לטקעס / לביבות תפוחי אדמה
מי לא מכין לטקעס תפוחי אדמה? המתכון באמת הסטוריה.
מי שלא מכיר, הגיע הזמן לקום ולהכין ומבטיחה להתמוגג מכל ביס. אז כנסו לראות את אבי שקדי מכין
סרטון להכנת הלביבות הטעימות
מצרכים בקערה והכנה:
4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים מגוררים גס (לסחוט היטב מנוזלים)
בצל יבש מקולף ומגורר גס
ביצה + כף סלט טחינה א חומוס
4 כפות קמח – אפשר להמיר בפתיתי תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
לערבב ואם צריך להוסיף עוד קצת קמח
לצקת עם כף לתוך שמן חם ומרודד ולטגן מ-2 הצדדים
מגישים עם שמנת חמוצה ומלפפון חמוץ.
שיטת האפייה:
להניח את הלביבות צ פ ו ף על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.
תהנו וחג שמח
לביבות טעימות שהכינו יויו ואחיניתה (חברותי באתר)
בס"ד
ממליצה במקום קמח רגיל לשים קמח תפו"א, ממש ממש טעים. בתיאבון.
נונית,תודה אנסה בהזדמנות
יום נפלא לך
נחמד
אצלי מתוך טעות הוספתי אבקת מרק עוף
וככה נשאר להבא
ברבורית יקרה, תהני בכיף
פירגה יקירתי
אפשר לשים קמח תפוחי אדמה?
ריקה לא מכירה את הקמח הזה.כמעט.
בוקר טוב פירגה יקרה וחנוכה שמח
אתמול בערב הכנתי את הלטקעס … היה טעימממממם. הבעל אהב מאוד מאוד…. וזלל….וזלל….
אפילו הבת שלי שלא מתלהבת מכל דבר…הסכימה לטעום ואהבה את זה…. ;)
דרך אגב: היה לי במקרר קישוא וגירדתי גם אותו לתוך התערובת .
לדעתי זה ממש הוסיף…זה עידן את הטעם של הלביבות….מומלץ :lol: :lol:
פשושית חמדתי חג אורים שמח גם לך
השידרוג של הקישוא נקרא נפלא . בלטקעס אפשר להוסיף כל ירק לתפוחי האדמה וזה מאד מגוון.
שמחה שאהבתם.
שמחה ששיתפת אותי ואת כולנו בתגובה הטעימה
תודה פשושית,פה זה לטקעס תפוחי אדמה וזה מסורתי, אבל אפשר להוסיף ירקות בכיף
חג שמח
ערב טוב פירגה הכנתי את הלביבות רק הוספתי גזר אחד פשוט יצא כל כך טעים שאני בעצמי הופתעתי בעלי אהב והילדים שלי אכלו את הכל תודה על המתכון הקל והטעים.
תודה ליז
שבת שלום וטעימה לכולכם
נפלא ליז
תודה שחזרת לשתף אותי ואני מאחלת לכולכם המשך טעים וחג אורים שמח
4 כפות קמח – אפשר להמיר בפתיתי תפוחי אדמה
קניתי בשוק את הפתיתים האלה. נראה אבקתי כמו קמח. אני מקווה שלא חירטט אותי המוכר תבלינים שזה פתיתי תפו"א.
אגב , זה יוצא יותר טעים עם הפתיתים במקום הקמח ? ואם כן , אז לשים אותה כמות של 4 כפות ?
:|
גיל יקר
שים רק 2 כפות ותניח את התערובת בצד ל-5 דקות. הם ייספגו.
אולי לא תצטרך להוסיף עוד.
אני אוהבת את הפתיתים האלה מאד.
זה לא אבקתי זה ממש פתיתים.
ואוו פירגה, אלו ללא ספק הלביבות הטעימות ביותר שטעמתי. תודה רבה על מתכון נפלא….טרפנו… :lol:
הילה,תהנו חמודה ותעבירי הלאה את המתכון שכולם יהנו. ;)
אני מקווה שתכיני עוד ממטעמי החנוכה שלנו
חג שמח
רוצה להכין מחר את המתכון.
תודה,
מעיין
האם אפשר לוותר על החומוס?
אני יודעת שאת אומרת שזה מוסיף למרקם אבל אני אמורה להכין אצל חברה ולמקרה שלא יהיה לה…
לדעתי אפשר לוותר על החומוס אבל גם שווה להכין פעם עם החומוס ולראות את המירקם, הטעם,והתוצאה.
כל אחד לטעמו.
תודה,
כמה לביבות יוצאות מהמתכון?
לא זוכרת את הכמות.
היי פירגה
הכנתי שלשום את הלביבות פעם אחת עם קמח ופעם אחת עם פתיתי תפו"א. (ללא קמח בכלל) .
הלביבות עם הפתיתים היו ברמות על . הרבה יותר טעים מהלביבות עם הקמח במתכונת הרגילה .(שגם טעיות לכשעצמם). כנל הוספתי כף חומוס צבר בשני המתכונים .
מומלץ בחום .
תודה ענקית
גיל,תודה
תמשיך לשדרג את הפשטידות והמאפים שלך עם הפתיתים האלה במקום קמח , ותוסיף תמיד כף חומוס/טחינה.השידרוגים אדירים.
שמחתי לקרוא שאתה מיישם,חוזר אלי עם מחמאות.זה כיף גדול.
תודה
בכייף..אני מנסה המון ומשתף.
הכנתי את הלביבות יום שישי לפני אירוח משפחתי פעם ראשונה שאני בכלל עושה לביבות . בהתחלה יצא לי קצת עיסה דלילה..נכנסתי ללחץ שלא תהיה פאדיחה..חח.. אז הוספתי עוד כף אחת של פתיתי תפו"א (בהתחלה שמתי ארבע כפות שטוחות) ונתתי לזה לעמוד בצד עשר דקות. אף אחד לא הבין מה הטעם החמישי בפנים..חשבו ששמתי קמח לא מוכר…
;)
גיל
הפתיתים האלה "מתעבים" מעט אחרי שהות באוויר.לכן לא צריך להגזים שלא יצא קשה מדי.
ללביבות עדיף עיסה דלילה כדי שהמירקם הסופי יצא פריך ובטעם הלביבה ולא בטעם של הפתיתים.
מורידים את הבלילה למחבת בעזרת כף ולא צריך שתהיה דומגא אחידה לכל הלביבות. בעיקר לביבות תפוחי אדמה יוצא יותר מענין שיש להם כל מיני קרניים ;)
מישהו אולי זוכר כמה לביבות יוצא?
תודה,
פירגה שלום,
1.אפשר לבשל את התפו"א קצת לפני כל ההכנות?
עוד לא יצא לי לטעום לביבות מוכנות עד הסוף. פשוט אין לי ניסיון טוב איתם.
אבל אין ספק שזה טעים מאוד (וקלאסי!)
2.ורק שיהיה לי ברור: זה "טחינה או חומוס", נכון?
3. את ממליצה על: קמח רגיל, קמח תפו"א או פתיתי תפו"א?
נסטיה בקר טוב
לא לבשל.רק לגרר
טחינה או חומוס מה שיש בבית במקרר
קמח רגיל או קמח מצה
בדיוק המתכון שחיפשתי
בפעם הראשונה בחיי הוצאתי לביבות שממש אהבתי
בגלל הילדים הוצאו החוצה הבצל והחומוס/טחינה ונשארנו עם הלביבות נטורל
מעולה!!!
אימצתי בחלק מהתוצרת את המלצת הקישוא שהיתה בתגובות- ממש מעולה
ואנחנו גם עשינו עם שילוב של בצל ירוק וקישוא ויום אחד גם עם עירית.
הכל עבד והיה מופלא וטעים!
הי שניצל
אני שמחה שמצאת את המתכון והמרכיבים שאהובים עליכם. תודה רבה.
המשך טעים ונפלא.
שלום פירגה
האם אפשר לעשות לפי מתכון זה פשטידת תפוחי אדמה?
תנסי,על פניו נראה שתצא גם פשטידה.
בוקר אור! :P
האם טעים לאכול את הלביבות גם לבד מבלי השמנת? (לא אוהבת)
והאם הכוונה לטחינה גולמית או מוכנה(עם לימון מלח וכו')?
תודה רבה!
אפשר בלי שמנת
טחינה כמו שאת רגילה.הכל טעים.
בקר נפלא לך.
פירגה יקירתי!
הכנתי השבוע את הלביבות האלו בגירסה המקורית המטוגנת וזה ממש הזכיר לי את הלטקעס מהילדות. :lol:
אחר כך הכנתי את המתכון עם בטטה ותפוח אדמה ויצא מדהים. למזלי הכנתי כזו כמות גדולה שהיה מספיק לכל אלו שרבו על הלביבות עם הבטטה……
תודה על המתכון המוצלח
וחג שמח
נורית,אין כמו לביבות בחנוכה. יש שפע של מתכונים טעימים באתר שלי.
שתהנו ותבלו יפה בחג
שבת שלום
טיגנתי אותם יצא נפלא – אוהבת את האתר
שלך תבורכי
ליזה,כיף לשמוע שאהבתם.
המתכונים ביתיים,אז בטוח שהם טעימים :lol:
חג שמח ומתוק לך
הכנתי את הלביבה בתוספת שמנת לבישול ובטטה מגוררת ובצל ירוק שמנתי בספרי מחבת קטן שפכתי את כל הבלילה וטגנתי יצא מהמם תודה על כל המתכונים שאת שולחת המוצלחים חג שמח
רחל,טעים טעים
תודה רבה לך והמשך חג אורים שמח ונפלא לכולכם
יתכן שתגובתי לא תיראה לך.
אני עושה לטקס כל הזמן.
אבל…..לא לסחוט לא לסחוט לא לסחוט.
זו המלצתי החמה וכלם אוהבים.
אנחנו קבוצת מתנדבות בסורוקה וסוכם שלכל פגישה אביא הלביבות.
הי תמי,
תודה על ההמלצה המיוחדת שהבאת.
אני מכירה כאלה שלא סוחטים גם פשטידות קישואים ;)
בוודאי כולם קוראים את התגובות ויגיעו להמלצה שלך.
המשך טעים וביחד
חג שמח
פירגה יקרה
עשיתי את המתכון הזה בתוספת ירקות שאנחנו אוהבים כוסברה וגזר אבל יצא לי ממש דחוס, לא אוורירי וקליל בכלל. מה עשיתי לא נכון? יכול להיות שהוספתי יותר מדי קמח? איך העיסה צריכה להיות נוזלית או כזו שאפשר לעבוד איתה? היא הייתה לי נוזלית אז הוספתי עוד 2 כפות קמח מעבר למה שכתוב במתכון…
יש לציין שכל מתכון שלך יוצא לי מוצלח אבל הפעם זה לא הלך למה?
תודה ושבת שלום
הי חמודה
את למעשה השבת לעצמך ששמת יותר מדי קמח.
כשאת מכינה בלילה ללביבות היא צריכה להיות רכה ולא נוזלית אבל בהחלט לא קשה. לא למהר להוסיף קמח.
תמיד כדאי לטגן לביבה אחת עד הסוף ולראות אם הכמויות מדוי
קות.
גם כששמים לביבה קצת דלילה במחבת משומנת וחמה היטב,הלביבה מתייצבת אחרי טיגון ראשוני של צד ראשון ואז אין בעיה להפוך ולהמשיך לטגן את הצד השני.
מקווה שעזרתי.
המשך טעים ולבריאות
שבת שלום
הכנתי ויצא מעולה תודה על המתכון
פירגה יקרה מועדים לזמנים טובים וחג שמח ! לא ידעתי לאיזה מקום לשלוח את השאלה שלי, אני רוצה להכין לטקעס מקמח מצות,
אמי ז"ל מעדות רומניה הייתה מכינה זאת: קמח מצה, ביצה, מים וכמובן מלח ופלפל שחור.
במידה ואת מכירה או יודעת למה אני מתכוונת, אשמח לשמוע ממך, אין לי מושג מבחינת כמויות, אודה לך מאוד, מאוד אם תוכלי לעזור
לי בעניין. שיהיו ימים טובים יותר ונישמע רק בשורות ושמועות טובות בעז"ה, מודה לך מראש !!
בקר טוב מרים יקירה,
מועדים לשמחה
המצרכים:
כוס (אפשר מאג) קמח מצה
כוס (אפשר מאג) מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן קנולה
מעט מלח ופלפל שחור לטעם ניתן להוסיף: פטרוזיליה קצוצה, בצל מטוגן וכו'
אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים.
מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה.
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים).
אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר
העיסה צריכה להיות נוחה להוריד אותה עם כף למחבת .
תמיד ניתן להוסיף עוד ביצה או מים רותחים. לפי ראות עיניך.
תהנו.
פירגה יקרה, מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון. מודה לך מאוד ששלחת לי מתכון מהתובנות שלך, יישר כוח, אין עלייך, האם לדעתך אני צריכה לטגן את הלביבות בשמן עמוק ?? האתר שלך הוא ייחודי מכל הבחינות, כל כך כיף וקל להשתמש בו וכמובן לגיע אלייך בקלות רבה כדי לזכות למענה במהירות האפשרית, הלוואי והיו עוד שיילכו בדרכך, בינתיים תודה.
מרים יקירה, תטגני כמו שאת מטגנת חביתה מעט שמן. .
שנמשיך להנות ולהכין מטעמים, ולהיות בריאות למעננו ולמען בני ביתנו.
לבריאות ובאהבה.