לחמניות מאפינס מקמח מלא
הלחמניות רכות ופריכות ושוות גם אחרי הקפאה וחימום מחודש.
תהנו.
החומרים ל-12 לחמניות:
2 כוסות קמח מלא
1/2 1 כוסות קמח רגיל + עוד 2 כפות
1/4 1 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
1/2 כף מלח
2 כוסות מים פושרים
2 כוסות קמח מלא
1/2 1 כוסות קמח רגיל + עוד 2 כפות
1/4 1 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
1/2 כף מלח
2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
מערבבים חומרים יבשים ומוסיפים את היתר.לערבב עם כף לבצק דביק (כמו של עוגה בחושה)
לכסות ולהתפיח כשעה או עד שמכפיל נפח.
לצקת בעזרת כף לתבניות שקעים משומנות (3/4 מהגובה) ולתת שוב לתפוח במקום חמים עד שממלא את התבניות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
משך האפיה של הלחמניות כ-15 דקות.
טיפים:
למלא תבנית אפיה גדולה במים (גובה המים חצי תבנית) ולהניח בקרקעית התנור.
תיהנו
שלום פירגה
אתמול התחשק לי לאכול לחם טרי..
אז הכנתי את הלחמניות הללו והיה תענוג אמיתי לאכול אותן ישר מהתנור עם קצת חמאה ופרוסת עגבניה: )
ממ רק שהלחמניות נדבקו לי לעטרות הנייר ו"סרבו" להפרד מהם, גם למחרת בבוקר..
אז אולי כדאי לשמן אותן קצת לפני…
נהנת מהמתכונים שלך כל פעם מחדש..
תודה!
נעה יקרה
אני משתמשת רק בתבניות סיליקון ואז אין הפתעות תמיד נשלף חגיגי ויפה.
תודה על המחמאות
הי פירגה
כרגיל,אני משתמשת רק בשמרית, מה יחס ההמרה
מחכה להכין את הלחמניות
תודה
נראה לי 1/2 שקית תספיק לכמות הקמח הזו
תודה רבה אני כבר מכינה את הבצק כדי שאספיק להכין אותן היום עם הילדים
המשל יום נפלא
תעדכני אותנו תודה
הי פירגה
הבצק היה מאוד דביק הוספתי קמח כדי לעשות צורות, קצת התחרבש לי אבל הטעם עדיין מעולה
בזכות המתכון שלך הארוחת ערב משודרגת ולא עם הלחם הרגיל
תודה ולילה טוב
חוה הכי טוב ומתאים להכין אותם בתבניות מאפינס.
תהנו והמשך ערב נפלא לכם
יצא מדהים , הבעל התלהב בטירוף(הוא אוכל רק לחם מלא- מטעמי בריאות במהלך השבוע ובשבת וזה היה הפעם הראשונה שאפיתי לחמניות תוצרת בית ועוד מקמח מלא והצלחתי!
האמת שזה היה קמח שיפון של שטיבל (חשבתי שהוא מלא לא שמתי לב שזה משהו אחר)
ואכן את צודקת שבתבניות סילקון הם יוצאות הכי טוב – אפיתי חלק על מגש אלומיניום של התנור והן יוצא יותר קריספיות מלמטה, וגם בתבנית מאפינס ויצאו לי -לא קריספיות מלמטה ולא השתמשתי בקערת מים כי לא שמתי לב לזה במתכון
תודה מכל הלב על ששיתפת אותי ולמעשה את כולנו ;)
המשך טעים לבעל ואני מקווה שהלחמניות מעתה יאומצו אצלכם בחום אגב, אפשר להקפיא.
לילה טוב :lol:
פעם שניה שאני מכינה אותן והפעם לא הצליח לי ואני לא יודעת למה – אם אני לא טועה הבצק יצא לי יותר דביק מאשר בפעם הקודמת ונתתי להם זמן לתפוח וכשהפעלתי את התנור הן ירדו לי ויצאו מאוד נמוכות כמו עוגיות ולא כמו לחמניות..
הפעם גם לא ניפיתי את הקמח כי אין לי נפה לקמח מלא.
בגלל מה זה יכול להיות? :idea:
ק לילה טוב
הכנת בתבניות מאפינס? זה חשוב.
לדעתי רק משהו בשמרים אולי לא טריים.לא בטוחה.
לא צריכה להיות בעיה המתכון פשוט מאד.
כפי שאת רואה כבר הכינו אותם ולא היו תגובות כאלה.
גם אני אכין שוב ואעדכן אותך
לא אין מצב שהבעיה היא בשמרים.כי השמרים היו טריים קניתי אותם שבוע שעבר והם היו סגורים במקרר רק לפני ההכנה פתחתי אותם.אפילו פעם קודמת שהכנתי הם היו ישנים יותר.
והכנתי בתנית מאפינס וגם לא – פעם קודמת עשיתי גם ככה – חלק בתבנית מאפינס וחלק בתבנית של התנור.
אני נוטה להאמין שהבעיה היא שהקמח לא נופה ואז הוא היה כבד יותר..
ק חמודה כיוון שאני לא יודעת ואין לי תשובות.אז אולי זו הסיבה.
בקרוב אכין שוב ואצלם תמונות חדשות ונאות יותר.
בינתיים קחי חיבוק ניחומים ;)
שלך,פירגה
ניתן להשיג קמח 80% או 70% מנופה ללא תוספת קמח לבן, וזה יוצא אוורירי ומדהים.
לפרטים:050-4100800
הי אילה
את מתכוונת שאפשר להכין רק מקמח מלא שהוא 70%
ואוו הכנתי.יצא מעולה.תודה ענקית
יפית,בכלל שכחתי מהמתכון הזה.
תודה שהזכרת.
שמחתי שאהבתם.זה כיף לקרוא כזו תגובה.
ערב נפלא וחיבוק.
פירגה עשתי הערב את הלחמניות יצאו מעולות…
תודה לך על המתכון
נפלא בולגריה.
שימחת אותי מאד .
המשך טעים.
אני תמיד ממליצה לחברות עליך.שמתי בפייס והבת שלי אומרת אני רואה מה אמא מכינה וכבר יש לי חשק לאכול.
:cool: :cool:
הבולגריה ,תודה על ההמלצות ואשמח לקישור לפייסבוק שלך.
המשך טעים וביחד.
פירגה שלום
האם ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל עם השמרים בפנים?
תודה
אני פשוט לא יודעת מה כמות השמרים בקמח המוכן.
צריך לנסות, הגיונית? אפשר.
היי פירגה. האם ניתן להשתמש במתכון זה בקמח מלא תופח של סוגת?
הי דיקלה
לא ניסיתי אותו,אבל הגיונית זה קמח רגיל
בהצלחה