אני אוהבת עוגות בחושות ולכן גם האוסף שלי גדול וטעים מאד.
אני מגוונת כל עוגה בתשומת לב מיוחדת וכך יש לי עוד טעמים שווים.
בכלל, בכל שעה , אין כמו פרוסת עוגה בחושה עם כוס תה או קפה
מתאים תמיד להתפנק ולהנות מטעם של בית ושל עוד…..
מצרכים בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה
3 ביצים
כוס סוכר
מעט קינמון מוסיף המון (מי שלא אוהב קינמון ינסה להוסיף תמצית שקדים)
מיכל שמנת מתוקה או חמוצה
וניל או רום לטעם או קליפת תפוז (תשלבו את הטעם לפי טעם הריבה)
1/2 2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה:
לערבב חומרים רטובים עם הסוכר ולהוסיף אליהם בהדרגה קמח מנופה
לצקת חצי מהבלילה לתבנית משומנת מספר 24
לבלילה שבקערה להוסיף 2 עד 3 כפות ג ד ו ש ו ת מאד ריבה של יד מרדכי
אפשר להוסיף גם לריבה טעמים של קינמון קליפת תפוז כף שרי או ליקר .
לערבב ולצקת על הבלילה שבתבנית
לערבב קלות את 2 הבלילות.
לנער את התבנית שהתכולה תתיישר.
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות או עד שמוכנה
חשוב מאד ברגע שהעוגה מזהיבה בנטייה לחום, לכסותה בניר כסף שלא תתייבש ולהמשיך באפיה.
בתום האפייה מברישים את העוגה בריבה מהולה בקצת מים. אפשר סילאן או סירופ מייפל.
"טיפים"
1. אם אתם לא אוהבים ריבה תשלבו ממרח אחר שיש בבית.
2. אפשר להוסיף מעט צימוקים אגוזים וכו'…
תהנו
פירגה היקרה!
איזה כיף להיכנס לבלוג שלך ולראות עוד מתכון של עוגה בחושה! אני כבר לא עומדת בקצב שלך, בשישי הקרוב אני מתכוונת לנסות את עוגת הקלמנטינות שלך המשובחת בפי כל!
שיהיה לך יום נפלא ומתוק !
אסתי .נ.
פירגה!!!!!!!!!!!, זה טעים, די הדיטה…..אני כל היום סופרת נקודות ומוותרת על האוכל בשביל הפרוסה של שעת הקפה……
רות תהני :lol:
פירגה שלום
הכנתי את העוגה עם הריבה ואת העוגה הבחושה עם הקנמון ויצאה לי ממש מוצלחת.
אני ממליצה על האתר שלך לחברות ולמשפחה.
את אישה טובה ואני מאחלת לך בריאות ואושר רב.
תודה סיגלית יקרה
את מקסימה ונפלאה שאת משתפת את המתכונים עם חברות ומשפחה.
גם לך אושר ובריאות ולילה טוב עם חיבוק
הולכת להכין להיום יום שישי את העוגה, ניראית יפה קלה להכנה ובטוח טעימה . דרך אגב את פטנט" כף החומוס המוכן "בקציצות ;) מעבירה לכל מי שמדברת איתי על קציצות שהיא מתכוונת להכין .
בברכת סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך. :P :lol:
מחכה ליצירותייך בכיף ;) ;) :? ,
ציפי תודה רבה
סוף שבוע נפלא וטעים לכם
כמו שציינתי הכנתי את העוגה, קלה להכנה, קלה לאכילה,טעימה, ויפה . פשוט נהדרת וכמובן מומלצת :lol: ;) ] מודה לך מקרב לב בכל יום פותחת את המחשב ומצפה להודעה מ פירגה.על מתכון נוסף. אין מילים כל מה שאני מכינה מוצלח מאוד. תודה תודה תודה. ושבת שלום. :P
ציפי,שימשיך להיות טעים ונפלא
תודה על השיתוף
פירגה
עוגה טעימה שחבל על הזמן.
אהבנו מאוד. ישר כח…
לבריאות,יופי שבחרת בה.היא מצויינת ותודה שעדכנת
היי התלבטות קשה בחיי בעוגה הזאת או עוגת שיש שחור לבן חחחח
מה דעתך?
שבת שלום,
אורה,הן שונות לגמרי.שאלת טעם. בהצלחה בכל שתבחרי.
הכנתי את העוגה לפי המתכון הזה- כמעט אני מוציאה מהתנור. מקווה שיצא טעים…רציתי לדעת אחרי שתתקרר- איך שומרים אותה (בחוץ או במקרר?) הרבה פעמים כשאני מכניסה למקרר העוגות אח"כ נעשות דחוסות?
תודה ושבת שלום :P
ביטון שלום רב
יומיים שמרי בחוץ. אם יישאר,תכניסי למקרר
שבת שלום
עוגה נהדרת טעימה מאד שידרגתי למי שאוהב במקום חצי כוס קמח שמתי קוקוס יצא טעים מעלף
:lol:
עוגה אחת הטעימות…
בכיף ותהנו.
עשיתי בשתי אינגליש קייק והקפאתי לשעת חירום
בכיף,תהנו לימור.
שלום פירגה, הבלוג שלך מקסים!!!
יש לי שאלה קטנה(: אני רוצה להכין את העוגה, אבל מה עדיף ומה ההבדל.. בין להכניס – שמנת חמוצה 15% או שמנת מתוקה 38%? תודה רבההה ושוב כייף להיכנס לבלוג ולדעת שכל המתכונים בטוחים, פשוטים ובגובהה עיניים!!!!
אראל הי ותודה גדולה מעומק ליבי על המחמאות לאתר שלי.
לא משנה איזה שמנת.
המשך טעים ומתוק
כמו תמיד- העוגות שלך אף פעם לא מאכזבות..
עוגה טעימה ומיוחדת!
תודה לך פירגה!!
אמא לתאומים,תודה רבה לך והמשך טעים עם כולנו.
הכנתי את העוגה עם יוגורט. לא ציפיתי אותה. אפילו לא השתמשתי במיקסר, עירבבתי הכל עם כף מעץ. יצאה מאד טעימה. תודה לך פירגה!
נשמונת,תודה על התגובה הטעימה ושבת נהדרת וטעימה לך
שבוע טוב פירגה..
הכנתי את העוגה הזאת לשבת והיא יצאה מדהימה!!!
אין על המתכונים שלך.. תודה!! :lol:
סוזן יקרה,תודה מקרב לב על הפירגון והתגובה הנהדרת.
שתהיה שנה נפלאה עם המשכיות טעימה.
שנה טובה לכם.
היי פירגה
הכנתי שוב את העוגה,
שמתי מיץ תפוזים 1/2 כוס
במקום שמנת ו3/4 כוס שמן ויצא
Delicious וגם פרווה
חג סוכות שמח :lol:
סבבה סוזן יקרה.
תהנו מהעוגה הטעימה.
חג שמח והמשך טעים .