ריבועיות שומשום וסילאן
לאמא יש כמה מתכונים של עוגיות שומשום
לאמא יש כמה מתכונים של עוגיות שומשום
קצת שיניתי….שילבתי סילאן שכפי שאתם רואים,נתן צבע מקסים לעוגיות.
שמים בקערה:
3/4 כוס שמן
2 ביצים
4 כפות סילאן
200 גרם שומשום
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
ללוש לבצק מעט דביק
להדק בעזרת ידיים לחות על ניר אפיה בתבנית 27X33
ליישר את העיסה.
למרוח עם האצבעות על גבי העיסה כ-2 כפות סילאן נוזלי
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד השחמה
תהנו
שלום לך פירגה אני אפיתי אתריבועיות שומשום וזה יצה טעים אך מעט יבש האים זה בסדר ?
הי אריה מה שלומך?
שמחה שהעזת והכנת. כל הכבוד. העוגיות לא אמורות לצאת יבשות.
שאלות להבהרה ואשמח אם תענה לי.
האם הכנת את הבצק דביק כמו שרשמתי?
אני מקווה שלא הוספת קמח?
האם מרחת סילאן על הבצק לפני הכנסתו לתנור?
האם אפית זמן משוער כפי שרשום ולא אובר?
תודה רבה :lol:
תודה לך על התשובה המהירה .הבצק אכן היה דביק כמו כן מרחתי סילן בסוף ,אחרי 30 דקות של אפיה נעצתי קיסם והיה עוד רטוב ואז הוספתי עוד 10 דקות וכאן אני חושב הבעיה , אבל זה טעים חבל על הזמן ,שוב תודה על ההסברים. :
הי אריה
העוגיות האלה מתקררות ומתייצבות יותר אחרי האפיה.
שמחה שיצאו אכילות.לפחות זה.
המשך טעים מפירגה
אבא אני שמחה שאתה מתחיל להכין מתכונים של פירגה.
מחר אגיע לטעום ולתת חות דעת נוספת.
ופירגה אין על המתכונים שלך!!!!!!
ליאתוש,אשמח לחוות דעתך וגם שאלתי את אבא שאלות לגבי ההכנה,האם הוא נצמד למתכון.
אם כן,ויש בעיה,אנא ידעי אותי .תודה מתוקה
פירגה יצאו אכן טעימות מאד
העוגיות אמנם היו קשות אבל הרטבנו קצת וחיממנו במיקרוגל וזה הפך למעדן
ליאת שוב ערב טוב ושוב תודה על התגובה הטעימה
הי פירגה, תוכלי לומר את כמות השומשום בכוסות? (קניתי שומשום במשקל) שומשום מלא יתאים כאן נכון? תודה רבה
אני חושבת שזה 2 כוסות אין לי כרגע למדוד.וכל שומשום יתאים.
כדאי לקנות משקל. :lol:
אין כמוך, תודה!!! אני אשים שתי כוסות. מבטיחה לעדכן אחרי ההכנה, שבת שלום
רעות,תשימי פחות קמח ותוסיפי תוך כדי לישה.
מקווה שיהיה טוב
טוב, אין מילים, כמה שהמתכון קל ככה הוא גם טעים. העוגיות התייבשו לי קצת כי שכחתי אותן בתנור לרבע שעה נוספת אבל הן טעימות מאוד גם ככה!!! מומלץ מאוד
רעות בקר אור
תודה על חוות דעתך החשובה
בס"ד
פירגה שלום
האם אפשר במקום סילאן לשים מייפל ?
עדיף דבש.
הי פירגה,
האם לחתוך את העוגיות לפני האפיה או אחרי? (מפחדת שיהיה קשה לחתוך אותן אחרי)
אשמח לתגובתך
נהנית כל הזמן מהמתכונים שלך.
הדס,אחרי.
לבריאות והמשך טעים ביחד.
רציתי להבין המרקם של עוגה? כי כל מתכון אחר של עוגיות או חטיף שומשום שראיתי
לא היה בו קמח בכלל ונורא בא לי להכין
תודה
היי
המרקם כמו של עוגה פריכה. מעדןןןןןןןןן