זר שטרודלים טחינה תמרים ואגוזים
הטחינה משווה לשטרודל ניחוח חלבה עדין. הפעם המרתי את הסילאן
בממרח תמרים. אז לשיקולכם,וטעמכם.
מצרכים לבצק:
מיכל שמנת חמוצה
ביצה
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה , חמאה או מחמאה רכה
ללוש לבצק ולהוסיף קמח עד שיהיה נעים ונוח ללישה
מיכל שמנת חמוצה
ביצה
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה , חמאה או מחמאה רכה
ללוש לבצק ולהוסיף קמח עד שיהיה נעים ונוח ללישה
לשים שעה במקרר.
לחלק ל-3-4 כדורים
לרדד כל כדור על משטח מקומח קלות למלבן ולמרוח בנדיבות מהמלית
לגלגל לכרוכיות ולהבריש חלבון מוקצף במזלג+מעט מים +מעט סוכר
לרדד כל כדור על משטח מקומח קלות למלבן ולמרוח בנדיבות מהמלית
לגלגל לכרוכיות ולהבריש חלבון מוקצף במזלג+מעט מים +מעט סוכר
לסמן מנות לא עד הסוף.
להניח את הכרוכיות ב מ ר ו ו ח י ם כי הם תופחים, על ניר אפיה בצורת זר כמו בתמונה.
חום 175 כ-35 דקות או עד שמוכן.
חום 175 כ-35 דקות או עד שמוכן.
חומרי המלית:
לערבב מיכל ממרח תמרים עם 3 כפות טחינה גולמית
למרוח בנדיבות על העלים ולפזר מעט קינמון
לפזר הרבה אגוזים צימוקים וכו'…. סוכר לטעם.
אחרי האפיה לצנן ולפזר אבקת סוכר
תהנו
פירגה שלום
אכן אפיתי את השטרודל והיתה הצלחה גדולה
בפיקניק אתמול יום העצמאות
תודה ותבורכי על המתכונים שלך
אנטה
פירגה היקרה
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במיץ תפוזים? אם כן באיזה כמות
תודה
זהבה
זהבה שלום
עדיף להחליף במעדני סויה .הבצק יוצא הרבה יותר גמיש
אם את רוצה מיץ תמירי ל-3/4 כוס.
בהצלחה.
המתכון נראה נהדר וקל להכנה :lol: :lol:
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה אם אני רוצה עוגיות לא חלביות ???
מעוניינת בתחליף שלא יפגום בפריכות הבצק
תודה מראש
מזל
תחליפי הסויה מעולים
בהצלחה
יום טוב פירגה.
הכנתי, כרגע יצאו מהתנור. ריח נפפפפלאאאא.
במקום השמנת שמתי יוגורט.
השתמשתי בממרח שוקולד השחר עם קינמון.
יצא פנטסטיק.פריך, וטעים .הבצק לא תפח בהרבה.( אם נוריד מכמות השמן זה יתפח יותר,? פירגה?)
ותודה מראש על מתכונייך הנפלאייייים.
סימה הי
אני הכנתי מאפים מלוחים והמרתי לשמן.יצאו די תפוחים.
שוב אני שכחתי לציין כי במקום מרגרינה שמתי 3/4 כוס שמן
סימה מתוקה תודה על התגובה הנפלאה.
תודה ששידרת לשמן והוספת לתגובה כך שמי שרוצה יוכל להמיר כהמשך להמלצה שלך.
היי אפשר ללא ביצה תודה
כן צביה.אפשר בלי ביצה.
עכשיו הכנתי- פשוט תענוג של שטרודל!
שוב פעם, תודה רבה על המתכון וחג שמח
תודה על ההמלצה
וחג שמח