אפשר לזלול מיד ולא לחכות
וזה מאמא שלי,אז איך לא יהיה טוב?
לכבוד עונת הלימונים הרי לפניכם הדרך הפשוטה
להכנת לימון חמוץ בבית.
ההכנה ל-6-8 לימונים טריים:
שוטפים את הלימונים ומורידים קצוות
שוטפים את הלימונים ומורידים קצוות
חותכים ל-2 וכל חצי פורסים לפרוסות דקות
שמים בקערה את כל פרוסות הלימונים
שמים בקערה את כל פרוסות הלימונים
ומוסיפים:
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית גדושה מלח רגיל
כפית פפריקה ח ר י פ ה
כף מלאה שמן
מערבבים היטב ודוחסים לצנצנת של נס קפה גבוהה ( של 200 גרם)
מערבבים היטב ודוחסים לצנצנת של נס קפה גבוהה ( של 200 גרם)
סוחטים לימונים טריים וממלאים את הצנצנת 1/2 מגובהה במיץ לימון
מוסיפים 3-4 כפות מים
מנערים היטב את הצנצנת
טועמים ומשפרים אם יש מה. הכמויות בדוקות לטעמינו.
טעים טעים לזלול מיד או לאחסן במקרר
כל פעם שמוציאים את הצנצנת להתענג על הלימונים, תהפכו ותנערו בעדינות את התכולה.
תהנו
הצעה נוספת ללימון ננסי:
דליה חולון 77.124.51.48 |
יש לי הצעה ללימון הננסי ,הכל עניין של טעם. גם לי בגינה יש עץ כזה ואני מכינה ממנו לימונים כבושים.מאוד טעים ופיקנטי מתאים לבישול עם דגים עוף , וגם כממרח על כריך עם כלתוספת שרוצים,חלבית,בשרית אבוקדו וכיד הדמיון.חוצים את הלימונים ,מכינים קערית עם מלח דק ועוד קערית עם פפריקה מתוקה וחריפה ביחס של חצי כוס פפריקה מתוקה עם שתי כפיות פפריקה חריפה טובלים את פני הלימון במלח מעבירים לתערובת הפפריקות ומניחים בתוך צנצנת זכוכית עם מכסה הרמטי שתכיל את כמות הלימון.סוגרים את הצנצנת ומניחים על השיש למשך שבועיים בערך.ולמקרר . נשמר המון זמן .הלימון מוציא את המיץ של עצמו. אפשר לנער את הצנצנת רק אחרי ארבעה או חמישה ימים כדי שכל הלימונים יהיו בנוזל. טיפ- אפשר להכניס את הלימונים המוכנים למעבד מזון ולרסק אותם בפולסים ואז השימוש בהם יותר נוח וקל. : |
הי,
הגעתי לאתר שלך דרך חיפוש אוכל לילדים.
התאהבתי בכל המאכלים האחרים ומידי פעם אני נכנסת לחיפוש אחר מתכון חדש.
אנחנו יצאנו מהארץ בשליחות במסגרת עבודתו של בעלי.
האוכל שלך מחמם את הלב, ומזכיר לנו את הארץ.
אני מברכת אותך כל פעם מחדש.
תודה רבה!!!!
לאנונימית מחו"ל,תודה רבה.
בהצלחה בשליחות ואם אני נוטלת חלק וגם קטן,שמזכיר לכם את הבית,אז אני מאושרת.
תמיד תמצאי אצלי פינה חמה במיוחד בשבילך.
שלכם,פירגה.
אתר מכסים לאוהבי הבישול!!!! אני ממש נהנה לקרוא את המתכונים!!!!!!
הי ארדי ערב טוב
ואני נהנית לקרוא שכיף לך לשוטט באתר שלי.
אם תכין משהו מהמבחר הגדול שמוצע כאן,תשתף אותנו,בכיף
תודה :lol:
הי
עכן היכנתי את המתכון של הלימון הננסי מצורה קצת שונה מהמקור [פשוט רק חריץ על הלימון לאורכו]
ויצא מעולה!!!הבעייה לצערי מלא גרעינים [מה לעשות] :twisted:
ארד,בקר אור
לא נראה לי שיש מה לעשות.
בכל אופן השאלה שלך כאן בתגובות,נחכה אולי למישהו יהיה פתרון ונחכים ביחד
פשוט מאוד להוציא את הגרעינים ,זה קצת עבודה מול הטלויזיה ,אבל בסוף זה כדאי.
תכין מלימון ללא גרעינים..
בתמונה רואים שיש פלפלים חריפים האם להוסיף?
אוהב? תוסיף.
הלימון הננסי קצת מריר איך מתגברים על זה.
הי רותה
לשטוף מספר פעמים במים רותחים ולהוציא כמה שאפשר את הגרעינים
חג אורים שמח
איזה יופי, בדיוק אני רוצה להכין לימון כבוש ונכנסתי לכאן במסגרת השיטוטים לחפש מתכון ונראה לי שהמתכון שלך מוצלח. אכין ואגיד לך איך יצא..בתקווה שיצא לי טעים, אז תודה ושבת מהנה לך פירגה. :P
אסתר,מקווה שיצא טעים.
תהנו מהם ולבריאות
הי פירגה
האם צריך לשמור את הלימונים במקרר עד שהם מוכנים או בחוץ כמו מלפפון כבוש?
אודה לך על התשובה
בקר טוב הדס
כתבתי במתכון שהם מוכנים מיד ולשמור במקרר.
יום נפלא לך
צריך לשטוף את הלימונים הנ נסיים במים רותחים לפני ההכנה?
והאם לא צריך גם שום?
אני לא מכינה עם שום
רסקתי את הלימונם הכבושים במעבד אבל יש קצת קליפות מה לעשות
חנה יקרה,,
זה המתכון שלי בלי ריסוק.
מתכון ללימונים חמוצים
מתכון חדש משופר וטעים טעים
אפשר לזלול מיד ולא לחכות
וזה מאמא שלי,אז איך לא יהיה טוב?
לכבוד עונת הלימונים הרי לפניכם הדרך הפשוטה
להכנת לימון חמוץ בבית.
ההכנה ל-6-8 לימונים טריים:
שוטפים את הלימונים ומורידים קצוות
חותכים ל-2 וכל חצי פורסים לפרוסות דקות
שמים בקערה את כל פרוסות הלימונים
ומוסיפים:
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית גדושה מלח רגיל
כפית פפריקה ח ר י פ ה
כף מלאה שמן
מערבבים היטב ודוחסים לצנצנת של נס קפה גבוהה ( של 200 גרם)
סוחטים לימונים טריים וממלאים את הצנצנת 1/2 מגובהה במיץ לימון
מוסיפים 3-4 כפות מים
מנערים היטב את הצנצנת
טועמים ומשפרים אם יש מה. הכמויות בדוקות לטעמינו.
טעים טעים לזלול מיד או לאחסן במקרר
כל פעם שמוציאים את הצנצנת להתענג על הלימונים, תהפכו ותנערו בעדינות את התכולה.
תהנו
תנסי כמו שרשמתי.מאד טעים..
בהצלחה
חיפסתי איך לכבוש לימונים ננסיים והגעתי אלייך והשיטה שלך מצאה חן בעניי כשאכין אכתוב לך תודה