בצק ה פ ל א הלבן
רב גיווני ומתאים למגוון גדול של עוגיות צורות או עוגיות ממולאות.
בצק עדין ביותר ונימוח מאד (נשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה)
מהמחברת המשפחתית של פירגה
בצק עדין ביותר ונימוח מאד (נשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה)
מהמחברת המשפחתית של פירגה
מצרכים:
חבילה חמאה/מרגרינה=200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח (להתחיל ללוש עם פחות)
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל תמצית וניל או מי ורדים.
חבילה חמאה/מרגרינה=200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח (להתחיל ללוש עם פחות)
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל תמצית וניל או מי ורדים.
ללוש לבצק רך ועדין (אם הבצק נשאר פירורי להוסיף כמה טיפות מים)
לקרוץ כדורים ולמלא בממרח תמרים ואגוזים כתושים גס. להוסיף קינמון.
לדקור את הכדורים בצובטן מעמול או לחורר קלות במזלג
להניח במרווחים על ניר אפיה
אופים בחום 175 כ-30 דקות ולא להשחים. כאמור הבצק נשאר בהיר.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.
תהנו
אופים בחום 175 כ-30 דקות ולא להשחים. כאמור הבצק נשאר בהיר.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.
תהנו
לפריגה שלום
פריגה יקרה
תנסו תמרים כבושים
קינמון ואגוזים
:lol: בהצלחה
שנה טובה
שושי חן חן על ההמלצה
לילה טוב :lol:
פירגה בוקר טוב
אני לא מצליחה ללוש את הבצק לבצק אחיד.
מה עושים?
סיגלית כמה טיפות מים יגבשו את הבצק.
בהצלחה
הי פירגה
עכשיו הוצאתי מהתנור, יצא פשוט מעולה!!!
חלק מהבצק הכנתי מעמולים, טחנתי תמרים כבושים (באריזת ואקום) הוספתי אגוזים וקנמון.
בחצי השני של הבצק רידדתי עם התמרים , גילגלתי לרולדה וחתכתי לעוגיות
מה לומר, פשוט נהדר,
הבצק עדין ורך ומאוד נוח לעבודה
ממליצה בחום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איריס
איריס חבל"ז אין על הבצק הזה שמתאים כ מ ע ט לכל סוגי העוגיות . באמת יאמי.
תודה על התגובה הטעימה כל כך . תודה על ההמלצה המתוקה
פירגה יקרה
אפיתי את המעמול היום ויצא נפלא
הבצק רך ונעים וכיף לעבוד איתו
מילאתי גם עם תמרים ואגוזים
וגם עם שוקולד עם קינמון ואגוזים
וגם עם ריבה ואגוזים
יצא מעולה ומגוון
המון תודה
ושתהייה לך שבת מקסימה
ענת,זה בצק פלא .מושלם
תודה :lol:
אפיתי את המתכון לפי הכתוב יצא ט ע י ם חבל על הזמן
תודה תודה ;)
תעדכני את השעון אצלך :lol:
לאה תודה ממוש
הבצק הזה ח ל ו מ י .
זה הבצק הלבן שעבד אצלי שעות נוספות להכנת אזני המן ורולדות פרג בפורים.
בצק פלא להמון סוגי מאפה
פירגה איזה מתכוןןןןןןןןןןןןןןןןןן :lol:
כל היום אני באתר הניפלא -היום חייבת לנסות יאמיייייייייייי
אוח עלייך פירגה יום קסום ומהנה
לאה ש יקרה
קלעת למתכון העוגיות האהוב עלי מכל.
תכיני ותהנו
פירגה יקירתי :lol: :lol: :lol:
הכנתי את הבצק ממש כיף לעבוד איתו והכי חשוב טעים ברמות קשות :lol: :lol:
רעיון שלי מיליתי עם חלבה ואגוזים -וכמובן עם תמרים ואגוזים מומלץ מאוד תבורכי :lol: :lol:
סוף שבוע נעים וכיפי אוהבת לאה ש :lol: :lol:
לאה בחירה מעולה וטעימה
תהנו
יצא מעולהההההההההה. טעם נוסטלגי של העוגיות מפעם.. :lol:
אביטלי תודה חמודה
תנצלי את הבצק הזה למגוון עוגיות שונות. הבצק נהדר ומתאים לכל.
תהנו.
פירגה בוקר טוב,
הבצק נראה מעולה. האם אפשר להמיר לשמן קנולה בלבד ???
חן חן ויום טוב.
י.כ. הבצק היחידי שאני מכירה על בסיס שמן:
חבילה קמח תופח קטנה
3/4 כוס שמן
מיכל שמנת חמוצה
אפשר להמתיק מעט
את הקמח מוסיפים לקערה תוך כדי לישה וכמה שתופס
פירגה יקירתי ♥♥
מה הכוונה תמרים כבושים לא מכירה , אגב הבצק מעולה מכינה כל מה שעולה לי בראש ,
יישר כוח ושבת קסומה לך ♥♥
כתושים זה מפוררים
אני יכולה לומר בביטחון, :lol:
כולנו גאים בך חבל על הזמן
הוכחת שאם רוצים,אכן אין זו אגדה
וכל מה שצריך זו נחישות והתמדה
תודה על הכל
חג שמח
בפעם המליון ;) בצק מנצח.
תהנו
היי פירגה מה שלומך ? גם את " נתקעת " במטבח עם אפייה ?
ואני בכלל אמרתי שאני לא אופה החג כי לא בא לי , ומה שקורה זה שכבר יומיים אני רק אופה :|
הכנתי היום את הבצק הנפלא הזה עם ממרח תמרים ואגוזים , יצא מעולה . ממש כיף לעבוד איתו , כל כך רך .
איזה כיף למי שיקבל ממך משלוח מנות :lol:
חג שמח
גלית ערב טוב יקירתי,אני שמחה שגם את אוהבת את הבצק הנפלא והמהמם הזה.
תהנו מהעוגות תודה ששיתפת
היי פירגה,
חזרתי זה עתה מהגן – אני גננת. אפינו היום עם הילדים את אוזני ההמן לפי המתכון שלך – יצא מעולה. כמו כן עשיתי בבית אתמול את עוגיות השקדים עם החלבון והסוכר ממש סכנת נפשות – אי אפשר להסתפק באחת וגם לא בשתיים…
חג שמח ,
רותי
רותי,כמה נעים לי לשמוע שהילדים הכינו בעצמם ונהנו.
באמת התרגשתי ושמחתי :lol:
חג שמח וטעים לכולכם
היי פירגה
גיסתי הבשלנית מוסרת לך תודה רבה רבה.
בנוסף לאזני המן המעולים שהיא אפתה (פעמיים) מהבצק הלבן, היא גם אפתה ממנו מעמול ומסרה לי
שמעולם לא יצאו לה מעמולים כאלו טובים וטעימים. :lol: :lol:
נתתי לה גם את מתכון הגביניות שלך ואת הבצק הנפלא של הקרפעלאך ונראה מה היא תגיד.
אכתוב לך במקומות המתאימים.
חג פורים שמח
מירי יקרה
בקר טוב
כמה נהניתי לקרוא את התגובה שלך ואת המחמאות מגיסתך הבשלית.כבוד הוא לי.
תמשיכו להכין ולהנות ולשמח אותי בתגובות כאלה טעימות
ותודה שאת טורחת להכנס להחמיא בגוף המתכונים עצמם.אין עליך.אוהבת אותך
פירגה הכנתי פעם ראשונה מעמול יצא מעולהה תודה רבה רבה על כל המתכונים המופלאים המשפחה מתענגת :lol: :P
תודה רחל,שימחת אותי מאד.
תמשיכי להכין ולפנק את המשפחה
הבצק לבן הזה נראה נהדר
ומומלץ בחום
על ידי כול :P ן
הולכת לנסות לפורים אותו
חג שמח מאוד,
פירגה ותודה על המתכונים ,הנהדרים
רחלי בקר טוב חמודה
אני בטוחה שתאמצי אותו להרבה סוגי מאפים,כי הוא באמת נהדר
תודה ויום נפלא לך.
אני מכינה את הבצק הנהדר הזה כבר שנים מאז שהתוודעתי אליו בבלוג שלך. הכנתי אותו עכשיו ושמתי לב ששכחתי לשים את האבקת אפייה, מה לעשות? לזרוק ולעשות חדש?? או שיצא טוב גם בלי??? בתחושה הידנית הבצק יצא נהדר
עדה בקר טוב
כן צריך אבקת אפיה.תלושי שוב את הבצק עם אבקת אפיה.
בהצלחה
תודה על תגובתך המהירה!!!! :lol:
ב"ה
אוי אני מקווה שההודעה הקודמת שלי אליך לא נשלחה בטעות כמה פעמים, היתה לי תקלה, ואם בכל זאת כך קרה – אז אני מבקשת את סליחתך פירגה :lol: