מחברת של אמא של פירגה מלפני עשרות רבות של שנים.
מחברה (שכנה) בשם עליזה
תודה עליזה על מתכון מנצח בדיוק כמו בקונדיטוריה
המרכיבים ל-30 סופגניות ג ד ו ל ו ת:
1/2 6 כוסות קמח
50-60 גרם שמרים או שקית שמרית=50 גרם
1/2 1 כוסות חלב פושר
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
כף תמצית וניל
150 גרם מרגרינה או חמאה רכה
3-4 קורטים של מלח
שמן עמוק לטיגון
לציפוי והגשה:
אבקת סוכר , סירופים במגוון טעמים , קרמים שונים, סוכריות צבעוניות לקישוט ועוד.
אופן ההכנה במיקסר:
מערבלים במהירות נ מ ו כ ה את כל החומרים פרט לחלב במשך דקה
אחרי דקה, תוך כדי ערבול מוסיפים לאט את החלב
ממשיכים לערבל במהירות ג ב ו ה ה עוד 6 ד ק ו ת.
מתפיחים את הבצק במשך שעתיים .
על משטח מקומח קלות, מרדדים עלה עבה בעובי 1/2 1 ס"מ
קורצים עיגולים בגודל שאתם בוחרים (כאמור לסופגניות ג ד ו ל ו ת הכמות היא כ-30) ומתפיחים ש ו ב 20 דקות.
מחממים שמן עמוק לחום 160 מעלות לא חם מדי חום בינוני ובעזרת תרווד משומן מכניסים את הסופגניות לטיגון
את הצד הראשון מטגנים 2-3 דקות תלוי בגודל הסופגנייה, ל א לכסות את הסיר. סופגניה ממש גדולה מטגנים 6-7 דקות . את הצד השני מטגנים (לא מכוסה) עד שהצבע מתחיל להשחים.
מחכים שיתקררו ובוזקים אבקת סוכר
.
"טיפים"
1. בזיקת אבקת סוכר רק אחרי קירור הסופגניות אחרת הוא ייספג.
2. אפשר להקפיא ולחמם שוב לפני ההגשה בתנור שחומם מ ר א ש
3. הזרקת הריבה או הקרם אחרי צינון קל או קירור מלא לבחירתכם.
4. אם השמן מתחמם מדי מוסיפים בהדרגה עוד שמן תוך כדי טיגון.
תנו לילדים לקשט את הסופגניות עם מגוון של אפשרויות ועשו להם את חג החנוכה למיוחד ויצירתי!
עוד טיפ: ניתן להוסיף צבעי מאכל לציפויים השקופים ובכך לגוון את צבעיהם. צפו סופגניה אחת בצבעים שונים!
זיגוג סוכר פשוט חומרים:
זיגוג שוקולד לבן (גנאש)חומרים:
זיגוג שוקולד חומרים:
גלזורה מבריקה שקופה בטעם וניל או שקדים חומרים:
זיגוג לבן אטום (הציפוי "המסורתי של הדונאט'ס האמריקאיים)חומרים:
תהנו
הכינותי ובני הבית מתמוגגים ברגעים אלו.חוץ מזה חנוכה עוד יותר מחודש אז מה קפצו עלייך הסופגניות האלו כבר עכשיו(קלוריות)
סוף שבוע נעים
שקדי
פירגה יקרה!
הסופגניות נראות מדהימות ממש! שאלה לי אלייך: האם אפשר להמיר את אותה כמות השמרים בשקית אחת של שמרית+ תוסף? האם צריך להוסיף עוד שמרית?
תודה רבה מראש על תשובתך!
אגב, הכנתי את עוגת הקינמון שלך (הבחושה) והיא יצאה מעלפת!
הי, יצאו לי המון סופגניות.
יש משהו נוסף שאפשר לעשות עם הבצק?
תודה
ערב טוב
להכין את כל הכמות ולהקפיא.
לא מכירה מתכון אחר לבצק.
תהנו מהסופגניות.
לא כתבת אם טעים? מתכון מוצלח? משהו?
תודה מפירגה
הי, הכנתי סופגניות בגודל ביס ולכן יצאו לי המון.
ממחצית הבצק שנשארה לי עשיתי עוגת שמרים עם קנמון.
שני הדברים יצאו טעימים מאוד.
תודה על מתכון מוצלח (כמו כל האחרים שניסיתי).
לילה טוב
לאנונימי
בקר טוב ונפלא ותודה על המחמאות מהבקר.
נהדר שהכנת מהבצק גם עוגות,בדיוק אתמול שאלו מה עוד ניתן להכין מהבצק .
בתקווה שכולם קוראים גם את התגבובת שלכם ויראו את ההמלצה המתוקה.
בקר נפלא
פירגה
הי פירגה מה זה תרווד להוצאת הסופגניה
ויקי,זו כף גדולה מ ח ו ר ר ת
אני ממש רוצה להפתיע את המשפחה ולנסות את הסוגניות אבל יש לי כמה שאלות:
1. כמה בכמות של כף יוצא השמרים היבשים (אבקה)? כף 1/2?
2. אפשר לוותר על הברנדי? כי אין לי..
3. אפשר להכין מראש? אם כן, כמה זמן מראש, איפה לאחסן?
תודה…
קארין
לדעתי שתיים וחצי כפות שמרים יבשים אבל לא הכנתי עם יבשים.
סופגניות כאלה מכינים עם שמרים טריים.
אפשר לוותר על הברנדי
אם תטגני מראש תקררי ותקפיאי. חימום בתנור. מחממים את התנור .מכבים חימום ומכניסים את הסופגניות להפשרה+חימום לתנור מ כ ו ב ה.
בבקשה.
תודה על התשובה המדוייקת!
עוד לא עבדתי עם שמרים ייבשים ואין לי מושג איך..
קארין,בהצלחה ותדווחי לנו איך יצא?
תודה
פירגוש היקרה כבר ניסיתי המון מתכונים של סופגניות ועכשיו רוצה לנסות את שלך. אבל חוששת ,כי תמיד באמצע הסופגניה יש בצק לא מוכן. איך אפשר לההמנע מזה.
אני מטגנת בחום נמוך תמיד ועם סיר מכוסה בהתחלה ועדיין יש בצק באמצע.
יעלה,תכיני לפי המתכון ולא יהיו לך בעיות.
בהצלחה
פירגה היי יש לציין שהסופגניות במאפינס יצאו מדהימות שמתי לבנות סירופ שוקולד לא ריבה ולא שוקלדיצאו לי בתבניות אלומיניום של מאפינס גדולות 9 האם זה סביר
הסופגניות האלה שבתמונה?
אנא,רשמי את התגובה במתכון שהכנת.
תודה
האם אפשר לוותר על החלב או תחליף כדי שלא יצא חלבי
מים? חלב סויה? חלב סויה בטעם וניל?
ואפילו מיץ תפוזים אבל אז שאלה של טעם?
שלום,
האם אפשרי להתפיח למשך הלילה, או חובה שעתיים?
פשוט, אני מעדיפה להכין את הבצק בערב והסופגניות יום למחרת. :P
ליאת אני לא אתן תשובה כי אני לא בטוחה
שלום רב וחג שמח,
האם אין להמיס את השמרים לפני הכל במים חמימים???
האם התערובת לא יוצאת קשה עד שמוסיפים את החלב???
חג שמח
יהודית
יהודית,ההוראות כפי שנרשמו ע"י מכינת המתכון.
חג שמח ובהצלחה
היי פירגה,
אתר מעולה , תמיד מוצאת משהו חדש מעניין וטעים להכין בקשר לסופגניות אני ממש רוצה להכין אותם אני גרה בחול ואין לי פה ברנדי כשר אפשר להחליף באמרטו? קוונטרו? ויסקי?קלואה?וודקה?
וכן מה עדיף מרגרינה או חמאה?
המון תודות
וחג שמייח
חג שמח קוקלה
עדיפות שלי עם מרגרינה ואפשר להחליף עם כל דבר. אפשר גם לוותר.
בהצלחה
היי פירגה,
תודה ומה לגבי תחליף לברנדי מהאפשריות למעלה?
תודה :P
קוקלה,לא מכירה אז תוותרי.
פירגה בקר טוב
היום ממש נגמרו הסופגניות!הכנתי במדויק לפי המתכון.הבצק תפח משך הלילה.הכנתי סופגניות קטנות בצלחת גדולה על השולחן ומיני מילויים מסביב וכל אחד מלא כרצונו-כולל נכד שלא אוהב מילויים…אני אופה כ38 שנים ועוד לא יצאו לי סופגניות כל כך אוויריריות ומוצלחות.קל בטיגון-בצק לא מלכלך[אני אלופה בלהדביק בצקים בכל המטבח כשאני אופה.]עם הטיגון מיד הקפאתי והוצאתי לפי הצורך.תודה תודה על המתכון המדהים ,כמו שאר המתכונים שלך..המילויים האהובים ביותר היו נוטלה,ריבה אדומה איכותית וקצפת עם אינסטנט וניל המצופה בתותים מושרים בסוכר וניל.אשריך…..
אלן יקירה
הסופגניות האלו זה אוצר. אני מתפלאת שיש עליהן מעט תגובות.אני מקווה שבשנה הבאה יהיו יותר תגובות .
תכינו ותהנו.
המליות שהכנת מפתות במיוחד.
הסופגניות הנפלאות עברו לקטגוריה: המלצת היום כמובן בזכותך.
יישר כח והמשך טעים
תודה
אלן,
גם אני רוצה להכין לילה קודם. כמה זמן התפחת אחרי שרידדת וקרצת עיגולים?
תודה
מיכל הכל כתוב מאד ברור הזמנים והכל. קראי שוב.
ראיתי שאלן התפיחה את הבצק כל הלילה ויצא לה מעולה.
אחרי שקורצים משאירים לנוח כ-20 דקות .
לילה טוב
פירגה יקירה שלום
קצת באיחור- אבל סוף סוף התפניתי לכתוב….
הכנתי את הסופגניות – ובשורה התחתונה- הבצק היה מאד טעים אבל קרו לי כמה "תופעות" שאשמח אם תוכלי לעזור לי להנמע מהן בעתיד:
1) הסופגניות מאד מאד השחימו לי (ממש סופגניות כושיות יצאו)
2) לא יצא לי פס לבן באמצע הסופגניה
3) הסופגניות לא התהפכו מעצמן תוך כדי טיגון
כפי שציינתי קודם- למרות כל האמור לעיל- הסופגניות היו מאד מאד טעימות והתחסלו!!!
ממתינה לתגובתך ושוב תודה על הכל
יפעתוש הי
בפעם הבאה תכיני בלי מכסה
תחממי לחום בינוני לא גבוה
צד אחד 2 דקות ואם הם לא מתהפכות תעזרי להם להתהפך.
צריך לצאת פס לבן באמצע ולא מובן לי למה לא יצא.
לא מטגנים יותר מדי שהצבע יישאר חום ולא שחום.
לפחות יצאו טעימות גם זה מזל ;)
הי פירגה,
כמו שאת יודעת אני גרה בחו"ל ורוצה להכין השנה סופגניות בבית. זו פעם ראשונה שלי ולכן יש לי כ מ ה שאלות:
1. אני מבינה שמדובר בשמרים טריים. אין לי כאן ניסיום עם שמרים טריים. שמרים יבשים גם הולך? אם כן, באיזה כמות? ולגבי שמרים טריים בכמה כפות מדובר? (אני לא מסתדרת עם המשקל הדיגיטלי שלי…)
2.חמאה רכה זו חמאה בטמפ' החדר? (רק לודא…)
3. התפחה ראשונה של שעתיים- באיזה אופן? לכסות את הקערה במגבת? זה מספיק?
4.התפחה שניה- 20 דק'- באיזה אופן?
5. ולגבי טיגון בשמן עמוק- אני בדרך כלל לא מטגנת שום דבר חוץ משניצלים וגם זה לעיתים רחוקות…. כמה שמן אני צריכה לשים?
6. מספיק לקרוץ עיגולים? לא צריך לכדרר?
7. כל קמח רגיל יתאים?
אני מצטערת על מבול השאלות אבל אני מארחת אצלנו בחג וחשוב לי מאוד מאוד להצליח עם זה
תודה ונשיקות
שיר יקירתי בקר טוב
תשובות לכל השאלות. בכיף ובאהבה
את יכולה להכין עם 2 כפות שמרים יבשים
תטמיעי אותם בתוך הקמח תיכף בהתחלה ותערבבי. כל קמח ר ג י ל יתאים
הרידוד כפי שראית ע ב ה ולכן אין צורך לכדרר
זמני ההתפחה כתובים . ת מ י ד מכסים את הקערה בנילונית . עדיף ממגבת.
חמאה רכה זו חמאה שעומדת בחדר לפחות 3 שעות. לא להמיס אותה. בנגיעת אצבע את עושה בה חור.
טיגון עמוק זה למלא 1/2 סיר ר ח ב בשמן רצוי קנולה.
בהצלחה ובשמחות
אין כמוך
בכיף ואל תרתיחי את השמן.שמן חם מספיק.
בהצלחה חמודה
בוקר טוב
נראות סופגניות טעימות….
יש אפשרות ללוש בידיים את הבצק כמו שהיו עושים פעם או שחייב בלנדר לצורך העניין ?
(אין לי אפשרות עכשיו תקציבית לבלנדר)
יש לי מג'ימיקס אבל רק עם דיסקה של חיתוך…מבאס
גיל הי,פעם לשו רק בידיים.אז לך על זה :lol:
תודה פירגה..
מפחיד אותי מתכונים מורכבים כמו סופגניות ועוגות גבינה ..כל הקטע של הטכניקה..צריך להזביל הרבה פעמים עד שיוצא כמו שצריך (לפחות אצלי..).
אגב , מה הכוונה לקרוץ עיגולים במה שכתבת באופן ההכנה? האם הכוונה לשטח את הבצק עם מערוך אל משטח מקומח ואז ללחוץ עם כוס על הבצק (כמו שהיו עושים פעם עוגיות) ? או שצריך כלי מיוחד לזה? או אפילו קעירת קטנה כדי שייצא עיגול גדול יותר ..במידה וזה כוונתך.
נ.ב : איך אמור לצאת הפס הלבן היפה בסופגניה בתמונה ? אלה סופגניות שעשית ? ממש יפות כמו בחנויות!!
הפס יוצא מאליו אחרי טיגון נכון כמו שכתוב.
לא לפחד כלל. להכין….להנות מהעשייה. לאהוב את מה שאתה עושה.
גיל,לקרוץ משמע לחתוך אני אוהבת לחתוך עם המכסה של הממרחים כמו למשל ממרח תמרים, שהוא מאד חד ומספיק גדול.
אבל אפשר גם בכוס. חשוב להדק את החיתוך שיצא עיגול שלם ולא מקוטע.
תודה על התשובות..תענוג..אין כמוך
אוקיי,להיצמד מאד להוראות ומקווה שיצליחו
הברנדי הכרחי או שאפשר לוותר?
תודה
שיר,אם יש לך תמצית של רום שימי קמצוץ.
אם אין,אז לא נורא.
אני מחכה לתמונות המרהיבות שלך.מתגעגעת
את תמיד יכולה להוסיף תמונות לחלבי ואני כבר "אגנוב" אותם משם ;)
נשיקות
היי פירגה,
רציתי לשאול אם הכפות והכוסות שבמתכון הן כוסות/כפות מדידה או רגילות, מהמטבח.
תודה!
יעלי,אני לא מודרנית. הכל של פעם.
כוסות רגילות שקופות עם הידית וסכום רגיל.
פירגה אני רוצה לבכות.
אתמול הכנתי את הסופגניות המדהימות האלה, שיצאו כל כך טוב, וקיבלתי עליהם כאלו מחמאות, שפשוט אין מלים בפי.
אני מכינה שנים סופגניות והפעם הכנתי את אלו, ואף פעם לא יצאו לי מוצלחים כמו השנה. ולכן אני רוצה לבכות. על כך שלא הכרתי את האתר כמה שנים קודם.
כנראה שהיה מוכרחה לעשות אותם פעם נוספת. הם פשוט מדהימות.
אה … ונזכרתי שבעלי מסר לך תודה רבה בשמו.
אוהבת המון.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
שילונת יקרה
ללא ספק סופגניות נוסטלגיות מנצחות בגדול.
בלי התחכמויות מתכון ולענין.
תודה לך
תודה לבעל
תעבירי הלאה שכולם יהנו ויהיה טעים ושמח על השולחן.
חג שמח
כמה זמן בערך צריך לחמם את השמן?
והאם מומלץ להוסיף שמן בין לבין כדי שהוא לא יגיע למצב של רתיחה?
תודה רבה :lol:
אפשר להוסיף שמן אם את מפסיקה בטיגון לגמרי ושוב מגיעה לטמפרטורה בינונית.
על השמן להיות חם .שימי סופגניה אחת ותראי שהיא מיטגנת במשך לפחות 2 דקות מכל צד בלי להישרף.
ראשית ברצוני לציין כי זו הפעם הראשונה שאני מכינה סופגניות, אבל היות שהמתכון נלקח מפריגה ידעתי שאצליח….. אבל להפתעתי הרבה מאוד סופגניות לא יצאו לי….. :oops: :oops: :oops:
עשיתי אותן לפי ההוראות במדיוק שלב אחר שלב אבל הנגלה הראשונה יצאו שרופים מבחוץ ובצק מבפנים, לכן בנגלה השניה הוספתי קצת שמן על מנת שהשמן לא יהיה חם מידי אבל גם זה לא עזר הסופגניות יצאו ממש קשות
אני לא אתייאש וברצוני להכין שוב לאור התגובות שמעלי כנראה הבעיה היא בי……
אנא פריגה מה עשיתי לא בסדר??????????????????????????????????????
שרית,ההכנה במיקסר כך שאין לי הרבה מה לחדש.אולי באמת בשיטת הטיגון.
נסי לקרוא שוב ולהבין איפה הבעיה.חום השמן צריך להיות מדוייק.
חבל שכך יצא.
היי פירגה
זה המתכון שאני מכינה כבר שנים ( עם מים ) . רק שהסופגניות לא תופחות ככה בטיגון , אני משתמשת בשמרים יבשים , זה קשור לזה ?
חג חנוכה שמח :P
כן, מושלמות תכיני עם שמרים רגילים.
פירגה תודה רבה!
אלה הסופגניות הכי טעימות שטעמתי בחיים
אם פשוט 10000
אין מה לומר הן כל כך טעימות
הם מושלמות והם פריכות
תודה יהודית שילה
פירגה הם סוף הדרך :lol: :lol: :lol:
יהודית יקירה
המחמאות על הסופגניות המיסו אותי ;)
ממש…לגמרי…..נשיקות וכיף שהצליח ושאהבתם וששיתפת אותנו
בוקר טוב פירגה!
אתמול הכנתי את הסופגניות ואין מילים בפי יצא ממש טעים
יצאו לי 47 סופגניות בינוניות (ממש הרבה)אבל אל דאגה הילדים דאגו לקחת
לגן שקית מלאה כל אחד .ובעלי מרוב ההתרגשות גם העמיס לעבודה גם כמה.
יישר כוח :P
היי פירגה
מאז שאני גיליתי את האתר שלך אני כל הזמן עושה רק מהמתכונים שלך וזה תמיד יוצא מוצלח.
שאלה לגבי הסופגניות אין לי מיקסר האם אפשר ללוש ביד?
עינת,המשך נפלא ביחד ותמיד אפשר ללוש ביד.
:lol: פירגה כל הכבוד אילו סופגניות יפהפיהיות מדהימות ובטוח גם טעימות,אני בדרך כלל מוסיפה לבצק גרידת לימון שלם ,זה ממש עושה טעם,ועוד שידרוג פירגה הנהדרת , ממיסה כפית אבקת נס-קפה ברבע כוס של חלב ממותק (זה שבקופסאת שימורים),ומזלפת על הסופגניות,אצלי גם אוהבים מעט קינמון עם זיגוג סוכר לטעמכם ובחירתכם תהנו!!
רחלי רחלוש ;)
:lol: שלום פירגה הנפלאה!!
הסופגניות הנהדרות נראות טעימות ומושכות,יש לי טיפים לשידרוג והרי הן:
לבצק הסופגניות אני מוסיפה גרידת לימון שלם
לציפויי מיוחד אני מחממת רבע כוס חלב ממותק (זה שבקופסאת שימורים),ובתוכו שמה כפית גדושה של אבקת נס-קפה.
לציפויי של השוקולד הלבן אני מוסיפה אגוזים קצוצים,וגם קצת קינמון
תהנו
רחלי :P
תודה רחלוש
הסופגניות סופניות, עשיתי אותם בשבוע שעבר וההצלחה היתה בלתי ניתנת לתיאור במילים. הכמות נחטפה מהר מאוד והספקתי לשמור לבן שלי שאכל אותם שלושה ימים אחרי ועדיין היו טריות כמו ביום שעשיתי אותם.
בצק נפלא, נוח לעבודה, לא נדבק ונעים למגע.
בקיצור הצלחה הצלחה, הצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לילך בקר טוב
תודה רבה על המחמאות לסופגניות.אני שמחה שהצלחתי למצוא מתכון מנצח שכולם יהנו.
יום נפלא לכם
היי פירגה עוד שאלה אני יכולה להמיר חלק מהקמח בקמח מלא ולהוסיף במקום סוכר תחליף סוכר?
לא חושבת שאפשר לעשות המרות ושיצליח
קמח מלא מטבעו כבד,ולכן תצטרכי להוסיף לבצק,יותר חומר מתפיח כשמרים עוד נאמר 1 כף שמרים יבשים בהתאם להגדיל מעט נוזלים,ולהגדיל מעט שומן כגון מרגרינה או חמאה עוד 1 וחצי כפות שומן שתבחרי ועוד 1/3 כוס נוזלים,ויותר זמן התפחה
בהצלחה ;) ;)
היי פירגה,
אני רוצה להכין למשפחתי סופגניות לכבוד החג
הכמויות פה גדולות אם אני רוצה כ-10 סופגניות-כמה להוריד?
דבר שני,במה אפשר להמיר את החלב-כי אני לא רוצה להפכו לחלבי?
והאם חייב ברנדי?
יש לי מלית ריבת חלב בבית-אני צריכה למהול אותו במשהו כדי להכניסו לסופגניה?
שאלה אחרונה, צריך לקנות מזרק לשם חדירת הריבה נכון? מאיפה קונים?
תודה רבה!!
בקר טוב אור
תכיני חצי כמות איאפשר להמיר ל-10
אפשר להמיר לנוזל פרווה,אין בעיה.
לא חייב ברנדי
המלית צריכה להיות רכה אז תבשלי מעט את הריבה עם כמה טיפות מים
אפשר לשים עם כפית
לבריאות
וואוו את זריזה!
תודה רבה!
מקוה שיצליח
אפשר להקפיא את הסופגניות אחרי שמילאתי אותן בריבה?
רצוי מאד.כך הסופגניות נשארות טריות.
כן, הבנתי את מטרת ההקפאה ,
השאלה היא: ה אם למלא אותן בריבה לפני ההקפאה, אם זה בסדר ככה….? שהן מוקפאות עם ריבה…..
כן,בחימום גם הריבה מתחממת ומפשירה.
ותודה על התגובה המהירה דרך אגב…
כמה זמן מראש אפשר להכין את
הציפויים לסופגניות? (אני מתכוונת להגיש סופגניות רגילות וכל אחד יוכל לבחור ולקשט את הסופגניה שלו..)
תודה
דהדה,פשוט כשאת מגישה,תגישי עם הסירופים ואבקת הסוכר.
חג שמח
השמרים צריכים להתערבב בקמח, הם לא נמסים בקמח הם רק מתערבבים.
בהצלחה
קרינה את צודקת,בעקרון,אפשר להכין ראש עיסה מהשמרים מעט נוזלים ומעט סוכר ואחרי תסיסה,אפשר לשלב בבצק. אבל פה זה מיותר. לשיקולך.
60 ג' שמרים זה בסדר גמור.
לישה ביד דורשת סבלנות. בהצלחה ותהנו.
חג שמח.
שמרים=50 גרם טריים=2 כפות שמרים יבשים.
רציתי לדעת אם אפשר בלי מערבל :P
מה שלא ניסיתי צריך להעיז ולנסות.
בהצלחה.
בס"ד
לפיגרוש בוקר טוב
האם ניתן לאפות במקום לטגן?
אני רואה שיש כאלה שאופים.אישית? לא ממליצה.
סופגניות מהממות ומוצלחות תודה
תודה סימה חג שמח
6 וחצי כוסות קמח , כמה גרם קמח זה בערך?
תקני קילו זה בערך 900 גרם.
תודה רבה!!!
בוקר אור!!
אם אני מכינה את הסופגניות (המדהימות האלו יש לציין)בערב/לילה….,
למחר בבוקר הן עדיין יהיה טריות? :P
הי הילה
תקפיאי אותן ותחממי בתנור לפני ההגשה.
יהיה כמו טרי וחדש
תודה על התשובה המהירה
את אלה עם הריבה באמת אקפיא…
אבל חלק מהן אני רוצה לצפות בשוקולד וקישוטים…
זה נראה לי קצת בעייתי להקפיא ככה…
את חושבת שאם אשתדל להכין אותן ממש מאוחר בלילה הסופגניות המצופות יישארו טובות לבוקר…? :P
הסופגניה מיד מאבדת מהטריות שלה והפריכות.
עדיף להקפיא,לחמם ולקשט לפני ההגשה.
אוקיי… תודה
סליחה על הנדנוד… רק עוד שאלה אחרונה..
איך להפשיר אותן לאחר ההקפאה?
להוציא אל השיש וכשמפשיר לחמם קצת בתנור?
ישר מהקפאה על חום תנור נמוך.בסבלנות.
אילו סופגניות מדהימות ינוסה
קצת נוסטלגיה לי זכור טוב טוב האדם המדהים שהיה בעל דוכן קטן ביפו הוא היה בולגרי ונהג לטגן "מקיצות", אלו למעשה סופגניות שטוחות הוא היה מכין דלי מפח מלא בצק תופח,וכשמישהו בא לקנות מקיצה,הוא היה מייד שולף חתיכת בצק תפוח,ומייד מעביר לשמן ומטגן וכל אחד ומזלו לאחד יצאה מקיצה ענקית,לשני מעט יותר שטוחה היהממש כיף ענק לראותו מטגן,תמיד,בסוף האפייה,בזק אבקת סוכר מין ענן מתוק,וגם נותן צביטה בלחי לסיום,אילו זכרונות יפים,עליי לציין שאמא שלי נהגה בחוכמה וקנתה לנו את המקיצה או כל ממתק אחר רק לעיתים רחוקות (לשמירת השיניים ) וזה סוד הטעם והזיכרון
חג שמח שמח
נוסטלגיה זה הכי,צודקת.
גם אני כבר נוסטלגית.חהחהחהחהחה
נשיקות.
היום הכנתי חצי כמות,יצא אדיר אדיר
מעולה,אחי שבא לביקור ותמיד בררן אקסטרה,על האוכל
טרף 8 יחידות :lol: ,נו זה החתימה ( לא שאת צריכה,,,,,,,,,,,)
תמיד כיף לקבל פידבקים ;) ;)
רחלי,תודה גם לך ולאחיך שאהב.
כיף לפנק ולהתפנק ;)
לשתף ילדודס,בהכנת הבצק,וביצירת צורות יחודיות להם,כגון,כוס שלהם,לקריצת העיגול,או מכסה של בקבוק התינוק,וכך החג יותר נחמד ;) ;)
רציתי לדעת למה הסופגניות לא תפחו מספיק ויצאו ריקות מבפנים
ערב טוב כינרת וחג שמח
כיון שאני לא לידך,ולא ראיתי איך הכנת,פשוט קראי שוב ועברי שלב שלב וראי ,
אולי משהו התפקשש.
בהצלחה להבא וחג שמח ומתוק לכם
היי, רציתי לדעת אם אפשר להמיר את החלב במים? תודה רבה.
אושרת,בוודאי שאפשר להמיר חלב=מים
בהצלחה
שלום פירגה
אני רוצה להכין את הסופגניות האלו מחר לכבוד יום ההולדת של הבן שלי
השאלה שלי
האם אלו הסופגניות הרגילות (כמו שקונים בחנות?)
ודבר נוסף – מה גודל העיגולים שצריך לקרוץ כדי שיצאו גדולות. כוס זכוכית רגילה מתאימה או יותר מזה?
תודה לך ושבוע טוב
הדס, אלה הקלאסיות שקונים בקונדיטוריות.
כוס גדולה תניב סופגניה גדולה.
בהצלחה ושבוע נפלא
מזל טוב לבן
פירגה,
אני רוצה להכין את הסופגניות האלה, זו פעם ראשונה שלי שאני מתעסקת עם סופגניות. אבל הן נראות כ'כ יפה וכ'כ טעימות שבא לי לפנק את הילדה שלי ולשלוח אותה לגן עם סופגניות שאני הכנתי :))
עד עכשיו כל מתכון שלך שעשיתי יצא מהמם! אני מקווה שיצא גם עם המתכון הזה!
ועכשיו אחרי ההקדמה אולי תוכלי לומר לי עם איזה כוס את משתמשמת??
אני משתשמת עם כוס חד פעמי לשתייה קרה. ונתקלתי לא פעם במתכון שאומר ש-3.5 כוסות קמח זה חצי קילו.
רק שעשיתי ניסוי קטן ויצא לי שחצי קילו זה 5 כוסות חד פעמי.
מה אני עושה??? לא רוצה לפקשקש עם כמות הקמח במתכון הזה.
בבקשה תשובה
תודה מראש
מירב תשתמשי בכוס רגילה עם ידית (לא מאג)
אני מקווה שהכל ימשיך לצאת טוב וטעים.
בהצלחה
ואם אין ברנדי מה אפשר לשים במקום?
אלין,לא לשים כלום במקום.
טוב לא יכולתי להתאפק מלהגיב
זו כבר פעם שניה שאני מכין את הסופגניות והם יוצאות פצ-צו-ת!
אין דברים כאלו!
תאמיני לי שאי אפשר לספור את מספר מתכוני הסופגניות שניסיתי בחיים שלי. ואף פעם לא הייתי מרוצה למרות שהיו יוצאות גם כאלו טובות. אבל לא לשביעות רצוני.
ואני לא מנסה יותר! הגעתי למקום הנכון! מצאתי את המתכון המנצח! רק חבל שלא גיליתי אותך קודם.
תודה תודה!
הדס בקר טוב
תמיד אני שמחה לקרוא כאלה תגובות, ואני פורחת וגאה.תודה רבה.
בכיף , ושנמשיך ביחד לעוד מתכונים מוצלחים,מיוחדים וטעימים
בברכה,פירגה
הי. פירגה רציתי לשאול שאלה לגבי קמח מלא. כדאי לנסות? ? ואים כאני אופה אותם כדאי לטבול כל סופגניה בשמן לפני כן תודה
תמי הי,
באמת שלא ניסיתי בשיטות שכתבת.
חג חנוכה שמח
טוב אני מנסה ואראה איך יצא אם יצא טוב אעדכן. ..בלי נדר
פירגה- רופא השיניים מודה לך!!! (:
שנה קודמת עשיתי את הסופגניות פרי
אבל בינינו הרי המתכון האמיתי הוא עם כל ההתפחות הללו וכו'
האמת לא האמנתי שיצא לי משהו בסוף
אבל יצא פיצוץ!
ממש מעולה, מתכון מנצח !
חג שמח!
הי שניצל,איזה כיף שוב לקרוא את התגובות הטעימות ;) תודה רבה
שימשיך להיות לכם חג נפלא וטעים
האם אפשר להמיר ברנדי בוויסקי ??????
בקר אור רות,
לא ניסיתי עם ויסקי.
הי פירגה
האם אפשר להחליף את החלב במים ? כדי לקבל סופגניות פרווה.
שרית ערב טוב,
מים וחלב זה נוזלים,אז לא נראה שיש בעיה וניתן להחליף בהצלחה
איזה מתכון מהמם, אצלך פירגה כל מתכון חגיגה !!! תודה חג שמח
ושנה אזרחית מבורכת אמן!!
תודה רחליקה יקרה,
שנה אזרחית טובה ושקטה,בריאות ושלווה.
מתכון פשוט וקל לסופגניות אווריריות כמו ענן, ממש כמו שהיינו קונים במכולת בשנות ה-80 כילדים. פיגרה את
אלופה! אתר יחיד ומיוחד יש לך, כל הכבוד!
הי איילת יקרה, תודה רבה.
שיהיה לכם חג מלא אור ושמחה.
חנוכה שמח
היי שלום לכולם
חג שמח מראש
כאן אילנה ב.
הכנתי ויצא מדהים מה שעשיתי זה ששפכתי 2 שקיות של סוכר וניל המוכן כבר בשקיות
וכל סופגנייה חמה שיצאה מטיגון טבלתי בסוכר ויצא נפלא נפלא טעים בטירוף ממש טוב מכל קונדיטוריה וברסיס מהמחיר בשמן נקי
תנסו סוכר וניל רגיל מהשקית הקטנה מעולה ניתן לגרר לתוך הסוכר גרידת לימון/קינמון/אבקת קקאו קוקוס וכו'!
תיהנו תודה וחג שמח שמח
אילנהההההההההה , תודהה הה הה הה
איזה כיף לקבל כזו מחמאה.
חג אורים שמח ונפלא וטעים ממלוא הסל.
נ.ב. נדלקתי על ה"טיפ" של אבקת הסוכר. תכינו ותהנו.