הכינה וצילמה:siammmm
מאפה גבינות סגור בטעמים לפי בחירה: זיתים, פלפלים , חצילים , טונה.
מתכון ישן וטוב ששודרג עם מגוון תוספות
מתכון ישן וטוב ששודרג עם מגוון תוספות
אני מכינה חצי מאפה עם תוספת טונה .
לארוחת "פינגר-פוד" לחתוך לריבועים קטנים ולהניח כל ריבוע בספלון ניר.
מצרכים לבצק בקערה :
200 גרם מרגרינה רכה
1/2 2 כוסות קמח תופח – להתחיל ללוש עם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך תוך כדי לישה
מיכל שמנת חמוצה = 250 מ"ל
15 זיתים שחורים בגודל בינוני מגולענים חתוכים קטן
קורט מלח לטעם
ללוש ולאחסן שעה במקרר.
לחלק את הבצק לשניים
חצי מהבצק לרדד ולשטח בתבנית משומנת בגודל 27X33
למרוח ממרח חצילים ופלפלים (קונים מוכן בסופר)- או ממרח אחר- שכבה דקה.
לפזר 250 גרם גבינה בולגרית מ פ ו ר ר ת
לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
להוסיף מיכל קוטג' .
על חצי מאפה לפזר טונה סחוטה היטב מהשמן (חצי תשאירו בלי טונה כי לא כולם אוהבים)
ללוש ולאחסן שעה במקרר.
לחלק את הבצק לשניים
חצי מהבצק לרדד ולשטח בתבנית משומנת בגודל 27X33
למרוח ממרח חצילים ופלפלים (קונים מוכן בסופר)- או ממרח אחר- שכבה דקה.
לפזר 250 גרם גבינה בולגרית מ פ ו ר ר ת
לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
להוסיף מיכל קוטג' .
על חצי מאפה לפזר טונה סחוטה היטב מהשמן (חצי תשאירו בלי טונה כי לא כולם אוהבים)
לרדד את החלק השני של הבצק ולכסות את המלית
לחתוך לריבועים עד לסוף התבנית
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב ומעט פלפל שחור .
לבחוש היטב ולצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה ורצוי עם כף.
לפזר שומשום.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי.
לחתוך לריבועים עד לסוף התבנית
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב ומעט פלפל שחור .
לבחוש היטב ולצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה ורצוי עם כף.
לפזר שומשום.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי.
"טיפ"
1. אפשר להכין את הבצק עם זיתים שחורים קצוצים ולהשאיר את המלית כמו במקור בלי התוספות.
תהנו
תהנו
את המאפה היפהפה הזה הכין:בוטנסקי משה
את המאפה האחרון והחביב הכינה וצילמה:מאיושי:
הכנתי כבר המון פעמים,וזה טעיםםםםםםםםםםםםםםם :lol: :lol: :lol:
הכנתי עכשיו,חבל שאי אפשר לצרף תמונה+ריח…… :P
מרחתי בתחתית חצילים פיקנטי של צבר,למעלה גבינות,על הבצק למעלה קצח ושומשום
ולהתעלף………..תענוג…….
פירגה , אפשר בבקשה תשובה? וגם בינתיים עוד שאלה,
רשום לחתוך לריבועים לפני נכניסה לתנור, זה נחתך בקלות ?
אשמח אם תוכלי להסביר. רוצה להכין מחר על הבוקר .
תודה
שרית זה ממרח אחד וקונים אותו בסופר.
את יכולה להכין לפי המקור ולוותר -לא חובה
את המאפה חותכים בקלות לפני האפיה כמו שבדיוק רשום
בבקשה
בהצלחה
היי פירגה
לא ברור לי, יש 2 מתכונים למאפה הזה ?
במתכון הראשון רשום לי קמח תופח וגם חלמון
במתכון הזה כתוב קמח , קמח רגיל ? או גם תופח ? ובלי חלמון. אז מה הנכון?
מתכוונת להכין מחר אודה לך על תשובתך .
ליהי בקר אור
אין הבדל בין המתכונים בתוצאה הסופית למעט הטעמים שאת מוסיפה.
הקמח תופח או קמח רגיל ולהוסיף שקית אבקת אפיה.
את יכולה להכין בלי חלמון בבצק. למרות שגם זה לא ישנה את הטעם או הפריזורה.
בקיצור,איך שתכיני יהיה מצוין.
בהצלחה ותהנו.
תודה רבה על התגובה המהירה
חג שמח,
חג שמח ליהי ותהני ממאפה נפלא שילווה אותך שנים רבות.
שלום פירגה,
יש לי שאלה על המאפה המעולה הזה – אני רוצה להכין אותו לארוע ורוצה שהפרוסות יצאו קצת יותר נמוכות וקומפקטיות. אפשר לדעתך להכין את אותה כמות בתבנית גדולה יותר כדי שיצא יותר נמוך? או שהמאפה צריך קצת גובה וזה יקלקל אותו?
תודה!
רחלי יקרה
לא הכנתי אחר ולא יודעת את מבחן התוצאה שאת מעלה
חיבוקים
:P
פירגה בוקר טוב
אני רוצה להכין את המתכון הישן ללא ממרח חצילים וטונה
האם תוכלי לתת לי אותו
תודה מראש
שרי מעריצה שרופה
אין כמוך בכל העולם!!!!!!!!!!!
שרי המתכון הופיע מתחת למתכון הזה.
קבלי:
http://pirge.co.il/אירוח/מאפה-גבינות-סגור
פירגה בוקר טוב,
בעלי מת על הבלוג שלך והמתכונים פשוט יוצאים לו מעולים – כולם משבחים
במתכון הזה הוא שם בטעות מים וכשראה שזה יוצא דליל הוא הוסיף קמח עד הבצק התייצב הוא שם כבר את הגבינות ורק אחר כך הבין שהוא לא היה צריך לשים מים
האם זה ייפגע במאפה? האם יש צורך לעשות הכל מחדש
אודה לתשובתך
ליאת
ליאתי,נראה לי שחדש הכי טוב
בהצלחה
בוקר טוב פירגה יקרה
המאפה הנהדר הזה כיכב על שולחן החג (שבועות) שלנו
פשוט להכנה, למרות שהוא בהחלט ניראה מורכב, וטעים ביותר!
אני מרחתי סלט מטבוחה פיקנטי (לא חריף!) ומעל את הגבינות.
הכנתי בתבנית בינונית + תבנית קטנה, וזה בכוונה כדי שהתבנית הקטנה תישאר לנו בבית :P
מאפה ממש מומלץ :lol:
ויני חמודה בקר טוב
תודה על עוד שידרוג
המאפה הזה כבר משודרג לאלף טעמים ;) נהדר.
יופי שהוספת עוד תגובה נהדרת לאתר.
אגב, זה אחד המאפים שבאורך קבע נמצא אצלי במקפיא.
יום נפלא
הי פירגה, אתר שלך מדהים!!! כל מתכון יוצא טעים טעים !!!!
יש לי שאלה אפשר להכין את המאפה יום לפני שמגישים ואז רק לחמם ? זה עדין יהיה טעים?
נטלי בקר טוב
תודה רבה על המחמאות והמתכון יוצא אפילו יותר טעים אם תכיני יום לפני ותחממי
אפשר להכין את הבצק עם חמאה?
לא אמנע ממך ;)
בהצלחה ותהנו
תודה רבה
פירגה היקרה
אין לי מילים לתאר את העונג והשמחה שחשתי היום בארוחת הערב: שלושת הגוזלים הקטנים שלי אכלו ואכלו ואכלו לבד חצי תבנית גדולה !!!
עשיתי עם קצת שינויים: בבצק שמתי חצי גביע שמנת 9% וחצי אשל (פשוט לא היה לי גביע שלם של שמנת)
לא היתה לי בולגרית. שמתי עמק, מוצרלה וצפתית מגורדת. על חצי שמתי טונה. עשיתי בתבנית ח"פ הכי גדולה.
הם טרפו! גם עם הטונה! ושניים מהם סרבני אוכל לא קטנים!!
תודה לך על מתכון מנצח ועל רגעים קטנים של אושר
ליאת יקרה
תנשקי את הגוזלים. תגידי להם שסבתא פירגה שלחה נשיקות.
שימחת אותי מאד היום. שולחת גם לך חיבוק ענק
היי פירגה
האם אפשר למרוח רק על מחצית התבנית ממרח חצילים ופלפלים?הילדים לא אוהבים
תעשי כמו שאת רוצה ומבינה.טעמך חשוב.
הכוונה הייתה האם זה אפשרי או שהממרח יכול לגלוש לצד השני?
לא גולש
פירגה בוקר טוב,
הכנתי את זה בערב החג כאשר למטה מרחתי ממרח עגבניות מיובשות.
יצא מדהים!! חוסל בשניות!! בקושי הצלחתי לחסל פרוסה אחת לעצמי!!
ממש ממש טעים ואין ספק שאכין אותו עוד הרבה פעמים!!
יום טוב.
אודליה, המאפה הזה כבר שודרג במאות ואריציות. אני שמחה שגם אתם אהבתם ושיהפוך למאכל אהוב על שולחנך.
יום נפלא ומחובק.
שלום ,
האם ניתן להשתמש בצק מוכן של מעדנות ? מנסה לקצר לעצמי תהליכים כי יש לי 4 פשטידות להכין ביום אחד ….
לא מכירה עם מעדנות. לא מכירה בצורה אחרת.
1 ) האם ניתן להשתמש בחמאה במקום מרגרינה ואם לא באיזו מרגרינה את משתמשת – מזולה זה בסדר ?
2 ) שאלה נוספת : אני לא נוהגת להכין בצקים בבית , בתור פעם ראשונה האם לישה ביד תהיה בסדר או שאני חייבת ללוש עם עם מעבד מזון ?
3 ) ממרח חצילים רגיל של אחלה / צבר זה גם בסדר ?
סליחה על ההטרדה ותודה על המענה …
שבת שלום .
קרן
הי קרן, אני אישית לא אוהבת מזולה.אוהבת מרגרינה לטיגון ואפיה עם עטיפה בניר צהוב. כל מרגרינה לאפיה תתאים.
לישה ביד זה בסדר גמור.
כל ממרח טעים ולא חשוב של איזה חברה.
בריאות ואהבה,שלך,פירגה.
סליחה לגבי השאלה הקודמת שלי בנוגע לממרח חצילים התכוונתי לסלט חצילים …לא שמעתי על ממרח חצילים ואם יש דבר כזה אודה לך אם תעדכני אותי אם הוא קיים בסופרים הגדולים …..תודה .
קרן, כשאהיה בסופר אביא ואצלם לכם. נדמה לי שזה בין הרטבים.
בכל אופן,גם סלט חצילים מעולה.כל מה שיכול להוסיף טעם וארומה הולך פה.
לבריאות.
ושאלה אחרונה חביבה ….שמנת 9% הכוונה לשמנת לבישול , נכון ?
שמנת חמוצה איזה שאת רוצה. יש 9% ויש 15% ויש של פעם.
פירגה האם ניסית להכין הבצק עם שמן?
וכמובן שאת מדהימה והמתכונים שלך אליפות :lol:
הי גיתית,לא ניסיתי להכין עם שמן.
:P לא נראה שיתאים.
תודה על המחמאות והפירגון