מרנג קוקוס במלית מוס שוקולד שרי וחלבה
(במוס השוקולד אין ביצים "חיות" ואין ג'לטין).
פצצה של עוגה/ קינוח
המצרכים וההכנה לעוגה:
מחממים תנור לחום 175 מעלות
משמנים תבנית פיירקס עגולה 26
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
מחממים תנור לחום 175 מעלות
משמנים תבנית פיירקס עגולה 26
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס ומי שלא אוהב קוקוס ימיר לאגוזים או שקדים גרוסים
שקית סוכר וניל
מקציפים את החלבונים עם הסוכר והוניל לקצף לא קשה אך יציב
מוסיפים את הקוקוס ומבליעים בקצף
אופים בחום 175 כ- 20 דקות עד שיזהיב ובנגיעה קלה המרנג יציב.
מצננים כחצי שעה ובינתיים מכינים את המלית.
מוסיפים את הקוקוס ומבליעים בקצף
אופים בחום 175 כ- 20 דקות עד שיזהיב ובנגיעה קלה המרנג יציב.
מצננים כחצי שעה ובינתיים מכינים את המלית.
המצרכים והכנה למלית המוס:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
מיכל שוקולד השחר 300 גרם
מיכל שוקולד השחר 300 גרם
חבילה אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
1/4 כוס יין מתוק או חלב
2 כפות שרי ברנדי
1/4 כוס יין מתוק או חלב
2 כפות שרי ברנדי
מקציפים במיקסר שמנות+שוקולד+אינסטנט פודינג לקרם יציב
מוסיפים:
יין, שרי ומערבבים לקרם ויוצקים על המרנג הקר
מקפיאים שעה שעתיים ומקשטים בחלבה מפוררת או כיד הדמיון
תהנו
מוסיפים:
יין, שרי ומערבבים לקרם ויוצקים על המרנג הקר
מקפיאים שעה שעתיים ומקשטים בחלבה מפוררת או כיד הדמיון
תהנו
מחמאות על העוגה:מאת ורד:
פירגה היי
מה שלומך?
חזרתי לעדכן אותך לגבי הקינוח שהייתי צריכה להכין ל20 איש (בסופו של דבר ל30 איש).
החלטתי להכין את העוגה הזו, אלא שאפיתי את המרנג ב-3 שכבות (וגם הוספתי חלבון אחד), כלומר אפיתי 3 מרנגים, לפי ההוראות שלך והחלפתי באגוזים. במילוי שמתי שוקולד מריר ו….
כל התשואות שהושמעו באירוע הזה מועברות היישר אלייך, אנשים התעלפו מעונג, וכל מי שראה אותי פורסת מהעוגה, ביקש ממני אל תשכחי להחביא לי פרוסת עוגה…
פירגה היקרה תודה רבה
את פשוט משהו מיוחד, ואין ספק ששמך נישא בפי רבים כמקור מהימן למתכונים נפלאים
יום נפלא " />
ורד
עוד מחמאות בתגובות למטה…..
האם ניתן להחליף את שוקולד השחר בנוטלה? נראה לי שכן, אבל עדיף לקבל אישור מהמקור…(:
שניצל שלום רב
בוודאי שאפשר להחליף לנוטלה. יש אישור מהמקור ;)
ערב נפלא
שניצל,אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון לחצי.
בפעם הבאה כמובן
פירגה שלום רב !
האם ללא 2 כפות הברנדי – זה גם ייצא טוב ???
אודה על התשובה לגבי הברנדי
אדווה יצא מעולה.
בהצלחה ותהנו
וואו את מדהימה -תודה על תשובה מהירה .יישר כח ג ד ו ל.
אדווה :lol:
לילה טוב חמודה תהני עם הילדים
מקווה לשמוע בשורות טובות
פירגה היי
מה שלומך?
חזרתי לעדכן אותך לגבי הקינוח שהייתי צריכה להכין ל20 איש (בסופו של דבר ל30 איש).
החלטתי להכין את העוגה הזו, אלא שאפיתי את המרנג ב-3 שכבות (וגם הוספתי חלבון אחד), כלומר אפיתי 3 מרנגים, לפי ההוראות שלך והחלפתי באגוזים. במילוי שמתי שוקולד מריר ו….
כל התשואות שהושמעו באירוע הזה מועברות היישר אלייך, אנשים התעלפו מעונג, וכל מי שראה אותי פורסת מהעוגה, ביקש ממני אל תשכחי להחביא לי פרוסת עוגה…
פירגה היקרה תודה רבה
את פשוט משהו מיוחד, ואין ספק ששמך נישא בפי רבים כמקור מהימן למתכונים נפלאים
יום נפלא
ורד
ורד יקרה
מדהים לקרוא את התגובות שלך.
אני מאושרת שעוד אירוע עבר בשלום , בהצלחה, במחמאות.
באמת אושר גדול גם בשבילי :lol:
המשך לא פחות טעים גם לאירועים הבאים
פירגה היקרה,
ביום שבת האחרון חגגנו יום הולדת 3 לבן שלנו, ושוב השתמשנו במתכונים שלך, כהרגלנו לאחרונה…
גולת הכותרת הייתה העוגה הנ"ל שיצאה פשוט מדהימה!!! ההכנה פשוטה באופן מפליא, והטעם מפתיע לא פחות. עוגה מנצחת! כמעט כל האורחים ביקשו חתיכה נוספת, לא עמדנו בקצב… :|
הטיפים שלנו לגבי העוגה- ויתרנו על האלכוהול לאור "קהל לקוחות" הריוני בחלקו, והשתמשנו בשוקולד השחר כפי שמופיע במתכון – יוצא מאוד מאוד מתוק, ולדעתנו כדאי ומומלץ להפחית בכמות הסוכר.
חוץ מזה- עוגה מושלמת.
פירגה – תודה רבה וכל הכבוד על פועלך ועל המתכונים הנהדרים. בכל פעם מחדש אנחנו מופתעים לטובה מההצלחות. עוד לא נכשלנו אף פעם עם מתכון שלך, את גדולה!! :lol:
בקר אור סו יקרה
בחרת ליום ההולדת של הבן את העוגה הטעימה והמנצחת הזו ולא פלא שקבלת עליה מחמאות.
נדמה לי שהיא רשומה גם בקטגוריה:פסח למי שמחפש עוגת מרשימה ללא קמח.
בכל אופן, קראתי גם את הטיפים והשידרוגים שעשית. כה לחי.
מקווה שיהיה טעים ומוצלח גם להבא בשמחות
סליחה, אבל מה עם החלמונים?
לא משתמשים בהם?
ערב טוב סאני
לא משתמשים בחלמונים.
אני אכין 2 קטגוריות בקרוב אחת מה לעשות עם חלמונים? והשניה מה לעשות עם חלבונים?
יהיה בסדר.
היי פירגה,
נראה מדהים אבל לא אוהבים אצלי חלבה. אפשר פשוט בלי, או שזה ישנה את המרקם?
תודה
לימור,לא חובה חלבה .לוותר.
פירגה היקרה
אם אני אמשיך לעבור על המתכונים שלך, אני רק אשמין!!! מה אני אעשה איתך? הכל נראה כ"כ טעים ומגרה!! זה משבש לי לגמרי את ההחלטה לשמור על תזונה ולחזור לגזרה לפני שחופשת הלידה שלי מסתיימת!!! המתכונים שלך עושים לי חשק לבשל ולאפות!! המתכון הזה מתאים לקטגוריה ללא גלוטן. בחודש הבא לבן שלי יש יום הולדת, אני אצטרך להחליט מבין כל המתכונים שלך מה להכין, וזה פשוט נפלא כי ובד"כ למי שיש לו צליאק אין כזה מבחר של עוגות.
גם עוגת שכבות מוס בציפוי כדורי גנאש, עוגת גבינה גבוהה (שנראית מ ד ה י ם ואני אכין אותה בשבועות), ועוגת קרמבו אגוזים שוקולדה בלי קמח ועוגת מרנג קוקוס מוס נוטלה לפסח, מתאימות לקטגוריה ללא גלוטן.
כדורי בריאות מטחינה וסילאן מתאימים לקטגוריה פשוט אפשר במקום פתי בר לשים פצפוצי אורז כמו שכתבת או פתי בר ללא גלוטן שקונים בחנויות טבע. אני הכנתי פעם מתכון דומה והשתמשתי באגוזים ושקדים קצוצים כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית וניתן יהיה לכדרר את העיסה לכדורים.
תודה לך פירגה על מתכונים משגעים
נשיקות
יעל
יעלי,אני ממש שמחה שהקטגוריה טעימה ואפשר להכין מטעמים ולהנות.
פעם חשבתי שהמתכונים ללא גלוטן הרבה יותר מסובכים.
אז המשך נפלא וטעים
איך לא ראיתי את הדבר המדהים הזה עד היום?? אויש, זה נראה 100מם!!
יעל,זו אחת העוגות הנפלאות שלי.
בהזדמנות ראשונה לאירוע מתאים תכיני אותה.שווה שווה.
הכנתי את העוגה היא יצאה מושלם, החלפתי את הממרח שוקולד בנוטלה היא יצאה מאוד מרשימה וטעימה.
שאלה – האם אפשר להקפיא את העוגה לזמן ממושך?
תודה ענקית על המתכונים המעולים שלך.
קרן,תודה
ניתן להקפיא עוגות קפואות לזמן ממושך.
היי פירגה הכנתי את העוגה עם שוקולד שחר אגוזים ואני צריכה אותה למחר היא היתה עד עכשיו בהקפאה והוצאתי אותה למקרר. האם להשאיר אותה בהקפאה אם אני צריכה אותה למחר בערב והאם מגישים אותה קפואה ישר מההקפאה ?
אירית בקר טוב
משאירים בהקפאה עד כשעה לפני ההגשה
את לא חייבת לקשט למעלה או לשיקולך,ואם מה שאת אוהבת.אין כללים.
עוד שאלה – אין לי חלבה האם כדאי לקשט בשוקולד מריר מגורר או במקופלת או עדיף להשאיר ככה כי זה יותר מידי שוקולד ?
העוגה נראית יפה מאוד ואעדכין אותה על התגובות שאקבל מחר. עשיתי גם את הבורקס בשר וגם את הלזניה ללא גזר וגם רוטב לסלט ירוק ותודה לך על המתכונים הנפלאים
אירית בקר אור,
אשמח לחוות דעתכם.יופי שאת מעדכנת אותי,וכמובן,כדאי להוסיף את חוות הדעת במתכונים עצמם כדי שכולם יראו ויחליט לפי התגובות אם להכין.
תודה
תהנו והמשך נפלא
היי פירגה הקרם יצא נוזלי כי לא שמתי בהקפאה קופ )ענית לי מאוחר מידי(. וי לא ידעתי אבל טעימה התחתית מתוקה מידי צריך להפחית בכמות הסוכר הבורקס בשר יצא מצוין לא הגשתי עם רוטב ולא הוספתי פטרוזיליה וגם הלזניה היתה מצוינת למרות שלא הוספתי גזר כי לא אוהבים אצלי מתוק
עוגות מוס כדאי להקפיא ולהוציא לפני ההגשה.
שמחתי לקרוא שאהבת את המתכונים שלי.
אשמח שבכל מתכון שהכנת תהיה רשומה התגובה בנפרד. אם לא קשה כמובן.
חיבוק ויום נפלא
טוב נראה לי שמצאתי את ה-קינוח שירשים את כולם :P
רק לפני שאני ממהרת להכין, אפשר להכין אותה בתבנית מרובעת בינונית חד פעמית?
תודה מראש
מירב,אני מקווה שהגובה יהיה בסדר לתבנית מרובעת.
בהצלחה ותעדכני
פירגה יקרה,כמו תמיד,גם הפעם העוגה נהדרת וחגיגית !!!
ברשותך, לאחר שהכנתי ויצאה עוגה מעולה,הכנתי עוגה נוספת גם למי שבדיאטה מפחמימות:
ואלה השינויים לחיסכון בפחימות: השתמשתי בשמנת-מתוקה 38% – דלת פחמימות.
במקום הסוכר בתחליף סוכר -סוכרלוז.
במקום שוקולד השחר – בשוקולד מריר (מומס.)
ובכך נחסכו המון פחמימות.ויצאה עוגת מוס מעולה.
חג שמח !
הי שירן יקרה,
תודה על השדרוגים הבריאים לעוגה.
העיקר שהכנת ושנהניתם.
חג שמח ושנה טובה ונפלאה לכולכם
עוגה נהדרת.
אגב,
לא היה לנו שוקולד מריר (וגם לא ממרח- השחר)
אז ערבבתי ביחד:
3 כפות חמאת -שקדים
2 כפות קקאו
כף גדושה חמאה-תנובה
ותחליף סוכר
לאחר עירבוב טוב ,יצא ממרח בטעם קרם שוקולד מעולה ,ובעבודה של -2 דקות.
בקר טוב שירה
תודה על המחמאות לעוגה.
שימחת אותי שאלתרת קרם ושהיה לכם ממש טעים.
יום נפלא