d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a7d79ed797 d79ed79cd790 - לחמניות מאפינס קמח מלא

לחמניות מאפינס קמח מלא

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a7d79ed797 d79ed79cd790 - לחמניות מאפינס קמח מלא

לחמניות מאפינס מקמח מלא

הלחמניות רכות ופריכות ושוות גם אחרי הקפאה וחימום מחודש.

תהנו.

החומרים ל-12 לחמניות:
2 כוסות קמח מלא
1/2 1 כוסות קמח רגיל + עוד 2 כפות
1/4 1 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
1/2 כף מלח
2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
מערבבים חומרים יבשים ומוסיפים את היתר.לערבב עם כף לבצק דביק (כמו של עוגה בחושה)

לכסות ולהתפיח כשעה או עד שמכפיל נפח.

לצקת בעזרת כף לתבניות שקעים משומנות (3/4 מהגובה) ולתת שוב לתפוח במקום חמים עד שממלא את התבניות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
משך האפיה של הלחמניות כ-15 דקות.

טיפים:
למלא תבנית אפיה גדולה במים (גובה המים חצי תבנית) ולהניח בקרקעית התנור.

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7a7d79ed797 d79ed79cd790 d7a4d7a8d795d7a1 - לחמניות מאפינס קמח מלא
תיהנו

26 תגובות על “לחמניות מאפינס קמח מלא

  1. שלום פירגה
    אתמול התחשק לי לאכול לחם טרי..
    אז הכנתי את הלחמניות הללו והיה תענוג אמיתי לאכול אותן ישר מהתנור עם קצת חמאה ופרוסת עגבניה: )
    ממ רק שהלחמניות נדבקו לי לעטרות הנייר ו"סרבו" להפרד מהם, גם למחרת בבוקר..
    אז אולי כדאי לשמן אותן קצת לפני…

    נהנת מהמתכונים שלך כל פעם מחדש..
    תודה!

    • נעה יקרה
      אני משתמשת רק בתבניות סיליקון ואז אין הפתעות תמיד נשלף חגיגי ויפה.
      תודה על המחמאות smile

  2. הי פירגה

    כרגיל,אני משתמשת רק בשמרית, מה יחס ההמרה
    מחכה להכין את הלחמניות
    תודה

  3. תודה רבה אני כבר מכינה את הבצק כדי שאספיק להכין אותן היום עם הילדים
    המשל יום נפלא

  4. הי פירגה
    הבצק היה מאוד דביק הוספתי קמח כדי לעשות צורות, קצת התחרבש לי אבל הטעם עדיין מעולה
    בזכות המתכון שלך הארוחת ערב משודרגת ולא עם הלחם הרגיל
    תודה ולילה טוב

    • חוה הכי טוב ומתאים להכין אותם בתבניות מאפינס.
      תהנו והמשך ערב נפלא לכם smile

  5. יצא מדהים , הבעל התלהב בטירוף(הוא אוכל רק לחם מלא- מטעמי בריאות במהלך השבוע ובשבת וזה היה הפעם הראשונה שאפיתי לחמניות תוצרת בית ועוד מקמח מלא והצלחתי!
    האמת שזה היה קמח שיפון של שטיבל (חשבתי שהוא מלא לא שמתי לב שזה משהו אחר)
    ואכן את צודקת שבתבניות סילקון הם יוצאות הכי טוב – אפיתי חלק על מגש אלומיניום של התנור והן יוצא יותר קריספיות מלמטה, וגם בתבנית מאפינס ויצאו לי -לא קריספיות מלמטה ולא השתמשתי בקערת מים כי לא שמתי לב לזה במתכון smile

    • תודה מכל הלב על ששיתפת אותי ולמעשה את כולנו ;)
      המשך טעים לבעל ואני מקווה שהלחמניות מעתה יאומצו אצלכם בחום smile אגב, אפשר להקפיא.
      לילה טוב :lol:

  6. פעם שניה שאני מכינה אותן והפעם לא הצליח לי ואני לא יודעת למה – אם אני לא טועה הבצק יצא לי יותר דביק מאשר בפעם הקודמת ונתתי להם זמן לתפוח וכשהפעלתי את התנור הן ירדו לי ויצאו מאוד נמוכות כמו עוגיות ולא כמו לחמניות..
    הפעם גם לא ניפיתי את הקמח כי אין לי נפה לקמח מלא.
    בגלל מה זה יכול להיות? :idea:

    • ק לילה טוב
      הכנת בתבניות מאפינס? זה חשוב.
      לדעתי רק משהו בשמרים אולי לא טריים.לא בטוחה.
      לא צריכה להיות בעיה המתכון פשוט מאד.
      כפי שאת רואה כבר הכינו אותם ולא היו תגובות כאלה.
      גם אני אכין שוב ואעדכן אותך smile

  7. לא אין מצב שהבעיה היא בשמרים.כי השמרים היו טריים קניתי אותם שבוע שעבר והם היו סגורים במקרר רק לפני ההכנה פתחתי אותם.אפילו פעם קודמת שהכנתי הם היו ישנים יותר.
    והכנתי בתנית מאפינס וגם לא – פעם קודמת עשיתי גם ככה – חלק בתבנית מאפינס וחלק בתבנית של התנור.
    אני נוטה להאמין שהבעיה היא שהקמח לא נופה ואז הוא היה כבד יותר..

    • ק חמודה כיוון שאני לא יודעת ואין לי תשובות.אז אולי זו הסיבה.
      בקרוב אכין שוב ואצלם תמונות חדשות ונאות יותר.
      בינתיים קחי חיבוק ניחומים ;)
      שלך,פירגה

  8. ניתן להשיג קמח 80% או 70% מנופה ללא תוספת קמח לבן, וזה יוצא אוורירי ומדהים.
    לפרטים:050-4100800

    • יפית,בכלל שכחתי מהמתכון הזה.
      תודה שהזכרת.
      שמחתי שאהבתם.זה כיף לקרוא כזו תגובה.
      ערב נפלא וחיבוק.

  9. אני תמיד ממליצה לחברות עליך.שמתי בפייס והבת שלי אומרת אני רואה מה אמא מכינה וכבר יש לי חשק לאכול.
    :cool: :cool:

    • אני פשוט לא יודעת מה כמות השמרים בקמח המוכן.
      צריך לנסות, הגיונית? אפשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *