לחם שום קלי קלות ומקפיץ כל ארוחה.
מצרכים :
בגט חתוך פרוסות אלכסוניות
כוס שמן זית
ראש שום מקולף וכתוש
2 כפות תבלין פטרוזיליה יבשה
מעט מלח ופפריקה לצבע
לערבב להבריש את הפרוסות ולקלות בתנור חם עד שמוכן.
כוס שמן זית
ראש שום מקולף וכתוש
2 כפות תבלין פטרוזיליה יבשה
מעט מלח ופפריקה לצבע
לערבב להבריש את הפרוסות ולקלות בתנור חם עד שמוכן.
אפשר להוסיף ולגרוע תבלינים לפי טעמכם.
תהנו
תהנו
פריגה אהבתי יכולה לאכול כל היום רק את זה.
תודה לך
פירגה שלום!
אני חדשה באתר שלך והכל נראה כ"כ טעים ומגרה :lol:
רציתי לדעת אם יש לך מתכון ללחם שום בתי, ז"א שאני אוכל לאפות את הלחם עצמו במקום לקנות בגט
תודה מראש
ליאת.
ליאת ברוכה הבאה ותודה רבה :lol:
אין לי עדיין מתכון ללחם שום.יש לי מתכון למקלות שום.
בבקשה
אם מותר לי , אני אופה בכל יום שישי , לחם ולחמניות +לחם שום. קל , פשוט ומעדן.
1 קילו קמח
30 גרם שמרים יבשים(כ-3 כפות)
חצי כוס שמן
1 כף מלח
3 כפות סוכר
3.5 כוסות (חד-פעמי ), מים פושרים.
לשים הכל במיקסר ,ומניחים להתפחה בקערה עם מכסה.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, לשים שוב ומכינים צורות שונות: חלות, לחמניות וכו…ללחם שום פשוט מרדדים גוש בצק וקוטשים עליו שום ואז יוצרים ממנו את הצורה.
מניחים בתבנית על נייר אפיה , להתפחה נוספת
למריחה למעלה: ביצה+שמן +מעט קטשופ. אופים בחום גבוה עד להשחמה. בהצלחה .
ניתן לגוון גם עם זיתים, עגבניות מיובשות וגרעינים .
:P
יופי,
תהנו
אגב, הקטשופ ממש חדש לי. נחמד.
שלום!
האם אפשר להכין את המתכון הזה גם עם פרוסות חלה?
תנסי. אם טעים אז טוב.