שטרודל ממש לא שיגרתי. מיוחד ומעיז כמוני.
מצרכים ל-3-5 כרוכיות:
קילו בצק עלים
שקית לקט ירקות 800 גרם שמכיל ברוקולי וכרובית או מעורב אחר
2 כפות חמאה
בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
100 גרם גבינה קשקבל מגוררת
100 גרם גבינה פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינה טל העמק מגוררת
מלח
פלפל שחור
ביצה טרייה
זיתים קצוצים וגרעיני חמנייה קלויים לפיזור
ירק קצוץ לטעם כמו פטרוזיליה עירית ושמיר לפיזור
אופן ההכנה:
את הלקט לבשל במים רותחים כ-5 דקות או עד לריכוך . לסנן מנוזלים ולקצוץ לחתיכות בינוניות.
את הבצל והשום לטגן עם החמאה עד להזהבה.
לערבב הכל בקערה עמוקה למעט הירק הזיתים והגרעינים
לרדד עלים בגודל 24X30
לפזר מהמלית בנדיבות על פני העלה
לפזר את הזיתים והגרעינים ולגלגל לכרוכית.
להניח על ניר אפיה במרווחים
להבריש ביצה ולפזר שומשום
לסמן לפני האפייה למנות (כמעט עד לסוף)
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד השחמה
"טיפ"
1. גיוון לירקות: קוביות חצילים קלויים וקוביות פלפלים קלויים במגוון צבעים .
גם תפוח אדמה ובטטה קטנים מבושלים וחתוכים קטנטן ואולי פטריות קצוצות שטוגנו עם הבצל.
תהנו
את חייבת להוסיף קמח תוך כדי רידוד
אחרת הבצק באמת דביק ולא מתאפשר לרדד.
לא להוסיף הרבה קמח . תוך כדי עבודה את רואה כמה להוסיף.
במשך הזמן תעבדי אם יותר ביטחון ובלי פחד.
פירגה
פירגה, המתכון נקרא באמת טעים!!!
תשמעי, החלטתי להכין להורים לכבוד שבועות משהו חלבי, אבל – מלוח!
כולם מביאים עוגות גבינה, עד שבסוף הן יוצאות מהאף…
שוטטתי קצת באתר, אבל אני רואה שהמתכונים שלך מלווים בגבינות מיוחדות (קשקבל, פרמז'ן) שאין לי מושג מה הן, ואני גם מעדיפה (מבחינה כספית) לעבוד עם הגבינות הרגילות.
יש אפשרות כזאת? כאן במתכון הזה, ובכלל באופן כללי.
תודה מראש על התשובה! וחג שמח. :P :P
פייגי יקרה
ברורו שהגבינות עושות את ההבדל בטעם המיוחד והפיקנטי
אבל……
כל גבינה ניתנת להמרה עם גבינה אחרת דלת שומן.
יש גבינות צהובות אפילו מ5% שומן אולי פחות
יש גבינות טוב-טעם או כנען רזות במיוחד
יש גבינות לבנות רכות החל מ1 %
יש גבינות מלוחות החל מ3%
בקיצור,יש גם הבדל במחירים כמובן. אבל את צריכה לברר בסופר ולקנות את הזולות.
זה בסדר גמור ויצא לך סבבה גם בטעם.לא לדאוג.
חג שמח וטעים
פריגה יקרה
משפחתי ואני נהנים מאוד מהמתכונים הטעימים שלך. בשבועות אני מארחת, רוצה להתיעץ איתך, מתכוני הפשטידות ברובן עם גבינות האם את יכולה להפנות אותי למתכונים ללא גבינות או לייעץ לי מה אפשר להכניס במקום? אבי לא אוכל גבינות מותכות.
ענת, בפשטידות שלי את יכולה פשוט להשמיט את הגבינות ולהכין בלי.
תודה על הפירגון
פירגה יקרה.
מתכון נפ ל א!! הכנתי עם לקט ירקות נורמנדי של סנפרוסט, הוספתי לגבינות גם שתי כפות גבינה לבנה למרקם דייסתי יותר והשמטתי זיתים. יצא מעדן!
כמובן שכרוכית אחת מיד הוקפאה.. אני תמיד דואגת לפחות למאפה אחד ( תוצרת פירגה :lol: ) שיהייה במצב "שלוף" במקפיא..
המשך ערב נעים וחמים…
אביטל
אביטלי הי
נפלא באמת. עשית לי נחת בתגובה הנהדרת ששלחת לי. תמשיכי להכין מטעמים ושכולכם תהנו בכיף. תוכלי תמיד לגוון בסוג הירקות והגבינות.
לבריאות וערב טוב לכם
הכנתי זאת וזה יצא נפלא , יפה ויזואלית וגם טעים מאוד. מומלץ ;) :lol: הכנתי זאת עם בצק פילאס מוכן קפוא אינו שמנוני. תודה תודה לפירגה היקרה.
ציפי יקרה,תודה על התגובה שהכנת עם פילאס.
כיף שהכנת את המתכון ועוד יותר כיף שאהבתם.
תודה מעומק ליבי .
חיבוק מפירגה
שלום רב ומקווה שאת בקו הבריאות.
האם ניתן להחליף את הבצק – אנו לא אוהבים בצק עלים.
המילוי נראה נפלא.
תודה ושבוע טוב
רחל
תודה רחל,כל בצק טוב גם הבצקים שלי על בסיס שמן. אגב, יש באתר שלי קטגוריה :בצקים
תכיני ותהנו