800x600 730x410 - אמנון אפוי מוגש עם טחינה חמה

אמנון אפוי מוגש עם טחינה חמה

800x600 - אמנון אפוי מוגש עם טחינה חמה

מצרכים והכנה:

דגים אמנון בוואקום ללא עור (יש חדש אז כדאי לקנות כבר נקי) קונים ביחידות.
טובלים בקמח מכל סוג, ומטגנים על מעט שמן מ-2 הצדדים טיגון יסודי ושחום.

מעבירים את הדגים לתבנית אפיה על ניר אפיה משומן.

מכינים רוטב טחינה ,מתאים ל-4-8 דגים :
2 כפות שמן זית
1/4 חבילה פטרוזיליה/כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום כתוש
קומץ פפריקה אדומה חריפה
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים קרים
לימון שלם סחוט
כפית תבלין לדגים ומשלימים עם מלח ופלפל שחור
לערבב לרוטב דליל. (אפשר להוסיף עוד מים עד לקבלת רוטב דליל).

יוצקים את רוטב הטחינה על הדגים

אופים בחום 170 מעלות בתנור שחומם מראש, כ-8 דקות ומגישים מיד.
רצוי להגיש עם רבעי לימון וגרגרי חומוס מטוגנים קלות
תהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *