d7a7d79ed797 d79ed79cd790 d797d793d7a9 d790d799d79cd7a0d799d7aa - עוגיות מקמח מלא

עוגיות מקמח מלא

מלאא - עוגיות מקמח מלא

עוגיות טעימות מקמח מלא מתכון+תמונה:פירגה
המצרכים בקערה:
2 כוסות קמח מלא
כוס קמח רגיל —– ולהכין עוד קמח רגיל ללישה
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן
כוס סוכר חום
מעט קינמון
חצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
ללוש לבצק ולהוסיף עוד קמח במידה וצריך עד לקבלת בצק עדין וגמיש.
לשים שעה במקרר
להעביר לשיש וללוש שוב.

לקרוץ 50 כדורים או להכין עוגיות צורות
להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה . להניח במרווחים כי הם תופחים.

גיוונים :
לרדד עלים ולהכין בשלל צורות.
להכין עוגיות מכונה
לטבול כל עוגיה בסוכר חום ואפשר לשלב קינמון.
לנעוץ באמצע צימוק לבן
לנעוץ באמצע שקד מולבן או חצי אגוז
הכנתי עם כל האפשרויות וכולן טעימות.
אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות
"טיפ"
1. אפשר להכין את העוגיות רק מקמח מלא או מקמח רגיל . להתחיל ללוש רק עם 2 כוסות ולהוסיף תוך כדי לישה.
תהנו
עוגיות מקמח מלא כפי שהכינה ואפתה אילנית12:
d7a7d79ed797 d79ed79cd790 d797d793d7a9 d790d799d79cd7a0d799d7aa1 - עוגיות מקמח מלא

81 תגובות על “עוגיות מקמח מלא

    • מרי יקרה
      אחת ההשראות הטעימות שלי.אני שמחה שאהבת smile
      תודה שכתבת חוות דעת על המתכון :lol:

      • אגב, הכנתי את העוגיות עם הבן הקטן שלי (שנתיים) ונתתי לו לקרוץ צורות. הבצד מאוד נוח לעבודה!
        ועוד משהו, חלק מעוגיות "נשכחו" בתנור הכבוי ויצאו עם טעם ממכר!!!
        אלופה אמיתית!

        • מרי בקר אור
          חיבוק לקטנצ'יק.בן שנתיים וכבר אופה ;) חמוד
          תהנו מהעוגיות smile
          תודה.

        • תודה רבה פשוט מתכון קליל ונחמד. עשיתי זאת עם בתי הגדולה ונהננו מאוד!!
          אשמח לעוד מתכונים בריאים מקמח מלא.

          רק טוב!!

          • תודה, אכן, עוגיות כייפיות להכין עם הילדים או הנכדים.
            אם את רוצה מתכונים עם קמח מלא,פשוט תמירי % 50 מהקמח שרשום במתכון לקמח מלא. חצי חצי….
            לדעתי כל מתכון יצא די טוב עם השילוב.
            בהצלחה ושיהיה תמיד טעים smile

          • ממליצה לך במקום 50%, להשתמש בקמח 70% מלא שנמכר בחנויות הטבע. הוא קמח עדין מאוד, ובניגוד לשילוב עם קמח לבן, הוא טבעי לגמרי, רק מנופה ממנו בניפוי טבעי 30% מהסובין. מניסיון – עוד לא יצא לי מתכון שלא הצליח איתו!
            בהצלחה.

      • גילה בקר טוב חמודה
        להבא רשמי את השאלה למטה אחרי כולם,לוקח לי המון זמן למצוא אותך אם זה לא לפי הסדר.

        אפשר לרדד ולקרוץ עם קורצן צורות לעוגיות או עם כוס ואפשר במכונת בשר (התמונה למטה)
        בהצלחה והמשך יום נהדר לך smile

  1. פירגה תודה על התשובה המהירה
    ניסיתי שוב והפעם הוספתי קודם את הנוזלים ואחר כך את הקמח
    וזה היה מוצלח מאוד אני מאמצת אותו smile smile

  2. אם אני מכינה את העוגיות רק מקמח מלא ,
    להשתמש בהתחלה רק עם 2 כוסות מים פושרים ?
    כי במתכון המקורי רשום רק חצי כוס מים רותחים , משו לא מובן .
    תודה מראש ;) :lol:

    • רוני הי,
      מים ר ק 1/2 כוס.
      קמח להתחיל ללוש עם 2 כוסות ותוך כדי לישה להוסיף.
      בהצלחה. smile

  3. היי פירגוש…
    נגמר לי מלאי החמאה וחיפשתי משהו על בסיס שמן.
    היה לי גם 2 קמח מלא חדשים…הכנתי את העוגיות האלה יצאו חומות חומות בגלל הקינמון ועשו ריח בכל הבית.טרם טעמתי אבל נראה טעיםםםםםםםם smile
    שבת שלום

  4. היי פירגוש….
    למרות שאני מצוננת והאף סתום הרגשתי שהעוגיות טעימות ושמרתי בצד לאמא..מקווה שישרדו עד יום חמישי.
    הבצק מאוד נוח לעבודה ונעים.לא הייתי צריכה להוסיף קמח ולא נוזלים,רק בשעת הלישה הוספתי קמח כי אם לא הבצק פשוט "מתפרק".
    שבת שלום,אוהבת בחזרה smile

  5. הי פירגה,
    הכנתי היום עבור חברים עם ילד אלרגי לביצים ומוצרי חלב.
    לא יודעת מי יותר נהנה, אנחנו או הם. כמובן שהמתכון כבר אצלם.
    עוגיות מצויינות. קריספיות.

    • קרן בקר טטוב
      אכן,יש להם הצלחה גדולה.טעימות מאד.
      נהדר שנהנתם smile ובעיקר הילד. תוד :lol: ה

  6. פירגה שלום,

    האם צריך לרדד את הבצק ואז לקרוץ עוגיות או שאפשר לעשות עיגולים קטנים בידיים?

    • גלית שלום
      אפשר במכונת בשר…..
      או לרדד ואני חושבת שאפשר גם לקרוץ עיגולים קטנים ולשטח אותם.
      בהצלחה ותהני.העוגיות נפלאות smile

    • דרור שלום
      חושבת שכן.קודם את הקקאו ואח"כ את הקמח לפי הצורך.
      בהצלחה ותשתף אותנו smile
      חג שמח

  7. תודה רבה, האתר מקסים – עכשיו גיליתי אותו ומתחילה לנסות…

    האם ניתן לדעתך להמיר ל"כמו סוכר"?

    מחפשת מאד מתכונים עם קמח מלא וללא סוכר (רק עם תחליפים).

    תודה רבה!

    • הי,ערב טוב
      משום מה לא ראיתי את התגובה שלך עד עכשיו. סליחה.
      הכי טוב שתכיני מתכונים מהקטגוריה:בלי סוכר
      מקווה שתהני באתר smile

  8. פירגה יקירתי!!!
    פשוט מעולה!!!
    הכנתי את העוגיות בתור שעת יצירה (עבודות בבצק) עם הילדים. כל אחד קיבל חתיכת בצק עם מערוך ואחר כך חותכנים בצורות שהם בחרו.
    יצאו לנו 90 !!! עוגיות מאותה כמות שרשמת (הם השתמשו הרבה בצורות של לב קטן וכוכב קטן וכו')והחגיגה והגאווה היתה גדולה כשהעוגיות יצאו מהתנור.
    מהתבנית הראשונה הם מיד "חיסלו" איזה 20 עוגיות. :? מה שמרגיע שיש בזה חומרים טובים כמו קמח מלא וסוכר חום ושמן (ולא מרגרינה). אז שיהנו מהיצירה שלהם.
    ושוב…..תודה ענקית למתכון פגז !!! laugh smile :lol:

    • נורית יקירתי
      כיף לקרוא את התגובה הנהדרת.
      תמשיכו לזלול בהנאה ובכיף.
      לבריאות smile

  9. הי פירגה,
    חיבת להצטרף למחמאות על העוגיות הקלות והטעימות- עד כדי כך שחוסלו ע"י בן זוג שלא אוהב מתוק ולא אוהב בריא smile
    הטריק הוא כנראה לא לגלות שזה מקמח מלא, והן פשוט נעלמות במהרה מהקופסה !!!
    בפעם הבאה אני אכין כמות כפולה!!
    תבורכי על המתכונים הנהדרים שלך!
    הדס

    • הי הדס
      ואני שמחה מאד להוסיף את המחמאה שלך לעוגיות.
      תמשיכי להכין ולהנות smile
      באהבה smile

  10. פירגה יקרה בוקר טוב!
    העוגיות מעולות!!!
    הכנתי אותן עם בני בן ה-8 וקרצנו את הבצק עם קורצן צורות, ההנאה הייתה מושלמת! (גם לי… ;) )
    יצאה לי כמות גדולה יותר של עוגיות והשמחה הייתה כפולה,
    חיסלנו כמעט הכל ברגע שהתקררו…
    גם גיסתי התאהבה במתכון (מה גם שבריאותי) ומיד לקחה את שם הבלוג ואני כבר יודעת שהיא תתלהב מהמתכונים בדיוק כמוני laugh
    פירגה תודה רבה!!!
    איזה כיף שיש אותך smile
    שיהיה לך יום נפלא!
    שי לי.

  11. הי
    שמחתי לראות את המכון – אחי מבקש ממני כל הזמן שאכין ללא מרגרינה ועם קמח מלא
    אני יושבת בכל שעה פנויה ומחפשת מתכונים
    ממש תודה על המתכון smile
    אני רצה להכין

  12. היי פירגה יקרה,
    הכנתי את העוגיות והיו לצאת יום כיפור עוגיות פשוטות אך מושלמות..
    הוספתי לעוגיות קינמון ומעט ציפורן, המסתי במים הרותחים כפית נס קפה גדושה והפחתתי קצת בסוכר ובשמן. מעל פיזרתי סוכר והיה נהדר!!
    כולם התלהבו והן מתחסלות ברגע ;)
    תודה על עוד מתכון פשוט וטעים smile

  13. שאלהחשובה אני רוצה נטו קמח מלא בלי לבן כי זה לא בריא לסוכרתיים האם אפשר ראשית אני יעשה חצי כמות כי כל מתכון של עוגיות אני עושה חצי כמות כי עם זה לא הולך לי בבית למה לזרוק כל כך הרבה אז אני מעדיפה להתחיל בחצי האם זה אפשרי עם יש סה"כ 3 קמח שזה 2 מלא ו1 לבן ל1.50 מלא ?

    ושאלה נוספת בקשר לסוכר האם אפשר נוזל של סוכר תחליף סוכלורוז ביחס לכמות שרשמת

  14. שידרוג: החלפתי את המים במיץ תפוזים סחוט (תפוז אחד הספיק), והוספתי גרידת תפוז ואגוז מוסקט.
    טבלתי בסוכר וקצת קינמון – אז אפשר להפחית מעט סוכר.
    יצא טעים!

  15. בסד
    בוקר טובsmile
    רציתי לשאול האם מישהו הכין כבר את העוגיות מקמח מלא בלבד ואיך יצא..
    ואם עדיף מבחינת טעם להשתמש גם בקמח רגיל
    כפי שכתוב המתכון הנוכחי או שזה אותו דבר?
    מה יותר מומלץ?
    ושאלה נוספת»למרות שזה עניין של טעם>כמה בערך קנמון שמים? חצי כפית?
    בתודה אופה מתחילה :P

    • לא יודעת לגבי קמח מלא וקינמון שמים לפי טעם אישי .
      יש אלה שאוהבים 1/4 כפית ויש כאלה ששמים כף מלאה.
      תתחילי בקטנה ותמשיכי בהתאם.
      בהצלחה

  16. בסד
    היי פירגה smile
    הכנתי את העוגיות כמו במתכון אך לצערי מחוסר ניסיון יצאו לי עוגיות קצת שמנמנות ולכן יצאו גם מעט עוגיות..
    העוגיות כעת בתנור ועברה יותר מחצי שעה והן עדיין רכות קצת. זה בסדר או שהן אמורות להתקשות ממש? תודה רבה

    • צריך להכין אותן די דקות.

      בכל אופן בגלל שהן שמנות תאפי יותר זמן.תוציאי אחת ותראי אם היא התייבשה ומוכנה. נקווה לטוב.
      בהצלחה

  17. לכל מי ששואל לגבי קמח מלא????
    אני לא הכנתי.לי לא מצליח.

    רשמתי במתכון למטה שאילנית הכינה.

    רצוי תמיד לקרוא עד סוף המתכון כולל ההערות והטיפים .
    כמו כן רצוי לקרוא את התגובות ממי שכבר הכין.
    לשיקולכם. smile

  18. הכנתי עם הבנות שלי מקמח מלא בלבד. יצא נהדר. רק אחרי שטעמו גיליתי להן שזה מקמח מלא.
    יש לי בן שאסור לו קמח סוכר לבן ומרגרינה – אז זה ממש נהדר בשבילו.

    • אני לא מסוגלת לאכול מאפים מקמח מלא. ניסיתי השבוע להכין אזני המן והכל הלך לפח. אף אחד לא אהב.
      כיף לך שאתם אוהבים,זה בריא.
      בריאות.

      • פירגה יקרה,
        את חייבת לנסות פעם לקנות את הקמח העדין 70% מלא שנמכר בחנויות כמו ניצת הדובדבן ודומותיהן. הקמח הזה מדהים, המאפים יוצאים תמיד מעולים ואף אחד לא באמת יודע שזה מקמח מלא. והוא הרבה יותר בריא מכל השילובים של מלא ולבן. תנסי ותספרי לי אם אני צודקת.
        אני כבר שנים רבות מחזיקה בבית רק אותו או קמח 100% ואופה רק מהם. קמח לבן שמור במקפיא להעלמת כויות (ל"ע, ניסיתי – זה עובד!) ומקסימום לשליחת מאפים למוסדות החינוך של הילדים.
        לאפייה ביתית – הוא לא נכנס בכלל.
        ועדיין אף אחד מבני הבית (טוב, הם רגילים) או אפילו מהאורחים לא התלונן מעולם.
        ממליצה לך בחום רב לנסות! ;)
        אנה

  19. שלום פירגה,

    הבצק יצא לי קצת קשה – ולא רך ועדין… וכנראה שבגלל זה גם העוגיות קשות…

    לא ברור לי מה עשיתי לא בסדר.. הלכתי ממש לפי המתכון…

    יש לך רעיון? אני ממש אשמח לתשובה

    שרית

      • רק רציתי לשתף.. שגם שהם קצת קשות הם נחטפו ואפילו ביקשו ממני את המתכון!!

        תודה פירגה על המתכונים הנהדרים והיחס המהיר smile

        (דרך אגב – הכנתי עם כפית נס קפה … יצא טעים מאוד מאוד)

        • קשות? לא צריך להיות כך.
          להבא תנסי לשים קצת פחות קמח ותאפי פחות 5 דקות מהזמן שרשום.

  20. טוב, אחרי כל התגובות שלי על קמח 70%, הייתי חייבת לנסות כמובן. במיוחד שהבן בן הארבע ביקש כבר כמה ימים שנכין עוגיות בצורת לב.
    אז ככה: שמתי 4 כוסות קמח מלא 70% עדין, 1 כוס סוכר קנים אורגני, שקית אבקת אפייה, 3/4 כוס שמן ו 3/4 כוס מים וכמובן קינמון בנדיבות. הכנו עם חותכני צורה, לשמחתם הרבה של כל הילדים.
    והתגובות: וואי! זה ממש ממש שווה! טעים ממש! :lol:
    בקיצור: התלהבות רבתי של כל החבורה!
    בקושי חיכו שיתקרר קצת וזללו. :P
    תודה רבה על מתכון פשוט ושווה! בטוח ייכנס לקובץ המתכונים ויועבר הלאה! laugh
    חיבוקים לאישה הנפלאה שהמציאה אותן! smile smile

    • אנה,נהדר. תודה על הזמן שאת מקדישה מזמנך.
      לילה טוב והמשך טעים לכולכם smile

  21. הכנסתי את הבצק למקרר..נראה מפורר זה אמור להיות ככה?
    לפעם הבאה..אפ]שר להוסיף סילאן קראתי שזה הולך עם עוגיות כאלה?
    הכנתי בצהרים מתכון דומה רק שבמתכון היה ביצים מה הביצים עושות לעוגיות? העוגיות יצאו לטעמי עם קצת טעם לוואי יש לך מושג למה..?זה היה המתכון
    4 ביצים
    3/4 כוס סוכר (או יותר- עד כוס אחת, לפי הטעם)
    3/4 כוס שמן
    4 כוסות קמח
    1 שקית אבקת אפייה

    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
    מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך.
    קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
    מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
    מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות.

    • הי מירב
      המתכון שלי מעולה.לבצק פירורי ת מ י ד להוסיף כמה טיפות מים.
      אין לי מושג לגבי מתכונים שלא שלי.

      המתכון שלי נהדר. תכיני ותהנו.

  22. אז ככה הכנתי כמו המתכון רק שהוספתי כף מים וסוכר רגיל לבן הוספתי מעל קינמון כמו שהמלצת וזה מאוד הוסיף
    נראה שסוד הקסם להכין אותם כמה שיותר דק..הדקים יצאו טעים ולחכות עד שמתקרר
    המתכון שלך אכן יותר טעים ממה שהכנתי בצהריים

    • תודה מירב,
      אני שמחה שלא התייאשת והכנת את המתכון מהאתר שלי.
      תהנו מהעוגיות ושבת שלום לכם smile

  23. אתר זה באמת ללכת דרך עבור כל מידע שאתה רוצה על זה ולא ידעתי את מי לשאול. הצצה כאן, תוכל בהחלט לגלות את זה.

  24. הכנתי היום עם הבנות. אני טבעונית אז שמחתי כל כך למתכון טבעוני. 20 ד' בתנור היו יותר מדי (עשינו אותן דקות, לפי ההמלצות). העוגיות עשויות מדי ולא כל כך טעימות
    sad

    • חבל להתאכזב כ"כ מהר.יש לעוגיות האלה רייטינג גבוה והן טעימות מאד.
      תכיני שוב,להמתיק טיפה יותר,אולי להוסיף טיפה קליפת לימון להכין חלק דק וחלק קצת יותר עבה ולהחליט מה עדיף.
      ממש לא ממליצה לוותר. אצלי העוגיות האלה ממש נחטפות ומחמיאים להן מאד.
      לגבי האפייה, תבדקי מדי פעם,לא קורה כלום.ואז לא תהיה פשלה של אפיית יתר.

      בהצלחה

  25. פירגה עשיתי עם חצי כוס סוכר לבן , יצא נפלא , אין מילים לשבח , הילדים הכינו ואפילו הקטנטונת שלי בת השנתיים הכינה נחשים וכל שניה רצה לתנור ומבקשת עוד ,
    ובעלי התמוגג למרות שהוא לא מתקרב לקמח מלא ולא אוהב מתוקים ,הוא אמר : אלה העוגיות הכי טעימות שהכנת עד היום – איזה שחומות ככה אני אוהב , אחר כך גיליתי לו שזה מקמח מלא והוא לא האמין , תודה רבה רבה . :lol:

  26. אחלה עוגיות, הכנתי פעמיים בפעם השניה הכפלתי כמויות, גיסתי ואמא שלי אהבו וביקדו את המתכון זה בלי בצים? מדהים!
    הכנתי עם קמח מלא שטיבל.
    תודה רבה פירגה על המתכון…. הקפה של הבוקר עם העוגיות האלה עושות ישק לקום מוקדם: ) :lol:

    • מגי,באמת עוגיות הצלחה.
      יופי שחזרת לשתף אותי.תודה רבה.
      שתהיה לכם שנה נפלאה ומתוקה.

  27. היי פירגה. רציתי רק לעדכן שיצאו סוף הדרך חוסל הכל! אגב שמרתי את המתכון שלך מעולה בלי ביצים ומרגרינה! ולשדרוג קטן הוספתי אגס ששמתי במיקרו ומעכתי אותו ממליצה בחום מעשיר את הטעם. המון תודה :P

    • עדי,תודה רבה שחזרת לשתף וגם על השדרוג שנשמע מהמם.
      שתהיה שבת רגועה,טעימה וחמימה smile

  28. הכנתי מקמח מלא והוספתי שומשום מלא ובמקום סוכר שמתי 2כפות כמו סוכר . העוגיות יצאו פריכות וטעימות . שכחתי לציין שמילאתי חלק בתמרים ושקדים טחונים

    • תודה בת שבע
      נפלא שבחרת להכין ונפלא עוד יותר שחזרת לעדכן ולשתף.
      חג אורים שמח smile

  29. המתכון מוצא חן בעיני, רק לא ברור אופן ההכנה.. לשים קמח ואחכ לפי הסדר שרשמת למעלה, או קודם להכין תערובת נוזלים ולשים אחכ את הקמח? אודה לתשובתך. שבוע טוב ותודה

  30. האם ניתן להכין מהם עוגיות סנדויץ עם מילוי שוקולד /ממרח לוטוס/ ריבה? העוגיות מתאימות לזה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *