הראש לא נותן מנוח. מה להכין היום? הכל כבר הכנתי?
קודם הוצאתי מבחר מצרכים על השיש
הוספתי,החסרתי ומאפה מהנה הכנתי.
שיטה לריכוך מהיר של חיטה
קיבלתי ממתנ"ס ראש פנה מהחוג לבישול של יעל.
למלא חצי תרמוס גדול עם מים רותחים.
להוסיף כוס חיטה מלאה.
להוסיף מים רותחים עד למלוי התרמוס ולפקוק.
להשאיר 3 או יותר שעות על השיש.
להוציא. לשטוף במים קרים, לסנן ולשמור במקרר.
החיטה מוכנה להכנה מיידית של סלטים, בישולים וכו'….
מצרכים והכנה:
לשים בקערה:
כוס חיטה מרוככת ב"תרמוס" לפי ההוראות המצ"ב
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים רכים ומעוכים ל"פירה"
2 – 3 קישואים לא מבושלים מגוררים גס
בטטה גדולה לא מבושלת מגוררת גס
בצל גדול מגורר גס
3 ביצים
2 כפות סלט חומוס מוכן – לחלבי אפשר גבינה לבנה.
4 כפות שמן
מי שרוצה יטגן את הבצל בחלק מהשמן
1/2 כוס קמח מלא
3 כפות קשיו או אגוזים מסוג אחר – כתושים גס
מלח פלפל (אתם יכולים להוסיף עוד סוגי תיבול לטעמכם)
כמה כפות מים אם צריך
לערבב לטעום ולשפר טעמים
לצקת לתבנית משומנת מרובעת או עגולה מספר 24
לציפוי לפני אפיה:
גרעיני חמנייה, תבלין פטרוזיליה יבשה, פפריקה אדומה
אפיה בחום 175 כ-25 דקות או עד שמוכן
תהנו
פירגה הי,
הכנתי את המאפה המיוחד הזה ומרוב שהזדרזתי שכחתי להכניס את מחית החומוס ולמרות זאת יצא נפלא!!! שמתי כמות כפולה של אגוזים והמאפה נטרף. לדעתי כדאי להתאפק ולחכות שהמאפה יגיע לטמפרטורת החדר, אז הוא יותר מוצק
תודה לך, כיף לבשל בעזרתך
דפי,תודה על התגובה והשיתוף. ברור שכמה שעות או יום אחרי המאפה יוצא יותר מוצק.
בהצלחה ותהנו
מתכון מעולה !
זכה להצלחה רבה.
תודה.
מירה,תודה על התגובה למתכון הלא שיגרתי.לבריאות.