ניראה פריך.
אני רוצה להכין מאפים מלוחים עם בצק שמרים פריך, אבל לא בצק כזה שמורחים עליו חמאה
וקיפולים. יש מתכון לבצק שמרים פריך ללא קיפולים?
יש לך אתר בכל טוב, מעולה :lol:
מור
הייי מור
זה הבצק שאת צריכה להכנת מאפים מלוחים.
תהני ממגוון מאפים נפלאים. למעט התפחה הוא קל מאד להכנה.
בהצלחה
תודה פירגה :P
היי פירגה
מה שלומך חמודה אני מזל אני גרה באוסטרליה ומאוד מאוד נהנת מהמתכונים המדהימים הייתי רוצה לשאול בבקשה איך עושים בצק עלים
בתודה מראש מזל כהן :? :cool:
יצא יותר מידי טעים… ;) מה יהיה על הגיזרה שלי?
ש. יהיה טוב
תקפיאי,שלא יהיה בטווח נגיעה. ;) :lol:
הרגע יצאו מהתנור וכל ביס תענוג.
נפלא,מה צריך יותר?
תהנו :lol:
היי פירגה
ראשית אני חייבת להגיד שאת הכוכבת אצלי במטבח וכל מתכון שלך פשוט פגז
אמא שלי ניסתה את המתכון הזה ולא הבנו את אופן החיתוך … כלומר אחרי שסגרנו את הבצק לרולדה
באיזה מרווחים את חותכת את הרולדה ? לאיזה אורך כל חתיכה אמורה לצאת ?
תודה רבה והמשך יום נעים
תודה טל
שיהיה המשך טעים
מרווחים של 3 ס"מ . גדולים.
מזל מאוסטרליה תודה על המחמאות
בצק עלים:
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/בצק-עלים-ביתי-למגוון-מליות-מתוק-ומלוח
תכיני ותהני
הכנתי אתמול, מתכון מנצח לנשנוש מהיר ומרשים לאורחים.
אני רוצה להפוך את המתכון ליותר בריא…
להחליף לקמח מלא?
להפחית מכמות השמן לרבע כוס…
יעבוד?
הי לילך
תודה רבה
לגבי קמח מלא,אז לטעמי עדיף חצי חצי. עם קמח מלא לי אישית לא יוצא טעים.
את השמן תוכלי להפחית.לא חושבת שיש בעיה.
בהצלחה