d7a1d795d7a4d792d7a0d799d795d7aa d7a0d795d7a1d798d79cd792d799d794 - סופגניות שמנמנות ואווריריות

סופגניות שמנמנות ואווריריות

d7a1d795d7a4d792d7a0d799d795d7aa d7a0d795d7a1d798d79cd792d799d794 - סופגניות שמנמנות ואווריריות

סופגניות שמנמנות ואווריריות
מחברת של אמא של פירגה מלפני עשרות רבות של שנים.
מחברה (שכנה) בשם עליזה
תודה עליזה על מתכון מנצח בדיוק כמו בקונדיטוריה

המרכיבים ל-30 סופגניות ג ד ו ל ו ת:
1/2 6 כוסות קמח
50-60 גרם שמרים או שקית שמרית=50 גרם

7 כפות סוכר
1/2 1 כוסות חלב פושר
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
כף תמצית וניל
150 גרם מרגרינה או חמאה רכה
3-4 קורטים של מלח
שמן עמוק לטיגון
לציפוי והגשה:
אבקת סוכר , סירופים במגוון טעמים , קרמים שונים, סוכריות צבעוניות לקישוט ועוד.

אופן ההכנה במיקסר:
מערבלים במהירות נ מ ו כ ה את כל החומרים פרט לחלב במשך דקה
אחרי דקה, תוך כדי ערבול מוסיפים לאט את החלב
ממשיכים לערבל במהירות ג ב ו ה ה עוד 6 ד ק ו ת.
מתפיחים את הבצק במשך שעתיים .
על משטח מקומח קלות, מרדדים עלה עבה בעובי 1/2 1 ס"מ
קורצים עיגולים בגודל שאתם בוחרים (כאמור לסופגניות ג ד ו ל ו ת הכמות היא כ-30) ומתפיחים ש ו ב 20 דקות.
מחממים שמן עמוק לחום 160 מעלות לא חם מדי חום בינוני ובעזרת תרווד משומן מכניסים את הסופגניות לטיגון
את הצד הראשון מטגנים 2-3 דקות תלוי בגודל הסופגנייה, ל א לכסות את הסיר.  סופגניה ממש גדולה מטגנים 6-7 דקות .  את הצד השני מטגנים (לא מכוסה) עד שהצבע מתחיל להשחים.
מחכים שיתקררו ובוזקים אבקת סוכר
.
"טיפים"
1. בזיקת אבקת סוכר רק אחרי קירור הסופגניות אחרת הוא ייספג.
2. אפשר להקפיא ולחמם שוב לפני ההגשה בתנור שחומם מ ר א ש
3. הזרקת הריבה או הקרם אחרי צינון קל או קירור מלא לבחירתכם.
4. אם השמן מתחמם מדי מוסיפים בהדרגה עוד שמן תוך כדי טיגון.

מאתר סוגת:
ציפויים שונים לסופגניות חנוכה ניתן לשדרג את הטעם והמראה של הסופגניות שלכם על ידי מגוון של ציפויים וקישוטים מיוחדים ולהפתיע את באי המסיבה במגש סופגניות מרהיב.
כמובן שאתם יכולים להוסיף קישוטים שונים כיד הדמיון הטובה עליכם- סוכריות צבעוניות קטנות, שביבי קוקוס, אגוזים ושקדים קצוצים, ציורים מסירופ שוקולד ועוד ועוד.
תנו לילדים לקשט את הסופגניות עם מגוון של אפשרויות ועשו להם את חג החנוכה למיוחד ויצירתי!
עוד טיפ: ניתן להוסיף צבעי מאכל לציפויים השקופים ובכך לגוון את צבעיהם. צפו סופגניה אחת בצבעים שונים!
זיגוג סוכר פשוט חומרים:
100 גר' אבקת סוכר , 2 כפות מים חמים הכנה. 1. ערבבו עד קבלת תערובת לבנה. 2. שיפכו על הסוגפניה או טיבלו בתערובת את הסופגניה.
זיגוג שוקולד לבן (גנאש)חומרים:
100גר' שוקולד לבן מיכל שמנת מתוקה. אופן הכנה: 1. המיסו את השוקולד בסיר כפול (סיר בתוך סיר). 2. שיפכו על השוקולד את השמנת המתוקה וערבבו היטב לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. 3. צפו את הסופגניות. הניחו להתקרר והתקשות (אך לא במקרר).
זיגוג שוקולד חומרים:
100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה . הכנה: 1. המיסו את השוקולד ואת החמאה בסיר כפול.2. טיבלו את הצד העליון של כל סופגניה. הניחו להתקרר ולהתקשת (אך לא במקרר).
גלזורה מבריקה שקופה בטעם וניל או שקדים חומרים:
1 כוס אבקת סוכר 4 כפיות חלב (לנמנעים מחלב פרה ניתן להחליף בחלב סויה)3 טיפות וניל או תמצית שקדים הכנה: 1. ערבבו את החומרים ושיפכו על החלק העליון של הסופגניה.
זיגוג לבן אטום (הציפוי "המסורתי של הדונאט'ס האמריקאיים)חומרים:
שליש כוס חמאה מומסת , 2 כוסות אבקת סוכר, כפית תמצית וניל, 4 כפות מים.
הכנה:1. שימו את החומרים בסיר ובשלו על אש קטנה תוך ערבוב כמה דקות. 2. טיבלו את הסופגניה בתערובת הנוזלית החמה והניחו לייבוש.
תהנו

131 תגובות על “סופגניות שמנמנות ואווריריות

  1. הכינותי ובני הבית מתמוגגים ברגעים אלו.חוץ מזה חנוכה עוד יותר מחודש אז מה קפצו עלייך הסופגניות האלו כבר עכשיו(קלוריות)
    סוף שבוע נעים
    שקדי

  2. פירגה יקרה!
    הסופגניות נראות מדהימות ממש! שאלה לי אלייך: האם אפשר להמיר את אותה כמות השמרים בשקית אחת של שמרית+ תוסף? האם צריך להוסיף עוד שמרית?
    תודה רבה מראש על תשובתך!
    אגב, הכנתי את עוגת הקינמון שלך (הבחושה) והיא יצאה מעלפת!

  3. ערב טוב
    להכין את כל הכמות ולהקפיא.
    לא מכירה מתכון אחר לבצק.
    תהנו מהסופגניות.
    לא כתבת אם טעים? מתכון מוצלח? משהו?
    תודה מפירגה

  4. הי, הכנתי סופגניות בגודל ביס ולכן יצאו לי המון.
    ממחצית הבצק שנשארה לי עשיתי עוגת שמרים עם קנמון.
    שני הדברים יצאו טעימים מאוד.
    תודה על מתכון מוצלח (כמו כל האחרים שניסיתי).
    לילה טוב

  5. לאנונימי
    בקר טוב ונפלא ותודה על המחמאות מהבקר.
    נהדר שהכנת מהבצק גם עוגות,בדיוק אתמול שאלו מה עוד ניתן להכין מהבצק .

    בתקווה שכולם קוראים גם את התגבובת שלכם ויראו את ההמלצה המתוקה.
    בקר נפלא
    פירגה

  6. אני ממש רוצה להפתיע את המשפחה ולנסות את הסוגניות אבל יש לי כמה שאלות:
    1. כמה בכמות של כף יוצא השמרים היבשים (אבקה)? כף 1/2?
    2. אפשר לוותר על הברנדי? כי אין לי..
    3. אפשר להכין מראש? אם כן, כמה זמן מראש, איפה לאחסן?
    תודה…

    • קארין
      לדעתי שתיים וחצי כפות שמרים יבשים אבל לא הכנתי עם יבשים.
      סופגניות כאלה מכינים עם שמרים טריים.
      אפשר לוותר על הברנדי
      אם תטגני מראש תקררי ותקפיאי. חימום בתנור. מחממים את התנור .מכבים חימום ומכניסים את הסופגניות להפשרה+חימום לתנור מ כ ו ב ה.
      בבקשה.

  7. פירגוש היקרה כבר ניסיתי המון מתכונים של סופגניות ועכשיו רוצה לנסות את שלך. אבל חוששת ,כי תמיד באמצע הסופגניה יש בצק לא מוכן. איך אפשר לההמנע מזה.
    אני מטגנת בחום נמוך תמיד ועם סיר מכוסה בהתחלה ועדיין יש בצק באמצע.

      • פירגה היי יש לציין שהסופגניות במאפינס יצאו מדהימות שמתי לבנות סירופ שוקולד לא ריבה ולא שוקלדיצאו לי בתבניות אלומיניום של מאפינס גדולות 9 האם זה סביר

    • מים? חלב סויה? חלב סויה בטעם וניל?
      ואפילו מיץ תפוזים אבל אז שאלה של טעם?

  8. שלום,
    האם אפשרי להתפיח למשך הלילה, או חובה שעתיים?
    פשוט, אני מעדיפה להכין את הבצק בערב והסופגניות יום למחרת. :P

  9. שלום רב וחג שמח,
    האם אין להמיס את השמרים לפני הכל במים חמימים???
    האם התערובת לא יוצאת קשה עד שמוסיפים את החלב???

    חג שמח
    יהודית

  10. היי פירגה,

    אתר מעולה , תמיד מוצאת משהו חדש מעניין וטעים להכין smile בקשר לסופגניות אני ממש רוצה להכין אותם אני גרה בחול ואין לי פה ברנדי כשר אפשר להחליף באמרטו? קוונטרו? ויסקי?קלואה?וודקה? laugh
    וכן מה עדיף מרגרינה או חמאה?

    המון תודות
    וחג שמייח smile

  11. פירגה בקר טוב
    היום ממש נגמרו הסופגניות!הכנתי במדויק לפי המתכון.הבצק תפח משך הלילה.הכנתי סופגניות קטנות בצלחת גדולה על השולחן ומיני מילויים מסביב וכל אחד מלא כרצונו-כולל נכד שלא אוהב מילויים…אני אופה כ38 שנים ועוד לא יצאו לי סופגניות כל כך אוויריריות ומוצלחות.קל בטיגון-בצק לא מלכלך[אני אלופה בלהדביק בצקים בכל המטבח כשאני אופה.]עם הטיגון מיד הקפאתי והוצאתי לפי הצורך.תודה תודה על המתכון המדהים ,כמו שאר המתכונים שלך..המילויים האהובים ביותר היו נוטלה,ריבה אדומה איכותית וקצפת עם אינסטנט וניל המצופה בתותים מושרים בסוכר וניל.אשריך….. smile

    • אלן יקירה
      הסופגניות האלו זה אוצר. אני מתפלאת שיש עליהן מעט תגובות.אני מקווה שבשנה הבאה יהיו יותר תגובות .
      תכינו ותהנו.
      המליות שהכנת מפתות במיוחד.
      הסופגניות הנפלאות עברו לקטגוריה: המלצת היום כמובן בזכותך.
      יישר כח והמשך טעים smile
      תודה smile

    • אלן,
      גם אני רוצה להכין לילה קודם. כמה זמן התפחת אחרי שרידדת וקרצת עיגולים?
      תודה

      • מיכל הכל כתוב מאד ברור הזמנים והכל. קראי שוב.

        ראיתי שאלן התפיחה את הבצק כל הלילה ויצא לה מעולה.

        אחרי שקורצים משאירים לנוח כ-20 דקות .

        לילה טוב smile

  12. פירגה יקירה שלום
    קצת באיחור- אבל סוף סוף התפניתי לכתוב….

    הכנתי את הסופגניות – ובשורה התחתונה- הבצק היה מאד טעים אבל קרו לי כמה "תופעות" שאשמח אם תוכלי לעזור לי להנמע מהן בעתיד:
    1) הסופגניות מאד מאד השחימו לי (ממש סופגניות כושיות יצאו)
    2) לא יצא לי פס לבן באמצע הסופגניה
    3) הסופגניות לא התהפכו מעצמן תוך כדי טיגון
    כפי שציינתי קודם- למרות כל האמור לעיל- הסופגניות היו מאד מאד טעימות והתחסלו!!!

    ממתינה לתגובתך ושוב תודה על הכל

    • יפעתוש הי
      בפעם הבאה תכיני בלי מכסה
      תחממי לחום בינוני לא גבוה
      צד אחד 2 דקות ואם הם לא מתהפכות תעזרי להם להתהפך.
      צריך לצאת פס לבן באמצע ולא מובן לי למה לא יצא.
      לא מטגנים יותר מדי שהצבע יישאר חום ולא שחום.
      לפחות יצאו טעימות גם זה מזל ;)
      smile

  13. הי פירגה,

    כמו שאת יודעת אני גרה בחו"ל ורוצה להכין השנה סופגניות בבית. זו פעם ראשונה שלי ולכן יש לי כ מ ה שאלות:

    1. אני מבינה שמדובר בשמרים טריים. אין לי כאן ניסיום עם שמרים טריים. שמרים יבשים גם הולך? אם כן, באיזה כמות? ולגבי שמרים טריים בכמה כפות מדובר? (אני לא מסתדרת עם המשקל הדיגיטלי שלי…)

    2.חמאה רכה זו חמאה בטמפ' החדר? (רק לודא…)

    3. התפחה ראשונה של שעתיים- באיזה אופן? לכסות את הקערה במגבת? זה מספיק?

    4.התפחה שניה- 20 דק'- באיזה אופן?

    5. ולגבי טיגון בשמן עמוק- אני בדרך כלל לא מטגנת שום דבר חוץ משניצלים וגם זה לעיתים רחוקות…. כמה שמן אני צריכה לשים?

    6. מספיק לקרוץ עיגולים? לא צריך לכדרר?

    7. כל קמח רגיל יתאים?

    אני מצטערת על מבול השאלות אבל אני מארחת אצלנו בחג וחשוב לי מאוד מאוד להצליח עם זה

    תודה ונשיקות
    smile

    • שיר יקירתי בקר טוב

      תשובות לכל השאלות. בכיף ובאהבה

      את יכולה להכין עם 2 כפות שמרים יבשים
      תטמיעי אותם בתוך הקמח תיכף בהתחלה ותערבבי. כל קמח ר ג י ל יתאים
      הרידוד כפי שראית ע ב ה ולכן אין צורך לכדרר
      זמני ההתפחה כתובים . ת מ י ד מכסים את הקערה בנילונית . עדיף ממגבת.
      חמאה רכה זו חמאה שעומדת בחדר לפחות 3 שעות. לא להמיס אותה. בנגיעת אצבע את עושה בה חור.
      טיגון עמוק זה למלא 1/2 סיר ר ח ב בשמן רצוי קנולה.
      בהצלחה ובשמחות smile

  14. בוקר טוב
    נראות סופגניות טעימות….
    יש אפשרות ללוש בידיים את הבצק כמו שהיו עושים פעם או שחייב בלנדר לצורך העניין ?
    (אין לי אפשרות עכשיו תקציבית לבלנדר)
    יש לי מג'ימיקס אבל רק עם דיסקה של חיתוך…מבאס

  15. תודה פירגה..
    מפחיד אותי מתכונים מורכבים כמו סופגניות ועוגות גבינה ..כל הקטע של הטכניקה..צריך להזביל הרבה פעמים עד שיוצא כמו שצריך (לפחות אצלי..).
    אגב , מה הכוונה לקרוץ עיגולים במה שכתבת באופן ההכנה? האם הכוונה לשטח את הבצק עם מערוך אל משטח מקומח ואז ללחוץ עם כוס על הבצק (כמו שהיו עושים פעם עוגיות) ? או שצריך כלי מיוחד לזה? או אפילו קעירת קטנה כדי שייצא עיגול גדול יותר ..במידה וזה כוונתך.

    • נ.ב : איך אמור לצאת הפס הלבן היפה בסופגניה בתמונה ? אלה סופגניות שעשית ? ממש יפות כמו בחנויות!!

      • הפס יוצא מאליו אחרי טיגון נכון כמו שכתוב.
        לא לפחד כלל. להכין….להנות מהעשייה. לאהוב את מה שאתה עושה.

    • גיל,לקרוץ משמע לחתוך אני אוהבת לחתוך עם המכסה של הממרחים כמו למשל ממרח תמרים, שהוא מאד חד ומספיק גדול.
      אבל אפשר גם בכוס. חשוב להדק את החיתוך שיצא עיגול שלם ולא מקוטע.

    • שיר,אם יש לך תמצית של רום שימי קמצוץ.
      אם אין,אז לא נורא.
      אני מחכה לתמונות המרהיבות שלך.מתגעגעת smile
      את תמיד יכולה להוסיף תמונות לחלבי ואני כבר "אגנוב" אותם משם ;)
      נשיקות smile

  16. היי פירגה,
    רציתי לשאול אם הכפות והכוסות שבמתכון הן כוסות/כפות מדידה או רגילות, מהמטבח.
    תודה! smile

    • יעלי,אני לא מודרנית. הכל של פעם.
      כוסות רגילות שקופות עם הידית וסכום רגיל.
      smile

  17. פירגה אני רוצה לבכות.
    אתמול הכנתי את הסופגניות המדהימות האלה, שיצאו כל כך טוב, וקיבלתי עליהם כאלו מחמאות, שפשוט אין מלים בפי.
    אני מכינה שנים סופגניות והפעם הכנתי את אלו, ואף פעם לא יצאו לי מוצלחים כמו השנה. ולכן אני רוצה לבכות. על כך שלא הכרתי את האתר כמה שנים קודם.
    כנראה שהיה מוכרחה לעשות אותם פעם נוספת. הם פשוט מדהימות.
    אה … ונזכרתי שבעלי מסר לך תודה רבה בשמו.
    אוהבת המון.
    :lol: :lol: :lol: :lol:
    smile smile smile
    :lol: :lol:
    smile

    • שילונת יקרה
      ללא ספק סופגניות נוסטלגיות מנצחות בגדול.
      בלי התחכמויות מתכון ולענין.
      תודה לך
      תודה לבעל
      תעבירי הלאה שכולם יהנו ויהיה טעים ושמח על השולחן.
      חג שמח

  18. כמה זמן בערך צריך לחמם את השמן?
    והאם מומלץ להוסיף שמן בין לבין כדי שהוא לא יגיע למצב של רתיחה?
    תודה רבה :lol:

    • אפשר להוסיף שמן אם את מפסיקה בטיגון לגמרי ושוב מגיעה לטמפרטורה בינונית.
      על השמן להיות חם .שימי סופגניה אחת ותראי שהיא מיטגנת במשך לפחות 2 דקות מכל צד בלי להישרף.

  19. ראשית ברצוני לציין כי זו הפעם הראשונה שאני מכינה סופגניות, אבל היות שהמתכון נלקח מפריגה ידעתי שאצליח….. אבל להפתעתי הרבה מאוד סופגניות לא יצאו לי….. :oops: :oops: :oops:
    עשיתי אותן לפי ההוראות במדיוק שלב אחר שלב אבל הנגלה הראשונה יצאו שרופים מבחוץ ובצק מבפנים, לכן בנגלה השניה הוספתי קצת שמן על מנת שהשמן לא יהיה חם מידי אבל גם זה לא עזר הסופגניות יצאו ממש קשות
    אני לא אתייאש וברצוני להכין שוב לאור התגובות שמעלי כנראה הבעיה היא בי……
    אנא פריגה מה עשיתי לא בסדר??????????????????????????????????????

    • שרית,ההכנה במיקסר כך שאין לי הרבה מה לחדש.אולי באמת בשיטת הטיגון.
      נסי לקרוא שוב ולהבין איפה הבעיה.חום השמן צריך להיות מדוייק.
      חבל שכך יצא.
      smile

  20. היי פירגה

    זה המתכון שאני מכינה כבר שנים ( עם מים ) . רק שהסופגניות לא תופחות ככה בטיגון , אני משתמשת בשמרים יבשים , זה קשור לזה ?

    חג חנוכה שמח :P

  21. פירגה תודה רבה!
    אלה הסופגניות הכי טעימות שטעמתי בחיים
    אם פשוט 10000
    אין מה לומר הן כל כך טעימות
    הם מושלמות והם פריכות
    תודה יהודית שילה

    • יהודית יקירה
      המחמאות על הסופגניות המיסו אותי ;)
      ממש…לגמרי…..נשיקות וכיף שהצליח ושאהבתם וששיתפת אותנו smile

  22. בוקר טוב פירגה!
    אתמול הכנתי את הסופגניות ואין מילים בפי יצא ממש טעים
    יצאו לי 47 סופגניות בינוניות (ממש הרבה)אבל אל דאגה הילדים דאגו לקחת
    לגן שקית מלאה כל אחד .ובעלי מרוב ההתרגשות גם העמיס לעבודה גם כמה.
    יישר כוח smile :P smile

  23. היי פירגה

    מאז שאני גיליתי את האתר שלך אני כל הזמן עושה רק מהמתכונים שלך וזה תמיד יוצא מוצלח.

    שאלה לגבי הסופגניות אין לי מיקסר האם אפשר ללוש ביד?

  24. :lol: פירגה כל הכבוד אילו סופגניות יפהפיהיות מדהימות ובטוח גם טעימות,אני בדרך כלל מוסיפה לבצק גרידת לימון שלם ,זה ממש עושה טעם,ועוד שידרוג פירגה הנהדרת , ממיסה כפית אבקת נס-קפה ברבע כוס של חלב ממותק (זה שבקופסאת שימורים),ומזלפת על הסופגניות,אצלי גם אוהבים מעט קינמון עם זיגוג סוכר לטעמכם ובחירתכם תהנו!!
    רחלי רחלוש ;)

  25. :lol: שלום פירגה הנפלאה!!

    הסופגניות הנהדרות נראות טעימות ומושכות,יש לי טיפים לשידרוג והרי הן:

    לבצק הסופגניות אני מוסיפה גרידת לימון שלם

    לציפויי מיוחד אני מחממת רבע כוס חלב ממותק (זה שבקופסאת שימורים),ובתוכו שמה כפית גדושה של אבקת נס-קפה.

    לציפויי של השוקולד הלבן אני מוסיפה אגוזים קצוצים,וגם קצת קינמון

    תהנו

    רחלי :P

    • הסופגניות סופניות, עשיתי אותם בשבוע שעבר וההצלחה היתה בלתי ניתנת לתיאור במילים. הכמות נחטפה מהר מאוד והספקתי לשמור לבן שלי שאכל אותם שלושה ימים אחרי ועדיין היו טריות כמו ביום שעשיתי אותם.
      בצק נפלא, נוח לעבודה, לא נדבק ונעים למגע.
      בקיצור הצלחה הצלחה, הצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile

      • לילך בקר טוב
        תודה רבה על המחמאות לסופגניות.אני שמחה שהצלחתי למצוא מתכון מנצח שכולם יהנו.
        יום נפלא לכם

  26. היי פירגה עוד שאלה אני יכולה להמיר חלק מהקמח בקמח מלא ולהוסיף במקום סוכר תחליף סוכר?

      • קמח מלא מטבעו כבד,ולכן תצטרכי להוסיף לבצק,יותר חומר מתפיח כשמרים עוד נאמר 1 כף שמרים יבשים בהתאם להגדיל מעט נוזלים,ולהגדיל מעט שומן כגון מרגרינה או חמאה עוד 1 וחצי כפות שומן שתבחרי ועוד 1/3 כוס נוזלים,ויותר זמן התפחה
        בהצלחה ;) ;)

  27. היי פירגה,
    אני רוצה להכין למשפחתי סופגניות לכבוד החג smile
    הכמויות פה גדולות אם אני רוצה כ-10 סופגניות-כמה להוריד?
    דבר שני,במה אפשר להמיר את החלב-כי אני לא רוצה להפכו לחלבי?
    והאם חייב ברנדי?
    יש לי מלית ריבת חלב בבית-אני צריכה למהול אותו במשהו כדי להכניסו לסופגניה?
    שאלה אחרונה, צריך לקנות מזרק לשם חדירת הריבה נכון? מאיפה קונים?
    תודה רבה!!

    • בקר טוב אור
      תכיני חצי כמות איאפשר להמיר ל-10
      אפשר להמיר לנוזל פרווה,אין בעיה.
      לא חייב ברנדי
      המלית צריכה להיות רכה אז תבשלי מעט את הריבה עם כמה טיפות מים
      אפשר לשים עם כפית
      לבריאות

  28. כן, הבנתי את מטרת ההקפאה laugh ,
    השאלה היא: ה אם למלא אותן בריבה לפני ההקפאה, אם זה בסדר ככה….? שהן מוקפאות עם ריבה…..

  29. כמה זמן מראש אפשר להכין את
    הציפויים לסופגניות? (אני מתכוונת להגיש סופגניות רגילות וכל אחד יוכל לבחור ולקשט את הסופגניה שלו..)
    תודה

  30. קרינה את צודקת,בעקרון,אפשר להכין ראש עיסה מהשמרים מעט נוזלים ומעט סוכר ואחרי תסיסה,אפשר לשלב בבצק. אבל פה זה מיותר. לשיקולך.
    60 ג' שמרים זה בסדר גמור.
    לישה ביד דורשת סבלנות. בהצלחה ותהנו.
    חג שמח.

  31. בוקר אור!!
    אם אני מכינה את הסופגניות (המדהימות האלו יש לציין)בערב/לילה….,
    למחר בבוקר הן עדיין יהיה טריות? :P

  32. תודה על התשובה המהירה smile
    את אלה עם הריבה באמת אקפיא…
    אבל חלק מהן אני רוצה לצפות בשוקולד וקישוטים…
    זה נראה לי קצת בעייתי להקפיא ככה…
    את חושבת שאם אשתדל להכין אותן ממש מאוחר בלילה הסופגניות המצופות יישארו טובות לבוקר…? :P

    • הסופגניה מיד מאבדת מהטריות שלה והפריכות.

      עדיף להקפיא,לחמם ולקשט לפני ההגשה. smile

    • סליחה על הנדנוד… רק עוד שאלה אחרונה..
      איך להפשיר אותן לאחר ההקפאה?
      להוציא אל השיש וכשמפשיר לחמם קצת בתנור?

  33. אילו סופגניות מדהימות ינוסה
    קצת נוסטלגיה לי זכור טוב טוב האדם המדהים שהיה בעל דוכן קטן ביפו הוא היה בולגרי ונהג לטגן "מקיצות", אלו למעשה סופגניות שטוחות הוא היה מכין דלי מפח מלא בצק תופח,וכשמישהו בא לקנות מקיצה,הוא היה מייד שולף חתיכת בצק תפוח,ומייד מעביר לשמן ומטגן וכל אחד ומזלו לאחד יצאה מקיצה ענקית,לשני מעט יותר שטוחה היהממש כיף ענק לראותו מטגן,תמיד,בסוף האפייה,בזק אבקת סוכר מין ענן מתוק,וגם נותן צביטה בלחי לסיום,אילו זכרונות יפים,עליי לציין שאמא שלי נהגה בחוכמה וקנתה לנו את המקיצה או כל ממתק אחר רק לעיתים רחוקות (לשמירת השיניים ) וזה סוד הטעם והזיכרון
    חג smile שמח שמח

  34. היום הכנתי חצי כמות,יצא אדיר אדיר
    מעולה,אחי שבא לביקור ותמיד בררן אקסטרה,על האוכל
    טרף 8 יחידות :lol: ,נו זה החתימה ( לא שאת צריכה,,,,,,,,,,,)
    תמיד כיף לקבל פידבקים ;) ;)

  35. לשתף ילדודס,בהכנת הבצק,וביצירת צורות יחודיות להם,כגון,כוס שלהם,לקריצת העיגול,או מכסה של בקבוק התינוק,וכך החג יותר נחמד ;) ;)

    • ערב טוב כינרת וחג שמח
      כיון שאני לא לידך,ולא ראיתי איך הכנת,פשוט קראי שוב ועברי שלב שלב וראי ,
      אולי משהו התפקשש.
      בהצלחה להבא וחג שמח ומתוק לכם smile

  36. שלום פירגה
    אני רוצה להכין את הסופגניות האלו מחר לכבוד יום ההולדת של הבן שלי
    השאלה שלי
    האם אלו הסופגניות הרגילות (כמו שקונים בחנות?)
    ודבר נוסף – מה גודל העיגולים שצריך לקרוץ כדי שיצאו גדולות. כוס זכוכית רגילה מתאימה או יותר מזה?
    תודה לך ושבוע טוב

    • הדס, אלה הקלאסיות שקונים בקונדיטוריות.
      כוס גדולה תניב סופגניה גדולה.
      בהצלחה ושבוע נפלא

      מזל טוב smile לבן

  37. פירגה,
    אני רוצה להכין את הסופגניות האלה, זו פעם ראשונה שלי שאני מתעסקת עם סופגניות. אבל הן נראות כ'כ יפה וכ'כ טעימות שבא לי לפנק את הילדה שלי ולשלוח אותה לגן עם סופגניות שאני הכנתי :))
    עד עכשיו כל מתכון שלך שעשיתי יצא מהמם! אני מקווה שיצא גם עם המתכון הזה!
    ועכשיו אחרי ההקדמה אולי תוכלי לומר לי עם איזה כוס את משתמשמת??
    אני משתשמת עם כוס חד פעמי לשתייה קרה. ונתקלתי לא פעם במתכון שאומר ש-3.5 כוסות קמח זה חצי קילו.
    רק שעשיתי ניסוי קטן ויצא לי שחצי קילו זה 5 כוסות חד פעמי.
    מה אני עושה??? לא רוצה לפקשקש עם כמות הקמח במתכון הזה.
    בבקשה תשובה
    תודה מראש

    • מירב תשתמשי בכוס רגילה עם ידית (לא מאג)
      אני מקווה שהכל ימשיך לצאת טוב וטעים.
      בהצלחה smile

  38. טוב לא יכולתי להתאפק מלהגיב
    זו כבר פעם שניה שאני מכין את הסופגניות והם יוצאות פצ-צו-ת!
    אין דברים כאלו!
    תאמיני לי שאי אפשר לספור את מספר מתכוני הסופגניות שניסיתי בחיים שלי. ואף פעם לא הייתי מרוצה למרות שהיו יוצאות גם כאלו טובות. אבל לא לשביעות רצוני.
    ואני לא מנסה יותר! הגעתי למקום הנכון! מצאתי את המתכון המנצח! רק חבל שלא גיליתי אותך קודם.
    תודה תודה!

    • הדס בקר טוב
      תמיד אני שמחה לקרוא כאלה תגובות, ואני פורחת וגאה.תודה רבה.
      בכיף , ושנמשיך ביחד לעוד מתכונים מוצלחים,מיוחדים וטעימים
      בברכה,פירגה smile

  39. הי. פירגה רציתי לשאול שאלה לגבי קמח מלא. כדאי לנסות? ? ואים כאני אופה אותם כדאי לטבול כל סופגניה בשמן לפני כן תודה

  40. פירגה- רופא השיניים מודה לך!!! (:
    שנה קודמת עשיתי את הסופגניות פרי
    אבל בינינו הרי המתכון האמיתי הוא עם כל ההתפחות הללו וכו'
    האמת לא האמנתי שיצא לי משהו בסוף
    אבל יצא פיצוץ!
    ממש מעולה, מתכון מנצח !
    חג שמח!

    • הי שניצל,איזה כיף שוב לקרוא את התגובות הטעימות ;) תודה רבה
      שימשיך להיות לכם חג נפלא וטעים smile

  41. איזה מתכון מהמם, אצלך פירגה כל מתכון חגיגה !!! תודה חג שמח

    ושנה אזרחית מבורכת אמן!! smile

  42. מתכון פשוט וקל לסופגניות אווריריות כמו ענן, ממש כמו שהיינו קונים במכולת בשנות ה-80 כילדים. פיגרה את
    אלופה! אתר יחיד ומיוחד יש לך, כל הכבוד!

  43. היי שלום לכולם

    חג שמח מראש

    כאן אילנה ב.

    הכנתי ויצא מדהים מה שעשיתי זה ששפכתי 2 שקיות של סוכר וניל המוכן כבר בשקיות

    וכל סופגנייה חמה שיצאה מטיגון טבלתי בסוכר ויצא נפלא נפלא טעים בטירוף ממש טוב מכל קונדיטוריה וברסיס מהמחיר בשמן נקי

    תנסו סוכר וניל רגיל מהשקית הקטנה מעולה ניתן לגרר לתוך הסוכר גרידת לימון/קינמון/אבקת קקאו קוקוס וכו'!

    תיהנו תודה וחג שמח שמח smile smile smile smile smile smile

    • אילנהההההההההה , תודהה הה הה הה
      איזה כיף לקבל כזו מחמאה.
      חג אורים שמח ונפלא וטעים ממלוא הסל. kiss

      נ.ב. נדלקתי על ה"טיפ" של אבקת הסוכר. תכינו ותהנו. heart

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *