d792d791d799d7a0d794 d799d7a9d7a8d790d79cd794 d7aad795d7aa - עוגת גבינה וקרם תותים

עוגת גבינה וקרם תותים

 

d792d791d799d7a0d794 d799d7a9d7a8d790d79cd794 d7aad795d7aa2 - עוגת גבינה וקרם תותים

העוגה מאולתרת ומשודרגת מעוגת הפירורים בקערה אחת.

שילוב התותים בקרם משתלב נפלא.
להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

בצק לתבנית עגולה מספר 26:
100 גרם מרגרינה/חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
כוס קמח תופח

– ללוש לכדור בצק נעים ולהוסיף קמח במידת הצורך.
– לשטח את הבצק עם האצבעות באופן שווה בתחתית התבנית – אין צורך לאפות.

באותה קערה מכינים את המלית:
4 מיכלי גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)
3/4 כוס סוכר – לאוהבי המתוק מתוק להכין עם כוס שלמה.
ביצה שלמה
קליפת לימון לפי טעם אישי – לא חובה

– לערבב בעזרת כף
– לצקת על הבצק וליישר.
– לאפות הכל ביחד בתנור שחומם מראש כ-45 דקות בחום 175 מעלות.
– במידה והעוגה עדיין לא מוכנה, להניח ניר כסף ברפיון ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות-מכוסה ולהוציא מהתנור
העוגה עדיין לא ממש יציבה. היא תתייצב אחרי קירור של שעה במקרר.

מארז תותים – להוריד 5 תותים לציפוי קרם השמנת ועוד 2 תותים לקישוט.

לחצות את יתר התותים לאורך ולשים בקערה עם כף סוכר וכף ליקר ולהשאיר לחצי שעה לספיגת המתיקות. לסנן.

לסדר את חצאי התותים על הגבינה

ציפוי קרם שמנת ותותים:
להקציף במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר לקצף יציב
להוסיף שקית אינסטנט פודינג וניל ו-5 תותים חתוכים לחתיכות קטנות ולהמשיך להקציף לקרם –במידה והקרם סמיך–אפשר להוסיף תוך כדי ערבול טיפונת חלב או כף שמנת חמוצה.
לצקת את הקרם על התותים
לקשט ולמקרר
תהנו

6 תגובות על “עוגת גבינה וקרם תותים

  1. לארוח חברים בשישי בערב החלטתי להכין 3 עוגות וכמו תמיד נכנסתי לאתר שלך וחיפשתי.
    בחרתי בעוגה זו, בעוגת התפוחים הסילאנית ובעוגת מוס שוקולד פירורים אפויה. והתוצאה לא איחרה להגיע: עוגות מדהימות, טעימות בטירוף וכל כך אסתטיות להגשה. המחמאות היו רבות ומובן שנתתי לך את כל הקרדיט. עוגת השוקולד ועוגת הגבינה מצריכות קצת יותר עבודה, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.
    כדאי לאפות עוגה זו יום קודם להגשה ואז הקצפת עמידה יותר.
    פירגה, כל הכבוד לך ויישר כוח. :P :P :P :P :P

    • יעלי הי מתוקה
      תודה רבה על הפירגון ואני אעביר את המחמאות שלך מתחת לתגובות במתכונים הספציפיים שהכנת שכולם יראו.
      את נהדרת שהגבת ושיתפת smile

  2. פירגה בוקר טוב
    כתוב שצריך לשים בקערה את התותים עם כף סוכר וכף ליקר , אני לא משתמשת בליקר,מה אפשר במקום?
    תודה

  3. פירגה יקרה בוקר טוב
    רשום שצריך להשרות את התותים עם ליקר, אני לא משתמשת בליקר,אז מה את מציעה לי לעשות?תודה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *