מאכל נפלא מרהיב בצבעים ובשלל תבלינים .יש לדאוג מראש לכל החומרים. ההכנה במספר שלבים.
פשוט עומדים ליד המחבת ולא מפסיקים לנשנש…כל כך טעים
המצרכים:
400 גרם אטריות ביצים (אוהבת נודלס מסולסלות) מבושלות לפי הוראות היצרן .לסנן לא לשטוף.
או במקום האטריות אפשר לשים:
אטריות אורז מושרות במים רותחים 3 דקות
או במים קרים מהברז כ-15 דקות.
מסננים.
300 גרם פטריות שמפיניון טריות שלמות
בטטה מקולפת חתוכה למקלות עבים
מכינים מרינדה:
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
כף דבש
אפשר להוסיף כפית חמאת בוטנים
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לפיקנטי
מערבבים את כל המצרכים . מניחים בצד
לשים במחבת עמוקה או ווק עמוק וגדול
4 כפות שמן
בצל גדול חצוי ופרוס
להזהיב
להוסיף פטריות גדולות שלמות ואת רצועות הבטטה ולהשחים – להוציא הכל על צלחת
לשים במחבת כף שמן וגם:
2 בצלים ירוקים כולל הגבעולים קצוצים
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1/2 כרוב לבן פרוס
1/2 סלסלת נבטים
2 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות
2 כוסות פרחי ברוקולי מבושלים
להקפיץ כ-6 דקות שהירקות יתרככו ויישארו פריכים
להוסיף את הבטטה הפטריות .
להוסיף את הרוטב ולהקפיץ את הכל ביחד .
ממשיכים להקפיץ כדקה.
מגישים לשולחן מיד .
שמים ליד קערת ההגשה גם קערית בוטנים קלויים וקצוצים דק
וצלחת נוספת עם פלחי לימון טריים ועירית קצוצה.
תהנו
שלום פירגה היקרה,
אין מילים – פשוט מ ע ו ל ה !!!
הילדים אהבו. דרך אגב הטעם בדיוק ולא צריך לשפר. יום מקסים שיהיה לך ותודה, נעמי מבת-חפר.
זה מתכון מדהים. ממש כמו הפטאי שאכלתי בתאילנד.
היו אצלי אורחים לארוחת צהריים אתמול, וללא ספק, הפטאי
היתה המנה שכולם דיברו עליה.
הרבה תודה.
אגב,רציתי לדרג בחמישה כוכבים, ולחצתי בטעות על אחד
תראי אם את יכולה לתקן את זה.
ממש סליחה.
לא רשמת מי את?
בכל אופן תודה על התגובה הטעימה לפטאי.
לגבי הדירוג לא לקחת ללב העיקר שכתבת את התגובה הנהדרת.
פירגה שלום. המתכון, מצוין. אבל יש לי אלייך בקשה! אחד הדברים האהובים על הילדים שלי, זה מנה חמה! כן, הקופסאות האלה של איטריות נודלס עם רטבים שונים ו עם כל הכימיקלים.
כשאני מנסה להכין להם מנת נודלס ביתית, עם ירקות, כמו המתכון המצוין שלך, הם לא מוכנים לאכול.
האם יש לך רעיון איך אפשר לשחזר את טעם הרוטב שיש במנה חמה? אני רוצה לנסות להכין להם נודלס בבית, עם רוטב בלבד, וכמעט בלי ירקות. אולי את זה הם כן יסכימו לאכול :P
לצערי אני לא מכירה מנה חמה ואת טעמה.
אולי תנסי כל פעם להוריד מרכיב מהתבלינים ולהוסיף אחר. תראי במתכונים אחרים איזה תיבול עדיף עליהם ותכיני להם את התיבול העדיף.אין צורך להצמד לטעמים שלי.
בתקווה שמשהו יעזור :!:
תודה, ובכל אופן, אני ובעלי נהננו מאוד מהמתכון (גם בלי ברוקולי כי לא היה בבית) :P
תודה תמר ומסרי גם לבעל. שנמשיך להכין ולהנות ביחד :lol:
פשוט אלופה את ,הכנתי יצא ממש טוב,
זה המתכון השלישי שלך השבוע שאני מכינה ויוצא סוףףףףףף.
שירי יקרה
תודה על המחמאות.ואואואואוווו מאחלת לך להמשיך ולהצליח עם כל המתכונים.הלוואי.
חג שמח מואר וטעים
תודה גם לך ולבני משפחתך…
מנה אליפות !!!!!!!!
כל הכבוד
הכנתי בדיוק על פי ההוראות,וכל הווק נפרם תוך 10 דקות
תודה פירגה
וויליאמס בקר חג נפלא
תודה על המחמאה למתכון הפטאי הנהדר .
לבריאות ושיהיה המשך טעים
היי פירגה!
בשבת החלטתי לגוון את ארוחת הצהריים במשהו שונה התלבטתי והיססתי מפני שאצלי לא אוהבים כל כך שינויים הכנתי את הפתאי המדהים שנחטף על ידי כל הילדודס שלי ובעלי הכריז שכדאי מאוד שישאר לו מנה לקחת בבוקר לעבודה לארוחת הצהריים . כיף גדול טעים מאוד אומץ בחום! :lol:
חניתה בקר אור
תענוג לקרוא את המחמאות על תבשיל הפתאי. תודה רבה שהגבת :lol:
שיהיה לך יום קסום ומתוק
פירגה היי
הכנתי בסתם יום של חול כדי לגמור את החמץ, ויצא נפלא.
אני ובעלי התמוגגנו, הוא מסר שזו ממש מנה של מסעדה, כלשונו.
תודה רבה :lol:
באהבה ,
ורד
ורד יקירתי
כמה התמוגגתי לקרוא את התגובה שלך ושל בעלך למוקפצים בסגנון פטאי.
עשית לי טוב בלב :lol: תודה.
פירגה בוקר טוב
האם ניתן להוסיף קוביות חזה-עוף? וכיצד?
תודה מראש
שרי
שרי מתוקה הנה כאן
http://pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/פרגיות-אטריות-וירקות-ומוקפצים
היי פירגה, מה פירוש "בסגנון פאד תאי" ?
חג שמח
חפשי בגוגל אולי משם תבוא הישועה לתשובה ;)
אפשר להחליף את הכרוב הלבן בכרוב סגול? תודה.
סימה,לדעתי לא
אז מה אפשר לשים במקום כרוב? תירס?
סימה,אם תשני משהו אשמח לשמוע איך יצא?
שבת שלום וטעים לכם.
נוסה בהצלחה (ללא הכרוב) :lol:
עלה לנו בנסיעה חוזרת לסופרמרקט לרכישת עוד אטריות ביצים.
תודה רבה
מירב, אני יודעת שזה טעים מאד. ביס ועוד ביס.חבר מביא חבר.חהחהחהחהחה
תהנו,שבת שלום
חג שמח פירגה,
הכנתי אתמול וחיסלו הכל . מעולההההה!
(את הבטטות ריככתי קודם במקרו והקפצתי יותר זמן. השאר בדיוק בדיוק)
תודה רבה
מילי,תודה רבה על ההמלצה הטעימה.
המשך חג שמח.
הכנתי אתמול יצא מצויין הכפלתי את הרוטב
מומלץ מומלץ :P
מאיה,כיף ועונג גם לי לקרוא שאהבתם.
תודה והמשך טעים ביחד.
אשמח לדעת איזה איטריות ביצים לקנות. מחפשת ממש כאלה שמופיעות בתמונה (עגולות ועבות ולא שטוחות).
לגבי המתכון לאחר קריאת כל התגובות בהחלט אנסה, למרות שיש לי מתכון מוצלח למדי משלי.
תודה!
דקלה הי,
אני עוברת על המדף של אטריות ביצים ולוקחת מה שבא לי באותו רגע.אין משהו ספציפי.
טעים עם כל סוגי האטריות.
תכיני,תהנו