
המתכון נמצא במחברת שלי שגם היא כבר נוסטלגית בת 40 שנה לפחות
והוא מחברה טובה שלי
הפשטידה טעימה מאד.
מצרכים לבצק:
שקית קטנה קמח תופח =1/2 2 כוסות
200 גרם מרגרינה רכה
מיכל שמנת חמוצה או יוגורט
קורט מלח
ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף עוד קמח לפי הצורך עד שהבצק יהיה נעים וגמיש.
לחלק ל-2.
חלק אחד לשמור בפריזר לפשטידה אחרת בפעם הבאה. או להכין חצי כמות לפשטידה אחת.
לשטח את מחצית הבצק בתבנית עגולה משומנת מספר 24 או 26.
מלית:
700 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
2 מיכלי שמנת חמוצה
2 בצלים בינוניים או אחד גדול
4 ביצים שלמות
מלח
פלפל שחור
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג )
מלית:
700 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
2 מיכלי שמנת חמוצה
2 בצלים בינוניים או אחד גדול
4 ביצים שלמות
מלח
פלפל שחור
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג )
אופן ההכנה:
לטגן בצלים ולהזהיב.
להוסיף פטריות ולטגן בבחישה עד שאין נוזלים.
להוסיף את יתר החומרים כולל הגבינה המגוררת
לערבב ולצקת על הבצק (אין צורך לאפות את הבצק)
אופים בחום 175 כ-45 דקות עד שיקבל גוון זהוב חומי.
לטגן בצלים ולהזהיב.
להוסיף פטריות ולטגן בבחישה עד שאין נוזלים.
להוסיף את יתר החומרים כולל הגבינה המגוררת
לערבב ולצקת על הבצק (אין צורך לאפות את הבצק)
אופים בחום 175 כ-45 דקות עד שיקבל גוון זהוב חומי.
פיזרתי תבלין פטרוזיליה ופפריקה לפני האפיה
תהנו
פירגה היקרה
זו אחת הפשטידות המדהימות שאכלתי האמת שלא הספקתי להנות ממנה כי חטפו לי אותה ואני מכינה כרגע אחת נוספת
תודה על המתכון הקל והנפלא
פירגה היקרה
עשיתי את הפשטידה עם ברוקולי, תשמעי זה מעדן אמיתי אני שוקלת עכשיו לעשות עם בצל
ערב טוב
האם אפשר להכין אותה ללא בסיס הבצק ?
את יכולה להכין בלי בצק או כמאפינס
היי פריגה,
לא הבנתי משהו:
כתוב ככה:
מצרכים לבצק:
שקית קטנה קמח תופח =1/2 2 כוסות
200 גרם מרגרינה רכה
מיכל שמנת חמוצה או יוגורט
קורט מלח
ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף עוד קמח לפי הצורך עד שהבצק יהיה נעים וגמיש.
לחלק ל-2.
את מתכוונת 2.5 קמח תופח ועוד 2 כוסות קמח רגיל?
בנוסף לשקית הקטנה אם צריך תוך כדי לישה להוסיף קמח אולי 2-3 כפות ולא יותר רק לפי הצורך .
תוך כדי לישה.חשוב.
הי
אכלתי השבוע במאפיה קיש בצק פילו פטריות עם תפו"א ושמנת מתוקה
היה מדהים
האם אפשר לעשות את המתכון הזה ובמקום להכין את הבצק להשתמש בבצק פילו
תודה,
הי גוד
את יכולה להכין את זה ולהמיר את הבטטות בפטריות
http://pirge.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%91%D7%98%D7%98%D7%94-%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%94
יש גם את זו עם פטריות גבינות בעלי פילו
http://pirge.co.il/אירוח/מאפה-פילו-בפטריות-וגבינות
פירגה ערב טוב
אני מכינה מהבצק שתי פשטידות אחת עם בצל ושניה עם פטריות
האם להשאיר במקרר או אפשר להקפיא?
תודה
שאלה שניה ביום, וואו אני ממש חופרת מקווה שתסלחי לי.
פשטידת הפטריות כבר בתנור ועכשיו נשארה לי עוד חצי כמות מהבצק.
רציתי לשאול האם ישנה פשטידה נוספת שמכינים מאותו בסיס?
או האם אני יכולה להכין את אחד הקישים שבאתר רק עם הבצק הזה?
שרית הי,
אין בעיה להכין כל פשטידה או קיש עם הבצק הזה.
חג שמח