d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a8d7a1d7a7 d790d793d795d79ed79e - קציצות מתוקות רכות במיוחד ברוטב אדום

קציצות מתוקות רכות במיוחד ברוטב אדום

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a8d7a1d7a7 d790d793d795d79ed79e1 - קציצות מתוקות רכות במיוחד ברוטב אדום
קציצות מתוקות רכות במיוחד נהדרות לילדים קטנים,גדולים ולמבוגרים.
אף אחד לא יישאר אדיש,מבטיחה.

המצרכים בקערה:
חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים, נהדר גם עם בשר עוף טחון
בצל קטן מגורר
ביצה
פירורי לחם /קמח מצות לפי הצורך
כף ממרח חומוס קנוי או ביתי – החומוס הוא שנותן לקציצות רכות מדהימה
מלח ופלפל לטעם
כפית דבש
ללוש לעיסה
בעזרת ידיים לחות להכין קציצות גדולות ולטגן מ-2 הצדדים
את הקציצות יש להפוך בעזרת 2 מזלגות
הטיגון על להבה בינונית ולא גבוהה לטגן לאט עד שהקציצות יקבלו צבע שחום
אין צורך בהרבה שמן.

הכנת הרוטב :
לטגן בצל קצוץ דק (אפשר 2 בצלים)
להוסיף 2 כפות סילאן או דבש
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום ותוספות.
כף או שתיים קטשופ או רסק עגבניות
להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב.
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.

לבשל את הרוטב בנפרד 20 דקות.אם נשארים הרבה מים להמשיך לצמצם.
להנמיך להבה ולהוסיף את הקציצות
לבשל את הקציצות ביחד עם הרוטב רק 2 דקות וזהו……
להגיש ולהנות

69 תגובות על “קציצות מתוקות רכות במיוחד ברוטב אדום

  1. הכנתי את הקציצות עם החומוס!
    פעם ראשונה שהבת שלי אכלה וביקשה עוד.
    לכל החוששים יוצא מצוין!!!!!

  2. לפירגה!
    הכנתי את הקציצות! (אמנם 250 גרם ולא 500 כי רציתי לעשות נסיון)
    הקציצות יצאו נורא טעימות!
    רציתי להכין גם רוטב אבל לא הספקתי… מכיוון שהקציצות נעלמו מהצלחת
    תודה

  3. הכנתי הערב את הקציצות ללא רוטב (כי הכנתי גם את קציצות הגזר שלך ושם כבר יש רוטב) וחייבת לספר לך שזו הפעם הראשונה שלי שאני מכינה קציצות (יש לי בעיה להתעסק עם בשר) אבל היום החלטתי פשוט להתגבר על הפוביה – ויצא מעדן !!! הבן שלי טעם ככה לפני האוכל ואמר שזה ממש טעים "אפילו יותר משל סבתא" (וסבתא……בשלנית ליגה).
    אז קצרתי מחמאות, ואני ממש גאה בעצמי שהעזתי, ולך התודה כי אני מרגישה שכל מתכון שלך הוא ככה מהלב וכנראה עובר אליי גם דרך הכתוב, ודרך התמונות……ואני עושה דיוק בדיוק מה שרשום – ומצליח לי. איזה כיפ. smile

    • עדית חמודה בקר אור
      אני שמחה ששיתפת אותי בתוצאות הטעימות.
      תודה על המחמאות . אני מקווה שתנסי עוד מתכונים מהאתר ותזכי למחמאות מבני ביתך.
      שלך,פירגה smile

    • שניצל בקר טוב
      הנה מתכון מעלףףףףףףףףףףףףף לאפויות:
      המלצת היום: קציצות בשר שמנמנות עדינות רכות ואפויות

      קציצות בשר שמנמנות עדינות מאד -אפויות
      תחילה: המלצה
      מהמלצות בבלוג על המתכון…. ציין…
      נפלאות ,פשוט נפלאות,קצת מזכירות קציצת המבורגר ומאידך נמסות בפה וכל ביס הוא הנאה צרופה.
      שבוע טוב יקירה
      המון מתכונים עוד בדרך
      והעבודה כה רבה.
      17:24 17 ינואר 2009

      קציצות בשר אפויות עדינות במיוחד רכות מאד בטעמים נפלאים בזכות
      אופן ההכנה המיוחד והתיבול הנפלא.
      מקור:פירגה

      שמים בקערה:
      בצל קצוץ ותפוח אדמה מקולף חתוך קטן (שמים את שניהם בכלי למיקרו עם 1/4 כוס מים ל-8 דקות עד לריכוך)
      מסננים ומועכים את תפוח האדמה לפירה.

      מוסיפים לקערה של הבצל ותפוח האדמה:
      1/2 קילו בשר טחון
      1/2 עגבנייה בשלה מגוררת
      שן שום קצוץ
      2 כפות שמן זית
      ביצה
      כפית רוטב צ'ילי או קטשופ
      1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
      1/4 כפית סילאן או דבש
      1/4 כפית חרדל
      מלח ופלפל וקורט קינמון לניחוח נהדר.
      להכין כדורים די גדולים ולהעביר לצלחת עם פירורי לחם מתובלים בכפית פפריקה מתוקה
      לשמן ה י ט ב את ניר האפייה (כדי שהקציצות לא יידבקו) ולהניח את הקציצות .לשטחם מעט.
      לחמם היטב תנור לחום 175 מעלות
      לאפות 20 דקות , להפוך ולאפות עוד 10 דקות או הזהבה יפה עד שמוכנות.
      אפשר להוסיף לעיסה 2 כפות צנובר .
      אפשר להוסיף ירק טרי קצוץ.
      להגיש מיד ולהנות מקציצות רכות להפליא.
      להנות.

      • wowwww המתכון הזה נפל לי משמיים..ו לימונדה30 ו 20:29 | 06/02/10

        גיליתי ועשיתי אותו אתמול לערב שבת.
        וקצרתי מחמאות מכל מי שאכל מהקציצות האלה
        אגב , אחי השתגע מהרוטב…

        לא נשאר פירור !!!!!

        תודה פירגה

  4. בוקר טוב פירגה מזמן לא כתבתי כאן למרות שאני מכינה המון מתכונים שלך וכולם מדהימים. אני מכינה את הקציצות המון ועכשיו נכנסתי להעתיק לשלוח לחברה במייל את המתכון הטעים הזה שהילדים שלי אוהבים כל כך לצד אורז לבן עם קצת מהרוטב מעל.
    אני מדלגת על שלב הטיגון ומשאירה על אש קטנה עוד חצי שעה במקום הטיגון ויוצא מעדן !

    תודה לך וחג שמח ושנה טובה ומתוקה.. שתמשיכי להעשיר את מטבחן של הרבה נשים/גברים כמו שרק את יודעת עם מתכונים ברורים קלים להכנה והכי חשוב טעימים לילדים ולבעל חח

    • אורלי,תודה מתוקה
      רעיון הבישול בלי טיגון יקרוץ בוודאי לאלה שמעדיפים ללא טיגון.
      כיף לשמוע שהילדודס נהנים.
      חג שמח ומתוק ותמשיכי להנות ולשתף אותי.
      חיבוק :lol:

  5. פירגה בוקר טוב!
    הכנתי את הקציצות וכמו שאמרת :אף אחד לא נשאר אדיש אליהן.
    הקציצות חוסלו במהירות.תודה לך והמשך יום מקסים. smile

  6. הי שוב פירגה ממי,

    רוצה להכין לקטנה שלי אבל יש לי 2 בעיות-
    1. היא אלרגית לביצים- מה לעשות?
    2. לפי מה שראיתי באבקת מרק שלי בבית יש חשש לביצים…

    מה את אומרת?

  7. הי פירגה ממי, מה נשמע?

    רוצה להכין לקטנה שלי אבל יש לי 2 בעיות:
    1. אלרגית לביצים
    2. בבית הסתכלתי על האבקת מרק שלי ורשום שיש חשש לביצים.

    מה לעשות?

  8. הי פירגה ממי מה שלומך?

    רשמתי את ההודעה כבר פעמיים ומשום מה לא התעדכנה… לא נורא… : )
    אני רוצה להכין לקטנה שלי אבל יש לי 2 בעיות:
    1. אלרגית לביצים.
    2. בבית הסתכלתי על האבקת מרק שלי ורשום שם שיש חשש לביצים.

    מה לעשות? עזרתך… sad

  9. :oops: :oops: :oops: הקציצות מדהימות וטעימות מאוד,הורדתי את המתיקות כי אצלי בבית לא כל כך הולך מתוק, יותר על פיקנטי וחריף. ממש ליקקו עד הסוף. :oops: :oops:

    • דליה מחולון מקסימה
      ואואואואואואואווו כמה אהבתי את המחמאות למתכון.
      ת ו ד smile ה
      המשך שבוע נפלא וטעים :lol:

  10. היי פירגה,
    הכנתי שוב את הקציצות האלה,כולם אצלי אוהבים.
    אני מוותרת על הטיגון ומבשלת אותן ברוטב כחצי שעה.
    תודה לך smile

  11. הכנתי את הקציצות עם הרוטב הטעים הזה יחד עם האורז צימוקים ושקדים שלך, והשילוב ביניהם פשוט מעולה. המתיקות של הרוטב והמתיקות של האורז הולכים מצוין יחד! שאלה לפעמים הבאות- למה הקציצות נדבקות לי למחבת מהר מאוד? ואיך אפשר לדעת מתי הקציצות מוכנות מבפנים וכדי לא לשרוף אותן?

  12. היי פירגה
    האם אפשר להקפיא את הקציצות לפני שמבשלים אותן ולהכין כל פעם כמות קטנה, ואם אין בעיה לגבי ממרח החומוס שמוסיפים?

    ושאלה נוספת האם אפשר לבשל את הקציצות ללא טיגון?

    • אורית שלום
      להקפיא אחרי בישול.
      תוותרי על ממרח החומוס.
      תנסי לבשל קציצה אחת ברוטב ותראי אם היא לא מתפרקת.לדעתי אין בעיה.
      smile בהצלחה ותהנו

  13. לגבי הבצל: האם ממש לגרור אותו בפומפיה? או פשוט לקצוץ דק דק כמו לסלט? כי פעם גיררתי בפומפיה וזה יוצא מר בתוך קציצות.

    האם לסחוט מנוזלים?

  14. הייי
    שאלה טועמים את החומוס בקציצות ?!? מכיוון שאם מישהו לא אוהב לא נוגע בחומוס האם הוא ירגיש בכך?!

  15. אני מקווה שעדיין ייצאו פריכות ורכות!!!! למרות שכתבת שהחומוס עושה אותם ככה.
    המון תודות , קראתי פה מלא מתכונים ומלא תגובות חיוביות על המתכונים אני כבר מתחילה להכין את הקציצות האלו.

  16. היי פירגה,
    הקציצות יוצאות ממש מתוקות ?
    המתכון ניראה מעולה…והתגובות ממש עושות חשק להכין.

  17. הילדים שלי התלהבו מזה ועכשיו אני מכינה להם כל שבוע :lol: :lol: :lol: :lol:

  18. היי פירגה.
    מה שלומך?
    המתכון מתאים עם חצי ק"ג חזה עוף טחון?
    כמה קציצות בערך יוצאות?
    תודה :cool:

  19. תשמעי…זה אחד הדברים היותר טעימים שאכלתי ;)
    מאז שהקטנה שלי התחילה לאכול אוכל של גדולים
    ניסיתי להכין לה קציצות…ניסיתי מלא מתכונים בלי הגזמה ולא יצא טוב.
    היום לראשונה, דבר ראשון יצא טעים(כמעט זללתי מהמחבת הכל בלי רוטב).
    ודבר שני הקטנה זללה וכל הזמן אמרה:"עוד".מה שבחיים לא קרה…
    חוץ מזה שזה כל כך קל להכין והמצרכים פשוטים וזמינים…
    אני ממש ממש מודה לך smile smile

    • תודה לך אנא של נועיתה.
      גם הילדים שלי גדלו עליהם ועד היום יש להם ביקוש גדול.
      אני שמחה שהקטנה אהבה. עוד….איזו מילת קסם.חהחהחהחהחה
      תכיני לה מתכונים טעימים מהקטגוריה שהכנתי במיוחד לילדים: אוכל שילדים אוהבים
      תראי שהיא תאהב הכל.
      חיבוק תודה חוזר אליך שחזרת לשמח אותי smile

  20. פריגה יקרה המתכונים הנהדרים שלך הם פשוט עילוי.
    אני פשוט נהנת משבוע לשבוע רק שאלה אחת אפשר לבשל עם הרוטב שכתבת תפוחי אדמה??? או שהתפוחי אדמה יצאו מתוקים??? מקווה לתשובתך המהירה שבת שלום

    • גלית תודה מתוקה
      הרוטב מתקתק אבל אפשר להוריד בתיבול. פשוט תטעמי ותחליטי לטעמך.
      שבת שלום smile

  21. פריגה אישה יקרה הכנתי את הקציצות ברוטב אדום והחלטתי שאני מנסה בדיוק כמו שכתוב במתכון ותשמעי יצא פשוט מעוללללה
    עד כדי כך שהילדים שלי ובעלי ביקשו שוב את אותם קציצות פשוט מככבות אצלי בבית
    תודה על שלל המכונים הנפלאים שלך!!
    שתהיה לך ולמשפחתך שבת שלום!!!

    • גלית תודה לך חמודה ואני כל כך שמחה שאהבתם. אני אוהבת שמכינים לפי המתכון ולא משנים.
      תודה רבה.
      שבת שלום

  22. מאוד רוצה להכיו את הקציצות ללא טיגון ולעשות כמות גדולה לחלק ולהקפיא . האם זה אפשרי?

    • יעלי,כשהרוטב רותח,תכניסי כדור אחד ותחכי לראות אם הוא לא מתפרק, אם בסדר,תמשיכי להכין את כולם.

  23. smile laugh :P ;) קציצות נפלאות, טעימות,והכי הכי שהן נגמרו וצריך להכין שוב :twisted: תודה רבה :P

    • תודה ציפי,
      תכיני שיהיה כל הזמן טעים ;) :lol: לפנק…לפנק….
      חג שמח חמדתי smile

  24. פירגה היקרה,
    אני מכינה את המתכון הזה בלי סוף ומקפיאה חלק הבת שלי בת שנה ושלוש מאוד אוהבת את הקציצות האלה… smile
    אני לא מטגנת לפני עד לא מזמן הייתי מטגנת לפני ועכשיו הפסקתי יוצא אותו דבר..
    אז תודה laugh

    • הי לימור יקירתי
      קראתי בתגובות שאכן יש כאלה שלא מטגנים ומכניסים הישר לרוטב. זה מעולה.
      תמשיכי להכין ולהנות את המשפחה smile לבריאות.

  25. עזרה ליעלי- חברה שלי מכינה קציצות חצי בישול במיקרו ומכניסה לרוטב להמשך בישול. כמה זמן? תלוי במיקרו שלך. פשוט תסדרי בתבנית ותנסי עד שתראי שהקציצות יציבות.

  26. פירגה שלום, האם טחינה גם תתאים במקום החומוס? תודה רבה על הכל

      • תודה רותי יקרה,
        אילוצים בריאותיים,לא נכנסת הרבה.
        תודה רבה על התשובה ליגאל smile smile

        • פירגה יקרה

          מה שלומך? איך בעלך? איך אמא שלך? מאחלת לכם המון בריאות .

          מכל הלב

          רותי
          smile smile smile

          • הי רותי יקרה,
            דרור מתאושש,לאט לאט. אבל בכיוון הטוב.
            אמא נעשתה קצת יותר אגרסיבית עם התפתחות המחלה. אנחנו משתלטים בטוב על התופעות (בינתיים)
            תודה לך אשה יקרה, smile smile

להגיב על רוני גר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *