את המאפה קיבלתי מילדתי הבכורה.
המאפה קצת אחרת , קצת משמין ומביא איתו ים של מחמאות.
המצרכים לשלב א':
6 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ
מסדרים בתבנית מרובעת מ ש ו מ נ ת (תבנית בגודל 27X27)
שמים בכלי:
מיכל שמנת מתוקה, מעט מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,כף אבקת מרק פטריות
מערבבים ויוצקים על תפוחי האדמה
אופים 1/2 שעה בתנור שחומם מראש בחום 175.
בינתיים מכינים שלב ב':
מטגנים בצל קצוץ גדול עד להזהבה יפה.
מוסיפים לבצל המטוגן 2 כוסות פטריות פרוסות
מטגנים ביחד דקותיים בבחישה
מוסיפים:
1/2 1 כוסות חלב קר
מכבים להבה.
בכוס מערבבים: 3 ביצים , 2 כפות אבקת מרק עוף, פלפל שחור, 4 כפות ק מ ח
מערבבים וטועמים ואם חסר מלח,מוסיפים לפי הטעם.
לצקת הכל על תפוחי האדמה
אופים עוד 1/2 שעה . בודקים שהצבע מזהיב והמאפה מוכן.
הערה:
אני בישלתי את תפוחי האדמה בקליפה ואחרי 15 דקות הוצאתי למי קרח לצינון.
קילפתי ופרסתי כאמור למעלה.
תהנו
הכנתי לשבת יצא מעולה
כולם אהבו נהנו ושאלו מאיפה המתכון?
פשוט נהדר להכין וקל, לא צריך בצק.
ושילוב טוב של תפוחי אדמה ופטריות
תודה
שלום לך פירגה !!!
תודה רבה על המתכון !!! אני מהמתחלות במתבח :))) עשיתי בפעם ראשונה פשטידה הזאת וברוקולי ויצא ממש טעים !!! כל החברים שלי אהבו :lol:
בקר טוב לך ליזה חמודה
אני גאה בך. שמחתי לקרוא שהצליח ושהחברים אהבו.
תמשיכי לעשות חיל במטבח ולהמשיך להצליח.
נפלא . בבקשה.
המשך יום נהדר לך
הי,
הכנתי את המאפה ויצא מאוד טעים- שמנת פטריות זה שילוב מדהים ! יאמיייי
שחר תודה על המחמאה למאפה הטעים . באמת שילוב חלום.
תודה שאת משתפת ומעדכנת.אין כמוך :lol:
שבת שלום ומבורך לך פירגה,
אין לי מילים לתאר את המאפה הנהדר הזה והמומלץ ביותר !!!!
על מנת לעשות מתכון פרווה בחרתי להשתמש במי קוקוס, שנמכר ברשתות השיווק בקופסת קרטון גדולה
ויש לו מרקם של שמנת לבישול. גם טעים, וללא חומרים משמרים, אז במקום הכמויות הרשומות של שמנת לבישול והחלב במתכון, הוספתי נוזל מי קוקוס. ומטעמי בריאות לא הוספתי אבקות מרק.
יצא טעעעעעעים להפליא. תודה , אלפי תודות. זכיתי למחמאות מהמשפחה בזכותך ( כרגיל… )
אני ממליצה. נקודה. ( כמו בפרסומת של יפית…. :cool: )
סימה תודה מתוקה
יותר מחמאה מתוקה מזו המתכון ממש לא צריך ;) ,עשית את העבודה יותר טוב מיפית ;) :lol: את מדהימה. ואני מקווה שתמשיכי להכין מהמתכונים ולקבל אלפי מחמאות גם בהמשך :lol:
חג שמח
נראה ונשמע פיצוץ אפשר להכין יומיים מראש? :cool:
אפשר להכין ולשמור במקרר.
תודה
כך אוכל להארח בלי לחץ
בנחת,כן,בהצלחה ושיצליח לך.
המאפה נראה מעולה,רציתי לשאול אם לדעתך אני יכלה להכין מכל הרכיבים פשטידה???לבשל את התפוא כמו פירה ולערבב את הכל ביחד??
נועם,לא פה.
יש מתכונים אחרים לשיקולך